Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Τελικά η δεη μου είπε οτι ο έλενχος που κάνει είναι καθαρά μέχρι το ρολόι της απο το ρολόι και μετά μέσα στην πολυκατοικία δέν κάνουν ελένχους.

με λίγα λόγια μου είπε οτι αν με κλέβουν ρευμα είναι δικό μου πρόβλημα αυτο που τους νιάζει είναι να μήν κλέβουν ρευμα απο το ρολόι τους και πίσο,δηλαδή οτι κλεβόμαστε μεταξύ μας δέν τους νοιάζει αρκεί να πληρωθεί.

Πρέπει να φέρω δικό μου ηλεκτρολόγο και άν οντος με κλεβουν να το πάω δικαστικά κτλ κτλ.

Τώρα σκευτομαι μήπος να έπερνα ένα μετρητή ράγας να τον βάλω επάνω και να δώ τι γίνετε,δέν το αποκλείω το σενάριο να χάνει αυτο το εργαλείο που έχω και το πλήρωσα και 120 ευρο...

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Γιατί δεν κάνεις το προφανές;

Δηλαδή σε διαφορετικές μέρες και ώρες να κλείνεις τον γενικό του σπιιτού σου (άρα μηδενική κατανάλωση) και μετά να τσεκάρεις αν το ρολόϊ γράφει/γυρίζει έστω και λίγο;

Πάντως για γενικότερη ενημέρωση ΔΕΗ & ΕΥΔΑΠ ασχολούνται με το τμήμα μέχρι τον μετρητή. Από τον μετρητή και μετά είναι ευθύνη του καταναλωτή

• Like 1
Δημοσ.

τα πραγματα ειναι απλα, κλεισε ολες τις ασφαλειες σου και δες αν συνεχίζει να γυρνάει το ρολόι... αν σε κλέβουν κάπου ενδιάμεσα απο το ρολόι και τον πίνακα σου θα φανει. αν σε κλέβουν μετα από τον πίνακα σου (πραγμα απίθανό) δυσκολα θα βγάλεις άκρη

εντιτ: πανω που το εγραψα το εγραψε και ο χαρης

Δημοσ.

Αυριο πρωινές ώρες θα το κάνω,Δεν γινετε διαφορετικά,θα κλεισω το γενικό και θα δω τι παίζει.

Γιατί δεν κάνεις το προφανές;

Δηλαδή σε διαφορετικές μέρες και ώρες να κλείνεις τον γενικό του σπιιτού σου (άρα μηδενική κατανάλωση) και μετά να τσεκάρεις αν το ρολόϊ γράφει/γυρίζει έστω και λίγο;

Πάντως για γενικότερη ενημέρωση ΔΕΗ & ΕΥΔΑΠ ασχολούνται με το τμήμα μέχρι τον μετρητή. Από τον μετρητή και μετά είναι ευθύνη του καταναλωτή

Ειναι λίγο δυσκολο γιατι είναι μαγαζί και δέν μπορώ να κατεβάζω το γενικό όποτε θέλω.

Ασε που έχει ψυγεία server κτλ κτλ..

Δημοσ.

Αυτο δυσκολο να γίνει αλλά έχω προμηθευτεί δοκιμαστικό κατσαβίδι οποτε κάποιοες υποπτες μπρίζες που ξέρω οτι υπάρχουν στο υπογειο του γειτονικου μαγαζιου το οποίο δέν χρισιμοποιείτε απο τον ιδιο θα της δωκιμάσω πρίν και μετα το κατεβασμα του γενικού διακότη του ρολογιού.

Τωρα πχ ξέρω οτι έχουν ρευμα αν κατεβάσω το γενικό και δέν έχουν εκει είναι το προβλημα..υπάρχει μια πολύ υποπτη μπαλαντέζα η οποία συνδέεται σε μία μπρίζα και πάει κάπου μέσα βαθιά στο σκοτάδι του υπογείου εκεί δέν έχω πρόσβαση δέν έχει φώτα και επήσης εχει πάρα πολλά πράγματα που δυσκολα τα μπροσπερνάς.

Αυτη η υποπτη μπρίζα δέν ξέρω που καταλήγει...

Ας πούμε οτι αυτή η μπρίζα πχ τροφοδωτεί ένα σπίτι πώς το τροφωδοτεί? Είναι ένα σπίτι γεάμάτο με καλώδια η αν συνδέσεις τη μπρίζα πάνω σε μια άλη μπρίζα στο σπίτι αυτόματα δίνει ρέυμα σε όλο το σπίτι?στέκει αυτό?

Αν αυτοι πχ έχουν κατεβασμένο το γενικό του ρολογιου το σπίτι γινεται ενα κλειστό κλυκλωμα μπορεί όλο αυτό το σπίτι να τροφοδωτηθεί απο μία μπρίζα?Αντι να δίνει ρευμα η μπρίζα να πέρνει...θα εστεκε κάτι τέτοιο?

Οι ελάχιστες γνώσεις μου μου λένε πως ναι.

Δημοσ.

<p>Ειναι πολυ ύποπτο έτσι οπως το θέτεις. Απομόνωσε την μπριζα. Προχθές υπήρχε αντίστοιχο θέμα. Δεν ήσουν εσυ, σωστά?</p>

Δημοσ.

Ας πούμε οτι αυτή η μπρίζα πχ τροφοδωτεί ένα σπίτι πώς το τροφωδοτεί? Είναι ένα σπίτι γεάμάτο με καλώδια η αν συνδέσεις τη μπρίζα πάνω σε μια άλη μπρίζα στο σπίτι αυτόματα δίνει ρέυμα σε όλο το σπίτι?στέκει αυτό?

Αν αυτοι πχ έχουν κατεβασμένο το γενικό του ρολογιου το σπίτι γινεται ενα κλειστό κλυκλωμα μπορεί όλο αυτό το σπίτι να τροφοδωτηθεί απο μία μπρίζα?Αντι να δίνει ρευμα η μπρίζα να πέρνει...θα εστεκε κάτι τέτοιο?

Οι ελάχιστες γνώσεις μου μου λένε πως ναι.

Δεν νομίζω να στέκει αυτό, μπορεί όμως να έχουν συνδέσει την άλλη άκρη της μπαλαντέζας στον πίνακα τους.

Δημοσ.

Και πάλι όμως,αν υπάρχει ρευματοκλοπή μέσω της μπαλαντέζας,η πρίζα καταλήγει στον αρχικό πίνακα και κατ' επέκταση σε μία ασφάλεια.Αν τροφοδοτούν παράνομα ολόκληρο σπίτι,φώτα,ψηγείο,κουζίνα,πόσο φορτίο να αντέξει πρίν πέσει ο ρελές/λιώσει η νεοζέτ;

Δημοσ.

<p>Ειμαι απο κινητό οποτε λιγο δύσκολο. Ψάξε. 2-3 σελίδες πίσω θα ειναι. Του έκλεβε ρεύμα απο αντίστοιχη μπριζα μια οικογένεια που έμενε στο υπόγειο. Εάν δεν βάλουν μεγάλα φορτία (πχ θερμοσίφωνο, κουζίνα ή κλιματισμό) δε πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα στον πίνακα σου, απλά θα γράφει παραπάνω. Βρες που παει αυτή η μπριζα και απομόνωσε την άμεσα</p>

<p>

Ο χρήστης mastoras007 είπε:<br />

Οι ελάχιστες γνώσεις μου μου λένε πως ναι.<br />

Δεν νομίζω να στέκει αυτό, μπορεί όμως να έχουν συνδέσει την άλλη άκρη της μπαλαντέζας στον πίνακα τους.

</p><p> </p><p>

Κι όμως κάπως στέκει. Θυμάμαι αντίστοιχο κόλπο σε μια συγκεκριμένη μπριζα κάναμε στο εξοχικό οταν έπεφτε το ρεύμα (νησί δεκαετία '90-έξαρση κλιματιστικών) κ συνδεαμε τη γεννήτρια. Δε μπορούσες πάλι όμως να βάλεις βαριά φορτία.</p>

Δημοσ.

Άνθρωπέ μου.

Κλείσε τον γενικό από τον πίνακα στο σπίτι σου, μόλις τον κλείσεις κατέβα στο ρολόι και γράψε κάπου την μέτρηση του μετρητή της ΔΕΗ επίσης δες αν κινείται η ροδέλα και όταν περάσει αρκετός χρόνος μετά κατέβα πάλι στο ρολόι και ξαναγράψε την ένδειξη. Προσπάθησε να αφήσεις κλειστό τον γενικό όσο ποιο πολύ γίνεται, π.χ ένα μεσημέρι που θα πέσεις για ύπνο και δεν θα χρειάζεσαι κάποια συσκευή. Αν δεις εκείνο το διάστημα να έχει αλλάξει η ένδειξη του μετρητή τότε κάποιος σου κλέβει ρεύμα.

Απλά τα πράγματα. Και δεν χρειάζεσαι ούτε άλλους μετρητές και εξαρτήματα ούτε κατσαβίδια να ξεβιδώνεις και να σκαλίζεις τον πίνακα ούτε τίποτε!

Δημοσ.

Άνθρωπέ μου.

Κλείσε τον γενικό από τον πίνακα στο σπίτι σου, μόλις τον κλείσεις κατέβα στο ρολόι και γράψε κάπου την μέτρηση του μετρητή της ΔΕΗ επίσης δες αν κινείται η ροδέλα και όταν περάσει αρκετός χρόνος μετά κατέβα πάλι στο ρολόι και ξαναγράψε την ένδειξη. Προσπάθησε να αφήσεις κλειστό τον γενικό όσο ποιο πολύ γίνεται, π.χ ένα μεσημέρι που θα πέσεις για ύπνο και δεν θα χρειάζεσαι κάποια συσκευή. Αν δεις εκείνο το διάστημα να έχει αλλάξει η ένδειξη του μετρητή τότε κάποιος σου κλέβει ρεύμα.

Απλά τα πράγματα. Και δεν χρειάζεσαι ούτε άλλους μετρητές και εξαρτήματα ούτε κατσαβίδια να ξεβιδώνεις και να σκαλίζεις τον πίνακα ούτε τίποτε!

φιλε μου διάβασε λιγο ποιο προσεκτικά τι γράφω,

Είναι μαγαζι δέν μπορώ να κατεβάσω το γενικό οποτε μου γουστάρει εχω ψυγεία σερβερ και κοσμο πάνω απ'ολα πώς να ριξω το γενικό????]

Θα το κάνω το πρωι που έχω μια κενή ώρα αλλά για λίγα λεπτά δέν μπορώ παραπάνω.Ο σερβερ είναι σε ups μπορώ να ριξω το γενικό το πολύ για 15 λεπτά.

Εκτός αν περιμένω το 15άυγουτο που κλεινουμε για 1 μέρα..αχαχαχα

<p>Ειμαι απο κινητό οποτε λιγο δύσκολο. Ψάξε. 2-3 σελίδες πίσω θα ειναι. Του έκλεβε ρεύμα απο αντίστοιχη μπριζα μια οικογένεια που έμενε στο υπόγειο. Εάν δεν βάλουν μεγάλα φορτία (πχ θερμοσίφωνο, κουζίνα ή κλιματισμό) δε πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα στον πίνακα σου, απλά θα γράφει παραπάνω. Βρες που παει αυτή η μπριζα και απομόνωσε την άμεσα</p>

<p></p><p> </p><p>

Κι όμως κάπως στέκει. Θυμάμαι αντίστοιχο κόλπο σε μια συγκεκριμένη μπριζα κάναμε στο εξοχικό οταν έπεφτε το ρεύμα (νησί δεκαετία '90-έξαρση κλιματιστικών) κ συνδεαμε τη γεννήτρια. Δε μπορούσες πάλι όμως να βάλεις βαριά φορτία.</p>

Οπότε στέκει και αυτή η θεωρία και πρακτικά ευκολο να το κάνεις.

Δημοσ.

φιλε μου διάβασε λιγο ποιο προσεκτικά τι γράφω,

Είναι μαγαζι δέν μπορώ να κατεβάσω το γενικό οποτε μου γουστάρει εχω ψυγεία σερβερ και κοσμο πάνω απ'ολα πώς να ριξω το γενικό????]

Θα το κάνω το πρωι που έχω μια κενή ώρα αλλά για λίγα λεπτά δέν μπορώ παραπάνω.Ο σερβερ είναι σε ups μπορώ να ριξω το γενικό το πολύ για 15 λεπτά.

Εκτός αν περιμένω το 15άυγουτο που κλεινουμε για 1 μέρα..αχαχαχα

Συγνώμη δεν το πρόσεξα αυτό στο τελευταίο post που το έγραψες.

Βρες κάποιον τρόπο να κλείσεις τον γενικό για κάποιο σεβαστό διάστημα τουλάχιστον 1 - 1.5 ώρα, δεν θα βγάλεις καμιά άκρη αν προσπαθήσεις να κάνεις μετρήσεις την ώρα που θα υπάρχει κατανάλωση στο μαγαζί. Διαφορετικά πρέπει να καλέσεις ηλεκτρολόγο που σίγουρα θα γνωρίζει κάτι παραπάνω και θα βρει τι συμβαίνει, αλλά και πάλι ο ηλεκτρολόγος μάλλον θα σου πει να απενεργοποιήσετε την εγκατάσταση όσο θα δουλεύει για να βρει τι φταίει.

Δημοσ.

Για ελεγχο μετρητη δεν θα πας στη ΔΕΗ αλλα στον ΔΕΔΔΗΕ που υπαγεται η καταμετρηση .

Θα πας στο πρακτορειο ΔΕΔΔΗΕ (το τονιζω) που ανηκεις και θα ζητησεις ελεγχο μετρητη με οργανο .

Θα σου πουν αμμεσα αν εχει προβλημα οποτε αν εξακολουθεις να νομιζεις ρευματοκλοπη θα το ξαψεις εσωτερικα εκτος και η ρευματοκλοπη ξεκιναει απο το ρολοι οποτε θα το δει ο τεχνικος που θα ερθει .

Κανενας τεχνικος του ΔΕΔΔΗΕ οχι μονο δεν εχει υποχρεωση να ψαξει μεσα στο σπιτι αλλα απαγορευεται ρητα να μπει και στο σπιτι μεσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...