Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θες να πεις οτι πρωτού διεξαχθεί μελέτη για κάτι υπάρχουν και άλλα στάδια; Γενικά για να φτάσουν στο στάδιο της μελέτης τι πρέπει να περάσει πριν από αυτή; Θεωρητική έρευνα;

Ναι, εννοείται. Κατ αρχάς πρέπει να υπάρχει μια ιδέα, μια θεωρία, ή έστω κάτι που να στέκει θεωρητικά. Μετά έρχεται το πείραμα, να στέκει η ιδέα και πρακτικά. Ακολουθούν μελέτες σε ζώα Και αν όλα είναι οκ και δεν υπάρχουν προβλήματα, ακολουθεί η έρευνα σε ανθρώπους. Μια δεκαετία χοντρικά, από τη σύλληψη της ιδέας Στην κυκλοφορία του φαρμάκου.

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλικά, κάτσε διάβασε τι υποστηρίζει Η ομοιοπαθητική, πως δουλεύουν δηλαδή τα φάρμακα της. Το ότι την εφαρμόζουν γιατροί, δεν την κάνει επιστήμη. Τα φράγκα είναι μεγάλο δέλεαρ.

Στην ιατρική όλα καθορίζονται πριν από τις μελέτες. Τα αποτελέσματα είναι στατιστική, μετρημένα κουκιά. Το επιχείρημα "ένας γνωστός μου είδε αποτέλεσμα" δυστυχώς δεν είναι επιχείρημα.

μα τι ειναι η ομοιπαθητικη ειναι η εφαρμογη δραστηκων ουσιων απο την φυση πριν γινουν φαρμακο πχ ξεραμε για τις αντισυπτικες ιδιοτητες του μελιου.

μπορει να ειναι και απλη στατιστικη η τυχη, η μανα ενας γνωστου μου ειχε ογκο στο κεφαλι της εδιναν μερικους μηνες και με ομοιπαθητικη εζησε μερικα χρονια, το ιδιο και η μητερα μου εζησε 1.5 χρονο παρα πανω απο οτι υπολογιζαν οι γιατροι και ολοι απαρωσουν και ειπαν οτι ειναι πολυ δυνατο οργανισμο εγω πιστευω δυναμωσε χαρη στην ομοιοπαθητικη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΙΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΘΕΡΑΠΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΕΙ 

• Like 1
Δημοσ.

Οι βασικές αρχές της ομοιοπαθητικής στερούνται επαλήθευσης από το πεδίο της βιολογίας[12] και τα αξιώματά της έχουν διαψευστεί εδώ και αρκετό καιρό.[13] Οι προτεινόμενοι μηχανισμοί λειτουργίας των ομοιοπαθητικών φαρμάκων είναι επιστημονικά αβάσιμοι[6][14] και φυσικά αδύνατοι.[15] Ενώ μερικές κλινικές δοκιμές παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα,[16][17] οι συστηματικές ανασκοπήσεις τους αποκαλύπτουν πως αυτό οφείλεται σε τύχη, σε ελαττωματικές ερευνητικές μεθόδους και μεροληπτική αναφορά. Η πρακτική της ομοιοπαθητικής έχει χαρακτηριστεί ως ανήθικη, καθώς επιδεινώνει την ταλαιπωρία των ασθενών αποθαρρύνοντάς τους από τη χρήση αποτελεσματικών φαρμάκων.[18] Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί κατά της χρήσης της ομοιοπαθητικής για τη θεραπεία σοβαρών νοσημάτων όπως το HIV και ελονοσία.[19] Η συνεχιζόμενη πρακτική, παρά την έλλειψη αποδείξεων για την αποτελεσματικότητά της,[5][6][20] οδήγησε στον χαρακτηρισμό της εντός της επιστημονικής και ιατρικής κοινότητας ως ανοησίας,[21] ψευτοϊατρικής,[4][22][23] ή απάτης.[24]

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Δημοσ.

- Αγαπητοί επιστήμονες, πως μιλάτε για έλλειψη επιστημονικών επιχειρημάτων (στους ομοιοπαθητικούς)

όταν και εσείς, δεν χρησιμοποιείτε επιστημονικά επιχειρήματα αλλά καθημερινά "αποφθέγματα."

- Αντλείτε επιχειρήματα από συγκεκριμένη επιστημολογική θεωρία που πλέον θεωρείται ξεπερασμένη,

αν και ιδιαίτερα δημοφιλής σε επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων που δεν έχουν χρόνο να ξαναασχοληθούν

με τις εξελίξεις της  επιστημολογίας ή της φιλοσοφίας των επιστημών αν προτιμάτε, και θέλετε να σας πιστέψουν;

Τα «φράγκα είναι μεγάλο δέλεαρ» για τους  ομοιοπαθητικούς,δεν είναι για τους υπόλοιπους γιατρούς της ορθοδοξίας

που εντελώς τυχαία μεταβάλλουν ανθρώπινα πλάσματα σε «φαρμακοσακούλες».

Ούτε για τις φαρμακευτικές εταιρίες που προάγουν αφιλοκερδώς την έρευνα αν κατάλαβα καλά…

Ή έστω κάνουν ορθολογικές επιλογές, πάντα ορθολογικά πράττουν και οι ορθόδοξοι ιατροί,

που διαβιούν σε μια ορθολογικά διαρθρωμένη κοινωνία και όχι ακραία καταναλωτική

και που απευθύνονται σε ορθολογικά σκεπτομένους ασθενείς…

(όπως αυτούς του Ωνασείου, που δεν προτιμούν τον κορυφαίο Ελληνοαμερικάνο καρδιολόγο,

γιατί δεν καταδέχεται να πάρει φακελάκι!

Ο καλός γιατρός παίρνει πολλά + φακελάκι, το καλό φάρμακο μόνο το ακριβό φάρμακο!!!)

Για να μην μπερδευτούν κάποιοι.

Δεν υποστηρίζω την ομοιοπαθητική ούτε ως πανάκεια ούτε ως εναλλακτική μέθοδο και για «μαζική» χρήση,

ούτε χρειάστηκε ως τώρα, να ζητήσω βοήθεια ομοιοπαθητικού.

1. Αλλά δεν ξέρω έναν, ξέρω δεκάδες άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο που υποστηρίζουν

ότι έλυσαν μακροχρόνια προβλήματα τους με αυτή, μεταξύ αυτών και ιατρούς της ορθοδοξίας.

2. Σε κράτος της κεντροδυτικής  Ευρώπης που έζησα παλαιότερα,

ιατροί της ορθοδοξίας μου έλυσαν 3 εντελώς διαφορετικά προβλήματα, χωρίς τη χρήση φαρμάκων.

Οι εδώ φωστήρες είχαν υποστηρίξει ότι λύνονται μόνο με μακροχρόνια φαρμακευτική θεραπεία  και «αν λυθούν»…

Μήπως εδώ βρίσκεται το πρόβλημα και αυτό έπρεπε να γίνει θέμα;

- Καλό θα ήταν ο αγαπητός fylatos, να επισκεφτεί και την οδοντιατρική σχολή Αθηνών

και να πει αυτά που εκφράζει εδώ και στη σέχτα των εκεί καθηγητών, κυρίως του μεταπτυχιακού,

που απευθύνονται για προσωπικά προβλήματα και σε ομοιοπαθητικούς, τους προτείνουν μάλιστα και σε πελάτες του ιατρείου τους.

fylatos, παρακαλώ να τους τα πεις έξω από τα δόντια, με την ειλικρίνεια και το θάρρος που σε διακατέχει και εδώ!

Δημοσ.

- Αγαπητοί επιστήμονες, πως μιλάτε για έλλειψη επιστημονικών επιχειρημάτων (στους ομοιοπαθητικούς)

όταν και εσείς, δεν χρησιμοποιείτε επιστημονικά επιχειρήματα αλλά καθημερινά "αποφθέγματα."

- Αντλείτε επιχειρήματα από συγκεκριμένη επιστημολογική θεωρία που πλέον θεωρείται ξεπερασμένη,

αν και ιδιαίτερα δημοφιλής σε επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων που δεν έχουν χρόνο να ξαναασχοληθούν

με τις εξελίξεις της επιστημολογίας ή της φιλοσοφίας των επιστημών αν προτιμάτε, και θέλετε να σας πιστέψουν;

Τα «φράγκα είναι μεγάλο δέλεαρ» για τους ομοιοπαθητικούς,δεν είναι για τους υπόλοιπους γιατρούς της ορθοδοξίας

που εντελώς τυχαία μεταβάλλουν ανθρώπινα πλάσματα σε «φαρμακοσακούλες».

Ούτε για τις φαρμακευτικές εταιρίες που προάγουν αφιλοκερδώς την έρευνα αν κατάλαβα καλά…

Ή έστω κάνουν ορθολογικές επιλογές, πάντα ορθολογικά πράττουν και οι ορθόδοξοι ιατροί,

που διαβιούν σε μια ορθολογικά διαρθρωμένη κοινωνία και όχι ακραία καταναλωτική

και που απευθύνονται σε ορθολογικά σκεπτομένους ασθενείς…

(όπως αυτούς του Ωνασείου, που δεν προτιμούν τον κορυφαίο Ελληνοαμερικάνο καρδιολόγο,

γιατί δεν καταδέχεται να πάρει φακελάκι!

Ο καλός γιατρός παίρνει πολλά + φακελάκι, το καλό φάρμακο μόνο το ακριβό φάρμακο!!!)

Για να μην μπερδευτούν κάποιοι.

Δεν υποστηρίζω την ομοιοπαθητική ούτε ως πανάκεια ούτε ως εναλλακτική μέθοδο και για «μαζική» χρήση,

ούτε χρειάστηκε ως τώρα, να ζητήσω βοήθεια ομοιοπαθητικού.

1. Αλλά δεν ξέρω έναν, ξέρω δεκάδες άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο που υποστηρίζουν

ότι έλυσαν μακροχρόνια προβλήματα τους με αυτή, μεταξύ αυτών και ιατρούς της ορθοδοξίας.

2. Σε κράτος της κεντροδυτικής Ευρώπης που έζησα παλαιότερα,

ιατροί της ορθοδοξίας μου έλυσαν 3 εντελώς διαφορετικά προβλήματα, χωρίς τη χρήση φαρμάκων.

Οι εδώ φωστήρες είχαν υποστηρίξει ότι λύνονται μόνο με μακροχρόνια φαρμακευτική θεραπεία και «αν λυθούν»…

Μήπως εδώ βρίσκεται το πρόβλημα και αυτό έπρεπε να γίνει θέμα;

- Καλό θα ήταν ο αγαπητός fylatos, να επισκεφτεί και την οδοντιατρική σχολή Αθηνών

και να πει αυτά που εκφράζει εδώ και στη σέχτα των εκεί καθηγητών, κυρίως του μεταπτυχιακού,

που απευθύνονται για προσωπικά προβλήματα και σε ομοιοπαθητικούς, τους προτείνουν μάλιστα και σε πελάτες του ιατρείου τους.

fylatos, παρακαλώ να τους τα πεις έξω από τα δόντια, με την ειλικρίνεια και το θάρρος που σε διακατέχει και εδώ!

Δε ξέρω αν με γνωρίζεις προσωπικά (ίσως) Κάπως έτσι τους τα λέω.

Επιμένω ότι χωρίς επιστημονική απόδειξη και μέθοδο είναι όσο αποτελεσματικό είναι το να τρως το πρωί kellogs special k για την ημικρανία.

Επίσης ξέρω όχι ένα αλλά δεκάδες άτομα υψηλότατου μορφωτικού επιπέδου που πιστεύουν στο ξεμάτιασμα.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί τόσο μένος με την ομοιοπαθητική;

Για τα εμβόλια ποια η γνώμη σας;Εχουν κατηγορηθεί και ως αιτία για αυτοανοσα νοσήματα.

Δημοσ.

Αφού έχουμε γιατρούς στο φόρουμ από ότι φαίνεται ας μας πούνε ποια είναι τα αιτία για τα αυτοανοσα.

Δε θα πιάσω αυτή τη συζήτηση. Το μόνο που θα σου πω σαν τροφή για σκέψη είναι ότι τόσο ο αυτισμός όσο και τα αυτοάνοσα υπήρχαν πριν τη πρώτη καθολική εφαρμογή εμβολίων.

Δημοσ.

2. Σε κράτος της κεντροδυτικής  Ευρώπης που έζησα παλαιότερα,

3 στα πόσα;

Ρωτάω γιατί κάτι μου λέει ότι όλο και κάτι περίσσεψε.

• Like 6
Δημοσ.

Φιλικά, κάτσε διάβασε τι υποστηρίζει Η ομοιοπαθητική, πως δουλεύουν δηλαδή τα φάρμακα της. Το ότι την εφαρμόζουν γιατροί, δεν την κάνει επιστήμη. Τα φράγκα είναι μεγάλο δέλεαρ.

Στην ιατρική όλα καθορίζονται πριν από τις μελέτες. Τα αποτελέσματα είναι στατιστική, μετρημένα κουκιά. Το επιχείρημα "ένας γνωστός μου είδε αποτέλεσμα" δυστυχώς δεν είναι επιχείρημα.

Αυτό ισχύει το ίδιο και ίσως περισσότερο και για την κλασσική ιατρική - φαρμακευτική πάντως!

Δημοσ.

Αυτό ισχύει το ίδιο και ίσως περισσότερο και για την κλασσική ιατρική - φαρμακευτική πάντως!

Παντού είναι. Η έρευνα θέλει λεφτά Τουλάχιστον εκεί υπάρχουν αποδείξεις και λογικοί ισχυρισμοί. Όχι "κάνεις πυρετό επειδή το σώμα σου πολεμάει τον καρκίνο" (το είπαν σε ασθενή μου).

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό ισχύει το ίδιο και ίσως περισσότερο και για την κλασσική ιατρική - φαρμακευτική πάντως!

Και για τις κλωστοϋφαντουργίες ισχύει, αλλά το θέμα είναι ότι στο ένα μαθαίνεις να χειρουργείς ενώ στο άλλο ότι το νερό έχει μνήμη.

edit, με πρόλαβε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...