Anorymous Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δεν έχει σημασία τι πιστεύεις, αλλά τι μπορείς να αποδείξεις. Αν θέλουμε να μιλάμε για επιστήμη, αλλιώς ξεματιασμα και να λέμε τον καφέ. Έχει γίνει μελέτη πάνω σε αυτό που λες, κανένα ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν υπερίσχυσε στατιστικά του placebo. Δυστυχώς γράφω από κινητό και δεν έχω πρόχειρο λινκ, ήταν πάντως σε σοβαρό περιοδικό. Οκ εχεις ενα δικιο μην ξεχνας ομως οτι πχ πριν βρουν τα κουαρκς πιστευαν οτι δεν υπαρχει κατι μικροτερο απο το ηλεκτρονιο κλπ κλπ 1
fylatos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Οκ εχεις ενα δικιο μην ξεχνας ομως οτι πχ πριν βρουν τα κουαρκς πιστευαν οτι δεν υπαρχει κατι μικροτερο απο το ηλεκτρονιο κλπ κλπ Ναι απλά εδώ έχουμε αποδείξει ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Έχουμε ψάξει για αποτέλεσμα εκτενώς και δε βρέθηκε.
idomeneas7 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Οκ εχεις ενα δικιο μην ξεχνας ομως οτι πχ πριν βρουν τα κουαρκς πιστευαν οτι δεν υπαρχει κατι μικροτερο απο το ηλεκτρονιο κλπ κλπ 1. Μικρότερο σώμα = άτομο 2. Τελικά μικρότερο σώμα = κουαρκ 3. ????? 4. Η ομοιοπαθητική λειτουργει 5. profit 4
deesnider Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Παράθεση επιχειρημάτων σε ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι «νερωμένο διάλυμα νερού σε νερό» = «αποτελεσματικό φάρμακο»... ...το λατρεύω!!!
zio10 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Παράθεση επιχειρημάτων σε ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι «νερωμένο διάλυμα νερού σε νερό» = «αποτελεσματικό φάρμακο»... ...το λατρεύω!!! Πέρα από τα θεωρητικά επιχειρήματα που πάσχουν (ίσως προς το παρόν) το πρακτικό επιχείρημα ότι σε κάποιους κάνουν δουλειά αυτά δεν είναι αρκετό; Για μένα είναι και δεν με πολυνοιάζει είναι η αλήθεια αν είναι και σκέτο νερό.... (δεν έχω πάρει ο ίδιος να διευκρινίσω)
fylatos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Όχι, το πρακτικό παράδειγμα που ονομάζεται στατιστική ανάλυση όλων των μεθοδικά μετρημένων περιπτώσεων. Και αυτό είναι που δείχνει ότι δε δουλεύει. Δεν είναι θεωρία είναι πράξη. Όλα τα αλλά έχουν την επιστημονική επάρκεια του ξεματιασματος. 1
zio10 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Όχι, το πρακτικό παράδειγμα που ονομάζεται στατιστική ανάλυση όλων των μεθοδικά μετρημένων περιπτώσεων. Και αυτό είναι που δείχνει ότι δε δουλεύει. Δεν είναι θεωρία είναι πράξη. Όλα τα αλλά έχουν την επιστημονική επάρκεια του ξεματιασματος. Οκ εγώ πιστεύω και σ'αυτό...
fylatos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Ναι αλλά όταν σου πούνε να σε ξεματιάσω ή να σου δώσω αντιβιοτικά ενώ έχεις 40 πυρετό θα πας να βρεις λάδι από το καντήλι ή θα πας στο φαρμακείο; +bonus απάντηση κάνε και τα δύο να είσαι σίγουρος ;-)
zio10 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Ναι αλλά όταν σου πούνε να σε ξεματιάσω ή να σου δώσω αντιβιοτικά ενώ έχεις 40 πυρετό θα πας να βρεις λάδι από το καντήλι ή θα πας στο φαρμακείο; +bonus απάντηση κάνε και τα δύο να είσαι σίγουρος ;-) Το ξεμάτιασμα δεν είναι για όταν έχεις 40 πυρετό νομίζω, απλά νιώθεις κάπως και μετά τη διαδικασία κατά ένα περίεργο τρόπο νιώθεις καλύτερα! Πιθανόν να είναι placebo κι αυτό, δεν με ενδιαφέρει όμως
deesnider Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 ...σε κάποιους κάνουν δουλειά... Το θέμα είναι ότι ...δεν κάνουν καμία δουλειά! Απλώς κάποιοι πιστεύουν - ή θέλουν να πιστεύουν - ότι κάνουν. Βλέπω το όρθιο ζώο την εξαδέλφη μου, που «αντιμετωπίζει» τον πυρετό που ανεβάζει ο γιος της με ομοιοπαθητικά ματζούνια και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω, να κλάψω, ή να την πλακώσω στις κλωτσιές: Αφήνει το παιδί να ψήνεται για δυο εβδομάδες, δίνοντάς του μαλακίες, τη στιγμή που με πραγματική φαρμακευτική αγωγή θα είχε τελειώσει το πρόβλημα σε τρεις μέρες και, όταν τελικά ο πυρετός πέσει, εκείνη ...δοξάζει το θαύμα τής ομοιοπαθητικής!... ...«Μωρή γελάδα, που ήθελες και παιδιά», να τής πει κανείς, «και τίποτα να μην τού έδινες, σε δυο εβδομάδες θα είχε εξαφανιστεί ο πυρετός! Εκτός κι αν είχε ...τύφο ο πιτσιρικάς...» 1
akpe Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Σοβαρά τώρα η άλλη είχε δυο βδομάδες το παιδί με πυρετό και του έδινε ματζούνια; Ελπίζω να μην ανήκει και στο κλάμπ των εμβολιοφοβικών τουλάχιστον, αυτά πάνε χέρι-χέρι...
deesnider Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Σοβαρά τώρα η άλλη είχε δυο βδομάδες το παιδί με πυρετό και του έδινε ματζούνια; Ελπίζω να μην ανήκει και στο κλάμπ των εμβολιοφοβικών τουλάχιστον, αυτά πάνε χέρι-χέρι... Όχι μόνο σοβαρά, αλλά και κατ' επανάληψη. Για τη δεύτερη ερώτηση δεν έχω απάντηση, δεν ξέρω, αλλά μιλάω για τέτοιο βόδι ώστε τίποτα δε θα μού έκανε εντύπωση.
whodatinsomniaK Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δεν ξερεις εσύ! Δεν εισαι μανα...#no_filter
hurin Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Κάθε μέθοδος έχει τη δική της δύναμη. Η αδερφή μου που από μωρό ανέβαζε 40άρια, να γεμίζεις τη μπανιέρα με κρύο νερό για να πέσει ο πυρετός, μέχρι να έρθει το ταξί για Παίδων, τέρμα ψυχοφθόρο. Με την ομοιπαθητική σταμάτησαν οι μεγάλοι πυρετοί και αρρωσταίνει σπανιότερα. Πιστεύω ότι είναι κάτι αντίστοιχο με την ταινία Dallas Buyers Club όπου οι βιταμίνες δυνάμωναν το ανοσοποιητικό. Μην αποκλείεται τίποτα, όλα έχουν την χρησιμότητά τους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα