idomeneas7 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Θυμήθηκα πρόσφατα κάτι που έκανε ο παππούς μου και σίγουρα πολλοί άλλοι της γενιάς του. 'Οταν ήταν σε ανηφόρα με το τρακτερ, κουνιόταν μπρος πίσω να δώσει ώθηση στο όχημα. Επίσης όταν πέρναγε κάτω από χαμηλά κλαδιά, έσκυβε το κεφάλι να μην τον πετύχουν, παρόλο που ήταν κλειστό το τρακτέρ με οροφή. 2
Geoisis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Φοιτητης τοτε με συγκατοικο, ειχα φερει κ γω τα κουζινικα μου.Καθε τοσο ανακαλυπτα οτι κατι ελειπε, κανα κουταλι, πιατο, ολοκληρη κατσαρολα. Το παλικαρι τα χρησιμοποιουσε κ τα πετουσε στα σκουπιδια μετα... Μικρος καπου κατι ειχα διαβασει κατι για τις θερμιδες που χανουμε, κ ετσι καθε φορα που περπατουσα κοιτουσα πισω μου για να δω τις "εικονικες" θερμιδες που εχανα. Ετρωγα γιαουρτια για να τις ξαναπαρω πισω (καπως τα ειχα συνδέσειολα αυτα ).
Bspus Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Το χειροτερο ειναι οτι πολλοι νομιζουν οτι ολες οι θερμιδες ειναι ιδιες. Και οτι μπορουν να αδυνατησουν απλως κοιτωντας μια λιστα με το ποσες καταναλωνουν καθε μερα. Λες και δεν εχει σημασια ποτε τις τρως ή τι συνδυασμους κανεις. Για να μην πουμε για τις επιπτωσεις στην υγεια οσων εφαρμοζουνε τετοιες επιπολαιες μεθοδους 1
Praetorianos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Το χειροτερο ειναι οτι πολλοι νομιζουν οτι ολες οι θερμιδες ειναι ιδιες. Και οτι μπορουν να αδυνατησουν απλως κοιτωντας μια λιστα με το ποσες καταναλωνουν καθε μερα. Λες και δεν εχει σημασια ποτε τις τρως ή τι συνδυασμους κανεις. Για να μην πουμε για τις επιπτωσεις στην υγεια οσων εφαρμοζουνε τετοιες επιπολαιες μεθοδους Εσύ είσαι ο παραπλανημένος in this case. Μπορείς να αδυνατίσεις απλώς κοιτώντας μια λίστα με το πόσες θερμίδες καταναλώνεις κάθε μέρα, δεν έχει καμία σημασία πότε τις τρώς και επίσης καμία σχέση το τι συνδυασμούς κάνεις. Μπορείς να τρως κάθε μέρα βάφλα με μπριζόλες 2 λεπτά πριν πας για ύπνο και πάλι να αδυνατίζεις. Physics 101. 2
Porg Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Επειδή είμαι σε δίαιτα, η βάφλα μπορεί να έχει και παγωτό; 3
Praetorianos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Με παγωτό όχι, δεν ταιριάζουν τα chi, μόνο με μπριζόλα θα χάσεις. 1
Porg Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μπορείς να αδυνατίσεις απλώς κοιτώντας μια λίστα με το πόσες θερμίδες καταναλώνεις κάθε μέρα, δεν έχει καμία σημασία πότε τις τρώς και επίσης καμία σχέση το τι συνδυασμούς κάνεις. Με παγωτό όχι, δεν ταιριάζουν τα chi, μόνο με μπριζόλα θα χάσεις. Κάτι δεν μας λες καλά μάστορα
Bspus Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Εσύ είσαι ο παραπλανημένος in this case. Μπορείς να αδυνατίσεις απλώς κοιτώντας μια λίστα με το πόσες θερμίδες καταναλώνεις κάθε μέρα, δεν έχει καμία σημασία πότε τις τρώς και επίσης καμία σχέση το τι συνδυασμούς κάνεις. Μπορείς να τρως κάθε μέρα βάφλα με μπριζόλες 2 λεπτά πριν πας για ύπνο και πάλι να αδυνατίζεις. Physics 101. Για τους συνδυασμους μπορει να εχεις δικιο. Ενα συντομο googling δειχνει οτι προκειται για ξεπερασμενη αντιληψη Αλλα για το ποτε τρως θα διαφωνησω http://www.prevention.com/food/healthy-eating-tips/does-it-matter-when-you-eat
Praetorianos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Αλλα για το ποτε τρως θα διαφωνησω http://www.prevention.com/food/healthy-eating-tips/does-it-matter-when-you-eat Αναφέρει μέσα: In the real world—where researchers aren’t monitoring every morsel—starving yourself early in the day also leaves you prone to binge. “Going without food for too long can lead to compensatory eating when hunger and cravings get out of control later,” says Jill Coleman, MS, clinical nutritionist and co-founder of Metabolic Effect. Excess calories at any hour pack on pounds, but stacking them late in the day could be even worse because you don’t have time to burn them off, Pace says. You’ll wake up still full and begin the whole harmful cycle all over again. (Click here for more tips to prevent binge eating.) Δηλαδή, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των ερευνών που υποστηρίζουν το ίδιο, λένε ότι αν τρως αργά το βράδυ: (1) απλά θα τρως περισσότερο, άρα περισσότερες θερμίδες, άρα λάθος σύγκριση (2) δεν θα έχεις χρόνο να το κάψεις, που το κάψιμο θερμίδων από εξωτερική δραστηριότητα, είναι και πάλι λάθος σύγκριση με τον αριθμό των θερμίδων. Απλά για την ιστορία, θα βάλω μια άλλη πηγή που υποστηρίζει το αντίθετο από την πηγή σου, το U.S. Department of Agriculture’s Weight Control: “it does not matter what time of day you eat. It is what and how much you eat and how much physical activity you do during the whole day that determines whether you gain, lose, or maintain your weight.” Αλλά εγώ δεν το πάω καν τόσο μακριά, γιατί nobody messes με τον πρώτο νόμο της Θερμοδυναμικής: If we take in more energy (calories) than we expend, we gain weight. If we expend more energy than we take in, we lose weight. This is an unbreakable law of physics and isn’t even debatable. 3
Big Boss Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δεν είναι τόσο απλό. Θεωρητικά ναι αν τρως λιγότερο από οσο καις θα χάσεις αλλά είναι πιο περίπλοκο από αυτό. Οι συνδυασμοί και η ώρες παίζουν ρόλο. Αν φας για παράδειγμα πολλούς απλους υδατάνθρακες πριν τον ύπνο τότε έχεις μεγάλες πιθανότητες να βάλεις λίπος. Οι απλοί υδατάνθρακες ανεβάζουν το ζάχαρο και την ινσουλίνη στο αίμα,η ινσουλίνη(ακόμα και σε μικρή συγκέντρωση) με τη σειρά της ενεργοποιεί τη σύνθεση λίπους στον οργανισμό.Ταυτόχρονα να ένζυμα που είναι υπεύθυνα για τη καύση λίπους παύουν να λειτουργούνε. Γιάυτο το λόγο οι απλοί υδατάνρακες συνδυάζονται με πρωτείνη και όχι λιπαρά και είναι καλό να τρώγωνται μόνο πρωινές ώρες η πριν/μετά τη γυμναστική. Για μέγιστη κάυση λίπους κατα τη διάρκεια του ύπνου το βραδινό γεύμα είναι καλό να περιέχει μόνο λιπαρά/πρωτείνες και ελάχιστο έως καθόλου υδατάνθρακα.
Praetorianos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δεν είναι τόσο απλό. Θεωρητικά ναι αν τρως λιγότερο από οσο καις θα χάσεις αλλά είναι πιο περίπλοκο από αυτό. Κοίτα, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά αυτό που έγραψα ισχύει. Απλούστατο, λιγότερες θερμίδες = λιγότερα κιλά. Τα άλλα που γράφεις εκτός του ότι είναι debateable (υπάρχουν χιλιάδες do's and dont's περί διατροφής τα οποία αλλάζουν και καταρρίπτονται κάθε δεύτερη μέρα, φαίνεται και στο Link μου), δεν αναφερόταν στην ερώτηση/αντίληψη του Bspus, για το αν αδυνατίζεις με λιγότερες θερμίδες. Εκεί η απάντηση είναι καταφατική και straightforward. Ναι και Πάντα. Το αν είναι πιο υγιεινό να μην τρως κάθε μέρα nutella, να μην μένεις νηστικός 12 ώρες ή να μην τρως υδατάνθρακες 5 λεπτά πριν κλείσεις 8ωρο ύπνο φυσικά και ισχύει αλλά δεν νομίζω ότι το αμφισβητεί και κανείς.
PavelX Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Ο παρακάτω κύριος έχασε 12 κιλά σε 2.5 μήνες τρώγοντας γλυκά. Twinkie diet helps nutrition professor lose 27 pounds For 10 weeks, Mark Haub, a professor of human nutrition at Kansas State University, ate one of these sugary cakelets every three hours, instead of meals. To add variety in his steady stream of Hostess and Little Debbie snacks, Haub munched on Doritos chips, sugary cereals and Oreos, too. 1
epp Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Φοιτητης τοτε με συγκατοικο, ειχα φερει κ γω τα κουζινικα μου. Καθε τοσο ανακαλυπτα οτι κατι ελειπε, κανα κουταλι, πιατο, ολοκληρη κατσαρολα. Το παλικαρι τα χρησιμοποιουσε κ τα πετουσε στα σκουπιδια μετα... Μικρος καπου κατι ειχα διαβασει κατι για τις θερμιδες που χανουμε, κ ετσι καθε φορα που περπατουσα κοιτουσα πισω μου για να δω τις "εικονικες" θερμιδες που εχανα. Ετρωγα γιαουρτια για να τις ξαναπαρω πισω (καπως τα ειχα συνδέσειολα αυτα ). Αδερφος γνωστης μου παρομοιο σκηνικο. Οταν μαγειρευε σε κατσαρολα και "επιανε" λιγο ο πατος της κατσαρολας μαυριλα επειδη το ψιλοεκαιγε δεν ηξερε οτι μπορει να καθαρισει με σφουγγαρι και ζεστο νερο ,πετουσε την κατσαρολα και αγοραζε καινουρια. Το ανακαλυψαν οι δικοι του οταν σε μια φαση στο πρωτο ετος πηγαν επισκεψη και ειχε καμια 10αρια μαυρισμενες κατσαρολες στο μπαλκονι
Porg Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Τα πιρούνια και οι κατσαρόλες δεν είναι τίποτα, εγώ ήξερα έναν που αγόραζε καινούργιο φούρνο κάθε φορά που μαγείρευε aka το παρακάνετε λίγο
gokuthelegend Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Εμένα η μάνα μου, μου λέει πως όταν τρως ψάρι μετά δεν κάνει να πίνεις γάλα. Δεν ξέρω αν είναι προκατάληψη ή αν υπάρχει επιστημονική εξήγηση, πάντως μου φαίνεται πολύ αστείο και κάθε φορά που τρώμε ψάρια στο τέλος πίνω γάλα επίτηδες για να της την σπάσω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα