kalogeros Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Παλιά νόμιζα ότι όλα τα κανάλια, πανελληνίως, ήταν στους ίδιους αριθμούς. Και μπορεί να μιλούσα στο τηλέφωνο με φίλο και να του 'λεγα να βάλει το "7" που έχει μια γαμάτη ταινία ή ένα παιδικό κι αυτός να έβλεπε ειδήσεις. Νόμιζα ότι ήταν απλά καθυστερημένοι και δεν ήξεραν να διαβάζουν αριθμούς. Βέβαια όταν όλος ο πλανήτης είχε το Mega στο 5 και την ΕΡΤ στο 1, ε δεν έφταιγα και 100% για το λάθος μου. Επειδή ο πατέρας μου είναι ηλεκτρολόγος (ήταν βασικά, τώρα είναι στην σύνταξη), παντού στο χωριό αυτός περνούσε τα καλώδια για τις κεραίες των τηλεοράσεων και παράλληλα τις ρύθμιζε κιόλας, και φρόντιζε να βάζει στο κάθε νούμερο πάντα το ίδιο κανάλι. Όταν ήμουν μικρός στο δημοτικό και έβλεπα μια καλή ταινία ή παιδικό στην τηλεόραση, έπαιρνα τον συμμαθητή μου που είχα για κολλητό εκείνα τα χρόνια και του έλεγα "βάλε το κανάλι 5", και πετύχαινε το σωστό κανάλι. Φυσικά σε άλλες πόλεις ή χωριά ήταν λιγάκι απίθανο να είχαμε τα ίδια κανάλια στους ίδιους αριθμούς. Πόσο μου την έσπαγε αυτό με τα κανάλια. Έπρεπε να εκπαιδεύσω τους φίλους μου, να λένε 'το mega έχει φοβερή ταινία' και οχι 'το κανάλι 7' Ευτυχώς, δεν ήμουν ο μόνος που το έκανε μικρός. Επίσης, μικρός πίστευα ότι ο Κιτ ήταν αληθινός και υπήρχε στην πραγματικότητα.
Highlander Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Μα υπήρχε, ως όχημα τουλάχιστον, απλά δεν έκανε αυτά που έδειχναν στην TV. Επίσης, υπήρχε ένας συναγερμός κάποτε, ελληνικής κατασκευής που μιλούσε, σου έλεγε π.χ. Πόρτα οδηγού ανοικτή. Πολύ γέλιο τότε.
groot Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 off topic, μπορώ να κάνω πατέντα για τους νιπτήρες εκεί? Δε γίνεται να έχω θερμοκρασία Mordor και Ανταρκτικής ταυτόχρονα.. Χρησιμοποιείς λάθος τον νιπτήρα. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα. Ανοίγεις και τις δύο βρύσες, γεμίζεις την γούρνα με το νερό που θέλεις και στην θερμοκρασία που θέλεις και κάνεις την δουλειά σου. Εντελώς ασύμφορη διαδικασία, αλλά έτσι λειτουργεί το σύστημα με τις δύο διαφορετικές βρύσες.
ikaruga24 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Οταν ήμουν μικρός νόμιζα ότι το γυναικείο όργανο βρισκόταν ανάμεσα από τις τρίχες τους στο ίδιο σημείο που έχουμε και εμείς το δικό μας και έπρεπε να "ψάξεις" για να το βρεις. Η πρώτη μου επαφή με με θηλυκό σε τουαλέτες στην πρώτη γυμνασίου με σόκαρε τότε γιατί εγώ πίστευα ότι αυτή είχε σοβαρό πρόβλημα και το είχα κάνει βούκινο ότι το "μνι" της το είχε σε εντελώς λάθος σημείο και ότι πρόκειται για τερατογέννηση!! Μέχρι να μάθω την αλήθεια η συγκεκριμένη κάθε φορά που την έβλεπα άλλαζα δρόμο γιατί φρίκαρα! Δεν χρειάζεται νομίζω να σας πω ότι πέρασα εφιαλτικά γυμνασιακά χρόνια από το δούλεμα... 6
Iris_89 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Χρησιμοποιείς λάθος τον νιπτήρα. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα. Ανοίγεις και τις δύο βρύσες, γεμίζεις την γούρνα με το νερό που θέλεις και στην θερμοκρασία που θέλεις και κάνεις την δουλειά σου. Εντελώς ασύμφορη διαδικασία, αλλά έτσι λειτουργεί το σύστημα με τις δύο διαφορετικές βρύσες. Τις έχω χρησιμοποιήσει ξανά σε ταξίδια εκεί, αλλά πλέον πάω μόνιμα και οκ, πρώτον είναι σιχαμερό για μένα, και δεύτερον δεν συμβιβάζομαι Θα κοιτάξω να βρω αυτό που ανέφεραν μπας κ κάνω τη δουλειά μου.
warlock9_0 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Iris είτε πας full diy lel είτε αγοράζεις κάτι τέτοιο http://www.ebay.co.uk/itm/TWIN-MIX-WATER-MIXER-MIXES-HOT-AND-COLD-WATER-FOR-SINGLE-BASIN-FAUCETS-NEW-/111216495589?hash=item19e5050be5 3
Iris_89 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Iris είτε πας full diy lel είτε αγοράζεις κάτι τέτοιο http://www.ebay.co.uk/itm/TWIN-MIX-WATER-MIXER-MIXES-HOT-AND-COLD-WATER-FOR-SINGLE-BASIN-FAUCETS-NEW-/111216495589?hash=item19e5050be5 Will do, thanks!
kalogeros Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Μα υπήρχε, ως όχημα τουλάχιστον, απλά δεν έκανε αυτά που έδειχναν στην TV. Επίσης, υπήρχε ένας συναγερμός κάποτε, ελληνικής κατασκευής που μιλούσε, σου έλεγε π.χ. Πόρτα οδηγού ανοικτή. Πολύ γέλιο τότε. Ναι ρε συ, το ξέρω ότι υπήρχε σαν αυτοκίνητο. Ένα Pontiac Firebird ήταν. Εννοώ ότι υπήρχε όπως ακριβώς στη σειρά. Δηλαδή με όλα αυτά τα gadget και τα μπλιμπλίκια και την ΑΙ.
gokuthelegend Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Ένας φίλος μου άσχετος με την τεχνολογία, νόμιζε ότι αν στο adsl ποιάνει πραγματική ταχύτητα ας πούμε 15mbps (τυχαίο νούμερο), τότε η κάθε συσκευή ξεχωριστά θα έπιανε 15mbps. Δηλαδή αν έβαζε 2 υπολογιστές ταυτόχρονα να κατεβάζουν ένα αρχείο τότε ο καθένας θα κατέβαζε με ταχύτητα 15mbps, δηλαδή 30mbps στο σύνολο. Μια φορά ήθελε να του κατεβάσω κάτι το οποίο θα έπαιρνε κάποια ώρα για να κατεβεί, και εγώ ήδη κατέβαζα κάτι άλλο το οποίο περίμενα να κατέβει, του λέω ότι τώρα κατεβάζω κάτι και ότι το δικό του θα το κατεβάσω αύριο. Και τι μου λέει; αφού κατεβάζεις με αυτόν τον υπολογιστή, γιατί δεν βάζεις αυτό που θέλω εγώ να κατεβαίνει στον άλλο; Έχω 2 υπολογιστές στο σπίτι, και νόμιζε ότι αν έβαζα αυτό που ήθελε στον άλλο υπολογιστή τότε δεν θα επηρεαζόταν αυτό που κατέβαζα στον 1ο υπολογιστή. Φυσικά εννοείται ότι του εξήγησα πως η ταχύτητα με την οποία συνδέεται το ρούτερ στο ίντερνετ μοιράζεται στις συσκευές και ότι δεν γίνεται αυτό που νόμιζε.
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Ο καλός μου ο παππούς μπέρδευε συνέχεια το λιποζάν με την κόλλα UHU stick.. μικρος κυκλοφορουσα με liposan που βαφει τα χειλια φουξια και το πηρα χαμπαρι μετα απο 3-4 μερες 1
Tragic! Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 -Παιδί (χοντρούλης λίγο) στο μαγαζί για να ανασηκώσει πανάκριβη/υπερβολικά ευαίσθητη πλακέτα απο τη βάση, την τραβούσε από τους πυκνωτές με λαδωμένα-μονίμως επί-merendένια ή επί-nutellένα χέρια. Μετά, την άφηνε κάτω και την έκανε τραπεζάκι/πάγκο εργασίας για λίγη ώρα. Άφηνε γυαλιά ηλίου, καφέ, εργαλεία, το κολλητήρι, μισοφαγωμένα big choco κλπ. 1
Alchemist` Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Να 'σται καλά ρε παιδιά, έχω ξεκαρδιστεί με τα περιστατικά! Ας, προσθέσω και εγώ ένα που μου είπε η μάνα μου και έλαβε χώρα το 1991 όταν προωτοδιορίστηκε σε γυμνάσιο. Πριν μερικές βδομάδες είχαν φέρει στο σχολείο τον πρώτο του υπολογιστή ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο των καθηγητών. Άσχετοι φυσικά όλοι, τον είχαν σαν ιερή αγελάδα και μόνο ο Πληροφορικός καθόταν σε εκείνο το γραφείο και τον χρησιμοποιούσαι. Επειδή το γραφείο ήταν μικρό και η CRT οθόνη δεν άφηνε και πολύ χώρο, ο τύπος άνοιγε το πορτάκι από το CD και έβαζε στο κενό το πλαστικό ποτηράκι με τον καφέ του. Μία μέρα που έλειπε, 2 καθηγήτριες, μία αγγλικών και η άλλη φιλόλογος έφεραν τον κακό χαμό γιατί χάλασε ο υπολογιστής. Όλοι ήταν άσχετοι, αγχώθηκε ο διευθυντής... τέλος πάντως φέρανε τον άνθρωπο άρων-άρων να δει τι έγινε... Τα ζωάδια άνοιγαν το πορτάκι του CD drive, έβαζαν μέσα άδειο πλαστικό ποτήρι και περίμεναν να γεμίσει καφέ. EDIT: Μιάς και έπιασα τα τεχνολογικά, από τις πρώτες επαφές μου με υπολογιστή: - Δεν μπορούσα να καταλάβω σε τι χρειάζεται η απεγκατάσταση, αφού όταν διάλεγα το φάκελο των παιχνιδιών στο Program Files και τον έσβηνα, σβηνόταν και το παιχνίδι. Μάλιστα παρότρυνα και φίλους να κάνουν το ίδιο.- Λίγα χρόνια αργότερα, όταν άρχισα να ασχολούμαι με Overclocking κτλπ, ήθελα να βελτίωση την ψύξη του υπολογιστή. Φράγκο δεν έπαιζε και αποφάσισα ότι ήταν καλή ιδέα να κολήσω αλουμινόχαρτο στις περισσότερες μεταλικές επιφάνεις της μητρικής για να φεύγει καλύτερα η θερμότητα. Μόλις άνοιξα τον υπολογιστή, έκανε ένα τσαφ και δεν ξαναλειτούργισε.- Φίλος: Τον είχαμε πείσει ότι τα windows είχαν άχρηστα αρχεία και για να βελτιώσει τις επιδόσεις έπρεπε να ανοίξει την εκτέλεση εντολών και να σβήσει το system32 με την σχετική εντολή. Φυσικά το έκανε και προς μεγάλη έκλπηξη ο υπολογιστής "μπήκε σε turbo-mode"... 4
Bspus Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 To 1991 φεραν υπολογιστη σε σχολειο που ειχε cd rom? Το 91 στην ελλαδα πολυς κοσμος ειχε ακομα XT και 286 οι οποιοι αμφιβαλλω αν παιρναν cd rom, ενω σε καθε περιπτωση θα ηταν πανακριβα ακομα και για επαγγελματιες, οχι για PC σχολειου. Ισως συνεβη μερικα χρονια αργοτερα? Κοπελα γνωστου, ασχετη απο PC. Της δινει καποιος ενα cd απο τα μικρα. Το PC ειχε και disk drive (ηταν πριν καμια 10ρια χρονια) και αυτη θεωρησε οτι μπαινει εκει, αφου ηταν τετοιου μεγεθους. Οποτε μετα απο προσπαθεια καταφερε να το στοιβαξει μεσα. Δεν θυμαμαι αν επιβιωσε ειτε το δισκακι ειτε το disk drive 1
Alchemist` Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 To 1991 φεραν υπολογιστη σε σχολειο που ειχε cd rom? Το 91 στην ελλαδα πολυς κοσμος ειχε ακομα XT και 286 οι οποιοι αμφιβαλλω αν παιρναν cd rom, ενω σε καθε περιπτωση θα ηταν πανακριβα ακομα και για επαγγελματιες, οχι για PC σχολειου. Ισως συνεβη μερικα χρονια αργοτερα? Κοπελα γνωστου, ασχετη απο PC. Της δινει καποιος ενα cd απο τα μικρα. Το PC ειχε και disk drive (ηταν πριν καμια 10ρια χρονια) και αυτη θεωρησε οτι μπαινει εκει, αφου ηταν τετοιου μεγεθους. Οποτε μετα απο προσπαθεια καταφερε να το στοιβαξει μεσα. Δεν θυμαμαι αν επιβιωσε ειτε το δισκακι ειτε το disk drive Μπορεί να ήταν το 1993, πάντως ήταν εκείνη την περιόδο... Αν επιμένετε να βρώ τον ακριβή χρόνο την παίρνω τηλέφωνο (βαριέμαι οικτρά αυτή τηνσ τιγμή)
skipperas Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 - Δεν μπορούσα να καταλάβω σε τι χρειάζεται η απεγκατάσταση, αφού όταν διάλεγα το φάκελο των παιχνιδιών στο Program Files και τον έσβηνα, σβηνόταν και το παιχνίδι. Μάλιστα παρότρυνα και φίλους να κάνουν το ίδιο. Εεεε..τι...όχι? δεν ισχύει?? Ένας κόσμος μέσα μου μόλις κατέρευσε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα