Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Oταν ξεκινας μια προταση με τη φραση " Δεν ειμαι ρατσιστης " συνηθως ακολουθει ρατσιστικη συνεχεια

Ειναι σαν τον τυπο που λεει " ρατσιστης δεν ειμαι ρε παιδια . αλλα μαυρους/κινεζους/αλβανους/πακιστανους κτλ δεν τους μπορω , τι να κανω "

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι ακραιος λαος, οποιος εχει βιωσει ελληνοαλβανικα συνορα θα το εζησε απο πρωτο χερι.

Η σχεση Αλβανων με Ελλαδα ειναι μια σχεση συμβιβασμου και απεχθειας.

Γενικο προβλημα της Ελλαδας με τους μεταναστες ειναι και οτι δεν γινεται ποιοτικη μεταναστευση αλλα και οτι η Ελλαδα ποτε δεν μπηκε στη διαδικασια να ιδρυσει τροπους ενσωμάτωσης στην ελληνικη κοινωνια τους μεταναστες.

Αυτοι οι μυθοι μεγαλη αλβανια, θα επρεπε να παρουν παραδειγμα την μεγαλη ιδεα των δικων μας. Που κατεληξε.

Ωραίο το τσουβάλιασμα σου,αλλά δεν έχει δράκο!

Η Μεγάλη Ιδέα των Ελλήνων,ήταν ουσιώδης.Απέβλεπε στην ενσωμάτωση στην Ελλάδα,αλύτρωτων περιοχών όπου ζούσαν για αιώνες Έλληνες,όπως η ανατολική Θράκη,η Μικρά Ασία,η Βόρειος Ήπειρος.

Και απέτυχε διότι ο Βενιζέλος έκανε ένα τεράστιο λάθος.Επιχείρησε να καταλάβει κάτι που δεν ήταν χώμα ελληνικό φτάνοντας μέχρι τα βάθη της Τουρκίας,την Άγκυρα.

Υ.Γ:Οι Αλβανοί,που έχουν ομοεθνείς του για να θέλουν και Μεγάλη Αλβανία;Εντάξει,στα Σκόπια οι μισοί είναι Αλβανοί και δικαίως θέλουν εκείνα τα εδάφη.Στην Ελλάδα όμως;

Δημοσ.

Καλως η κακως καποιες φυλες και εθνοι εχουν αποδειξει οτι μπορουν να κανουν μεγαλα πραγματα/ανακαλυψεις ενω καποιες αλλες ουτε τα βασικα η ελαχιστα...Δεν ειναι θεμα ρατσισμου/φυλετισμου η καλου στον εγκεφαλο οσων θελουν να βαζουν πινακιδες και να λεγονται "αντιρατσιστες" 

H ιστορια μενει και το τι πετραδακι εχει βαλει ο καθε λαος/φυλη στην ιστορια φαινεται. Αυτο αρκει

• Like 1
Δημοσ.

Μην πέφτετε στην παγίδα του topic starter. Ο λόγος για τον οποίο άνοιξε το θέμα είναι προφανής. Μας πέταξε μια υποτιθέμενη συζήτηση με έναν υποτιθέμενο φίλο του και δεν μπήκε καν στον κόπο να μας αναφέρει τη γνώμη τη δικιά του ή του "φίλου" του. Δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με θέματα τα οποία δεν μας προσφέρουν απολύτως τίποτα καλό, παρά μόνο φαγωμάρα και μίσος για τον συνάνθρωπο, όποιας εθνικότητας και να είναι αυτός.

Εχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε, πάμε παρακάτω.

• Like 6
Δημοσ.

Oταν ξεκινας μια προταση με τη φραση " Δεν ειμαι ρατσιστης " συνηθως ακολουθει ρατσιστικη συνεχεια

Ειναι σαν τον τυπο που λεει " ρατσιστης δεν ειμαι ρε παιδια . αλλα μαυρους/κινεζους/αλβανους/πακιστανους κτλ δεν τους μπορω , τι να κανω "

Επειδή είμαι κατά των Αλβανών και των όσων πρεσβεύουν με κάνει ρατσιστή,τότε δε θα σου χαλάσω χατήρι.

Έλα όμως που όσα λέω στέκουν και δε φοβάμαι να το πω για να μην με πούνε ρατσιστή.

Με τους Τούρκους μπορεί για αιώνες να είμαστε στα μαχαίρια,αλλά δε τους μισώ διότι έχουν προοδεύσει και δεν υπάρχουν άρρωστα μυαλά(εντάξει,μερικοί είναι τελείως καμμένοι όπως και πολλοί δικοί μας),που αποβλέπουν στην εξόντωση των γειτόνων τους!

Αν είμαι ρατσιστής επειδή είμαι εναντίον αυτών που θέλουν τον διαμελισμό και που μισούν θανάσιμα την χώρα μου,καλώς τότε!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχουμε κανένα καλύτερο θέμα αυτές τις μέρες και τα lock πάνε σύννεφο..... Που είναι τα καλά με το υγρό πυρ και λοιπά.

πόσο νομίζεις θέλει να πέσει λουκέτο κι εδώ;

Φιλος μου εχει πει οτι ενας αλβανος που δουλευαν μαζι του ειπε ποτε μην εμπιστευεσαι αλβανο.

όπως λέει και το αρχαίο ρητό...

αλβανος δίχως χέρια ίσον άνθρωπος εμπιστοσύνης 

• Like 1
Δημοσ.

Σαν καθηγητης σε φροντιστηριο,ειχα τα τελευταια 15 χρονια εκατονταδες παιδια απο την Αλβανια.Στην συντριπτικη τους πλειοψηφια αγαπουν την Ελλαδα σαν δευτερη πατριδα γιατι εδω μεγαλωσαν,εχουν φιλους Ελληνες στην ηλικια τους,ειναι καλοι μαθητες και το μονο που επιθυμουν ειναι να ζησουν με αξιοπρεπεια.Μαλιστα κατα 95% προτιμουν να ζησουν εδω γιατι οι συνθηκες ζωης ειναι καλυτερες.

Τα τελευταια χρονια εχουν ενσωματωθει περισσοτερο απο οτι παλιοτερα στην κοινωνια και εχουν πολυ καλυτερες και ολοενα πιο ζεστες σχεσεις με τα Ελληνοπουλα. Αν δεν τεθει θεμα συζητησης περι εθνικοτητας,δεν διαχωριζουν καν τον εαυτο τους απο τους υπολοιπους Ελληνες.

Καθε ανθρωπος ανεξαρτητα απο εθνικοτητα,στο βαθος της καρδιας του,αυτο που θελει ειναι να περναει καλα,να εχει δικαιωματα μαζι με τις υποχρεωσεις του και να του φερονται με αγαπη και σεβασμο.Τοτε αισθανεται πολιτης αυτης της χωρας,την αγαπα και νοιαζεται για αυτη.Ετσι εχει συμβει και με Ελληνες μεταναστες που προκοψαν σε διαφορες χωρες του κοσμου οπως και με μεταναστες διαφορων εθνικοτητων σε πολλες χωρες.

Σιγουρα υπαρχει μια μειοψηφια που ισως εχουν εθνικιστικες τασεις αλλα αυτο υπαρχει παντου,σε ολες τις χωρες και σε ολους τους λαους.

Η προσωπικη μου εμπειρια με τα παιδια Αλβανικης καταγωγης ηταν αριστη και ειμαι πολυ χαρουμενος που τα γνωρισα και συνεργαστηκα μαζι τους,τα αγαπαω το ιδιο με τα Ελληνοπουλα και πολλες φορες διασκεδαζω κρυφα μεσα μου οταν σε αρκετες περιπτωσεις ειναι πολυ καλυτεροι μαθητες και στα Αγγλικα αλλα και στην χρηση τους της Ελληνικης γλωσσας.

• Like 10
Δημοσ.

Χαίρομαι που καταπιάνεσαι από μια μόνο λέξη.Δείχνεις τον πραγματικό εαυτό σου!

Μα και συ πεταξες ένα μαργαριτάρι...

Αν ρωτήσεις τον πλανήτη για το τι είναι αλβανός, η απάντηση που θα πάρεις κατά 99% είναι «τι είναι αλβανος».

Δημοσ.

Περα απο το ποιος ειμαι εγω ποιος εισαι εσυ και ποια η ιστορια και τα λοιπα, το ερωτημα ειναι κατα ποσο αυτο το σχεδιο ειναι υλοποιησιμο ή μη, στην Ελλαδα η συντριπτικη πλειοψηφια θα ηθελε να παρθει η Πολη κτλ, το θεμα ειναι κατα ποσο σχεδιαζετε και προκειται να γινει εμπρακτα? Ολοι μας κατι θα θελαμε αλλα κατα ποσο εφικτο ειναι το θεμα. Και οι δυο χωρες εχουν πολλα προβληματα ποιος θα κατσει να ασχοληθει με "μεγαλες ιδεες". Το τι λεει ενας αλβανος εδω ενας εκει, τι σκεφτεται μεσα του ή το τι λεει ενας που δουλευε με καποιον αλλον σε ενα μπαρακι και μια καφετερια αστο καλυτερα. Πιστευω πως αυτη η ιστορια ειναι να'χαμε να λεγαμε..

Υ.γ Αλλο Τουρκιά και Κοσοβο.

• Like 1
Δημοσ.

Σαν καθηγητης σε φροντιστηριο,ειχα τα τελευταια 15 χρονια εκατονταδες παιδια απο την Αλβανια.Στην συντριπτικη τους πλειοψηφια αγαπουν την Ελλαδα σαν δευτερη πατριδα γιατι εδω μεγαλωσαν,εχουν φιλους Ελληνες στην ηλικια τους,ειναι καλοι μαθητες και το μονο που επιθυμουν ειναι να ζησουν με αξιοπρεπεια.Μαλιστα κατα 95% προτιμουν να ζησουν εδω γιατι οι συνθηκες ζωης ειναι καλυτερες.

Δεν μιλαμε για παιδια απο αλβανους που γεννηθηκαν εδω αλλα παιδια που ηρθαν εδω σε σχετικα μεγαλη ηλικια, επισης εδω ειναι Αθηνα αλλο εδω και αλλο στην επαρχια πχ στην θεσπρωτια ερχονται τα κανουν πουτανα και μετα την κοπανανε παλι στην χωρα τους και δεν τους πειραζει κανεις.

Δημοσ.

Η μεγαλη αλβανια ειναι μια ιστορια που ελεγαν στα μικρα παιδια στην αλβανια για να πεσουν για υπνο..

για διαφορους σκοπους.. το χρησιμοποιησαν αυτα τα παιδακια μερικα χρονια αργοτερα ωσπου εγινε ενα ονειρο ζωης... 

ουσιαστικα ολα ξεκινησαν απο τον γνωστο "πασα στα γιαννενα"

εναν πασα που χρησιμοποιουσε αλβανους μαχητες ..  εναν πασα που κατηχε ενα μεγαλο τμημα της σημερινης ελλαδας με το τοτε ονομα τσαμουρια.. και ευνοουσε τον εξισλαμισμο των αλβανων 

τον διαδεχθηκε ο ακομα πιο γνωστος αλβανοφωνος αλι πασας...οποιος επαιρνε και τμηματα των υπολοιπων σουλτανων ωσπου δημιουργησε ενα ημιαυτονομο κρατος μεσα στην οθομανικη αυτοκρατορια..

ο εξισλαμισμενος αλβανος αρχιζε να να αποκτα εχθρους και εντος οθομανικης αυτοκρατοριας η οποια δεν της αρεσε ενα τμημα της να αποκοπει οποτε εστειλε στρατο και του πηρε το κεφαλι..

οι αλβανοι υποστηριζουν οτι εκεινο το κρατος που εγινε τοτε ειναι λαβανικο και το θελουν πισω..

για να το παρουν βεβαια βοηθησαν ιταλους και γερμανους και μετα την νικη των συμμαχικων δυναμεων δοθηκαν στην ελλαδα και εστειλαν τους τσαμηδες πισω στο κρατιδιο αλβανια..  

αυτη ειναι η ιστορια..  εξισλαμισμενοι αλβανοι που πηραν αξιωμα θελησαν να γινουν σουλτανοι στην θεση του σουλτανου.. πραμα που δεν αρεσε στον σουλτανο

αλλα στην αλβανια την διδασκουν οτι οι αλβανοι πολεμησαν με τους τουρκους να την ελευθερωσουν και οτι τελικα την πηραν οι ελληνες..

Δημοσ.

Γιατι να κανουν μεγαλη Αλβανια; Η μικρη δεν τους χωραει; Ετσι κιαλλιως ολοι σε αλλες χωρες κουβαλιουντε και βριζουν απο πανω. Αυτες οι αντιληψεις δεν γεννιουνται σε απλους ανθρωπους. Τις πετανε τιποτα παρλαπηπες με συμφεροντα , τα γιδια τις υιοθετουν και τις μεγενθυνουν, οι αλλοι μισοι λενε 'γιατι οχι' και ξεκινανε τα προβληματα με εθνικισμους και φαγομαρες, που ειναι η τεχνη του αποπροσανατολισμου , για να περνανε στα ψιλα τα σοβαρα προβληματα.Τσιφσαααα

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...