Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, λέω αυτές τις μέρες να βγάλω μια προπληρωμένη κάρτα (ναι ξέρω θα πουν κάποιοι ότι είναι κλειστές οι τράπεζες, από ότι είδα υπάρχουν μερικά καταστήματα τραπεζών ανοιχτά για τέτοιους σκοπούς αλλά όπως και να έχει θα περιμένω και για όταν ανοίξουν κανονικά, ελπίζω σύντομα)
Λοιπόν στο θέμα μας: Ποια τράπεζα έχει το καλύτερο e-bank? Με τις περισσότερες επιλογές σε πληρωμές και σε οτιδήποτε άλλο ή πιο έχει καλύτερο menu-interface και είναι πιο ξεκάθαρο;
Και τέλος ποια τράπεζα έχει την καλύτερη προπληρωμένη σε θέμα αποδοχής από όλες τις εταιρίες (π.χ ebay amazon bang good κτλπ) σε ποια προπληρωμένη μπαίνουν πιο γρήγορα τα λεφτά πόσο κρατάνε από κάποια συναλλαγή, π.χ 2% και επίσης αν μπορώ να κάνω ανάληψη μέσω προπληρωμένης από ΑΤΜ ή να μου κάνει κάποιος 3ος κατάθεση σε εμένα;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  :-D  :-D

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καταρχάς με τα cc δεν αφήνει να φορτίσεις προπληρωμένες. Οι τράπεζες κρατάν 2 ευρώ σε κάθε φόρτιση.

Δημοσ.

Καταρχάς με τα cc δεν αφήνει να φορτίσεις προπληρωμένες. Οι τράπεζες κρατάν 2 ευρώ σε κάθε φόρτιση.

Τι εννοείς cc? Τώρα μπαίνω στο κλίμα των καρτών.**   Αν εννοείς capital control its okay απλά δεν κατάλαβα την συντομογραφία :)

Δημοσ.

Τι εννοείς cc? Τώρα μπαίνω στο κλίμα των καρτών.**

Capital Control, την κατασταση που επικρατει αυτη τη στιγμη στις τραπεζες δηλαδη (μεγιστο οριο αναληψης 60ευρω) συν το οτι δεν εχεις προσβαση στα ταμεια των τραπεζων για να βαλεις λεφτα στην προπληρωμενη.

Κατσε να δεις ποιες θα υπαρχουν σε μερικες μερες και το ξανακοιτας, γιατι πολλα ακουγονται για συγχωνευσεις :ph34r:

Δημοσ.

Capital Control, την κατασταση που επικρατει αυτη τη στιγμη στις τραπεζες δηλαδη (μεγιστο οριο αναληψης 60ευρω) συν το οτι δεν εχεις προσβαση στα ταμεια των τραπεζων για να βαλεις λεφτα στην προπληρωμενη.

Κατσε να δεις ποιες θα υπαρχουν σε μερικες μερες και το ξανακοιτας, γιατι πολλα ακουγονται για συγχωνευσεις :ph34r:

Αα αν εννοείς τα capital control ξέρω ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα, περιμένουμε την ανακεφαλαίωση για να ανοίξουν κάτι είπαν για τέλη εβδομάδας Ή αρχές της άλλης εβδομάδας ΑΛΛΑ ρε παιδιά πείτε ότι όλα ήταν όπως πριν ας παραμείνουμε στο θέμα τι λέτε για αυτά που έγραψα στο θέμα;  :ph34r:

Δημοσ.

Για μένα η προ πληρωμένη δεν έχει και πολύ ουσία πια. (είχα προ πληρωμένη αλλά δεδομένου του ότι έπρεπε να χρεώνεσαι για να την φορτίζεις δε σύμφερε)

Βγάλε απλά χρεωστική σύνδεσε και το Paypal και είσαι κομπλέ για όλων των ειδών τις αγορές και από ίντερνετ και εξωτερικό και επί τόπου στα καταστήματα.

Έχω την εντύπωση ότι η Πειραιώς είναι ίσως η πιο γρήγορη στην έκδοση καρτών κλπ (αυθημερόν ενώ στην εθνική μπορεί να περιμένεις αρκετά και επίσης η χρεωστική της Εθνικής που έχω δεν περνάει σε αγορές που έχω δοκιμάσει στο εξωτερικό σε αντίθεση με τη χρεωστική της Eurobank που περνάει κανονικά)

Από εκεί και πέρα (και με βάση το τι παίχτηκε αυτό το καιρό) πιστεύω είναι καλύτερο να μην είσαι στην Εθνική ή στη Πειραιώς που έχουν τον περισσότερο κόσμο και να πας στη Eurobank καθώς ως λιγότερο δημοφιλής είχε μικρότερη ουρά στα ΑΤΜ της επίσης υπάρχουν και τα υποκαταατήματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου που υπάγονται σε αυτήν και μπορείς να βγάζεις λεφτά χωρίς χρέωση κάτι που πολύς κόσμος δε το ξέρει ή απλά δεν έχει και καθολου κίνηση το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άρα όχι ουρές.

Ξέρω ότι δε κολλάει η τελευταία παράγραφος αλλά δεδομένου ότι θα πρέπει να μάθουμε για μερικά χρόνια να ζούμε με capital controls είναι καλό να το έχεις υπόψη για να γλυτώνεις τις ουρές κλπ.

Βέβαια θα δούμε τι θα γίνει γιατί και συγχωνεύσεις ενδεχομένως να γίνουν οπότε.....

• Like 2
Δημοσ.

Κάθε τράπεζα μία προπληρωμένη έχει.

Το ebanking της Πειραιώς που έχω είναι απαρχαιωμένο. Της εθνικής πάλι ψιλολέει.

Για τις άλλες δεν ξέρω. Όλες οι τράπεζες κρατάνε 2 ευρώ σε κάθε φόρτιση.Επίσης όλα τα καταστήματα τις δέχονται αφού είναι είτε visa είτε mastercard.

Οι καινούριες χρεωστικές της Εθνικης αλλάξανε και γίνανε mastercard. Περνάνε παντού πια.

• Like 1
Δημοσ.

Για μένα η προ πληρωμένη δεν έχει και πολύ ουσία πια. (είχα προ πληρωμένη αλλά δεδομένου του ότι έπρεπε να χρεώνεσαι για να την φορτίζεις δε σύμφερε)

Βγάλε απλά χρεωστική σύνδεσε και το Paypal και είσαι κομπλέ για όλων των ειδών τις αγορές και από ίντερνετ και εξωτερικό και επί τόπου στα καταστήματα.

Έχω την εντύπωση ότι η Πειραιώς είναι ίσως η πιο γρήγορη στην έκδοση καρτών κλπ (αυθημερόν ενώ στην εθνική μπορεί να περιμένεις αρκετά και επίσης η χρεωστική της Εθνικής που έχω δεν περνάει σε αγορές που έχω δοκιμάσει στο εξωτερικό σε αντίθεση με τη χρεωστική της Eurobank που περνάει κανονικά)

Από εκεί και πέρα (και με βάση το τι παίχτηκε αυτό το καιρό) πιστεύω είναι καλύτερο να μην είσαι στην Εθνική ή στη Πειραιώς που έχουν τον περισσότερο κόσμο και να πας στη Eurobank καθώς ως λιγότερο δημοφιλής είχε μικρότερη ουρά στα ΑΤΜ της επίσης υπάρχουν και τα υποκαταατήματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου που υπάγονται σε αυτήν και μπορείς να βγάζεις λεφτά χωρίς χρέωση κάτι που πολύς κόσμος δε το ξέρει ή απλά δεν έχει και καθολου κίνηση το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άρα όχι ουρές.

Ξέρω ότι δε κολλάει η τελευταία παράγραφος αλλά δεδομένου ότι θα πρέπει να μάθουμε για μερικά χρόνια να ζούμε με capital controls είναι καλό να το έχεις υπόψη για να γλυτώνεις τις ουρές κλπ.

Βέβαια θα δούμε τι θα γίνει γιατί και συγχωνεύσεις ενδεχομένως να γίνουν οπότε.....

Εδώ σε εμάς η eurobank έχει πολύ κόσμο η Πειραιώς έτσι και έτσι, στην Κύπρο κράτησαν 7 μήνες νομίζω, είχα διαβάσει ότι θα αποσυρθούν σε κάτι μήνες τα cc, όπως και να έχει η ζημία τους ήταν τεράστια, έχω ακούσει καλά λόγια για την Πειραίως έχει πολύ καλό web banking δεν ισχύει; 

Κάθε τράπεζα μία προπληρωμένη έχει.

Το ebanking της Πειραιώς που έχω είναι απαρχαιωμένο. Της εθνικής πάλι ψιλολέει.

Για τις άλλες δεν ξέρω. Όλες οι τράπεζες κρατάνε 2 ευρώ σε κάθε φόρτιση.Επίσης όλα τα καταστήματα τις δέχονται αφού είναι είτε visa είτε mastercard.

Οι καινούριες χρεωστικές της Εθνικης αλλάξανε και γίνανε mastercard. Περνάνε παντού πια.

Οι visa δεν περνάνε παντού; Και επίσης έχω ακούσει ότι η Πειραίως έχει πολύ καλό web bank τι φάση τώρα μπερδεύτηκα :ph34r:  :mellow:  

edit: Γιατί να μην αξίζει μια προπληρωμένη ποια η διαφορά με την χρεωστική;

Δημοσ.

Εγω ειχα προπληρωμενη της Πειραιως και ημουν πολυ ευχαριστημενη, οπως επισης και με τη χρεωστικη της ημουν ευχαριστημενη οσο τη χρησιμοποιησα τις τελευταιες 2 εβδομαδες( πιο πριν ειχα μονο προπληρωμενη και μετρητα, τη χρεωστικη την ειχα κορνιζα).

Δυστυχως τωρα δεν ξερω τι νοημα εχει μια προπληρωμενη για το paypal και τα ρεστα αφου δεν γινονται αγορες απο εξωτερικο..

Δημοσ.

Εγω ειχα προπληρωμενη της Πειραιως και ημουν πολυ ευχαριστημενη, οπως επισης και με τη χρεωστικη της ημουν ευχαριστημενη οσο τη χρησιμοποιησα τις τελευταιες 2 εβδομαδες( πιο πριν ειχα μονο προπληρωμενη και μετρητα, τη χρεωστικη την ειχα κορνιζα).

Δυστυχως τωρα δεν ξερω τι νοημα εχει μια προπληρωμενη για το paypal και τα ρεστα αφου δεν γινονται αγορες απο εξωτερικο..

Ποιες οι διαφορές μεταξύ χρεωστικής και προπληρωμένης;

Πιστεύουμε και ελπίζουμε πως θα ανοίξει και η paypal (περιμένει να γίνει πιο σταθερή η κατάσταση με τις τράπεζες)

Δημοσ.

Εδώ σε εμάς η eurobank έχει πολύ κόσμο η Πειραιώς έτσι και έτσι, στην Κύπρο κράτησαν 7 μήνες νομίζω, είχα διαβάσει ότι θα αποσυρθούν σε κάτι μήνες τα cc, όπως και να έχει η ζημία τους ήταν τεράστια, έχω ακούσει καλά λόγια για την Πειραίως έχει πολύ καλό web banking δεν ισχύει; 

Οι visa δεν περνάνε παντού; Και επίσης έχω ακούσει ότι η Πειραίως έχει πολύ καλό web bank τι φάση τώρα μπερδεύτηκα :ph34r:  :mellow:  

Μπες YT να δεις πως είναι τα e-banking της κάθε τράπεζας. Η Εθνική έχει το πιό ανανεωμένο interface και η Πειραιώς το πιό απαρχαιωμένο αλλά σε λειτουργίες όλα καλά είναι (ή Εurobank έχει μέτριο interface και η Αλφα δεν ξέρω).

Τα πιό πολλά καταστήματα παίρνουν Visa/Mastercard. Πιό σπάνια AmEx, Maestro, κλπ.

Η χρεωστική τραβάει απευθείας από το λογαριασμό και δεν έχει προμήθειες/χρεώσεις για σένα. Η προπληρωμένη φορτίζεται και έχει προμήθειες συν οτι πρέπει να μπαίνεις στον κόπο να την φορτίζεις.

Eπίσης οι χρεωστικές έχουν και προγράμματα ανταμοιβής.

Δημοσ.

Μπες YT να δεις πως είναι τα e-banking της κάθε τράπεζας. Η Εθνική έχει το πιό ανανεωμένο interface και η Πειραιώς το πιό απαρχαιωμένο αλλά σε λειτουργίες όλα καλά είναι (ή Εurobank έχει μέτριο interface και η Αλφα δεν ξέρω).

Τα πιό πολλά καταστήματα παίρνουν Visa/Mastercard. Πιό σπάνια AmEx, Maestro, κλπ.

Η χρεωστική τραβάει απευθείας από το λογαριασμό και δεν έχει προμήθειες/χρεώσεις για σένα. Η προπληρωμένη φορτίζεται και έχει προμήθειες συν οτι πρέπει να μπαίνεις στον κόπο να την φορτίζεις.

Eπίσης οι χρεωστικές έχουν και προγράμματα ανταμοιβής.

Είναι όμως όσο safe είναι και η προπληρωμένη;

Δημοσ.

Είναι όμως όσο safe είναι και η προπληρωμένη;

Αυτό είναι δικό σου θέμα...αν το πιν σου το ξέρουν άλλοι, αν ψωνίζεις από αναξιόπιστα μαγαζιά, κλπ. Το βασικό είναι να παρακολουθείς τι γίνεται ώστε σε κάποια ύποπτη χρέωση να επικοινωνήσεις με την τράπεζα, αν και άμα την έχεις μόνο στο PayPal είναι απειροελάχιστες οι πιθανότητες να διαρρεύσουν τα στοιχεία.

Δημοσ.

Καμιά διαφορά στην ουσία και η προπληρωμένη είναι μια χρεωστική με την μόνη διαφορά ότι πληρώνεις προμήθειες και δεν είναι τοσο ευέλικτη στις φορτίσεις της σε σχέση με την χρεωστική .  Είναι μια χρεωστικη  κάρτα που την βάφτισαν προπληρωμένη και φρόντισε το marketing να περάσει στον κόσμο το μήνυμα ότι είναι πιο ασφαλής απο όλες και βάλαν και προμήθειες . Πολύ απλά τα πράγματα. Είναι μια κάρτα που την πληρώνεις χωρίς λόγο.

Για e-banking και γενικότερα υπηρεσίες και εξυπηρέτηση καθαρά Πειραιώς .

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...