Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχει περάσει ενάμισης μήνας από τότε που έγινε απολύμανση και απεντόμωση στην πολυκατοικία μας και σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά. Και αρχίσανε τα ευτράπελα, από σήμερα τα ξημερώματα έχω βρει τρεις «μεγάλες», οι δύο έκοβαν βόλτες στο μπάνιο (το οποίο, to be fair, βλέπει σε φωταγωγό, κλειστό όμως, ανοιχτός μόνο πάνω στην ταράτσα και κάτω έχει τσιμέντο) και η τρίτη στο σαλόνι, αρκετά μακριά από το μπάνιο. Στο από κάτω διαμέρισμα (ισόγειο, με κήπο) εμφανίστικαν άλλες τόσες.

Προτού σαν γνήσιος ελληναράς τους πάρω τηλέφωνο στο συνεργείο και τους αρχίσω στα καντήλια, και μιας και δεν ξέρω τη διαδικασία της απολύμανσης, είπα να ρωτήσω τι μπορεί να παίζει. Αυτό σημαίνει ότι έγινε σκατά δουλειά; Ή μπορεί να εξηγείται αλλιώς;

Αν τις έβλεπα στις δύο-τρεις ημέρες μετά τη διαδικασία θα έλεγα ντάξει, κάποια κατάφερε να ξεφύγει από τη φωλιά, δεν την πήρε το φάρμακο, οκ. Μετά από τόσο καιρό όμως;

Μπαϊδεγουέι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό, το ίδιο έγινε και πέρσι, ενώ το περίεργο είναι ότι πριν από την απολύμανση (και πριν γενικά αρχίσουμε να κάνουμε απολυμάνσεις) δεν είχαμε ποτέ θέμα με κατσαρίδες. Ένα-δύο καλοκαίρια μόνο με μυρμήγκια τα οποία μετά από λίγο εξαφανιζόντουσαν.

Δημοσ.

Οταν κάναμε απολύμανση στο σπιτι ( ειναι λίγο πιο έξω απο την πόλη ) βρίσκαμε σχεδόν κάθε μέρα νεκρά έντομα.

Αλλά κανένα ζωντανό.

Πλέον μετα το ενα έτος και εχουν αρχίσει πάλι να έρπουν/περπατάνε/πετάνε αλλά δεν υπάρχει χρήμα πλέον για να ξανακάνουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Πολλά μπορεί να παίζουν.

Πλημμελής απολύμανση (όχι σωστό/συνεχόμενο ψέκασμα).

Ξεθυμασμένα, ληγμένα ή ακατάλληλα φάρμακα.

Σωστό φάρμακο αλλά υπεραραιωμένο με νερό (για ευνόητους λόγους).

Αυτά ως προς το συνεργείο.

Ως προς εσάς τώρα είναι βασικό το να μην σφουγγαρίσατε τις γωνίες (και δεν αναφέρομαι μόνο στην "γωνία" που σε έβαζε ο δάσκαλος τιμωρία αλλά σε όλο το μήκος μεταξύ τοίχου και δαπέδου) για καμιά βδομάδα τουλάχιστον. Οι οδηγίες λένε κάνα μήνα αλλά η βδομάδα είναι το minimum. Αν το κάνατε αυτό τότε το φάρμακο κατέληξε στην...σφουγγαρίστρα

• Like 2
Δημοσ.

Πάντα έχεις κατσαρίδες, απλά αυτές βγαίνουν νύχτα. Με την απολύμανση δεν μπορούν να πάνε πίσω στις φωλιές τους, για αυτο και τις βλέπεις.

Γενικά ή λύση στις κατσαρίδες δεν είναι ή απολύμανση, αλλά ή καθαριότητα και η συντήρηση του σπιτιού.

Δημοσ.

Γενικά ή λύση στις κατσαρίδες δεν είναι ή απολύμανση, αλλά ΚΑΙ ή καθαριότητα και η συντήρηση του σπιτιού.

Και αυτό γιατί οι κατσαρίδες είναι "κοινωνικές" και άρα άνετα θα σε επισκεφθούν στο καθαρό σου σπίτι από τον διπλανό βρωμύλο ή τον παραδίπλα με τον κήπο

• Like 1
Δημοσ.

Και αυτό γιατί οι κατσαρίδες είναι "κοινωνικές" και άρα άνετα θα σε επισκεφθούν στο καθαρό σου σπίτι από τον διπλανό βρωμύλο ή τον παραδίπλα με τον κήπο

Για αυτο λέω ότι δεν αξίζει απολύμανση. Αν το σπίτι σου είναι ένα καλό περιβάλλον για τις κατσαρίδες, τότε θα έχεις κατσαρίδες.

Δημοσ.

Για αυτο λέω ότι δεν αξίζει απολύμανση. Αν το σπίτι σου είναι ένα καλό περιβάλλον για τις κατσαρίδες, τότε θα έχεις κατσαρίδες.

Με την διαφορά ότι θα "τις έχεις" ανάσκελα (σκούπα, φαράσι και όξω απ' την πόρτα).

Ενώ αλλιώς θα τρέχεις στο σπίτι με την migato στο χέρι.

Προσωπικά, ενώ μεγάλωσα σε περιοχή που πάντα είχαμε κατσαρίδες (και στο θέμα καθαριότητα και συντήρηση η μάνα μου και ο πατέρας μου δεν άφηναν τίποτα), τα πράγματα έγιναν τελείως κατσαριδοfree από τη στιγμή που αρχίσαμε απολύμανση. Αρχικά μόνοι μας αλλά με σκευάσματα που παίρναμε από καταστήματα με φυτοφάρμακα (όχι Baygon, Teza και τα λοιπά στα οποία είχαμε δώσει ουκ ολίγα χρήματα χωρίς αποτέλεσμα) και αργότερα από εταιρία απολυμάνσεων.

Δημοσ.

http://postimg.org/image/a2f8gceu9/

Ξερει κανεις το έντομο είναι αυτο? Έχει γεμισει το σπιτι μου απο αυτα ,οταν τα σκοτωνω με χαρτοπετσετα δεν βγαζουν αιμα ειναι σαν σκονη.Επισης έχω κάνει ζουμ,αυτα ειναι πολυ μικρα τα μεγαλύτετα 5 χιλιοστα μηκος και δεν πετανε μονο πηδανε.

Δημοσ.

Ξερει κανεις το έντομο είναι αυτο? Έχει γεμισει το σπιτι μου απο αυτα ,οταν τα σκοτωνω με χαρτοπετσετα δεν βγαζουν αιμα ειναι σαν σκονη.Επισης έχω κάνει ζουμ,αυτα ειναι πολυ μικρα τα μεγαλύτετα 5 χιλιοστα μηκος και δεν πετανε μονο πηδανε.

Για τερμίτες μου φαίνονται..Πρέπει να ψεκάσεις επειγόντως αν έχει γεμίσει το σπίτι σου B)

Δεν έχει περάσει ενάμισης μήνας από τότε που έγινε απολύμανση και απεντόμωση στην πολυκατοικία μας και σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά. Και αρχίσανε τα ευτράπελα, από σήμερα τα ξημερώματα έχω βρει τρεις «μεγάλες», οι δύο έκοβαν βόλτες στο μπάνιο (το οποίο, to be fair, βλέπει σε φωταγωγό, κλειστό όμως, ανοιχτός μόνο πάνω στην ταράτσα και κάτω έχει τσιμέντο) και η τρίτη στο σαλόνι, αρκετά μακριά από το μπάνιο. Στο από κάτω διαμέρισμα (ισόγειο, με κήπο) εμφανίστικαν άλλες τόσες.

Προτού σαν γνήσιος ελληναράς τους πάρω τηλέφωνο στο συνεργείο και τους αρχίσω στα καντήλια, και μιας και δεν ξέρω τη διαδικασία της απολύμανσης, είπα να ρωτήσω τι μπορεί να παίζει. Αυτό σημαίνει ότι έγινε σκατά δουλειά; Ή μπορεί να εξηγείται αλλιώς;

Αν τις έβλεπα στις δύο-τρεις ημέρες μετά τη διαδικασία θα έλεγα ντάξει, κάποια κατάφερε να ξεφύγει από τη φωλιά, δεν την πήρε το φάρμακο, οκ. Μετά από τόσο καιρό όμως;

Μπαϊδεγουέι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό, το ίδιο έγινε και πέρσι, ενώ το περίεργο είναι ότι πριν από την απολύμανση (και πριν γενικά αρχίσουμε να κάνουμε απολυμάνσεις) δεν είχαμε ποτέ θέμα με κατσαρίδες. Ένα-δύο καλοκαίρια μόνο με μυρμήγκια τα οποία μετά από λίγο εξαφανιζόντουσαν.

Οι απολυμάνσεις στις πολυκατοικίες είναι της πλάκας και στο λέει κάποιος που έχει κάνει αρκετές φορές..

Πιο πολύ νερό ρίχνουν παρά φάρμακο..

Η καλύτερη λύση ειδικά για το διαμέρισμα σου είναι να πάρεις ένα ψεκαστηράκι και να ρίξεις φάρμακο

μόνος σου..

Αν πας σε γεωπονικό κατάστημα και πεις θέλω φάρμακο για κατσαρίδες θα σου δώσουν..

Το FENDONA είναι καλό φάρμακο..

Από εκεί και πέρα ο χώρος τον οποίο θα ψεκάσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για 3-4 μέρες..

Κουζίνα και μπάνιο είναι καλό να ψεκαστούν όταν θα λείπεις για καποιες μέρες διότι είναι από τους χώρους που δεν γίνεται να μην χρησιμοποιήσεις και το να εισπνέεις φάρμακο δεν είναι και ότι καλύτερο ;)

Δημοσ.

Μου φαίνεται σαν ένα έντομο που εμείς αποκαλούμε "ψαράκι". Εγώ πάντα είχα στην επαρχία αλλά όχι σε ανησυχητικό βαθμό, αφού πολλές φορές δε μπαίνω καν στον κόπο να τα σκοτώσω.

Δημοσ.

Παρολο που κι εμεις καναμε απολυμανση, λιγες μερες μετα σκοτωσα τη πρωτη μου κατσαριδα για φετος. Την ειδα ξαφνικα διπλα στη λεκανη ενω ετοιμαζομουν να ουρησω, τρομαξα λιγο ειναι η αληθεια...(κραυγη τυπου ΑΑΑΑ) γιατι δε το περιμενα. Απο δω και περα ομως τις νυχτες παω υποψιασμενος :ph34r:

Κατα τ αλλα ποτε δε μπορεις να να σιγουρος με αυτα τα τριχωτα εντομα. Μπορουν να βγουν ακομα κι απ το νιπτηρα ή τη λεκανη γιατι αντεχουν κατω απ το νερο.

• Like 1
Δημοσ.

οι κατσαριδες μπορουν να τραυματισουν τον ανθρωπο, τσιμπανε πχ αν ερθουν σε επαφη με το δερμα μας;

Παντα το ειχα απορια γιατι τρομαζουμε οταν τις βλεπουμε. Και δεν κανουμε το ιδιο οταν βλεπουμε αλλα βρωμικα αδεσποτα πχ γατες.

Εμενα πιο πολυ με αηδιαζει η θεα της, ξεροντας πως αν την πατησω θα βγαλει εναν ανατριχιαστικο τραγανο θορυβο.

Αυτοι που κανουν απολυμανσεις ισως να βαζουν επιτηδες μικρη ποσοτητα φαρμακου ωστε να τους ξανακαλεσεις και να τους τα.. ξανάσκασεις!

Παντως εχω παρατηρησει οτι το μεγαλυτερο πριβλημα το εχουν οσοι μενουν σε ισογεια, και οχι αε οροφους.

Δημοσ.

οι κατσαριδες μπορουν να τραυματισουν τον ανθρωπο, τσιμπανε πχ αν ερθουν σε επαφη με το δερμα μας;

Παντα το ειχα απορια γιατι τρομαζουμε οταν τις βλεπουμε. Και δεν κανουμε το ιδιο οταν βλεπουμε αλλα βρωμικα αδεσποτα πχ γατες.

Οι κατσαρίδες μπορούν να τραυματίσουν την ψυχολογία του ανθρώπου. Δεν τσιμπάνε, αλλά στην προσπάθειά σου να τις σκοτώσεις μπορεί να τραυματιστείς καθώς είναι ταχύτατες και φτερωτές μερικές από αυτές!  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Υ.Γ Οι γάτες δεν εμφανίζονται στο σπίτι σου απρόσκλητες από το πουθενά. Και το βασικότερο, δεν πετάνε.

Δημοσ.

Υ.Γ Οι γάτες δεν εμφανίζονται στο σπίτι σου απρόσκλητες από το πουθενά. Και το βασικότερο, δεν πετάνε.

Νομίζεις! :ph34r:

• Like 12

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...