Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

οτι και να εχει κανει καποιος οταν τον καταδικαζεις σε θανατικη ποινη να ξερεις οτι δε σε κανει καλυτερο απο αυτον ;)

• Like 1
  • Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

αιτιολογησε το μου αυτο η ζωη δεν ειναι μαθηματικα

εστω ερχεσαι εσυ και με κλεβεις. Και κανω και εγω το ιδιο σε σενα ! Εσυ με κλεψες γιατι δεν ειχες να φας ή γιατι ετσι ενω εγω γιατι με εκελψες πρωτα, ποια η διαφορα μας? Η αιτια? Δεν με απασχολει η αιτια αλλα το αποτελεσμα!

Στο κλεψιμο βαλε οποιεσδηποτε πραξεις θες. Με το να "εκδικείσε" καποιον με οποιον τροπο και να ειναι αυτος σε κανει το ιδιο με αυτον!

ΥΓ: προφανως και δεν μιλαω να τον αφησεις να συνεχισει τη ζωη του σαν να μην εγινε τιποτα αλλα δεν εχεις το δικαιωμα να τον χτυπησες,σκοτωσεις,κλεψεις κτλ

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι αυτες ο πολιτισμενες αποψεις ειναι πολυ ελκυστικες εκ του ασφαλους οταν ομως γινει το κακο σε εμας το μονο που υπαρχει ειναι το μισος.Το παραδειγμα που αναφερεις δεν εχει καμια δουλεια με αυτο που σου λεω δεν παει ετσι στο ειπα και πριν δεν ειναι εξισωση

Δημοσ.

«Ωραία» τα παραδείγματα σας, μόνο που δεν έχουν καμία σχέση με την καταδίκη του μέσου θανατοποινίτη, εννοώντας ότι δεν είναι τόσο «τρανταχτή» και solid, τουλάχιστον όσον αφορά το Αμέρικα. Γιατί στο Ιράκ, στην Ινδονησία και στην Κίνα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι το «περιθώριο λάθους» στις ΗΠΑ υπολογίζεται, ανάλογα την πηγή, από 2% έως 5%. Η πρώτη επίσημη μελέτη το τοποθέτησε στο 4.1%. Και όταν μιλάμε για τρεις χιλιάδες θανατοποινίτες, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο νούμερο μιλάμε.

Στο κάτω κάτω χέστηκα για τα μεγάλα νούμερα. Και ένας να ήταν, όχι.

manzah80 καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς. Σκέψου όμως και το ακριβώς αντίθετο. Η στραβή να γίνει σε κάποιον που είναι αθώος. Αξίζει αυτός να πληρώσει την ανικανότητα ενός συστήματος αφενός να τον δικάσει σωστά και αφετέρου να τον σωφρονίσει (επιλέγοντας την υποτιθέμενη εύκολη λύση της εκτέλεσης); 

Κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου: Αξίζει ο αθώος πολίτης να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα την ανικανότητα του συστήματος, βρίσκοντας τον θάνατο από έναν πρώην φυλακισμένο για πενταπλό φόνο που αποφυλακίστηκε ξέρω γω στα 25 χρόνια και το μόνο που κατάφερε στη φυλακή είναι να μαζέψει οργή; Εννοείται πως όχι. Γι'αυτό τον αφήνεις μέσα να σαπίσει στη φυλακή. Αφού όμως πρώτα βγάλεις από μέσα αυτούς που συνελήφθησαν για κατοχή κάνναβης ή αυτούς που μπήκαν μέσα επειδή δεν είχαν να πληρώσουν $5.000 εγγύηση για... speeding ticket (το παράδειγμα είναι πραγματικό).

Καταλαβαίνεις που το πάω; Το όλο σύστημα είναι σάπιο και πρέπει να στηθεί, σωστά, από την αρχή.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ δεν βρίσκω την θανατική ποινή οκ γιατί τελικά δίνεις την ευχαρίστηση και απαλλάσσεις τον εγκληματία από το ζόρι που θα πρέπει να τραβήξει στην φυλακή για την πράξη του και στην τελική πιστεύω και ο ίδιος θα παρακάλαγε να πεθάνει....

Δημοσ.

«Ωραία» τα παραδείγματα σας, μόνο που δεν έχουν καμία σχέση με την καταδίκη του μέσου θανατοποινίτη, εννοώντας ότι δεν είναι τόσο «τρανταχτή» και solid, τουλάχιστον όσον αφορά το Αμέρικα. Γιατί στο Ιράκ, στην Ινδονησία και στην Κίνα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι το «περιθώριο λάθους» στις ΗΠΑ υπολογίζεται, ανάλογα την πηγή, από 2% έως 5%. Η πρώτη επίσημη μελέτη το τοποθέτησε στο 4.1%. Και όταν μιλάμε για τρεις χιλιάδες θανατοποινίτες, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο νούμερο μιλάμε.

Στο κάτω κάτω χέστηκα για τα μεγάλα νούμερα. Και ένας να ήταν, όχι.

manzah80 καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς. Σκέψου όμως και το ακριβώς αντίθετο. Η στραβή να γίνει σε κάποιον που είναι αθώος. Αξίζει αυτός να πληρώσει την ανικανότητα ενός συστήματος αφενός να τον δικάσει σωστά και αφετέρου να τον σωφρονίσει (επιλέγοντας την υποτιθέμενη εύκολη λύση της εκτέλεσης); 

Κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου: Αξίζει ο αθώος πολίτης να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα την ανικανότητα του συστήματος, βρίσκοντας τον θάνατο από έναν πρώην φυλακισμένο για πενταπλό φόνο που αποφυλακίστηκε ξέρω γω στα 25 χρόνια και το μόνο που κατάφερε στη φυλακή είναι να μαζέψει οργή; Εννοείται πως όχι. Γι'αυτό τον αφήνεις μέσα να σαπίσει στη φυλακή. Αφού όμως πρώτα βγάλεις από μέσα αυτούς που συνελήφθησαν για κατοχή κάνναβης ή αυτούς που μπήκαν μέσα επειδή δεν είχαν να πληρώσουν $5.000 εγγύηση για... speeding ticket (το παράδειγμα είναι πραγματικό).

Καταλαβαίνεις που το πάω; Το όλο σύστημα είναι σάπιο και πρέπει να στηθεί, σωστά, από την αρχή.

ω

ωραιο ποστ,σε καταλαβαινω απολυτα γενικα αυτα τα θεματα ειναι αρκετα πολυπλοκα

Δημοσ.

υπέρ.

το σύστημα όπως και να το κάνουμε δεν ειναι ανάγκη να χει πάντα σωφρονιστικό χαρακτηρα

όταν κάποιος έχει πέσει θύμα κακοποίησης καλό είναι να δει τον μπάσταρδο που του κατέστρεψε την ζωη να ψήνεται σαν γαλοπούλα.

δεν θα τον θεραπεύσει αλλά θα του προσφέρει ικανοποιηση

όσον αφορα το ''αν τους σκοτώσεις γίνεσαι ίδιος με αυτούς'' πηγαίνετε να το πείτε σε μητέρες που έχασαν το παιδί τους από δολοφονία η σε θύματα βιασμου

3781d073bf2d29e4be2e7ae17a14b218.jpg

• Like 4
Δημοσ.

Ο θάνατος είναι γλυκό αίσθημα και ανακουφίζει κάποιον.

Γνώμη μου η καλύτερη τιμωρία είναι 100 χρόνια φυλακή ,φυσικά χωρίς μείωση ποινής/άδειες κτλ Και ειδικά για τρομοκράτες... 100 χρόνια κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο ...για πάντα

• Like 4
Δημοσ.

Απλα γενικα η δικαιοσυνη ειναι πολυ σχετικη δικαιοσυνη δεν υπηρχε και δεν θα υπαρχει ποτε στον κοσμο με την πραγματικη της ενοια και αυτος που ειναι δολοφονος θυμα του εαυτου του(της φυσης του πειτε το οπως θελετε) ειναι αμα το δεις απο την πλευρα του αλλα την κοινωνια δεν την αφορα αυτο η κοινωνια ωφειλει να προστατευετε απο ατομα με τετοιες τασεις.

Δημοσ.

Με αφορμή τον τρομοκράτη της Βοστώνης που σκόρπησε το θάνατο, θα ήθελα να ακούσω απόψεις περί θανατικής ποινής.

Υπερ και μάλιστα δεν κατανοώ όλο τη φασαρία με τον τρόπο.

Εκτελεστικό απόσπασμα, απλά γρήγορα και φτηνά.

• Like 3
Δημοσ.

Εκτελεστικό απόσπασμα, απλά γρήγορα και φτηνά.

Ούτε καν απόσπασμα. Μία εξ επαφής στο κεφάλι, α λα soviet times. Πιο απλά, πιο γρήγορα και πιο φθηνά.

p.s. Σαφώς και είμαι υπέρ. «Σωφρονισμός», «επανένταξη» και «δεύτερες ευκαιρίες» στα κτήνη; Δε θα 'μαστε καλά!...

• Like 2
Δημοσ.

Κανένας δικαστής δεν παίρνει την απόφαση  , στην Αμερική τουλάχιστον και στις πολιτείες που ισχύει η θ. ποινή την απόφαση την παίρνουν αποκλειστικά και μόνο οι ένορκοι ! για να επιβληθεί πρέπει ΟΛΟΙ  να είναι υπέρ , έστω και ενας να είναι ενάντια τότε δεν μπορεί να επιβληθεί η θανατική γι αυτο και οι δικηγόροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου κάνουν ότι μπορούν να πάρουν έστω εναν ένορκο μαζι τους ! από τα στραβά του -πολύ καλού κατά τα άλλα- αμερικάνικου δικαίου ..

όχι ενα αλλά άπειρα θέματα έχουν ανοιχτεί εδώ απ έξω τους έχω μάθει και τους μεν και τους δεν  , ψαξε λιγο ..

ο τυπακος τωρα που λες , σιγά τι έκανε , σκότωσε 3 αθώους πολίτες , διαμέλισε και άφησε ανάπηρους καμιά 20αρια και τραυμάτισε γενικότερα γύρω στους 300 !!

μετάνιωσε το καημένο ας τους δώσουμε μια ευκαιρία ακόμη δεν θα το ξανακάνει ΛολολολολολολολοΛ

Μάγισσες  μεσαίωνας κτ κτλ  άντε ,  που είστε  ,, ακόμη  ?  :-) :ph34r: :-D

Nαι, δικαστες ή ενορκοι οπου υπαρχουν. Μιλουσα για το διαχωρισμο, αλλο ποιος δινει την εντολη, αλλο ποιος την εκτελει. Αυτος που τη δινει εχει την ευθυνη.

Η αποφαση των ενορκων βγαινει κατα πλειοψηφια, οχι κατα ομοφωνια. Δε ξερω αν στο αμερικα ισχυει η ομοφωνια που λες.

Τη δευτερη παραγραφο με τη διαφορετικη γραμματοσειρα, σε ποιον την απευθυνεις?

Δεν ειναι μονο το περιθωριο του λαθους. Εχει παρατηρηθει οτι μεταξυ των θανατοποινιτων υπαρχει πολυ μεγαλο ποσοστο μαυρων, δηλαδη οι αμερικανοι αποφασιζουν πιο ευκολα την εκτελεση αν προκειται για μαυρο κατηγορουμενο.

Δημοσ.

Ούτε καν απόσπασμα. Μία εξ επαφής στο κεφάλι, α λα soviet times. Πιο απλά, πιο γρήγορα και πιο φθηνά.

p.s. Σαφώς και είμαι υπέρ. «Σωφρονισμός», «επανένταξη» και «δεύτερες ευκαιρίες» στα κτήνη; Δε θα 'μαστε καλά!...

δεν θέλω τσιγκουνιές, οι Ρωμαιοι που ειχαν λιοντάρια, αρένες, κτλ. κοροιδα ήταν;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...