drhistory Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Και επίσης στους 3-4 έναντι που ήρθαν γιατί δεν χρέωσαν και ένα ποσό για ρεύμα; Πόσα kw έκαψες; γιατί πολύ απλά δεν είχαν πρόσβαση στο ρολόι να μετρήσουν την κατανάλωση. Ήταν όλοι έναντι.
Porg Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Οι έναντι λέγονται έναντι γιατί πληρώνεις ένα ποσό έναντι μέχρι να γίνει η εκκαθάριση με τον εκκαθαριστικό Μάλλον ισχύει αυτό που είπε ο φίλος πριν πως ήταν κλειστό το σπίτι κάνα χρόνο
Silverage Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Έχετε υπόψη σας οτι μπορείτε να συμπληρωνεται εσείς την κατανάλωση όταν είναι να σας έρθει έναντι μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που γράφει πίσω στο λογαριασμό στο site της δεδηε. Εγώ ξεκίνησα να το κάνω για να μην πληρώνω μαλακίες με τον έναντι.
Sorath Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Η χρέωση της Kw/h δεν έχει πλέον κλιμάκωση. Είναι ίδια απο την 1η μέχρι την τελευταία. Όμως επηρρεάζονται κατά πολύ οι υπόλοιπες χρεώσεις, όπως διανομή δικτύου, συντήρηση κτλ. Άλλο να σπάσεις πχ τις 2000Kw/h σε 1000 & 1000 ανα λογαριασμό, και άλλο σε έναν απευθείας 2000. Ίσως για αυτό να έχει προκύψει τόσο μεγάλο ποσό. 1
LordPanag Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Για να μην γινονται τετοια μπερδεματα πρεπει απο την πρωτη στιγμη να γυρναει ο λογαριασμος στο ονομα του ενοικιαστη . Τοτε το προβλημα θα ηταν του ενοικιαστη και οχι του ιδιοκτητη , που και αυτος καλα να παθει που το νοικιασε χωρις να εχει γινει αλλαγη ονοματος στην ΔΕΗ. Με λιγα λογια φταινε και τα δυο μερη και τωρα το πληρωνουν .
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Όταν μπήκα μου έδωσε η ιδιοκτήτρια ένα λογαριασμό να τον πληρώσω. Εκείνος έγραφε 60324KWH . Από κει και πέρα όλοι οι λογαριασμοί που ήρθαν έναντι (αλλοι 3 πριν τον τελευταίο) έγραφαν πάλι 60324KWH τελευταία καταμέτρηση. Ο τελευταίος που μου ήρθε τώρα έγραφε 65706KWH. Δηλαδή έγω από 1η Δεκεμβρίου που μπήκα για παράδειγμα κατανάλωσα 5382KWH Το σπίτι απόσο ξέρω ήταν κλειστό για 3 χρόνια πριν μπω εγώ. Έτσι στους έναντι δεν χρεώναν βάσει της περσινής κατανάλωσης γιατί δεν υπήρχε κατανάλωση. Το χειμώνα για 1-2 μήνες είχαμε το aircondition και το βράδυ στο δωμάτιο των παιδιών έβαζα πάντα ένα θερμοπομπό. Ψυγείο , κουζίνα , πλυντήριο , τηλεόραση , υπολογιστής κλπ κλπ Τα έχω κάψει λογικά Αλλά πρέπει να δω το λογαριασμό για να δω πόσο έχουν χρεώσει την κιλοβατώρα. Μπορεί να χρεώσαν με βάση την κατανάλωση επειδή είδαν ότι είναι πάνω από 3000 πχ και να μην νοιαστήκαν αν πχ εγώ το 1ο 4μηνο έκαψα 3000 και το δεύτερο 2300 για παράδειγμα. Και φυσικά δεν μπορούσαν να βάλουν έναντι γιατί δεν υπήρχε κατανάλωση πέρσι Για να μην γινονται τετοια μπερδεματα πρεπει απο την πρωτη στιγμη να γυρναει ο λογαριασμος στο ονομα του ενοικιαστη . Τοτε το προβλημα θα ηταν του ενοικιαστη και οχι του ιδιοκτητη , που και αυτος καλα να παθει που το νοικιασε χωρις να εχει γινει αλλαγη ονοματος στην ΔΕΗ. Με λιγα λογια φταινε και τα δυο μερη και τωρα το πληρωνουν . Εγώ ήθελα να γυρίσω το ρολοι στο όνομα μου. Η ΔΕΗ μου είπε οτι χρειάζεται ΠΕΑ (Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης) Οπότε φώναξε η ιδιοκτήτρια έναν δικό της ηλεκτρολόγο ο οποίος της είπε ότι επειδή ο πίνακας είναι παλιός δεν μπορεί να κάνει σωστές μετρήσεις και της ζήτηση για το ΠΕΑ και τον πίνακα 300 ευρώ Της είπα να τα βάλω εγώ και να τα αφαιρέσω από το ενοίκιο (το δεκέμβρη αυτό) και δεν συμφώνησε και επειδή είμασταν ήδη ταλαιπωρημένοι με 2 μετακομίσεις σε 2 μήνες αποφασίσαμε να μην κάνουμε τίποτα και να το αφήσουμε ως έχει.
dali13gr Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Πολλές μου φαίνονται οι κιλοβατόρες. Γύρω στις 1500 το τετράμηνο είναι μια φυσιολογική κατανάλωση, αλλά 5400 είναι πολλές. Η ιδιοκτήτρια είναι στην ίδια οικοδομή; Μήπως παίρνει από το ίδιο ρολόι και αυτή;
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Όχι δεν είναι στην ίδια. Δεν ξέρω. Ο πίνακας είναι παλιός και φοβάμαι μην γίνονται τίποτα λάθη με το ρεύμα. Πάντα έπεφτε ο γενικός με πλυντήριο και θερμοσίφωνο πχ και μας είχε πει και ο ηλεκτρολόγος ότι θέλει αλλαγή .
Joshua21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Όταν μπήκα μου έδωσε η ιδιοκτήτρια ένα λογαριασμό να τον πληρώσω. Εκείνος έγραφε 60324KWH . Από κει και πέρα όλοι οι λογαριασμοί που ήρθαν έναντι (αλλοι 3 πριν τον τελευταίο) έγραφαν πάλι 60324KWH τελευταία καταμέτρηση. Ο τελευταίος που μου ήρθε τώρα έγραφε 65706KWH. Δηλαδή έγω από 1η Δεκεμβρίου που μπήκα για παράδειγμα κατανάλωσα 5382KWH Το σπίτι απόσο ξέρω ήταν κλειστό για 3 χρόνια πριν μπω εγώ. Έτσι στους έναντι δεν χρεώναν βάσει της περσινής κατανάλωσης γιατί δεν υπήρχε κατανάλωση. Το χειμώνα για 1-2 μήνες είχαμε το aircondition και το βράδυ στο δωμάτιο των παιδιών έβαζα πάντα ένα θερμοπομπό. Ψυγείο , κουζίνα , πλυντήριο , τηλεόραση , υπολογιστής κλπ κλπ Τα έχω κάψει λογικά Αλλά πρέπει να δω το λογαριασμό για να δω πόσο έχουν χρεώσει την κιλοβατώρα. Μπορεί να χρεώσαν με βάση την κατανάλωση επειδή είδαν ότι είναι πάνω από 3000 πχ και να μην νοιαστήκαν αν πχ εγώ το 1ο 4μηνο έκαψα 3000 και το δεύτερο 2300 για παράδειγμα. Και φυσικά δεν μπορούσαν να βάλουν έναντι γιατί δεν υπήρχε κατανάλωση πέρσι Εγώ ήθελα να γυρίσω το ρολοι στο όνομα μου. Η ΔΕΗ μου είπε οτι χρειάζεται ΠΕΑ (Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης) Οπότε φώναξε η ιδιοκτήτρια έναν δικό της ηλεκτρολόγο ο οποίος της είπε ότι επειδή ο πίνακας είναι παλιός δεν μπορεί να κάνει σωστές μετρήσεις και της ζήτηση για το ΠΕΑ και τον πίνακα 300 ευρώ Της είπα να τα βάλω εγώ και να τα αφαιρέσω από το ενοίκιο (το δεκέμβρη αυτό) και δεν συμφώνησε και επειδή είμασταν ήδη ταλαιπωρημένοι με 2 μετακομίσεις σε 2 μήνες αποφασίσαμε να μην κάνουμε τίποτα και να το αφήσουμε ως έχει. Φίλε μου βλέπω πολλά λάθη από τη δική σου μεριά. 1) Γιατί να πληρώσεις λογαριασμό με το που μπήκες? Αυτός ο λογαριασμός αφορούσε πάγια ή/και κατανάλωση προηγούμενων μηνών, τι δουλειά είχες εσύ με αυτά? 2) Δεν τσέκαρες την ένδειξη του μετρητή την ημέρα που μπήκες μέσα. Τώρα πλέον είναι αδύνατο να ξέρεις τι ακριβώς έχεις κάψει εσύ. Μόνο εικασίες του τύπου "τα έχω κάψει λογικά" ή "μάλλον δεν τα έχω κάψει" μπορείς να κάνεις. 3) Κακώς συμφώνησες να μην γυρίσει το ρολόι στο όνομα σου. Πρώτα από όλα θα είχες να κάνεις με τη ΔΕΗ, και όχι με την ιδιοκτήτρια. Δεύτερο και κυριότερο, διακινδυνεύεις χωρίς λόγο τη δική σου ασφάλεια και των παιδιών σου μπαίνοντας σε ένα σπίτι με παλιό/ακατάλληλο πίνακα και μη ελεγμένες καλωδιώσεις. Τι σκτά σου νοίκιασε αν δεν είχε τα βασικά? Αυτή γλίτωσε το 300άρι, εσύ τι κέρδος είχες? 4) Κακώς άφησες τα πράγματα στην τύχη τους, έπρεπε να δίνεις εσύ από μόνος σου την ένδειξη του μετρητή στη ΔΕΔΗΕ, είτε online, είτε τηλεφωνικώς.
Orion_ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Η χρέωση της Kw/h δεν έχει πλέον κλιμάκωση. Είναι ίδια απο την 1η μέχρι την τελευταία. Μια χαρά έχει κλιμάκωση. Δελτίο τύπο ΔΕΗ (παλιό)
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Διακανονισμό τελικά δεν θα κάνουμε. Είναι στο όνομα του πατέρα της ακόμα το ρολόι ( ο οποίος έχει αποβιώσει εδώ και πολλά χρόνια) Συμφωνήσαμε να της κάνω μια υπεύθυνη δήλωση και να της βάζω σε ένα λογαριασμο 100 ευρώ το μήνα μέχρι να καλυφθεί το ποσό.Μάλλον δεν θα το νοικιάσει το σπίτι ξανά γιατί το σπιτι θέλει αρκετά μαστορέματα τα οποία εμάς δεν μας ένοιαξαν.Συν τον πίνακα 300 ευρώ οπότε πιθανολογώ ότι θα το αφήσει έτσι Το σπίτι είναι ελεγμένο από θέματα γείωσης , ρελέ κλπ κλπ . Τα είχε κάνει αυτά ο ηλεκτρολόγος. Απλά είχε πει ότι δεν του έδινε κάτι μετρήσεις που ήθελε και για αυτό έπρεπε να αλλαχτεί ο πίνακας. Τι να πω μπορεί να ήθελε να πάρει και λεφτά. Δικός της ήταν δεν ήταν κανάς άγνωστος.
NT1G Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Μια χαρά έχει κλιμάκωση. Δελτίο τύπο ΔΕΗ Οικιακό Τιμολόγιο χωρίς Χρονοχρέωση - Γ1 (με ισχύ από την 25.7.2014) 1
Orion_ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Οικιακό Τιμολόγιο χωρίς Χρονοχρέωση - Γ1 (με ισχύ από την 25.7.2014) Woops! Και μόλις είδα την ημερομηνία του pdf που postαρα. Ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα