Apoll Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Οταν ενας αγοραζει ενα προ'ι'ον 100,00 ευρω με ΦΠΑ και το πουλαει 120,00 ευρω με ΦΠΑ μπορει να μου πει καποιος ποσο ειναι το καθαρο κερδος που θα εχει? Γνωριζω ποσο ειναι απλα κανω την ερωτηση γιατι βλεπω οτι υπαρχει καποιο μπερδεμα γενικοτερα. Διόρθωση Στο 23% ΦΠΑ είναι 16260 Στο 13% ΦΠΑ είναι 17699 Στο 6% ΦΠΑ είναι 18868 1
zio10 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μιας που λέμε για το ΦΠΑ, γνωρίζει κανείς με ποια λογική το ΦΠΑ στα νησιά ήταν μέχρι τώρα χαμηλότερο;
HERTHAN Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 16,667 στην κατηγορία του 20% ΦΠΑ 17,699 στην κατηγορία του 13% ΦΠΑ fixed
l337 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 ναι το αντιλαμβάνομαι. Αυτο που δέν αντιλαμβάνομαι ειναι γιατί πάς τόσο κόντρα? και επιμένεις? Τι κάνεις στην ζωή σου γενικά?πώς ξέρεις όλα αυτά που ξέρεις? Καμία κόντρα δεν πάω. Γράφεις και γράφω σε ένα forum και κάνουμε διάλογο αναπτύσσοντας ο καθένας τα επιχειρήματα του. Δεν είναι ανάγκη να είμαστε αρεστοί σε ό,τι γράφουμε αρκεί να μπορούμε να το στηρίξουμε με επειχειρήματα. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό. Από κει και πέρα.. νομίζω πως δεν αφορά κανέναν το τι κάνω και με τι απασχολούμαι (μιας και ούτε προσθέτει ούτε αφαιρεί πόντους στην κουβέντα) αλλά το μόνο που θα έπρεπε να τον αφορά είναι το τι γράφω και να επιχειρηματολογήσει πάνω σε αυτό. Το ίδιο αφορά και τους υπόλοιπους. Δεν με νοιάζει κάποιος το τι είναι ούτε τι επαγγέλεται αλλά το τι γράφει και πως το στηρίζει. Ξαναλέω, προς αποφυγή παρεξήγησης, οτι δεν έχω (ούτε είχα) σκοπό να σου πάω κόντρα. Δεν σε γνωρίζω καν προσωπικά. Όταν διαφωνώ μαζί σου δεν διαφωνώ με εσένα προσωπικά (με το πρόσωπο σου), μιας και δεν σε γνωρίζω, αλλά με ό,τι γράφεις. Σε αυτό κάνω κριτική και μόνο.
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 16667 στην κατηγορία του 20% ΦΠΑ 17699 στην κατηγορία του 13% ΦΠΑ και μια εξηγηση για τους ασχετους? Με αποδειξη ή χωρις? με απλη λογικη ενος ασχετου 1
Apoll Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Έκανα λάθος στο ΦΠΑ είναι 23% στην Ελλάδα η μεγάλη μπάντα, όχι 20% όπως στην Αγγλία.
HERTHAN Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Έκανα λάθος στο ΦΠΑ είναι 23% στην Ελλάδα η μεγάλη μπάντα, όχι 20% όπως στην Αγγλία. Δηλαδη 16,26 ευρω στο 23%. με απλη λογικη ενος ασχετου Το ΦΠΑ απο τα 20 ευρω δεν θα πρεπει να το αποδωσεις?
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δηλαδη 16,26 ευρω στο 23%. Το ΦΠΑ απο τα 20 ευρω δεν θα πρεπει να το αποδωσεις? ναι ναι ! ηταν πουστικη ερωτηση οπως στις εξετασεις που νομιζεις οτι ειναι το απλο αλλα ξερεις οτι κατι κρυβεται 1
HERTHAN Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 ναι ναι ! ηταν πουστικη ερωτηση οπως στις εξετασεις που νομιζεις οτι ειναι το απλο αλλα ξερεις οτι κατι κρυβεται χαχαχαχαχα!Ωραιος. :-D
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Το κατάστημα λιανικής αγοράζει με ΤιμήΑγορας + ΦΠΑ. Στην ΤιμηΑγοράς προσθέτει το κέρδος που θέλει. Π.χ 10% Η τιμή πώλησης είναι (ΤιμήΑγοράς+10%) + ΦΠΑ Στο τέλος του μήνα/τριμήνου γίνεται συμψιφισμός του ΦΠΑ που πλήρωσε κατά την αγορά, και του ΦΠΑ που εισέπραξε κατά την πώληση, και πληρώνει ή πέρνει πίσω την διαφορά. Στην Ελλάδα των κουτοπόνηρών, αρκετοί πέρνουν το ΤιμήΑγοράς+ΦΠΑ ως κόστος, του κοπανάνε και ένα ποσοστό κέρδους επί του συνολικού ποσούς, και το πουλάνε (ΤιμήΑγοράς+ΦΠΑ)+10% + ΦΠΑ. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι δουλεύουν με κέρδος πάνω από 10%. Και φυσικά τα κέρδη τους είναι μεγαλύτερα, όπως και η διαφορά του ΦΠΑ είναι μεγαλύτερη. Γιατί πάντα το κράτος/Εφορία τα υπολογίζει ξεχωριστά, όπως στην 1η περίπτωση. Και το ίδιο είναι όταν λέει ο άλλος "θα δουλέψω με μπλοκάκι, και μου είπε 1000 το μήνα". Στα 1000 προσθέτεις ΠΑΝΤΑ το ΦΠΑ. Στην εταιρία που θα το χρεώσεις δεν κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ γιατί θα το πάρουν πίσω. Αντίθετα εσύ θα δουλεύεις για 833 και όχι για 1000. Είπα εγώ κάτι διαφορετικό? Αυτό που έγραψα και έκανες quote ήταν απάντηση στον Spect~, που για να υπολογίσει το ύψος του ΦΠΑ στην τιμή λιανικής χρησιμοποίησε την τιμή αγοράς αντί για την τιμή πώλησης. Επίσης το ποσοστό κέρδους κατά κανόνα υπολογίζεται στην τιμή πώλησης, και όχι στην τιμή αγοράς. Και τέλος το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι οι "κουτοπόνηροι" Έλληνες που αναφέρεις, ούτως ή άλλως οι ίδιοι επιλέγουν πόσα θέλουν να κερδίζουν, αλλά αυτοί που δεν έχουν καταφέρει μετά από 28 χρόνια να μάθουν πως ακριβώς υπολογίζεται ο ΦΠΑ! Για επαγγελματίες μιλάω πάντα! ΥΓ Για όποιον δεν ξέρει, με τον παρακάτω απλό τρόπο μπορούμε να αφαιρέσουμε τον ΦΠΑ που είναι ενσωματωμένος στην τιμή πώλησης: Για ΦΠΑ 23%: 100 / 1,23 = 81,30€ Για ΦΠΑ 13%: 100 / 1,13 = 88,50€ Αν και πάλι δυσκολευόμαστε, τότε: http://ypologismosfpa.com/
mastoras007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Καμία κόντρα δεν πάω. Γράφεις και γράφω σε ένα forum και κάνουμε διάλογο αναπτύσσοντας ο καθένας τα επιχειρήματα του. Δεν είναι ανάγκη να είμαστε αρεστοί σε ό,τι γράφουμε αρκεί να μπορούμε να το στηρίξουμε με επειχειρήματα. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό. Από κει και πέρα.. νομίζω πως δεν αφορά κανέναν το τι κάνω και με τι απασχολούμαι (μιας και ούτε προσθέτει ούτε αφαιρεί πόντους στην κουβέντα) αλλά το μόνο που θα έπρεπε να τον αφορά είναι το τι γράφω και να επιχειρηματολογήσει πάνω σε αυτό. Το ίδιο αφορά και τους υπόλοιπους. Δεν με νοιάζει κάποιος το τι είναι ούτε τι επαγγέλεται αλλά το τι γράφει και πως το στηρίζει. Ξαναλέω, προς αποφυγή παρεξήγησης, οτι δεν έχω (ούτε είχα) σκοπό να σου πάω κόντρα. Δεν σε γνωρίζω καν προσωπικά. Όταν διαφωνώ μαζί σου δεν διαφωνώ με εσένα προσωπικά (με το πρόσωπο σου), μιας και δεν σε γνωρίζω, αλλά με ό,τι γράφεις. Σε αυτό κάνω κριτική και μόνο. Απλα εγω απαντάω γιατι οπος είπα έχω μαγαζί και πληρώνω φπα και κάποια πράγματα τα ζώ. Εσυ αν λές αυτα που λές γιατι τα άκουσες στη παραιούλα το απόγευμα στη φραπεδάρα που έπινες και είπες οκ είμαι γνώστης και αυτου του αντικειμένου και εκφέρεις άποψη τοτε έχουμε πρόβλημα. Δέν είμαι κάθετος σε όσα έχω πεί και τα έχω ολα δικαιολογίσει εχω γράψει 5 κατεβατά αν θες ξαναδιάβασε τα πρίν πάς για ψωνια στο λιντλ. Διόρθωση Στο 23% ΦΠΑ είναι 16260 Στο 13% ΦΠΑ είναι 17699 Στο 6% ΦΠΑ είναι 18868 τι ειναι ολα αυτα τα νουμερα μπερδευτικα ακυρο αυτο! λαθος δεδομενα γιατι άκυρο? 100 το πήρε 120 το πούλησε διαφορά φορολογίσημη 20 ευρο γιατι στα πρώτα 100 ειπε οτι έχει πληρόσει φόρο (αυτονοητο οτι έκοψε τιμολόγιο) οποτε το φώρο που πλήροσε για τα 100 δέν θα το ξαναφορολογιθεί στο 3μηνο αλλα μόνο τα 20 Εξηγήστε μου λιγο δεν ξέρω μηπος τα υπολογιζω εγώ λαθος
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 γιατι άκυρο? 100 το πήρε 120 το πούλησε διαφορά φορολογίσημη 20 ευρο γιατι στα πρώτα 100 ειπε οτι έχει πληρόσει φόρο (αυτονοητο οτι έκοψε τιμολόγιο) οποτε το φώρο που πλήροσε για τα 100 δέν θα το ξαναφορολογιθεί στο 3μηνο αλλα μόνο τα 20 Εξηγήστε μου λιγο δεν ξέρω μηπος τα υπολογιζω εγώ λαθος γιατι τα 20€ δεν ειναι καθαρη αξια. Απο αυτα τα 20€ εσυ θα πρεπει να δωσεις το ΦΠΑ στο κρατος για παραπανω λεπτομερειες ρωτα τους αλλους εγω ειμαι της πληροφορικης τωρα μαθαινω απο αυτα 1
l337 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Απλα εγω απαντάω γιατι οπος είπα έχω μαγαζί και πληρώνω φπα και κάποια πράγματα τα ζώ. Εσυ αν λές αυτα που λές γιατι τα άκουσες στη παραιούλα το απόγευμα στη φραπεδάρα που έπινες και είπες οκ είμαι γνώστης και αυτου του αντικειμένου και εκφέρεις άποψη τοτε έχουμε πρόβλημα. Δέν είμαι κάθετος σε όσα έχω πεί και τα έχω ολα δικαιολογίσει εχω γράψει 5 κατεβατά αν θες ξαναδιάβασε τα πρίν πάς για ψωνια στο λιντλ. Γίνεσαι εντελώς αστείος με τέτοιες γελοίες εκφράσεις και λανθασμένα νομίζεις πως σε κάνουν να φαίνεσαι πιο έξυπνος στον συνομιλητή σου. 3
mastoras007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Για ΦΠΑ 23%: 100 / 1,23 = 81,30€ Για ΦΠΑ 13%: 100 / 1,13 = 88,50€ Αν και πάλι δυσκολευόμαστε, τότε: http://ypologismosfpa.com/ Για ΦΠΑ 23%: 100 / 23 = 77€ ρε παιδια απλά μαθηματικά είναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα