Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ΦΠΑ 23%:

100 / 23  = 77€

ρε παιδια απλά μαθηματικά είναι

Απορώ πως καταφέρνεις και κρατάς μαγαζί...

Προσπάθησε να κάνεις επαλήθευση, 77€ + 23% ΦΠΑ = ?

• Like 4
  • Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γιατι τα 20€ δεν ειναι καθαρη αξια. Απο αυτα τα 20€ εσυ θα πρεπει να δωσεις το ΦΠΑ στο κρατος

για παραπανω λεπτομερειες ρωτα τους αλλους εγω ειμαι της πληροφορικης τωρα μαθαινω απο αυτα 

μα το ανέφερα οτι τα 20 θα τα φορολογιθεί!!!!στο φπα τριμήνου!!

και τα υπολοιπα που θα του μείνουν πχ τα 15,4 (23% φπα) θα τα ξαναφορολογιθει

Τα έχουμε κάνει μπάχαλο ξαναλέμε τα ιδια πράγματα

Απορώ πως καταφέρνεις και κρατάς μαγαζί...

Προσπάθησε να κάνεις επαλήθευση, 77€ + 23% ΦΠΑ = ?

γιατι τα 77 φορολογείσε η τα 100?

αν φορολογεισε τα 77

77-23%=59,29

αν φορολογείσε τα 100

100-23%=77

Δημοσ.

γιατι τα 77 φορολογείσε η τα 100?

αν φορολογεισε τα 77

77-23%=59,29

αν φορολογείσε τα 100

100-23%=77

Πρώτα από όλα κανείς δεν μίλησε γενικότερα για φορολογία, τον τρόπο αφαίρεσης ΦΠΑ από την τιμή πώλησης περιέγραψα.

Δεύτερον μην ρωτάς εμένα για το 77, εσύ το ανέφερες.

• Like 1
Δημοσ.

Για ΦΠΑ 23%:

100 / 1,23 = 81,30€

Για ΦΠΑ 13%:

100 / 1,13 = 88,50€

Αν και πάλι δυσκολευόμαστε, τότε:

http://ypologismosfpa.com/

ε ναι ρε φίλε μου λές φωρολογούμε 100 ευρο με 23% και το αποτέλεσμα είναι 81,3€.Και σου απαντάω οχι άν φορολογιθεις τα 100 με 23% φπα ειναι 77 και οχι 81,3 και μετα μου λές 77+23%... που κολλάνε ολα αυτα μεταξύ τους εσυ πέρνεις τη διαφορά του 100-23% που ειναι 77 και λές 77+23% βγένει 81,3 τι πράξη είναι αυτή?

Αν εγώ έχω να φορολογιθώ 5000€ θα κάνω την εξής πράξη?

5000-23%=3850

οπότε 3850+23%=4735,5 τα υπολοιπα 264,5 που πήγαν?

Δημοσ.

Για τον υπολογισμό στα 100 ευρώ κάνεις 

100 / 123% = 81,3 που είναι το σωστό. Οτιδήποτε άλλο υπολογισμός είναι απλά λάθος.

Αλλάζει ο ΦΠΑ αλλάζεις την τιμή του 123%

• Like 2
Δημοσ.

Για τον υπολογισμό στα 100 ευρώ κάνεις 

100 / 123% = 81,3 που είναι το σωστό. Οτιδήποτε άλλο υπολογισμός είναι απλά λάθος.

Αλλάζει ο ΦΠΑ αλλάζεις την τιμή του 123%

πρώτη φορά το ακούω αυτό, αν ισχύει τοτε οκ σόρυ έχεις δίκιο αλλα ισχύει αυτός ο υπολογισμός?

Δημοσ.

πρώτη φορά το ακούω αυτό, αν ισχύει τοτε οκ σόρυ έχεις δίκιο αλλα ισχύει αυτός ο υπολογισμός?

Είναι αυτό που ανέφερε και ο Joshua21. Όσο περίεργο και να φαίνεται για να αποφορολογήσεις έτσι γίνετε ο υπολογισμός 

Για να προσθέσεις το ΦΠΑ απλά προσθέτεις 23%. Για αυτό 81,3+23%=100 και 77+23%= 94,7

Δημοσ.

Σωστό είναι γι' αυτό και δεν σου βγαίναν τα νούμερα πριν.

πχ. στα 5000 ευρώ με φπα 23%, το ποσό χωρίς φπα είναι 4065,04 που προκύπτει από το 5000/1,23

Δημοσ.

ε ναι ρε φίλε μου λές φωρολογούμε 100 ευρο με 23% και το αποτέλεσμα είναι 81,3€.Και σου απαντάω οχι άν φορολογιθεις τα 100 με 23% φπα ειναι 77 και οχι 81,3 και μετα μου λές 77+23%... που κολλάνε ολα αυτα μεταξύ τους εσυ πέρνεις τη διαφορά του 100-23% που ειναι 77 και λές 77+23% βγένει 81,3 τι πράξη είναι αυτή?

Αν εγώ έχω να φορολογιθώ 5000€ θα κάνω την εξής πράξη?

5000-23%=3850

οπότε 3850+23%=4735,5 τα υπολοιπα 264,5 που πήγαν?

Άντε πάλι τα ίδια... το 77 ΕΣΥ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕΣ, όχι εγώ, μην ζητάς εξηγήσεις από εμένα για δικές σου αυθαίρετες πράξεις και δικά σου αυθαίρετα νούμερα.

Εγώ έγραψα τον "τρόπο που μπορούμε να αφαιρέσουμε τον ΦΠΑ που είναι ενσωματωμένος στην τιμή πώλησης", ούτε γενικότητες για φορολογίες έγραψα, ούτε 77 ούτε τίποτα άλλο.

Πουλάς λιανικώς έναν σκληρό δίσκο, ένα πάπλωμα, ένα πιεστικό, έναν δονητή ή ότι άλλο θέλεις αντί 100€, η τιμή χωρίς ΦΠΑ είναι 81,30€ και 18,70 είναι ο ΦΠΑ! Αν δεν με πιστεύεις κάνε την επαλήθευση, 81,30 + 23% ΦΠΑ = 100€!

Δεν μπορώ να το περιγράψω πιο απλά, αν δεν μπορείς να το καταλάβεις δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Δημοσ.

Ναι παιδια σόρυ εχετε δίκιο.

Απλά αυτο που δεν ήξερα είναι οτι ο φπα ειναι το ποσοστό επί της καθαρής αξίας.

γ'ιαυτο πληρώνω λογιστή άλοστε για να μην ασχολούμε με ολα αυτά.

Δημοσ.

στην πρωτη περιπτωση ειχες κερδος 1.70€ ενω στη δευτερη 0.70€ και στις 2 περιπτωσεις εγω το ΦΠΑ στο εχω πληρωσει αυτο που εχει μειωθει ειναι το κερδος σου! Οποτε το να παραπονιεται ο οποισδηποτε επιχειρηματιας για το οτι δεν εχει να πληρωσει ΦΠΑ δειχνει απλα ή οτι δεν ξερει τη δολεια του ή οτι απλα καταχραζεται λεφτα που δεν ειναι δικα του.

Τα νουμερα τυχαια

Δεν είναι όμως καθαρό κέρδος. Έχει ρεύμα, ενοίκιο, υπαλλήλους και ζημιά από απούλητα/ κατεστραμμένα προϊόντα να καλύψει.

Δημοσ.

Δεν είναι όμως καθαρό κέρδος. Έχει ρεύμα, ενοίκιο, υπαλλήλους και ζημιά από απούλητα/ κατεστραμμένα προϊόντα να καλύψει.

Οχι αυτά δεν απασχολούν κανένα μήν αχονεσαι δέν νιάζει κανένα ποσοι ανθρωποι θα μπουν στο μαγαζί ένας αν μπεί όλο το μήνα  και πάρει κάτι το οποιο θεωρεί αυτός οτι εσύ έχεις μεγάλο κέρδος απο αυτό θα πούν μετά εεερε δές τι κονομάει αυτος...

Δημοσ.

Ναι παιδια σόρυ εχετε δίκιο.

Απλά αυτο που δεν ήξερα είναι οτι ο φπα ειναι το ποσοστό επί της καθαρής αξίας.

γ'ιαυτο πληρώνω λογιστή άλοστε για να μην ασχολούμε με ολα αυτά.

Λογιστή καλά κάνεις και πληρώνεις, αλλά είναι εξωφρενικό σαν επαγγελματίας να μην γνωρίζεις πόσο πραγματικά πουλάς κάτι, πόσο κερδίζεις, πόσο ΦΠΑ αποδίδεις για αυτό κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Με ένα γρηγορο googlαρισμα είδα οτι είναι θέμα συζήτησης και σε άλα φορουμ.

ναι σκάλωσα τωρα δέν είχα ιδέα οτι είναι εσι εγώ έκανα πάντα το ποσό - 23%..

και να φανταστείτε πρίν κάνα 2ωρο που ητανε εδώ ένας φίλος που σπούδασε λογιστής τα υπολογίζαμε έτσι...ποσο-23%

Δημοσ.

Με ένα γρηγορο googlαρισμα είδα οτι είναι θέμα συζήτησης και σε άλα φορουμ.

ναι σκάλωσα τωρα δέν είχα ιδέα οτι είναι εσι εγώ έκανα πάντα το ποσό - 23%..

και να φανταστείτε πρίν κάνα 2ωρο που ητανε εδώ ένας φίλος που σπούδασε λογιστής τα υπολογίζαμε έτσι...ποσο-23%

Το ποσό -23% θα το κάνεις εφόσον θέλεις η καθαρή αξία που θα πάει σε εσένα να είναι 100 ευρώ έτσι το ΦΠΑ προς το κράτος 23 ευρώ, η συνολική τιμή δηλαδή που θα πληρώσει ο πελάτης ειναι 123ευρώ. Αν εσύ θες ο πελάτης να πληρώνει 100 ευρώ τότε θα γίνουν οι πράξεις που είπε ο Joshua, σε εσένα μένουν καθαρά 81.3 και τα 18.7 ο ΦΠΑ που πάει στο κράτος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...