Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και μεθυσμένος να ήταν πάλι δεν δικαιολογείται, βγάζει μια ακατανόητη κακία για τους νέους, (να δουλεψετε στα χωράφια για 20€) λες και αυτοι ειναι που χρεοκοπησαν τη χώρα, αντίθετα η δική του γενιά ειναι που την χρεοκοπησε και κληρονομεί τα χρέη στους νέους...

• Like 5
  • Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ποιο χωράφι δίνουν 40 ευρώ μεροκάματο; 20 ευρώ το 10ωρο δίνουν, μες στον ήλιο και να πληρώνεις και τα μισά στο ΚΤΕΛ για να πηγαινοέρχεσαι...

λολ

Ναι 20ευρώ δίνουν και μην πω ακόμα χαμηλότερο αν είσαι από τους εξαθλιωμένους μετανάστες. Απλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που δίνουν 30-35ευρώ, είναι ειδικές περιπτώσεις και το άτομο που θα τις κάνει πρέπει να έχει εμπειρία, τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς να πω σε τι είδους αγροτική δουλειά έδιναν τόσα.

Δημοσ.

Οι εργοδότες σου πίνουν το αίμα. Σωστό, όχι όλοι όμως

Η προηγούμενη γενιά χρεοκόπησε τη χώρα. Σωστό, όχι όλοι όμως

Η προηγούμενη σκάρτη γενιά ήταν λαμογιέ αλλά γαλούχησε σωστά τη νέα. Ζονγκ

Δημοσ.

Ναι 20ευρώ δίνουν και μην πω ακόμα χαμηλότερο αν είσαι από τους εξαθλιωμένους μετανάστες. Απλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που δίνουν 30-35ευρώ, είναι ειδικές περιπτώσεις και το άτομο που θα τις κάνει πρέπει να έχει εμπειρία, τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς να πω σε τι είδους αγροτική δουλειά έδιναν τόσα.

Δεν είναι μόνο τα λεφτά. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράμετροι. Κατ' αρχάς μιλάμε για μεροκάματα, όχι μόνιμη εργασία. Πρέπει να κυνηγάς το μεροκάματο με το τουφέκι και δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζουν μερικοί. Συνήθως τις δουλειές τις παίρνουν συνεργεία με αλλοδαπούς υπαλλήλους.

Για να κάνεις κάτι πρέπει να μάθεις μια τέχνη, κλάδεμα, χειρισμό μηχανημάτων, αλλά και πάλι είσαι στο κυνήγι για το μεροκάματο. Οι νορμάλ δουλειές στον αγροτικό τομέα είναι ελάχιστες και δυσεύρετες. Εγώ μένω επαρχία και δεν ξέρω Έλληνα να ζει από αυτό. Κάποιοι ελάχιστοι βγάζουν κάποιο συμπλήρωμα, αυτό μόνο.

Δημοσ.

Οι εργοδότες σου πίνουν το αίμα. Σωστό, όχι όλοι όμως

Η προηγούμενη γενιά χρεοκόπησε τη χώρα. Σωστό, όχι όλοι όμως

Η προηγούμενη σκάρτη γενιά ήταν λαμογιέ αλλά γαλούχησε σωστά τη νέα. Ζονγκ

αυτά ειναι δικά σου συμπεράσματα ;)

Δημοσ.

Πάντως εγώ που ήρθα 5 μέρες στο χωριό και κάτι έλεγα με τον παππού ακόμα μ λέει έλληνας εργάτης δεν υπάρχει.. Ακόμα και εδώ Πακιστανοί και Βουλγάρες και μιλάμε χωριό χωριό..Ελπίζω με αυτά που λένε για κόψιμο επιδοτήσεων να τσουκσει λίγο μπας και..

Για να φανταστειτε ακόμα και το καφενείο Βουλγάρα το εχει ακόμα κ εκεί παλι πελάτες.. Χαχχαχ

Πάντως όλη ή κατάσταση είναι διάβρωση δεκαετιών δεν αλλάζει εύκολα. Μόνο οποίοι δεν έχουν κυριολεκτικά να φάνε θα πάνε εργάτες στα χωράφια πλέον

Δημοσ.

Πάντως εγώ που ήρθα 5 μέρες στο χωριό και κάτι έλεγα με τον παππού ακόμα μ λέει έλληνας εργάτης δεν υπάρχει.. Ακόμα και εδώ Πακιστανοί και Βουλγάρες και μιλάμε χωριό χωριό..Ελπίζω με αυτά που λένε για κόψιμο επιδοτήσεων να τσουκσει λίγο μπας και..

Για να φανταστειτε ακόμα και το καφενείο Βουλγάρα το εχει ακόμα κ εκεί παλι πελάτες.. Χαχχαχ

Πάντως όλη ή κατάσταση είναι διάβρωση δεκαετιών δεν αλλάζει εύκολα. Μόνο οποίοι δεν έχουν κυριολεκτικά να φάνε θα πάνε εργάτες στα χωράφια πλέον

Εάν δεν μαζευτούν οι συνεταιρισμοί να ναυλώνουν λεωφορεία να μεταφέρουν τους εργαζομένους από τις πόλεις/ χωριά στα χωράφια, και 50% ανεργία να πάμε κανείς δεν θα πατάει. Δεν είναι κανένας τόσο μ***** να πηγαίνει για 20 ευρώ μεροκάματο και να ξοδεύει τα μισά στο ΚΤΕΛ και τα άλλα μισά σε καφέ και σάντουιτς.

Δημοσ.

ναι ρε θολοκουλτουριαρηδες άπλυτοι, πάολα και έτσι να γουστάρουμε !!

νεοέλληνες έχετε πιάσει πάτο αλλά σας αρέσει, πραγματικά καθημερινά μόνο τέτοιους συναντώ, χίλες φορές πάολα λέει και με υπερηφάνια, αναρωτιέμαι αν έχεις ασχοληθεί ποτέ με τη ποίηση αλλά τι να περιμένει κάποιος από ανθρώπους που η τηλεόραση έχει αναθρέψει την όλη αισθητική τους.

Με τρεις λεξεις συμπερανες οτι:

- το λεω με υπερηφανια

- δεν εχω ασχοληθει ποτε με ποιηση

- η τηλεοραση εχει αναθρεψει την αισθητικη μου

Δεν ειπα οτι τρελαινομαι για Παολα, ειπα χιλιες φορες Παολα απο τον καθε μετριοτατο τραγουδιστη που νομιζει οτι πουλαει βαθια νοηματα και εχει το θρασος να μιλαει με τετοιο υφος αγνοωντας την κατασταση που επικρατει στην χωρα του. Τουλαχιστον η Παολα και η καθε Παολα πουλαει ξεκαθαρα αυτο που πουλαει και εχει την αξιοπρεπεια να μην αραδιαζει ασυναρτησιες δημοσια.

ΥΓ. Πολλοι "εντεχνοι" θα ηθελαν ο λαιμος τους να σκαβει ολη νυχτα και να μη φευγει νοτα. Ανεξαρτητα απο ειδος και προτιμησεις, καποια πραγματα νομιζω οτι μπορουμε να τα κρινουμε αντικειμενικα. Αλλα οχι, πρεπει να ειναι παντα το σκυλι, η λαϊκαντζα, για την πλεμπα κλπ.

Δημοσ.

Έχω μια απορία προς τους φίλους κομμουνιστες. Έχω υποθετικό σενάριο και θέλω σχετική απάντηση :

Είμαι χαλιας και δεν βρίσκω ωραία γκομενα. Αυτή τη στιγμή δουλεύω, βγαζω χρήμα και έχω σενιο γκομενακι να κυκλοφορω.

Στον κομμουνισμο πως επιτυγχανω το στόχο μου?

Την κοινοκτημοσύνη την έχεις ακουστά σύντροφε;

Και δεν θα χρειάζεται να σκίζεσαι στη δουλειά για να βγάλεις πολλά χρήματα.

Σκέψου ότι τωρα σε θέλει για τα χρήματα σου και όχι για τον πλούσιο εσωτερικό σου κόσμο.

• Like 1
Δημοσ.

Στο χωριό μου πάντως που οι περισσότεροι εργάτες είναι Αλβανοί και πολυ καλοί στην δουλειά τους, παίρνουν το λιγότερο 30€-40€ το 8ωρο. Εμείς όταν μαζεύαμε (ΟΛΗ οικογένεια) της ελιές παρόλο που χτύπησε ο πατέρας μου (παραλίγο να χάσει ένα δάχτυλο) γιαυτόν τον λόγο ΔΕΝ πήραμε εργάτη. Δεν μας σύμφερε.

Και είναι και πολυ λίγα αν σκεφτείς κιόλας οτι αυτοί ΔΕΝ δουλεύουν όλο τον χρόνο  και επίσης ούτε όλες τις μέρες την βδομάδα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...