Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακούστε πως έχει το πρόβλημα μου μήπως και μπορεί κάποιος να βοηθήσει.

Βασικά έστειλα και στην επιθεώρηση εργασίας αλλά δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση.

Εδώ και 2 μήνες δουλεύω σε μια εταιρεία σεκιούριτι, χρειαζόμουν άμεσα χρήματα και δεν μπορούσα να βρω κάτι άλλο.Για να μπω στην εταιρεία είχε μιλήσει ο πατέρας μου που επίσης δουλεύει εκεί χρόνια.

Ξαφνικά μου αλλάζουν πόστο το οποίο δεν έχει καμία σχέση με εκεί που ήμουν, όταν θέλησα να παραιτηθώ,φυσικά ειδοποιώντας ένα χρονικό διάστημα πριν, επικοινώνησε ο ένας υπεύθυνος με τον πατέρα μου και του λέει οτι αν παραιτηθώ θα εκτεθεί στον από πάνω και θα βρει τον μπελά του ο πατέρας μου και ο αδερφός μου που επίσης δουλεύει εκεί(δηλαδή  θα κινδυνεύσουν με απόλυση).

Πρώτον πως μπορώ να διαχειριστώ αυτόν τον ανέντιμο εκβιασμό και να μην διακινδυνέψω οι απειλές να γίνουν πράξη? 

Θέμα εγώ με την παραίτηση μου λογικά δεν έχω,μια σύμβαση αορίστου χρόνου υπέγραψα που δεν αναφέρει καν αν πρέπει να ειδοποιήσω κάποιο χρονικό διάστημα πριν παραιτηθώ.Οπότε παραιτούμε και αύριο αλλά αν ο εκβιασμός δεν μείνει στις απειλές?
Και δεύτερον είπα να κάνω υπομονή και να κάτσω μέχρι τον Οκτώβρη που λήγει η αδειά μου για να μην γίνει καμιά βλακεία(εγω τους έχω ειδοποιήσει οτι δεν έχω σκοπό να την ανανεώσω) αν αρχίσουν τους εκβιασμούς πήγαινε ανανέωσε την γιατί αλλιώς θα απολύσουμε τους δικούς σου τι κάνω?

Ξέρω έχω φοβηθεί μάλλον τσάμπα αλλά που ζούμε ρε π@υστη ούτε τον μεσαίωνα τέτοια πράγματα.

Δημοσ.

Ακούστε πως έχει το πρόβλημα μου μήπως και μπορεί κάποιος να βοηθήσει.

Βασικά έστειλα και στην επιθεώρηση εργασίας αλλά δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση.

Εδώ και 2 μήνες δουλεύω σε μια εταιρεία σεκιούριτι, χρειαζόμουν άμεσα χρήματα και δεν μπορούσα να βρω κάτι άλλο.Για να μπω στην εταιρεία είχε μιλήσει ο πατέρας μου που επίσης δουλεύει εκεί χρόνια.

Ξαφνικά μου αλλάζουν πόστο το οποίο δεν έχει καμία σχέση με εκεί που ήμουν, όταν θέλησα να παραιτηθώ,φυσικά ειδοποιώντας ένα χρονικό διάστημα πριν, επικοινώνησε ο ένας υπεύθυνος με τον πατέρα μου και του λέει οτι αν παραιτηθώ θα εκτεθεί στον από πάνω και θα βρει τον μπελά του ο πατέρας μου και ο αδερφός μου που επίσης δουλεύει εκεί(δηλαδή  θα κινδυνεύσουν με απόλυση).

Πρώτον πως μπορώ να διαχειριστώ αυτόν τον ανέντιμο εκβιασμό και να μην διακινδυνέψω οι απειλές να γίνουν πράξη? 

Θέμα εγώ με την παραίτηση μου λογικά δεν έχω,μια σύμβαση αορίστου χρόνου υπέγραψα που δεν αναφέρει καν αν πρέπει να ειδοποιήσω κάποιο χρονικό διάστημα πριν παραιτηθώ.Οπότε παραιτούμε και αύριο αλλά αν ο εκβιασμός δεν μείνει στις απειλές?

Και δεύτερον είπα να κάνω υπομονή και να κάτσω μέχρι τον Οκτώβρη που λήγει η αδειά μου για να μην γίνει καμιά βλακεία(εγω τους έχω ειδοποιήσει οτι δεν έχω σκοπό να την ανανεώσω) αν αρχίσουν τους εκβιασμούς πήγαινε ανανέωσε την γιατί αλλιώς θα απολύσουμε τους δικούς σου τι κάνω?

Ξέρω έχω φοβηθεί μάλλον τσάμπα αλλά που ζούμε ρε π@υστη ούτε τον μεσαίωνα τέτοια πράγματα.

Συγνώμη που θα το πω αλλά πρέπει να παραιτηθείς κι αν διώξει τους άλλους συγγενείς σου να τον βρείτε όλοι στο γραφείο του και να τον πλακώσετε στο ξύλο, κάτι τέτοια άτομα μόνο μπάτσες και μαύρισμα στο ξύλο θέλουνε.

Νομικά δεν ξέρω τι μπορείτε να κάνετε, συννενοηθείτε με δικηγόρο, ρωτήστε αν είναι εφικτό να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο για να διαπιστωθούν αυτά που σας είπε το άτομο και αν σας διώξει κάντε τους μήνυση/αγωγή και σκίστε τους τον κόλο. Αλλά αυτά να ξέρεις πρώτον θα σας στοιχήσει οτι θα χάσετε την δουλειά σας και οτι θα δώσετε αρκετά χρήματα στον δικηγόρο, επίσης το δικαστήριο θα πάρει πολύ χρόνο.

Δημοσ.

Πρακτικά δε μπορεί να του κάνεις απολύτως τίποτα.

Απλά ήταν μαλακία του που στο είπε.

Όταν "συστήνουμε" κάποιον για δουλειά θεωρείται αυτονόητο ότι μπορεί να εκτεθούμε και αυτό θα έπρεπε, καλώς ή κακώς να ήταν γνωστό σε όποιον σε πρότεινε (έστω και αν αυτός είναι ο πατέρας σου). Γι' αυτό ακριβώς το λόγο δε συτήνουμε άτομα παρά μόνο όταν μπορούμε να δεχθούμε να εκτεθούμε γι αυτόν/αυτήν ... και αυτό είναι που κάνει το referral το αποτελεσματικότερο τρόπο πρόσληψης.

Το αν αυτό που κάνεις είναι "αρκετό" για να εκτεθεί αυτός που σε πρότεινε είναι άλλο ερώτημα.

Αν δεν κάνεις σωστά τη δουλειά σου και σε διώξει από μόνος του; Δεν παίζει αυτό το σενάριο;

Αυτό θα ήταν χειρότερο θεωρώ.

Δημοσ.

Μα και να "έπρεπε" να έχει κάποιος θέμα αυτός είναι μόνο ο πατέρας μου που μίλησε για μένα.Ο αδερφός μου δεν ξέρει απολύτως τίποτα που κολλάει?το κάνουν λοιπόν καθαρά εκδικητικά.

Να μην δουλεύω σωστά όντως θα ήταν χειρότερο.

Το να ρισκάρω να χάσουν τις δουλειές τους οι δικοί μου δεν μπορώ να το κάνω.

Οπότε θα κάτσω αναγκαστικά μέχρι να λήξει η αδειά μου τον οκτώβριο.Υπάρχει τότε περίπτωση να μου "επιβάλουν" να την ανανεώσω(χρειάζονται και κάπου 300 ευρώ) με τον ίδιο εκβιασμό?

Αν απολύσουν τους δικούς μου μετά απο 4 χρόνια που είναι εκεί δεν θα πρέπει να τους καταβάλουν και αποζημίωση?Θα τους σύμφερε?

Δημοσ.

Εύκολα.

α) Αστυνομία & επιθεώρηση εργασίας

β) Μήνυση για εκβιασμό.

Φεύγεις, όπως λέει το συμβόλαιό σου, και άμα απολύσουν πατέρα και αδελφό,

γ) Μαζεύεστε και τον κάνετε τουλούμι.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα μπορεί να έχει από την στιγμή που τον ειδοποιείς εγκαίρως. Δεν μπορείς να τον πιάσεις και να το κουβεντιάσετε ευγενικά; Προφανώς δεν θα τον πλακώσετε στο ξύλο όπως αναφέρουν κάποιοι παραπάνω. Η έγκαιρη ειδοποίηση είναι προς όφελος του εργοδότη προκειμένου να βρει άλλο άτομο για να σε αντικαταστήσει, εφόσον δεν φεύγεις τελευταία στιγμή, τι πρόβλημα έχει;

Βασικά στο μήνυμα που έστειλες στην επιθεώρηση, έγραψες τα προσωπικά σου στοιχεία και τα στοιχεία του εργοδότη; Αν ναι, τότε μάλλον έκανες βλακεία. Εγώ παλιότερα είχα θέμα με μια δουλειά, και μίλησα με την επιθεώρηση για να μου πουν τι μπορώ να κάνω, χωρίς όμως να έχω μιλήσει με την εταιρία που δούλευα, απλώς ήθελα να μου δώσει συμβουλές για να δω πως θα κινηθώ. Έκανα βλακεία όμως, και ανάφερα όλα τα στοιχεία, τα δικά μου και της εταιρίας. Η επιθεώρηση πήγε και μίλησε με την εταιρία κατευθείαν χωρίς να επικοινωνήσει με μένα και μετά βρήκα τον μπελά μου διότι η εταιρία έλεγε ότι κάνω πράγματα πίσω από την πλάτη της. Φυσικά τελικά δικαιώθηκα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Δημοσ.

Μα και να "έπρεπε" να έχει κάποιος θέμα αυτός είναι μόνο ο πατέρας μου που μίλησε για μένα.Ο αδερφός μου δεν ξέρει απολύτως τίποτα που κολλάει?το κάνουν λοιπόν καθαρά εκδικητικά.

Να διευκρινήσω ότι δε λέω ότι αυτό που λες ότι κάνει έχει 100% "λογική" απλά μπορώ να το δώ και από την ανάποδη.

Η λογική στην όλη υπόθεση χάνεται από τη στιγμή που κάνει ανοικτά τέτοια "καφρίλα" ... εγώ απλά θα του έδινα ένα δίκιο αν "έπεφτε δε δυσμένια" όποιος σε σύστησε ξέροντας προφανώς τις συνθήκες και τις "απαιτήσεις" τις συγκεκριμένης δουλειάς (όχι χύμα εκβιασμό που στη τελική μπορεί να χαλάσει και την εικόνα του στους άλλους εργαζόμενους ... αν τον ενδιαφέρει αυτό).

Εύκολα.

α) Αστυνομία & επιθεώρηση εργασίας

β) Μήνυση για εκβιασμό.

Φεύγεις, όπως λέει το συμβόλαιό σου, και άμα απολύσουν πατέρα και αδελφό,

γ) Μαζεύεστε και τον κάνετε τουλούμι.

Στην Αγγλία δε ζούσες εσύ ?

• Moderators
Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω το εξης. Ποιος εργοδοτης θα ηθελε να συνεχισει να δουλευει ο (οποιοσδηποτε) υπαλληλος του διχως να το θελει. Σε φαση, θα ειναι δηλαδη 100% σιγουρος πως ο εργαζομενος θα κανει σωστα τη δουλεια του ενω τους ειπε θελω να φυγω και του ειπαν οχι?

• Like 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω το εξης. Ποιος εργοδοτης θα ηθελε να συνεχισει να δουλευει ο (οποιοσδηποτε) υπαλληλος του διχως να το θελει. Σε φαση, θα ειναι δηλαδη 100% σιγουρος πως ο εργαζομενος θα κανει σωστα τη δουλεια του ενω τους ειπε θελω να φυγω και του ειπαν οχι?

Αυτό.

+ τόσο αναντικατάστατος είσαι σαν security ? (και ο πατέρας + αδελφός σου ?)

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς.

Παράδειγμα γνωστή μου, μόλις είπε ότι παραιτείται σε 3 μήνες, την απέλυσαν αμέσως.Βέβαια δεν τη χάλασε το 10χίλιαρο αποζημίωση, αλλά άλλο αυτό.Σπάνια εργοδότης σε κρατά αν εκφράσεις την επιθυμία να φύγεις (εκτός και αν είσαι σούπερ απαραίτητος, αλλά και πάλι χλωμό).

• Like 1
Δημοσ.

Στην Αγγλία δε ζούσες εσύ ?

Ακόμα Αγγλία ζω. Εδώ έχουμε συμβόλαια όμως και νομοθεσία που σε σταυρώνει αν το σπάσεις.

Δεν είναι "Far West" και Ελλάδα. Αν σε απολύσει ο άλλος χωρίς λόγο, και χωρίς την απαραίτηση διαδικασία, με tribunal, warnings, τον τραβάς για 6ψήφια αποζημείωση στα δικαστήρια.

Βέβαια εγώ εργάζομαι ως contractor, οπότε ουδόλως με απασχολεί το όλο θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...