dionisis1925 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Τελείωσα με το πανεπιστήμιο και έχω αναβολή 1 χρόνο ακόμα. Σκέφτομαι να κόψω την αναβολή να το παίξω τρελίτσα και να πάρω Ι5. Αυτό που με ανησυχεί είναι αν θα με επηρεάσει κάπου στο μέλλον και συγκεκριμένα στην εύρεση εργασίας. Προφανώς και αν με καλέσουν σε συνέντευξη κάπου θα τους πω την αλήθεια...Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία? Επίσης γνωρίζει κάποιος τι παίζει με την εξαγορά και πως έχει η όλη διαδικασία? Το κόστος είναι 6000 euro? Μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε ή πρέπει να είναι κάποια ηλικίας? (παρακαλώ όχι σχόλια όπως ''πρέπει να πας, όλοι πάνε, τι Έλληνας είσαι εσύ κλπ κλπ κλπ'' Δεν είναι τόσο εύκολο να πάρεις Ι5 για ψυχολογικούς λόγους και εννοώ πως δεν είναι εύκολο επειδή θα πρέπει αρχικά να πάρεις 2 χρόνια αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και μετά όταν ξανά παρουσιαστείς να πάρεις την οριστική απαλλαγή. Ι5 απευθείας για ψυχολογικούς λόγους δίνονται σε άτομα που όντως έχουν ψυχικά νοσήματα,αν ψάξεις στο ίντερνετ θα βρεις το ΦΕΚ περί Σωματικής Ικανότητας. Το Ι5 σε εμποδίζει μόνο αν θέλεις να ενταχθείς σε Σώμα Ασφαλείας ή στις Ένοπλες Δυνάμεις,πουθενά αλλού δεν αναγράφεται πως πήρες απαλλαγή από τον στρατό,το πιστοποιητικό θα λέει πως εκπλήρωσες τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις. Είμαι υπέρ στο να παίρνει όποιος δεν γουστάρει να υπηρετήσει για το χ-ψ λόγο απαλλαγή. Εγώ υπηρέτησα αλλά το ήθελα,ο καθένας κάνει τις επιλογές του. 1
johnbond Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Η Ελλάδα ως εθνική προσπάθεια μας τελείωσε πρόσφατα.. Πλέον ο σώζων εαυτόν σωθήτω!!
hliastsek Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 και μετα αν ειχαμε φιλε μου zio10 ορεξη για διαβασμα στην σχολη, γραψε μου....
GreyHorse Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Η στρατιωτική θητεία είναι, πρώτα απ’ όλα η εκπλήρωση μιας υποχρέωσης προς την κοινωνία ή την πατρίδα (ότι προτιμάτε), που αποφέρει κέρδος και σε προσωπικό επίπεδο. Τα κέρδη του στρατού δεν είναι οι φίλοι μόνο, (αν και μερικοί αποκτούν φίλους που τους συντροφεύουν δεκαετίες) ούτε η διαβίωση σε ένα περιβάλλον που επιβάλλεται ένα είδος πειθαρχίας, υποτίθεται ότι την γνώρισες στο σπίτι ή το σχολείο. Είναι η απόκτηση μίας σειράς από εμπειρίες που διευκολύνουν την καλώς εννοούμενη «κοινωνικοποίηση» του κάθε ανθρώπου. Που σου δίνουν τη δυνατότητα να δεις από άλλη οπτική τις μορφές των διαπροσωπικών σχέσεων, να αντιμετωπίσεις προσωπικές αδυναμίες, ελλείψεις, κουλαμάρες ή και κουσούρια, σε περιβάλλον που υπάρχουν περισσότερη ισότητα και συντροφικότητα από αυτή που θα συναντήσεις στην «πραγματική» ζωή και τον επαγγελματικό στίβο. Κυρίως, μακριά από την προστασία της μαμάκας ή του μπαμπάκα που πιθανόν να σε στραβώνει, να σε παραμορφώνει, να σε καταντάει ένα στραβοχυμένο χαλβά, απατεωνίσκο, αρπακτικό και ζήτουλα συγχρόνως. Καιρό έχω να δω τόσες κοτσάνες μαζεμένες σε ένα ποστ που δεν είναι του ανώριμου... 7
hliastsek Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Πολλοι εδω μεσα μου θυμιζετε τον Πλευρη Junior! 4
filipN Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Είσαι 52 ετών. Η γενιά που μας έφτασε εδώ. Η γενιά με τα περισσότερα ''κοινωνικά παράσιτα''. Η γενιά του βολέματος. Η γενιά του χρήματα από επιδοτήσεις για να αγοράσω BMW. Η γενιά του Τσοβόλα δώστα όλα! Αλλά ΟΚ έκανες στρατό 18+ μήνες. Είσαι μάγκας, Έλληνας πατριώτης. Βάζω στοίχημα οτί ΕΣΥ και κάποιοι σαν εσένα βγαίνετε και φωνάζετε ότι για όλα τα στραβά φταίνε οι ξένοι. Ότι υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία που θέλει να μας υποδουλώσει κλπ κλπ κλπ. Και σίγουρα ψήφισες ΟΧΙ στο δημοψήφισμα γιατί γουστάρεις χρήμα χωρίς όρους καθώς νομίζεις ότι σου χρωστάνε και απλά σε έκλεψαν. Σωστά ? Αγαπητέ «απλέ άνθρωπε εν έτη 2015» «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» διότι, άλλο η ελευθερία του λόγου και άλλο του λαμόγιου. Επίσης θέλω να σε συγχαρώ γιατί σαν φωστήρας που είσαι, ανακάλυψες και την πραγματική επαγγελματική μου ταυτότητα, αυτή του εμπόρου όπλων, αλλά αυτό μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα! Έχεις όμως ένα δίκιο. Η γενιά μου (γενικά και αόριστα) έχει τεράστια ευθύνη για την κατάντια της χώρας. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για τη διατήρηση και την επέκταση της λαμογιάς. Μεγάλη η ευθύνη της και γιατί δεν σε έμαθε ότι «τα αγαθά κόποις κτώνται» και όχι σε «αγώνες» περί πάρτης. Όσον αφορά το εξωτερικό, έχω ζήσει και εργασθεί σε Ευρωπαϊκά κράτη (πληθυντικός), και ξέρω καλά ότι αν υποστήριζες και εκεί, όσα λες και εδώ, θα έφευγες με τις κλωτσιές…
Troll Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Αγαπητέ «απλέ άνθρωπε εν έτη 2015» «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» διότι, άλλο η ελευθερία του λόγου και άλλο του λαμόγιου. Επίσης θέλω να σε συγχαρώ γιατί σαν φωστήρας που είσαι, ανακάλυψες και την πραγματική επαγγελματική μου ταυτότητα, αυτή του εμπόρου όπλων, αλλά αυτό μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα! Έχεις όμως ένα δίκιο. Η γενιά μου (γενικά και αόριστα) έχει τεράστια ευθύνη για την κατάντια της χώρας. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για τη διατήρηση και την επέκταση της λαμογιάς. Μεγάλη η ευθύνη της και γιατί δεν σε έμαθε ότι «τα αγαθά κόποις κτώνται» και όχι σε «αγώνες» περί πάρτης. Όσον αφορά το εξωτερικό, έχω ζήσει και εργασθεί σε Ευρωπαϊκά κράτη (πληθυντικός), και ξέρω καλά ότι αν υποστήριζες και εκεί, όσα λες και εδώ, θα έφευγες με τις κλωτσιές… Είχαν και εκεί υποχρεωτική ''στρατιωτική'' θητεία? Απάντησε μου τι έμαθες στην δική σου θητεία. Πραγματικά είμαι πολύ περίεργος. Ίσως και να μου αλλάξεις γνώμη... Επίσης πες μου τι και ποιον εξυπηρετεί η θητεία ΣΗΜΕΡΑ.
crom261 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Είχαν και εκεί υποχρεωτική ''στρατιωτική'' θητεία? Απάντησε μου τι έμαθες στην δική σου θητεία. Πραγματικά είμαι πολύ περίεργος. Ίσως και να μου αλλάξεις γνώμη... Εδω εχουμε υποχρεωτικη στρατιωτικη θητεια. ΤΕΛΟΣ. Αν δεν θες να εφαρμοσεις τους νομους του κρατους με το καλο αδειασε μας την γωνια... Μιλησες και για δημοκρατια πριν τρομαρα σου. Ωραια αποψη εχεις για το τι εστι δημοκρατια... 2
dimitrisOP Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Εδω εχουμε υποχρεωτικη στρατιωτικη θητεια. ΤΕΛΟΣ. Αν δεν θες να εφαρμοσεις τους νομους του κρατους με το καλο αδειασε μας την γωνια... Μιλησες και για δημοκρατια πριν τρομαρα σου. Ωραια αποψη εχεις για το τι εστι δημοκρατια... Τι λε ρε μεγαλε δικια σου ειναι η χωρα? 2
crom261 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 ΥΓ. O sargus τα ειπε ολα... Ο στρατός είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων αντρών. Όποιος μηχανεύεται πλάγιους τρόπους να μην πάει είναι απατεώνας και βάρος στο κοινωνικό σύνολο (Ναι είναι και βάρος γιατί η απουσία του θα αναγκάσει άλλους φουκαράδες να κάνουν παραπάνω σκοπιές ή να πάρουν λιγότερες άδειες). Προσωπικά θεωρώ ότι ο στρατός θα έπρεπε να είναι προαιρετικός. Εμένα μου έκανε μεγάλη ζημιά διότι είμαι σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας (επιστημονική έρευνα) που αυτοί οι 9 μήνες με πήγαν πίσω τουλάχιστον 1,5 χρόνο. Παρόλα αυτά το έκανα διότι αποτελεί υποχρέωσή μου απέναντι στο κράτος αφενός αλλά κυρίως απέναντι στους συμπολίτες μου. Εάν κάποιος αποφύγει το στρατό, δεν κοροιδεύει μόνο το κράτος, κοροιδεύει και τους συμπολίτες του. Όπως ορθά ειπώθηκε και νωρίτερα είναι νόμος του κράτους. Οφείλουμε όλοι να υπακούμε. Σε όποιον δεν αρέσει κάνει διαμαρτυρίες, οργανώνει κινήματα, κατεβάζει συνδυασμό δικό του στις εκλογές ή ψηφίζει εκείνον το συνδυασμό που υπόσχεται ότι θα τον καταργήσει. Οτιδήποτε πέραν αυτού αντιβαίνει της δημοκρατίας και δεν τιμάει αυτούς που τα λένε. Και ναι, φυσικά είναι το ίδιο όπως το να μην πληρώνεις φόρους, να μη σέβεσαι το πάρκινγκ των αναπήρων, να έχεις ανασφάλιστους τους εργαζόμενούς σου, να απολύεις την έγκυο υπάλληλό σου γιατί βούλωσες που γκαστρώθηκε κτλ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! Και άρα όλα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την ίδια βαρύτητα ευθύνης από τους πολίτες. Αν χρειάζεται να αναφέρουμε ακόμη και το προφανές, είναι λυπηρή η πρόβλεψη για την Ελλαδίτσα!
tritonas00 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Εδω εχουμε υποχρεωτικη στρατιωτικη θητεια. ΤΕΛΟΣ. Υποχρεωτικη στρατοκαυλο-μ@λακυνση εγκεφαλου εχουμε... 12
Moderators Spect~ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Εδω εχουμε υποχρεωτικη στρατιωτικη θητεια. ΤΕΛΟΣ. Αν δεν θες να εφαρμοσεις τους νομους του κρατους με το καλο αδειασε μας την γωνια... Μιλησες και για δημοκρατια πριν τρομαρα σου. Ωραια αποψη εχεις για το τι εστι δημοκρατια... Δημοκρατια επισης σημαινει και ελευθερια λογου/επιλογης! 3
telis Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Όποιος μπορεί να γλυτώσει τον στρατό, όπως και όλοι οι διάσημοι-επώνυμοι στην χώρα, ας το κάνει. Το ίδιο ξεφτίλας με αυτούς θα είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα