akpe Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 O Σπαλιάρας είμαι ΟΛΟΙ ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΜΕ ΑΥΤΑ. 2
Τοξοβόλος_U__K Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 O Σπαλιάρας είμαι Μπορώ να γίνω ο νούμερο 4001 στη λίστα σου? 1
RedPanda Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Αρα δεν ειναι ξοδεμα χρονου, ε? Βρε καλέ μου άνθρωπε, αυτό που κατάλαβες είναι πως προσπαθώ να σου πουλήσω την ιδέα του πόσο υπέροχος είναι ο στρατός ? Αυτό που μου λες είναι: ο στρατός είναι αντιπαραγωγικός για μένα, άρα δεν θέλω να παω. Και εγώ σου λέω αυτό είναι εκλογίκευση απέναντι σε μία συνταγματική σου υποχρέωση. Όπως είναι εκλογίκευση αυτό που μπορεί να σκέφτεται κάποιος που χτυπάει αποδείξεις επιλεκτικά, "δεν βγαίνω αλλιώς". Ο στρατός δεν σου προσφέρει τίποτα, οι φορολογία ακινήτων πάνω σε πλασματικές αξίες είναι παράλογη και τα παιδιά στην Αφρική πεινάνε ! Η ζωή είναι άδικια άρα έχω το ηθικό δικαίωμα να διαλέγω πια υποχρέωση μου αρέσει - ή ποια μπορώ να αποφύγω- και ποια όχι. Θες θητεία? 3 μήνες για όλους σοβαρή εκπαίδευση. Άλλο πρωτότυπο επιχείρημα. Στο στρατό ΔΕΝ πας για να εκπαιδευτείς. Στην ουσία η όποια εκπαίδευση ενός στρατιώτη είναι παρενέργεια της δουλειάς που καλείτε να κάνει. Και αυτή είναι εργάτης. Σε όλους του στρατούς του κόσμου, ο στρατιώτης -ιεραρχικά η τελευταία τρύπα του ζουρνά- είναι εργάτης. 3
dimitrisOP Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 αρα οποιος δεν θελει να κανει τον εργατη για 8€ το μηνα ειναι λαμογιο και φοροφυγας (ασχετα αν πληρωνει κανονικα) 4
telis Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Όταν ζεις σε ένα κράτος, οφείλεις να συμμετέχεις και στα καλά του και στα στραβά του. Αν διαλέγεις είσαι κουτοπόνηρος το λιγότερο 4
Troll Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Βρε καλέ μου άνθρωπε, αυτό που κατάλαβες είναι πως προσπαθώ να σου πουλήσω την ιδέα του πόσο υπέροχος είναι ο στρατός ? Αυτό που μου λες είναι: ο στρατός είναι αντιπαραγωγικός για μένα, άρα δεν θέλω να παω. Και εγώ σου λέω αυτό είναι εκλογίκευση απέναντι σε μία συνταγματική σου υποχρέωση. Όπως είναι εκλογίκευση αυτό που μπορεί να σκέφτεται κάποιος που χτυπάει αποδείξεις επιλεκτικά, "δεν βγαίνω αλλιώς". Ο στρατός δεν σου προσφέρει τίποτα, οι φορολογία ακινήτων πάνω σε πλασματικές αξίες είναι παράλογη και τα παιδιά στην Αφρική πεινάνε ! Η ζωή είναι άδικια άρα έχω το ηθικό δικαίωμα να διαλέγω πια υποχρέωση μου αρέσει - ή ποια μπορώ να αποφύγω- και ποια όχι. Άλλο πρωτότυπο επιχείρημα. Στο στρατό ΔΕΝ πας για να εκπαιδευτείς. Στην ουσία η όποια εκπαίδευση ενός στρατιώτη είναι παρενέργεια της δουλειάς που καλείτε να κάνει. Και αυτή είναι εργάτης. Σε όλους του στρατούς του κόσμου, ο στρατιώτης -ιεραρχικά η τελευταία τρύπα του ζουρνά- είναι εργάτης. Τον εργάτη τον πληρώνεις. Για αυτό και οι σοβαρές χώρες δεν έχουν υποχρεωτική θητεία. Όταν ζεις σε ένα κράτος, οφείλεις να συμμετέχεις και στα καλά του και στα στραβά του. Αν διαλέγεις είσαι κουτοπόνηρος το λιγότερο Πες μου μερικά καλά
GiOrGoSk21 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 μπα,αυτά ήταν παλιά.Διάβαζα πρόσφατα κάτι στατιστικά για τις καινούργιες φουρνιές των εποπ και ένα 35% πλέον απόφοιτοι τριτοβάθμιας. Αμ το άλλο που το πας,να σου σκάει υποψήφιος διδάκτωρ νομικής εποπ κ να μην ξέρεις πως να το διαχειριστείς μέσα σου.Τρου στόρυ (ΓΝΑ στη θητεία μου).Η ελλαδιστάν ανεργία είναι άτιμο πράμα.Όλα τα σκοτώνω όλα τα μαχαιρώνω έχουν φτάσει αρκετοί νέοι επιστήμονες προκειμένου να έχουν σταθερό μηνιάτικο. Καταλαβαίνεις βέβαια ότι αυτό γίνεται πολύ δύσκολα πιστευτό από όσους δεν έχουμε διαβάσει τα στατιστικά που λες (και ταυτόχρονα έχουμε ζήσει την "εμπειρία" του στρατού εννοείται) ε; Προσωπικά μόνο αν μου φέρουν όλοι τα πτυχία τους και τα δω και βγάλω τα στατιστικά εγώ ο ίδιος, μόνο τότε θα το πιστέψω.
michael92 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 αρα οποιος δεν θελει να κανει τον εργατη για 8€ το μηνα ειναι λαμογιο και φοροφυγας (ασχετα αν πληρωνει κανονικα) Στην Βόρεια Κορέα πιο πολλά παίρνουν! 1
RedPanda Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 αρα οποιος δεν θελει να κανει τον εργατη για 8€ το μηνα ειναι λαμογιο και φοροφυγας (ασχετα αν πληρωνει κανονικα) Μου βάζεις λόγια. Ούτε λομόγιο είναι, ούτε εκτέλεση στο σύνταγμα προτείνω. Να μάθει πως είναι να ζεις στον ενήλικο κόσμο προτείνω. Για αυτό και οι σοβαρές χώρες δεν έχουν υποχρεωτική θητεία. 1
Τοξοβόλος_U__K Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Καταλαβαίνεις βέβαια ότι αυτό γίνεται πολύ δύσκολα πιστευτό από όσους δεν έχουμε διαβάσει τα στατιστικά που λες (και ταυτόχρονα έχουμε ζήσει την "εμπειρία" του στρατού εννοείται) ε; Προσωπικά μόνο αν μου φέρουν όλοι τα πτυχία τους και τα δω και βγάλω τα στατιστικά εγώ ο ίδιος, μόνο τότε θα το πιστέψω. Σωστά,μια διευκρίνιση μιας κ το θυμήθηκα το άρθρο ήταν για την τελευταία φουρνιά των εποπ της ΠΑ συγκεκριμένα.Ίσως παίζει κάποιο ρόλο.
akpe Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Μου βάζεις λόγια. Ούτε λομόγιο είναι, ούτε εκτέλεση στο σύνταγμα προτείνω. Να μάθει πως είναι να ζεις στον ενήλικο κόσμο προτείνω. Καταλαβαίνεις όμως ότι η αποδοχή του «έτσι είναι, τι να κάνουμε» δεν βγάζει πουθενά, έτσι; Όχι μόνο στο θέμα της θητείας, σε κάθε κοινωνικό, πολιτικό και «κρατικό» θέμα. Όχι ότι η φυγοστρατία ειδικά με αυτόν τον τρόπο είναι η ιδανική «αντίδραση», συλλογικά τουλάχιστον (γιατί ατομικά δεν έχω το δικαίωμα να κατηγορήσω τον άλλον για μια απόφαση που δεν με αφορά, πόσω μάλλον να τον χαρακτηρίσω για αυτό αφού σίγουρα ο ίδιος έχω «εκμεταλλευτεί» το σύστημα με πολλούς τρόπους, κ.λπ. κ.λπ.) αλλά ας μην πάμε και στο άλλο άκρο. 4
filipN Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Καταλαβαίνεις όμως ότι η αποδοχή του «έτσι είναι, τι να κάνουμε» δεν βγάζει πουθενά, έτσι; Όχι μόνο στο θέμα της θητείας, σε κάθε κοινωνικό, πολιτικό και «κρατικό» θέμα... Η απάντηση δόθηκε στο #118, από τον "sargus" «...είναι νόμος του κράτους. Οφείλουμε όλοι να υπακούμε. Σε όποιον δεν αρέσει κάνει διαμαρτυρίες, οργανώνει κινήματα, κατεβάζει συνδυασμό δικό του στις εκλογές ή ψηφίζει εκείνον το συνδυασμό που υπόσχεται ότι θα τον καταργήσει. Οτιδήποτε πέραν αυτού αντιβαίνει (τους κανόνες?) της δημοκρατίας και δεν τιμάει αυτούς που τα λένε.» Όταν στη δημοκρατία δεν τηρούνται οι κανόνες και επικρατεί η ασυδοσία, «πλησιάζει η τυραννίς». (Σωκράτης) 2
Tempor Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Τα ΔΙς από μίζες σε εξοπλιστικά δεν σας πείραξαν? Το κάθε χωριό και στρατόπεδο δεν σας πείραξε? Επίσης εσείς που πήγατε αισθάνεστε μάχιμοι? Τι μάθατε ακριβώς? Γοπινγκ, καθάρισμα τουαλέτας, 1-2 βολές στο γάμο του καραγκιόζη, συνθήματα, σκοπιές σε άκυρα μέρη, στρώσιμο κρεβατιού, ξύρισμα? Και μην ακούσω για πειθαρχία και καθαριότητα...αυτά τα μαθαίνεις από πολύ νωρίς μέσα από το σπίτι σου και από τον κοινωνικό σου περίγυρο...αν περίμενες τον στρατό άστο καλύτερα. Καταλάβετε το επιτέλους ότι σε περίπτωση ''πολέμου'' την διαφορά θα την κάνουν οι μόνιμοι (που θέλω να ελπίζω ότι ξέρουν την δουλειά τους) και τα Πολεμικά αεροπλάνα, πλοία κλπ... και όχι οι φαντάροι που 9 ή 12 μήνες έκαναν αγγαρείες. Όσοι νομίζετε ότι προσφέρετε έτσι στην πατρίδα δικαίωμα σας. Αφήστε τους υπόλοιπους να αξιοποιήσουμε καλύτερα τον χρόνο μας. Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ δεν στοιχίζει σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ στο κράτος. 1) Ρίχνει την ανεργία 2) Έχει ΤΖΑΜΠΑ καθαρίστριες Οι ΜΙΖΕΣ στοιχίζουν....αυτοί που τρώνε από παντού βγαίνουν και μιλάνε λίγο για πατρίδα, λίγο εθνική υπερηφάνεια κλπ και βγαίνουν λάδι... Πολυ ενδιαφερουσες οι αποψεις σου και καθ' ολα σεβαστες. Να πας για αντιρρησιας συνειδησης που ειναι και νομιμο και τιμιο. 2
manic Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Ενας (extreme) τρόπος που μου έχουν πει είναι να σκάσεις 1-2 μπάφους πρίν και να τους πείς οτι έχεις κάνει ναρκωτικά νομίζω παίρνεις 6μηνη παράταση και δεν διωκεσαι ποινικα. Μια άλλη ερωτηση που έχω εάν πας και τους πεις οτι δεν θέλω να μπω μεσα γιατι νιώθω οτι θα αυτοκτονήσω, ή μου την δίνουν οι καραβανάδες και θα μου γυαλίσει το μάτι, θα σε κρατήσουν μεσα ? Δηλαδή δεν το παίξεις ψυχικά ασθενής, αλλα οτι κινδυνεύουνοι ιδίοι με εσένα μέσα. Παίζει μετά την πρώτη παράταση να σε αναγκάσουν να μπείς μεσα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα