Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Πριν πάω στρατό έλεγα ότι δεν θέλω να πάω θα χάσω 9 μήνες από τη ζωή μου και όλα όσα λένε πολλοί άλλοι.

Μιας και πήγα και έχουν περάσει και 2 χρόνια+ έχει αλλάξει πλήρως η άποψη μου για τη θητεία.

Από τη θητεία κερδίζεις κάποια πολύ σημαντικά πράγματα και δεν μιλάω για στρατιωτική γνώση.

Αντιλαμβάνεσαι πολύ καλά και εκ των έσω την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας.

Βλέπεις άτομα εκτός του κύκλου σου ( στον δικό μου κύκλο είναι άτιμα που έχουν σπουδάσει κάτι) και καταλαβαίνεις το νοητικό επίπεδο της πλειοψηφίας.

Χάνεις κάποια πολύ βασικά πράγματα που τα θεωρούσες δεδομένα όπως την τουαλέτα σου τον προσωπικό σου χώρο και καταλαβαίνεις την τεράστια τους αξία.

Αν κοιμηθείς σε θάλαμο με άλλους 79 τότε καταλαβαίνεις την αξία που έχει το κρεβατάκι σου.

Γενικά θα έλεγα ότι ήταν μια θετική εμπειρια που με έκανε πιο σοφό άνθρωπο. Κατάλαβα ότι είμαι καλύτερος σε πολλά πράγματα από την πλειοψηφία του κόσμου αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που είναι χειρότερος. Καταλαβα πολλές άπο τις αδυναμίες και τις παθογενειες του συστήματος. Πολλές φορές προκάλεσα συμπεριφορές για να δω αντιδράσεις και μιλάω για ανώτερους.

Γενικά μια πολύ διδακτική εμπειρία

bold 1) το ιδιο παθαινεις και οταν διαβασεις διαφορα θρεντ εδω μεσα

bold 2) πας διακοπες και μενεις σε χοστελ και μαθαινεις τα ιδια πραγματα

bold 3) οπως ειδα εμαθες πολλα! Εμαθες ποσο σαπιο ειναι το συστημα (το ξεραμε απο πριν), εμαθες να κανεις το "μαγκα" σε ατομα ιεραρχικα πανω απο σενα, καταλαβες οτι υπαρχουν καλυτεροι και χειροτεροι απο σενα και σου ελειψε το κρεβατι σου και η ανεση! Πολυ διδακτικη εμπειρα. Αν και οταν ειχα παει κατασκηνωση στο δημοτικο ειχα μαθει περισσοτερα

• Like 4
Δημοσ.

bold 1) το ιδιο παθαινεις και οταν διαβασεις διαφορα θρεντ εδω μεσα

bold 2) πας διακοπες και μενεις σε χοστελ και μαθαινεις τα ιδια πραγματα

bold 3) οπως ειδα εμαθες πολλα! Εμαθες ποσο σαπιο ειναι το συστημα (το ξεραμε απο πριν), εμαθες να κανεις το "μαγκα" σε ατομα ιεραρχικα πανω απο σενα, καταλαβες οτι υπαρχουν καλυτεροι και χειροτεροι απο σενα και σου ελειψε το κρεβατι σου και η ανεση! Πολυ διδακτικη εμπειρα. Αν και οταν ειχα παει κατασκηνωση στο δημοτικο ειχα μαθει περισσοτερα

Όταν πας στρατό θα καταλάβεις
  • Moderators
Δημοσ.

Όταν πας στρατό θα καταλάβεις

οταν ξεκινησεις να μιλας χωρις να νομιζεις οτι ξερεις τους αλλους τοτε θα καταλαβεις εσυ! :)

εγω παει εδω και μερικα χρονια.

Επισης οσοι ειναι υπερ του στρατου περα απο το ειναι παρανομο και οτι ειναι υποχρεωση μας απεναντι στη πατριδα ενα σοβαρο επιχειρημα δεν εχω διαβασει! 

• Like 1
Δημοσ.

Ενα απο τα σημαντηκοτερα πράγματα είναι ότι το 90% των εργοδοτών θέλουν να έχετε εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις

Δημοσ.

Επισης οσοι ειναι υπερ του στρατου περα απο το ειναι παρανομο και οτι ειναι υποχρεωση μας απεναντι στη πατριδα ενα σοβαρο επιχειρημα δεν εχω διαβασει!

Τι εννοείς, ότι δεν είναι σοβαρό επιχείρημα "να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα";

Σε παρακαλώ. Μια ολόκληρη κοινωνία έχει γαλουχηθεί μ αυτή την άποψη.

• Like 1
Δημοσ.

ενα μονο ειναι το σοβαρο επιχειρημα... οτι εχουμε πολυ μικρο πληθυσμο σε σχεση με τους "εχθρους" μας! Οποτε "εκπαιδευουμε¨ ολους αυτους τους λιγους

Δημοσ.

ενα μονο ειναι το σοβαρο επιχειρημα... οτι εχουμε πολυ μικρο πληθυσμο σε σχεση με τους "εχθρους" μας! Οποτε "εκπαιδευουμε¨ ολους αυτους τους λιγους

Εκπαίδευση πάνω στη λάντζα, και στο καθάρισμα πατάτας.

Να τους σκοτώσεις θέλεις ή να τους κάνεις το τραπέζι;

Γιατί καμία άλλη σοβαρή εκπαιδευση δεν γίνεται.

Δημοσ.

Εκπαίδευση πάνω στη λάντζα, και στο καθάρισμα πατάτας.

Να τους σκοτώσεις θέλεις ή να τους κάνεις το τραπέζι;

Γιατί καμία άλλη σοβαρή εκπαιδευση δεν γίνεται.

για αυτο τα εβαλα και τα 2 σε " " ...

απο την αλλη καλυτερα που δεν με στελνουν και σε καμια εμπολεμη ζωνη για να μου πουν οριστε να μαθεις δν ηθελες?

Τεσπα εγω παντα ημουν εναντιον ολου αυτου, αλλα τωρα που μπαινω Σεπτεμβρη λεω να παει να μαμηθει! 9 μηνες ειναι, θα μπω θα κανω τις μαλακιες μου, θα γνωρισω νεα ατομα, και θα εχω να λεω ιστοριες μετα σε φιλους και γκομενακια (αν με χωρισει η δικια μου οσο θα ειμαι στρατο :Ρ ) 

Δημοσ.

και θα εχω να λεω ιστοριες μετα σε φιλους και γκομενακια

Αυτο ειναι χειρότερο και απο τον ίδιο τον στρατό.  :P

• Like 6
Δημοσ.

Στρατό, ως Τ/Φ και σκοπιά, δεν μαθαίνεις κάτι ουσιαστικό. 

Υπάρχουν όμως ειδικότητες που σου μαθαίνουν πράγματα που μόνο στο στρατό έχεις την ευκαιρία να τα δεις από κοντά και να τα μάθεις. Το ίδιο συμβαίνει εάν κανείς πάει για yeah (ΥΕΑ). 

Για παράδειγμα, οι ΥΕΑ μαθαίνουν τεχνικές κατάληψης υψώματος. Χρήσιμο; Όχι, φυσικά. Στον πόλεμο όμως; $€, the new weapons. Μπορείς να το μάθεις και αλλού; Δύσκολο... 

Δημοσ.

(αν με χωρισει η δικια μου οσο θα ειμαι στρατο :Ρ ) 

Αυτό είναι ένα από τα δύο πράγματα που ελάχιστοι το αποφεύγουν στη διάρκεια της θητείας τους,

αν και δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλό ή κακό.

Το άλλο είναι η τράκα, και μάλιστα από ανθρώπους που δεν το περιμένεις..

Δημοσ.

Ρε παιδια... ειπα και τωρα που παω ειπα δν πειραζει κατι καλο θα βγε! Γιατι μου τα χαλατε και αυτα? :Ρ

Δεν καπνιζω οποτε δεν εχω προβλημα με τις τρακες... ασ' τους αλλους να ψαχνονται!

Δημοσ.

Το έχει πει και άλλος και θα το ξαναπώ και εγώ.

Ο στρατός είναι μια πλάκα μπροστά στα παλούκια που θα φας μετά.

Προσωπικά στο στρατό δεν πέρασα καλά. Έπαθα λεύκη , έχασα 20 κιλά στη μονάδα από τις αγγαρείες όλη μέρα αλλά το μόνο που με ένοιαζε ήταν πότε θα πάρω μια αδειούλα να χαλαρώσω λίγο...η πότε θα είμαι εξοδούχος , πότε δεν θα έχω σκοπιά.

• Like 1
Δημοσ.

η στρατευση θα ειχε νοημα αν σου εδινε πχ 300 μορια για διαγωνισμους του δημοσιου ανεξαρτητως τομεα.Τοτε θα κανανε ουρες για να μπουνε σε καθε εσσο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...