Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΥΓ. Βρηκα και τις ποινες απο την παρανομη φυσικα προσποιηση ανικανοτητας

Άρθρο 43

Προσποίηση ανικανότητας

Στρατιωτικός που προσποιείται νόσο ή άλλο σωματικό ή διανοητικό ελάττωμα ή μεταχειρίζεται άλλα απατηλά μέσα ή τεχνάσματα με σκοπό να αποφύγει διαρκώς ή προσωρινά, ολικά ή μερικά, τη στρατιωτική του υποχρέωση, τιμωρείται :

α) Σε ειρηνική περίοδο, με φυλάκιση μέχρι ενός έτους.

β) Σε πολεμική περίοδο, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και αν η πράξη τελέσθηκε ενώπιον του εχθρού, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

1. Στις περιπτώσεις των άρθρων 42 και 43, επιβάλλεται και αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων διαρκής ή πρόσκαιρη από πέντε μέχρι δέκα έτη.

Πως το ξετρυπωσες αυτο; Ειναι τεραστιο το βιβλιο/pdf που γραφει αυτους τους νομους. Τωρα βεβαια που αποδεδειγμενα ο ts παρανομει (σε βαρος των συμπολιτων του) θα αλλαξει γνωμη.

Δημοσ.

Προσπερνάω το ότι το άρθρο αναφέρει ρητά στρατιωτικούς και όχι στρατιώτες, το «σε βάρος των συμπολιτών του» από που προκύπτει; Ζημιώνει εμένα και εσένα η απόφαση του οποιουδήποτε να το παίξει τρελλός; Πρακτικά, όχι «ηθικά».

Δημοσ.

Προσπερνάω το ότι το άρθρο αναφέρει ρητά στρατιωτικούς και όχι στρατιώτες, το «σε βάρος των συμπολιτών του» από που προκύπτει; Ζημιώνει εμένα και εσένα η απόφαση του οποιουδήποτε να το παίξει τρελλός; Πρακτικά, όχι «ηθικά».

Δε χρειαζεται να καταταγεις για να θεωρησαι στρατιωτικος. Και οι ανυποτακτοι βασει στρατιωτικων νομων δικαζονται.

Σου φαινεται σωφρων να σκοτωθεις σε μια μαχη για να ειναι ελευθερος ο ts να πουλαει τρελα;

Δημοσ.

Να... σκοτωθείς... σε μια μάχη;

Εντάξει, μάλλον κάτι βλέπεις λάθος. Εκτός αν πραγματικά πιστεύεις ότι η θητεία προετοιμάζει τον (μέσο) φαντάρο να πολεμήσει σε οποιαδήποτε μάχη.

• Like 4
Δημοσ.

Σου φαινεται σωφρων να σκοτωθεις σε μια μαχη για να ειναι ελευθερος ο ts να πουλαει τρελα;

Έλα πες μας οτι τρολλάρεις τώρα γιατί μάλλον εγώ θα γίνω τρελός με αυτά που διαβάζω.

Δικαίωμά σου να γουστάρεις τον στρατό, πες οτι αντιπαθείς όσους βγάζουν μούφα Ι5 και παρανομούν για να τελειώνουμε.

• Like 3
Δημοσ.

Οκ το παίζεις τρελιτσα και παίρνεις το τρελοχαρτο, αν αύριο μεθαύριο αναζητήσεις Εργασία στην Ελλάδα και έρθει η συνέντευξη σε αυτό το κομμάτι τη θα πεις? Πρέπει να είσαι έτοιμος για ανάλογες συνέπειες των όποιων αποφάσεων σου.

Απαγορεύεται να σε ρωτήσουν τι και πως ακόμα και να σε ρωτήσουν γιατί είμαστε στην Ελλάδα απαντάς έχω τελειώσει με τον στρατό τάδε εποχή και τέλος δεν χρειάζεται να αναλύσεις τίποτα λες πήγα 9 μήνες και τελείωσα εκεί....  Επισης ο εργοδότης απαγορεύεται να το ψάξει και να το κάνει μπορείς να τον μηνύσεις....

δε ξέρω αν έχει το δικαίωμα ή όχι θα ήθελα όμως να ξέρω αν ο υπάλληλος που προσλαμβάνω έχει κάποιου είδους ψυχική διαταραχή. πχ αν μιλάμε για θέση ευθύνης με άγχος και πίεση να ξέρω πως μπορεί να το διαχειριστεί και δε θα σαλτάρει από κανα παράθυρο.   

Αν θες να δώσεις μια θέση σε κάποιον και πιστεύεις θα αγχωθεί θεωρώ πως είναι κάλο να γίνει μια συζήτηση αν έχει την αντοχή και την υπομονή να το αναλάβει...... Γενικά μέσα από μια συζήτηση μπορείς να βγάλεις αρκετά πράγματα για κάποιον άνθρωπο.

Δεν υπαρχει επιχειρημα ''δεν θελει να χασει τον χρονο του''.

Υπάρχει και παρά υπάρχει πήγαμε τον είδαμε και χάσαμε τον χρόνο μας... Thats all...

Είναι ακριβώς το ίδιο, υποχρέωση είναι η θητεία, υποχρέωση είναι οι φόροι.

Είναι παιδιακίστικη εκλογίκευση να λες δεν θέλω να πάω στον στρατό γιατί θα χάσω τον χρόνο μου. Και εγώ χάνω τα λεφτά μου στον υπερφορολόγηση που είναι ο Ενφια. Ο μόνος λόγος που κάνουμε αυτή την συζήτηση είναι πως υπάρχουν παράθυρα στο θέμα της θητείας.

Με την μια μικρή διάφορα ότι φόρους πληρώνουν όλοι στον πλανήτη αυτό όντως λέγεται υποχρέωση ενός πολίτη σε ένα τυπικό κράτος και κατάργησαν την υποχρεωτική στράτευση κάποια κράτη.....

Είναι όντως υποχρέωση από την άποψη ότι δεν το γλυτώνεις αν όμως ήταν εθελοντικός θα πήγαινε κάνεις? Θα πλήρωνες εθελοντικά φόρους? Αν ήταν εθελοντικοί? Αν αύριο το πρωί στην Ελλάδα γινόταν εθελοντικός ο στρατός θα πήγαινες γιατί έχεις υποχρέωση απέναντι στο κράτος?

Δεν είναι καθόλου παιδιάστικη η συγκεκριμένη δεν ξέρεις πραγματικά ο ts και ο κάθε άνθρωπος τι ζόρι τραβάει και κατά πόσο θα χάσει τον χρόνο του όταν αυτό τον χρόνο θα μπορούσε να δουλεύει να κυνηγάει πράγματα για την ζωή του. Η γενικά να κάνει την ταύλα του και όχι την ταύλα του κάθε εκεί μέσα.

• Like 1
Δημοσ.

Μα και εγώ τους αντιπαθώ, ιδίως όσους κοκορεύονται πως το κατάφεραν χρησιμοποιώντας ως πρόφαση προβλήματα -τα οποία αντιμετωπίζω εγώ καθημερινά-.

Αυτό όμως, από το να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία επειδή θα σκοτωθείς εσύ αντί για αυτούς στον πόλεμο, ε, απέχει χιλιόμετρα.

Δημοσ.

Ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε ο ts θα είμαστε ελεύθεροι να πουλάμε τρελά.... 

Δεν ξέρω το αν γόπινγκ θεωρείται στρατιωτικό πολεμικό προνόμιο εναντίον του εχθρού.... Μην σου πω ότι το μόνο που θα κάνουμε είναι να καθαρίζουμε τις χέστρες των Αμερικάνων κομάντο που όντως θα πολεμήσουν(ξέρεις ΝΑΤΟ και έτσι φάση πρώτα πάνε αυτοί που όντως έχουν στρατιωτική εκπαίδευση και ακολουθούμε εμείς οι καθαρίστριες).

• Like 1
Δημοσ.

ΙΜΟ κακός αφήνουν εναν 18χρονο να παει 24φευγα με αναβολες και μετα περιμενουν να ΘΕΛΕΙ να παει να κανει την θητεια του. Αν θελουν να παραμεινει υποχρεωτικη η θητεια τοτε να ξεκοπουν οι αναβολες για "σπουδες" κτλ. Πας 18 μπαινεις στρατο κανεις 9 μηνες και μετα γεια σου. Κανε την ζωη σου , κανε τις σπουδες σου κανε οτι θες. Αν δεν εχουν σκοπο (που δεν φαινεται να εχουν) να το κανουν ετσι , ας το γυρισουν σε ΜΗ υποχρεωτικη θητεια. Σε αλλα χρονια (που δεν ειμασταν βουτηγμενοι οικονομικα στα σκατα) θα μπορουσαν να το κανουν και μισθοφορικο το σωμα.

• Like 1
Δημοσ.

κολοβάραγα στο ΓΝΑ.

Ακουσε τον, οταν το λεει ο Τοξοβολος αποκτα μεγαλυτερηα βαρυτητα...

• Like 2
Δημοσ.

Οχι δεν υπαρχει επιχειρημα δεν θελω να χασω τον χρονο του. Ειναι αστειο επιχειρημα.

Δεν μιλαμε σαν να σου ζηταει χαρη καποιος. Μιλαμε για υποχρεωση σου ως πολιτη. Μιλαμε για νομους.

Ειναι αστειο επιχειρημα να λες δεν θελω να χασω τον χρονο μου εφαρμοζοντας τους νομους του κρατους και τις υποχρεωσεις που εχω.

Βγειτε και βροντοφωναξτε και βγαλτε κυβερνηση να καταργησει τον στρατο.

Ως τοτε σταματηστε τις αστειοτητες...

lol k

• Like 1
Δημοσ.

Τελείωσες το δωρεάν πανεπιστήμιο αλλά δεν έμαθες, προφανώς, για το επιστημονικό ήθος.

Θα χρησιμοποιείς μάλλον και άλλες τις υπηρεσίες του κράτους πρόνοιας,

αλλά θέλεις να αποφύγεις τη στρατιωτική θητεία, και χωρίς συνέπειες.

Είσαι δηλαδή παρτάκιας και «εξυπνότερος» από εμάς που υπηρετήσαμε τη θητεία μας

και χρηματοδοτήσαμε τις σπουδές σου μέσω της φορολογίας.

Μήπως μπορείς να μας απαλλάξεις από την παρουσία σου, εδώ στο insomnia,

γιατί είναι παραπάνω από προκλητική  η ανύπαρκτη «λογική» των λόγων σου;

Μήπως μπορείς να μας απαλλάξεις γενικότερα από την παρουσία σου στη χώρα;

Εδώ είμαστε λαός, και όχι πληθυσμός ακραίων ατομιστών και παρτάκηδων,

και δεν είμαστε διατεθειμένοι με κανένα τρόπο να καταντήσουμε υπηρετικό προσωπικό

των κάθε μορφής αποικιοκρατών και θεωρητικών του Κοινωνικού Δαρβινισμού.

Πήγαινε και ζήσε μαζί τους, στη χώρα τους.

Σου χαρίζουμε τα δωρεάν δίδακτρα, απάλλαξε μας όμως

από έναν λιπόψυχο και ψοφοδεή κάτοικο, που δεν είναι σίγουρα συνάνθρωπος, συμπολίτης ή συμπατριώτης μας.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...