Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@bspus μπορώ να κάνω concede το point της φιλοδοξίας vs βελτίωσης (μικρές μόνο ενστάσεις) αλλά δεν είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες του ορισμού το ζήτημα έτσι; Τουλάχιστον τώρα που μερικοί συνεννοηθήκαμε.

Οι ορισμοι θεωρω οτι ειναι σημαντικοι γιατι η ελλειψη τους οδηγει σε παρεξηγησεις. Νομιζεις οτι το thread θα ειχε παρει τετοιες διαστασεις αν ειχαμε ενα σαφη ορισμο απο την πρωτη σελιδα?

• Απαντ. 251
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομιζεις οτι το thread θα ειχε παρει τετοιες διαστασεις αν ειχαμε ενα σαφη ορισμο απο την πρωτη σελιδα?

Ακόμα και με σαφή ορισμό, πάλι η συζήτηση θα είχε πάει αλλού και θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις. Οι κοσμοπολίτικες συζητήσεις τραβάνε πολύ :P

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι αν θέλει να βλέπει πρόοδο

Το πρόβλημα ενδεχομένως είναι πως και που (σε ποιους τομείς του lifestyle) θέλει την πρόοδο

Προσωπικά αυτό το κάθε μέρα πρόοδος δεν το βρίσκω ρεαλιστικό.

Άλλο το 'κάνω 5 μέρες το ίδιο πράγμα (άρα εν μέρη στασιμότητα) και στο τέλος έχω accumulative results (που συνεπάγεται πρόοδος) μεγαλύτερα από ότι 5 μέρες πριν (και παράλληλα μεγαλύτερα από ότι κάθε μέρα ξεχωριστά)'

Και άλλο το 'κάθε μέρα ένα βήμα παραπάνω' επειδή πάντα υπάρχει το κάτι παραπάνω (diminishing returns δηλαδή δεν παίζουν; )

Φαντάζομαι μιλάμε γενικά και αόριστα, αλλά από αυτή τη συζήτηση εγώ συμπεραίνω ότι η άλλη (ή ο άλλος) θα ασκεί πίεση στον άλλον ακόμα και σε περιόδους χαλάρωσης. Αν δεν ασκεί πίεση, τότε σημαίνει ότι ο άλλος ή η άλλη είχε ήδη την πρόοδο στο αίμα του (να μιλήσω και ποιητικά :P )

Η πρόοδος κατα παραγγελία είναι αλλιώς γνωστή και ως εκπαίδευση. Δε νομίζω ότι είναι αυτό που θέλει κανείς στη σχέση του. Και βέβαια μιλάμε πάντα για long term view, όχι τέλος τριμήνου να δω τι βαθμούς έβγαλες.

Η τέχνη είναι να δίνεις στον άλλο αφορμές να γίνεται καλύτερος, όχι να τον μαστιγώνεις αμα λουφάρει.

Οι ορισμοι θεωρω οτι ειναι σημαντικοι γιατι η ελλειψη τους οδηγει σε παρεξηγησεις. Νομιζεις οτι το thread θα ειχε παρει τετοιες διαστασεις αν ειχαμε ενα σαφη ορισμο απο την πρωτη σελιδα?

Είμαι ο τελευταίος που θα σου πει ότι οι ορισμοί δεν είναι σημαντικοί, απλά από ένα σημείο και μετά (εφόσον έχει επιτευχθεί η συνεννόηση), οι ορισμοί δεν έχουν σημασία. Αν συμφωνήσουμε στο τι περιγράφουμε, ας το πούμε και σκουληκομηρμυγκότρυπα δεν αλλάζει κάτι.

Είμαι σίγουρος όμως ναι, ότι θα είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις το thread. Θα το έλεγα ακόμα και προφανές.

Anyway.  :)

• Like 1
Δημοσ.

Η τέχνη είναι να δίνεις στον άλλο αφορμές να γίνεται καλύτερος, όχι να τον μαστιγώνεις αμα λουφάρει.

Η μαγεία είναι η κακιά μέγαιρα να αποδεχτεί τον άλλον όπως είναι

Δημοσ.

το βαζω σε σποιλερ γιατι ειναι σεντονι....

Το θεμα ξεκινησε ετσι

στον ορο φιλοδοξιες η καθε μια βαζει και μια δικη της ερμηνια.. και κατα 99% ειναι για γελια

εσυ τι εννοεις φιλοδοξιες? 

απαντησεις

Φιλοδοξίες εννοώ να μην είναι σε μια εταιρεία για όλη του τη ζωή, να μην μένει στάσιμος, να θέλει να φτάσει μπροστά επαγγελματικά, να γίνει κάτι. Να μην φοβάται τη δουλειά, τέτοιο εννοώ. Ούτε αλυσίδες, ούτε επιχειρηματίες, ούτε λεφτά. Να είναι κυρίαρχος του εαυτού του.

Να έχει φιλοδοξίες σημαίνει να μην ψάχνει μια θεσούλα στο δημόσιο ή με μέσο για να βολευτεί και να κάνει μια ζωή τα απολύτως απαραίτητα για να μην τον απολύσουν. Ούτε να συμβιβαστεί με κάποια απλή δουλειά κάτω των προσόντων του και να μείνει εκεί μέχρι τη σύνταξη, παρόλο που τη μισεί σαν δουλειά αλλά "ποιός να ξεβολεύεται τώρα και να ψάχνει".

Το πόσες φιλοδοξίες θα έχει τελικά (αν θα είναι εργασιομανής ή αν απλά θα επιδιώκει βελτίωση, αναγνώριση και ανέλιξη) είναι ανάλογα τα γούστα.

Αμέσως άβυσσος...

δεν ξερω τι διαβαζετε εσεις...  αλλα φαντζομαι δεν χρειαζετε να ψαξουμε πισω απο τις λεξεις.. τα bold τα λενε ολα ξεκαθαρα

μαλλον ομως επειδη δεν το αποτυπωσαν σωστα γιατι ακουγεται καπως.. "αν μεινεις στην ιδια εταιρεια για καιρο χωριζουμε" "αν βαλεις βυσμα να διοριστεις ως δασκαλος χωριζουμε" τα πραγματα αρχιζουν και αποκτουν αλλη υποσταση

Επειδή ξεκίνησα το θέμα με τις φιλοδοξίες και τον δυναμισμό σε έναν άντρα, ουδέποτε είπα να έχει εκατομμύρια/να έχει 6pack να έχει συμπεριφορά cocky. Ζητάω απλά να μην είναι στάσιμος, σε τίποτα. Είτε αυτό είναι στη δουλειά του, είτε στον ελεύθερο του χρόνο, είτε στον ίδιο του τον χαρακτήρα

'Οπως επίσης οι φιλοδοξίες είπαμε είναι και σε προσωπικό επίπεδο, να βελτιώνεται σαν ανθρωπος, να μαθαίνει νέα πράγματα, να ασχολείται με νέες δραστηριότητες, να εξελίσσεται σε κάτι που κάνει ήδη, να προσπαθεί να μειώσει ελαττώματα και να ενισχύσει τα θετικα, κλπ. Το συμπαν εξελίσσεται συνέχεια, ανάθεμα αν εμείς μένουμε ίδιοι.

εδω μπηκαν και αλλα περα απο τα επαγγελματικα...  "στα οποια και σε γενικες γραμμες συμφωνω.. "

παρακατω τα πραγματα μπερδευονται..

Από όλα έχει ο μπαξές. Απλά το θέμα ξεκίνησε από τις φιλοδοξίες και είπες ότι επαγγελματική φιλοδοξία = ρίσκο = θα σε παρατήσει η γκόμενα σε περιπτωση αποτυχιας. Εγώ αυτό το αποτέλεσμα σχολίασα, ότι δεν είναι απαραίτητα έτσι.

Με την ίδια λογική μπορείς να πεις ότι αν κάποια γεράσει, ο άντρας της θα την παρατήσει και θα πάει με μια μικρή. Υπάρχουν κάποιοι που θα το κάνουν, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Ετσι και αν κάποιος χάσει τη δουλειά του, δεν είναι ο κανόνας ότι θα τον αφήσει η γυναίκα του.

Καταρχην ενας ανδρας που παντρευεται μια γυναικα δεν απαιτει απο αυτη να παραμεινει μια 30αρα π.χ μεχρι τα 60 της...

λιγο ακυρο το παραδειγμα

ειναι δεδομενο οτι ενας αποτυχημενος ανδρας επαγγελματικα δεν μπορει να κρατησει μια σχεση... 

ποσες γυναικες θα μεινουν σε μια σχεση με ανεργο.. και δεν μιλω για ηλικιες κατω απο 25..

μια σχεση μαλιστα που τον θελει να εξελισεται συνεχεια...  να μην ειναι στασιμος.. το "απαραιτητα" στην προκειμενη χρυσωνει το χαπι.. ναι 1 στις 1000 ισως στις 10000 να μεινουν αλλα δεν νομιζω οτι κανουμε συζητηση για πιθανοτητες

1. Δεν είπαμε ποτέ να παρατήσει τη δουλειά του, είπαμε να μην συμβιβάζεται με κάτι μέτριο που δεν του αρέσει μόνο και μόνο για να μην ξεβολευτεί. Να επιδιώκει εξέλιξη, χωρίς να είναι το ζητούμενο να τα καταφέρει. Απλά να μην ειναι βολεμένος.

βασικα το ειπαμε στο πρωτο κιολας μηνυμα

στο ερωτημα ομως 

μια γυναικα που δεν στεκεται σε εναν μη εξελιξιμο ανδρα.. πως θα σταθει σε εναν που τολμησε και απετυχε? απαντηση δεν πηραμε

Αλλα εδω μιλαμε για συγκεκριμενη περιπτωση.

Μιλαμε για γυναικα η οποια θεωρει ουσιαστικα τον αντρα της αποτυχημενο, και βλεπει σαν αιτια χωρισμου το γεγονος οτι δεν παραταει την δουλεια του για να βρει καλυτερη και το γεγονος οτι, κατα την γνωμη της, μενει στασιμος και δεν εξελισσεται επαγγελματικα ωστε να φτασει στο επιπεδο που θελει αυτη.

Ε σε αυτη την περιπτωση, την ΠΑΡΑΜΥΘΑ πως αυτη η συγκεκριμενη θα σταθει στον αντρα της σε δυσκολη οικονομικα στιγμη δεν την τρωμε...

Άσε να το ξέρω εγώ αυτό. Btw, your argument is invalid.

γιατι invalid... το valid δηλαδη πως θα ηταν..?

παρακατω το πραγμα χαθηκε διοτι μιλαμε πλεον για προσωπικη ερμηνεια.. τι λεει ο ποιητης φαση... 

και οχι του τι διαβαζουμε..

Δεν έχεις καταλάβει ότι το "μένει στάσιμος" το εννοούν συνολικά, και όχι συγκεκριμένα μένει στάσιμος στη δουλειά, στο τι ομάδα είναι ή στο τι νούμερο παπούτσι φοράει.

Τα κορίτσια λένε απλά ότι κάτι απ' όλα αυτά ταιριάζει σε σένα, και αυτό το κάτι θα ήθελαν να δουν.

και για να μην υπαρχουν πρεξηγησεις..

στην εξεληξη του ανθρωπου ειναι διπλα σου συμφωνουμε ολοι..  καλο ειναι... καλο κανει..

αλλα στην ντε και καλα επαγγελματικη εξελιξη του να μην μεινει σε μια εταιρια αλλα να γινει κατι, διαφωνω..

μαλιστα μπορω να πω οτι μας θιγει κιολας.. σχεδον ολους μας..

αυριο θα παω στην δουλεια και στο φιλαρακι που ειναι οδηγος ασθενοφωρου ετων 36, "12 χρονια στο επαγγελμα" θα τον ρωτησω πως και δεν τον χωρισε η δικια του που εμεινε στασιμος?

δηλαδη ο χ,ψ ανθρωπος που δουλευε σαν το σκυλι σε μια εταιρια για να περναει η οικογενεια του καλα απο οικονομικης πλευρας ειναι αξιος να τον χωρισει η γυναικα του επειδη εμεινε επαγγελματικα στασιμος? 

κατι δεν παει καλα.. ή εγω δεν τα καταλαβαινω ετσι οπως τα γραφετε, ή απλα δεν τα γραφετε σωστα..  και ειμαι σιγουρος οτι το δευτερο συμβαινει..

• Like 3
Δημοσ.

Well... νομίζω ότι τα είπαμε, εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο τουλάχιστον, οπότε θα σας αφήσω με το εξής.

Πριν άπειρα χρόνια είδα το As Good As It Gets ("καλύτερα δε γίνεται"). Μου έχει χαραχτεί στη μνήμη η παρακάτω σκηνή, από αυτά τα πράγματα που δε θα ξεχάσει κανείς ποτέ, όπου η πρωταγωνίστρια μόλις έχει πει στον (ψυχάκια στην ταινία) Nicholson "pay me a compliment".

Και της λέει το εξής.

https://www.youtube.com/watch?v=THtv5VM5LSY

• Like 1
Δημοσ.

το βαζω σε σποιλερ γιατι ειναι σεντονι....

Το θεμα ξεκινησε ετσι

απαντησεις

δεν ξερω τι διαβαζετε εσεις...  αλλα φαντζομαι δεν χρειαζετε να ψαξουμε πισω απο τις λεξεις.. τα bold τα λενε ολα ξεκαθαρα

μαλλον ομως επειδη δεν το αποτυπωσαν σωστα γιατι ακουγεται καπως.. "αν μεινεις στην ιδια εταιρεια για καιρο χωριζουμε" "αν βαλεις βυσμα να διοριστεις ως δασκαλος χωριζουμε" τα πραγματα αρχιζουν και αποκτουν αλλη υποσταση

εδω μπηκαν και αλλα περα απο τα επαγγελματικα...  "στα οποια και σε γενικες γραμμες συμφωνω.. "

παρακατω τα πραγματα μπερδευονται..

Καταρχην ενας ανδρας που παντρευεται μια γυναικα δεν απαιτει απο αυτη να παραμεινει μια 30αρα π.χ μεχρι τα 60 της...

λιγο ακυρο το παραδειγμα

ειναι δεδομενο οτι ενας αποτυχημενος ανδρας επαγγελματικα δεν μπορει να κρατησει μια σχεση... 

ποσες γυναικες θα μεινουν σε μια σχεση με ανεργο.. και δεν μιλω για ηλικιες κατω απο 25..

μια σχεση μαλιστα που τον θελει να εξελισεται συνεχεια...  να μην ειναι στασιμος.. το "απαραιτητα" στην προκειμενη χρυσωνει το χαπι.. ναι 1 στις 1000 ισως στις 10000 να μεινουν αλλα δεν νομιζω οτι κανουμε συζητηση για πιθανοτητες

στο ερωτημα ομως 

μια γυναικα που δεν στεκεται σε εναν μη εξελιξιμο ανδρα.. πως θα σταθει σε εναν που τολμησε και απετυχε? απαντηση δεν πηραμε

παρακατω το πραγμα χαθηκε διοτι μιλαμε πλεον για προσωπικη ερμηνεια.. τι λεει ο ποιητης φαση... 

στην εξεληξη του ανθρωπου ειναι διπλα σου συμφωνουμε ολοι..  καλο ειναι... καλο κανει..

αλλα στην ντε και καλα επαγγελματικη εξελιξη του να μην μεινει σε μια εταιρια αλλα να γινει κατι, διαφωνω..

αυριο θα παω στην δουλεια και στο φιλαρακι που ειναι οδηγος ασθενοφωρου ετων 36, "12 χρονια στο επαγγελμα" θα τον ρωτησω πως και δεν τον χωρισε η δικια του που εμεινε στασιμος?

δηλαδη ο χ,ψ ανθρωπος που δουλευε σαν το σκυλι σε μια εταιρια για να περναει η οικογενεια του καλα απο οικονομικης πλευρας ειναι αξιος να τον χωρισει η γυναικα του επειδη εμεινε επαγγελματικα στασιμος? 

κατι δεν παει καλα.. ή εγω δεν τα καταλαβαινω ετσι οπως τα γραφετε, ή απλα δεν τα γραφετε σωστα..  και ειμαι σιγουρος οτι το δευτερο συμβαινει..

Σε κάνω φίλο σήμερα κιόλας

(όχι δεν είμαι ο τόξο, ούτε της εν λόγω κοινότητας)

Αυτό που είπε ο ρεβολβερ περί καταπίεσης, κατά τη δική μου οπτική (και κατά την δική σου αναλυτικότερη αιτιολόγηση/ανάλυση) έρχεται (η καταπίεση) πολύ πιο εύκολα από όσο νομίζουμε.

Ακολουθούν random σχόλια και rant στο spoiler

- Χωρίζω γιατί είχε μείνει στην ίδια εταιρία 10 χρόνια (και είχε πάρει 4 εσωτερικές προαγωγές, συν έμαθε 100 πράγματα παραπάνω αλλά δεν το γνωρίζεις αν δεν είσαι του ίδιου επαγγελματικού τομέα)

- Χωρίζω γιατί έμεινε άνεργος και δεν έβρισκε δουλειά (αντιεπιχείρημα 1: global financial crisis, αντιεπιχείρημα 2: έβγαλε υπεραρκετά για να αράζει τουλάχιστον 2 χρόνια)

- Χωρίζω γιατί κάθε απόγευμα κάθεται (αφού δουλεύει 9 με 5 κάθε μέρα και Σαββατοκύριακα πηγαίνετε όπου θέλεις εσύ)

- Χωρίζω γιατί κάθε απόγευμα κάθεται στην TV  (υπάρχουν πολλοί που πιάνουν να διαβάσουν rocket science για να χαλαρώσουν; )

- Χωρίζω γιατί κάθε μέρα κάνει το ίδιο πράγμα (το ξαναέγραψα πριν. ένα τυχαίο παράδειγμα που μου έρχεται τώρα είναι η γυμναστική)

Και υπάρχουν και άλλα τέτοια στοιχεία που αγγίζουν τα όρια της καταπίεσης και του first world problems

Δημοσ.

λιγο ακυρο το παραδειγμα

στο ερωτημα ομως 

Σε κάνω φίλο σήμερα κιόλας

(όχι δεν είμαι ο τόξο, ούτε της εν λόγω κοινότητας)

Αυτό που είπε ο ρεβολβερ περί καταπίεσης, κατά τη δική μου οπτική (και κατά την δική σου αναλυτικότερη αιτιολόγηση/ανάλυση) έρχεται (η καταπίεση) πολύ πιο εύκολα από όσο νομίζουμε.

Ακολουθούν random σχόλια και rant στο spoiler

- Χωρίζω γιατί είχε μείνει στην ίδια εταιρία 10 χρόνια (και είχε πάρει 4 εσωτερικές προαγωγές, συν έμαθε 100 πράγματα παραπάνω αλλά δεν το γνωρίζεις αν δεν είσαι του ίδιου επαγγελματικού τομέα)

- Χωρίζω γιατί έμεινε άνεργος και δεν έβρισκε δουλειά (αντιεπιχείρημα 1: global financial crisis, αντιεπιχείρημα 2: έβγαλε υπεραρκετά για να αράζει τουλάχιστον 2 χρόνια)

- Χωρίζω γιατί κάθε απόγευμα κάθεται (αφού δουλεύει 9 με 5 κάθε μέρα και Σαββατοκύριακα πηγαίνετε όπου θέλεις εσύ)

- Χωρίζω γιατί κάθε απόγευμα κάθεται στην TV  (υπάρχουν πολλοί που πιάνουν να διαβάσουν rocket science για να χαλαρώσουν; )

- Χωρίζω γιατί κάθε μέρα κάνει το ίδιο πράγμα (το ξαναέγραψα πριν. ένα τυχαίο παράδειγμα που μου έρχεται τώρα είναι η γυμναστική)

Και υπάρχουν και άλλα τέτοια στοιχεία που αγγίζουν τα όρια της καταπίεσης και του first world problems

Υπάρχει κάτι που λέγεται context και υπάρχουν και quotes εκτός αυτού. Επίσης βλέπω μια τάση να ερμηνεύονται τα γραφόμενα με τέτοιον τρόπο ώστε να τραβιούνται από τα μαλλιά και να γίνονται σχόλια πάνω σε μια τελείως διαστρεβλωμένη ερμηνεία.

Ο defacer πρέπει να είναι ιδιοφυία που κατάλαβε τι διάβασε γιατί βλέπω πάρα πολλά αστεία και καρατραβηγμένα σχόλια. Σαν την πρώην του Τρατζικ που τσακωνόταν μόνη της, βλέπω πολλούς να παρεξηγιούνται μόνοι τους.

Δημοσ.

Πω πω ρε παιδιά το χεσατε το θέμα. Έχω μία εντύπωση ότι κάποιοι πικραμενοι εδώ πάνε κόντρα για να πάνε κόντρα απλά.

• Like 1
Δημοσ.

Οντως κούρασε , 4-5 άτομα ειναι που κάνουν ανακύκλωση 10 σελίδες τα ίδια και τα ίδια !

λόγοι χωρισμού  ,  συνεχίζουμε ..

να μην λατρεύει τον έναν τον μοναδικό έρωτα της ζωής μου

η να μην τα πηγαίνει καλα με γατάκια - σκυλάκια - αδεσποτάκια γενικότερα !

έφαγε σουτ δεν πα να 'ναι  η Τζέι Λο !

• Like 1
Δημοσ.

Οντως κούρασε , 4-5 άτομα ειναι που κάνουν ανακύκλωση 10 σελίδες τα ίδια και τα ίδια !

λόγοι χωρισμού  ,  συνεχίζουμε ..

attachicon.gif1ςςαασς.jpg

Αχου το! Πώς γίνεται να μην αγαπάει κάποιος αυτή την φατσουλα

• Like 1
Δημοσ.

Αχου το! Πώς γίνεται να μην αγαπάει κάποιος αυτή την φατσουλα

κι ομως υπαρχουν και ανώμαλοι :)

χωρις πλακα παντως,  εγω μεγαλώνοντας δίνω πολύ μεγάλη σημασία  στον χαρακτήρα του άλλου με βάση την συμπεριφορά του απέναντι  στα ζώα , απο τα πλέον βασικά κριτήρια για να έχω τον αλλον δίπλα μου,  είτε είναι φίλος είτε είναι σχέση είτε οτιδήποτε ..

• Like 3
Δημοσ.

Να γράφει με Comic Sans? :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...