Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάθομαι και βλέπω διάφορα σκίτσα στο internet σε ηλεκτρονική μορφή τα οποία είναι σίγουρα ζωγραφισμένα στο χέρι.

Έχω κάνει κάποια σκίτσα και θέλω να τα κάνω ηλεκτρονικά , να τους προσθέσω χρώμα και άλλα

Πριν λίγο σκάνναρα ένα σκίτσο που έκανα και προσπάθησα με το Pixlr Να το χρωματίσω . Βγήκε χάλια είναι η αλήθεια. Προσπάθησα να τραβήξω γραμμές για να χωρίσω τα διάφορα πεδία αλλά χάλια.

Δείτε λίγο τα παρακάτω. Το πρωτο το εκανα στο χέρι. Το δεύτερο είναι μετα την ηλεκτρονική επεξεργασία

post-209881-0-02773200-1439465856_thumb.jpegpost-209881-0-31663700-1439465846_thumb.png

Δημοσ.

Τα πιο πολλά που βλέπεις έχουν γίνει με cintiq σε illustrator/art rage/photoshop/sketchbook pro και συνδιασμό των παραπάνω

Ένας χαμός δηλαδή... Υπάρχει άλλος τρόπος να μεταφέρω τα σκίτσα μου τα οποία είναι αρκετά καλά σε ηλεκτρονική μορφή για να τα χρωματίσω πχ?

Παλιότερα θυμάμαι υπήρχε ένα πράμα στο μέγεθος ενός σκάνερ το οποίο ζωγράφιζες πάνω του και το έστελνε στον υπολογιστή . Είχε και μια γραφίδα μαζί .

Edit

Digitizer wacom. Αλλά είναι πανάκριβότατα!!!!!

Δημοσ.

Σε digitizer Λογικά θα πρέπει να τα ξαναζωγραφίσεις.

Αν τα έχεις ήδη σε χαρτί μου φαίνεται πολύ πιο λογικό μια high resolution φωτογραφία και αποστολή του αρχείου.

Θα μπορείς να παίξεις και με το RAW αρχείο για να διορθώσεις φωτεινότητες κλπ.

Αλλιώς ακόμα και σκανάρισμα κάνει δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Παλιά είχα πάρει από την δουλειά ένα digitizer της wacom Α3 μέγεθος στο οποίο έλειπαν βασικά στοιχεία (μετασχηματιστής , πενάκι κλπ κλπ). Αυτό το είχα πάρει τσάμπα από ένα ξεσκαρτάρισμα που κάναμε στην αποθήκη. Το είχα σπίτι για 2-3 χρόνια αλλά το πέταξα μια ωραία πρωία.

Υπάρχει digitizer το οποίο να συνδέεται με το Pc και να στέλνει πχ σε δικό του πρόγραμμα το σκίτσο? Γιατί κάθομαι και βλέπω κάτι προϊόντα της wacom τα οποία ειναι πανακριβότατα. Η δεν ξέρω αν υπάρχει και κάτι σε πρόγραμμα για tablet

Δημοσ.

υπάρχουν και φτηνές λύσεις στο ebay για drawing ! , επίσης γίνετε να σκανάρεις και να σου βρει το πρόγραμμα τις γραμμές που έχεις κάνει (νομιζω με illustretor το ειχα πετύχει) αλλά το αποτέλεσμα δεν ηταν καθόλου ικανοποιητικό και καθόλου βολικό . 

Πλέον όλοι ζωγραφίζουν σε layers αρα θα πρέπει να δεις και κανενα tutorial 

• Like 1
Δημοσ.

Είδα τώρα το inkling. Πραγματικά μου άρεσε.

Αλλά μάλλον θα καταλήξω σε αυτό

Wacom Intuos Pen and Touch Small Tablet

Είναι φτηνό γύρω στα 80 δολλάρια και συνδέετε με pc αντικαθιστώντας απότι λέει το Mouse για να μπορείς να το δουλέψεις. Αν συνεργάζεται και με Photoshop μου κάνει.

Δημοσ.

αν και τα wacom είναι μονόδρομος θα έλεγα πως αν δεν δώσεις χρήμα για κανένα cintiq τα υπόλοιπα προϊόντα, αν και υψηλής τεχνολογίας, είναι αυτο-βασανισμός. Προσωπική άποψη βέβαια. Προτιμώ να διασκεδάζω με χαρτιά και χρώματα παρά να τυραννάω τον εαυτό μου με τέτοια πράγματα. Χάνεται η χαρά της ζωγραφικής. Χρησιμοποιώ που και που ένα graphire 4 μόνο αν δεν γίνεται αλλιώς. 

Δημοσ.

Μην πάρεις wacom tablet άλλο από cintiq. Είχαμε στον εκδοτικό και ήταν μαρτύριο. Θέλει για να μάθεις να δουλεύεις πολύ καιρό.

Το inkling ίσως είναι η καλύτερη και φτηνότερη λύση δεδομένου ότι συνδιάζει χαρτί και υπολογιστή.

• Like 1
Δημοσ.

Ψάχνω στο ebay για wacom φτηνό μεταχειρισμένο μέχρι κανά 50άρι το πολύ. Το θέμα είναι να μπορώ να αλλάζω χρώματα . Πχ κάποιες γραμμές θέλω να τις κάνω μπλε , κάποιες άσπρες . Θέλω κάποιο σύστημα στο οποίο το Pen να λειτουργεί και ως Mouse για να μπορείς πχ στο πρόγραμμα του υπολογιστή (πχ Photoshop) Να αλλάζεις το χρώμα για παράδειγμα η να κάνεις άλλες λειτουργίες

Δημοσ.

Ξαναλέω δες για κανένα galaxy note 10 πρώτης γενιάς. Μη πάρεις intuos ποσο μάλλον bamboo στο οποίο έχουν θέμα επαγγελματίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...