stratos_21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Με αφορμή το νήμα για το ποια δουλειά (δεν) θα κάνατε, αλλά και το αντίστοιχο για τους λόγους χωρισμού όπου όλο περιστρέφεται γύρω από τον εργασιακό τομέα, θέλω να ακούσω απόψεις μελών σχετικά με το ζήτημα αυτό. Για πολλούς είναι όνειρο ζωής να κάνουν αυτό που τους 'γεμίζει' επάγγελμα, προσδοκώντας σε πάντρεμα του βιοποριστικού ζητήματος, αλλά και της ψυχικής υγείας. Από την άλλη υπάρχει η άποψη, ότι αν κάνεις κάτι τέτοιο, είναι πολύ πιθανό να ρουτινιάσεις όπως σχεδόν σε κάθε εργασία, και να απωλέσεις ένα από τα πράγματα που σε κρατάνε ζωντανό γεμίζοντας τον ελεύθερό σου χρόνο. Προσωπικά, έχω σπουδάσει οικονομικά, αλλά εργάζομαι από τα 18 μου στην ίδια εταιρεία (παροχής υπηρεσιών να πω γενικά), και έχω περάσει από αρκετές θέσεις. Τελευταία είναι εδώ και 1,5 χρόνο στο τμήμα πωλήσεων, ασχολούμενος ας πούμε με online αγορές υπηρεσιών. Δεν είναι τόσο κοντά στο αντικείμενό μου όσο ακούγεται, αλλά για να είμαι τόσα χρόνια στην ίδια εταιρεία (και μάλιστα τα 'δύσκολα' όντας φοιτητής), υπάρχουν πράγματα που με κρατάνε. Το χόμπι μου είναι η τεχνολογία, και αρκετά έντονο μάλιστα, καθώς σχεδόν όλη μέρα διαβάζω/ασχολούμαι με αυτήν. Dream job? Ίσως το στήσιμο μιας online επιχεήρησης στον χώρο αυτό, πχ με εμπόριο Η/Υ, κινητών κλπ... Αναμένω απόψεις...
snik Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Η δουλεια μου εδω και 2μιση χρονια ηταν πωλητης σε μια εταιρια με δομικα υλικα (τα πρωτα 2 χρονια στον τομεα των εξαγωγων και τον τελευταιο μισο χρονο σε πωλησεις σε ελλαδα και στο εξωτερικο), οι σπουδες μου ηταν πανω στο web design οπου το αφησα γιατι δεν ειχα σταθεροτητα και δεν μπορουσα να βρω κατι μονιμο πανω σε αυτο σε καιρο κρισης. Στο μεταξυ το χομπι μου ειναι η φωτογραφια και εδω και εναν χρονο περιπου δουλευω ως 2η δουλεια φωτογραφος σε clubs και παραλληλα κυνηγαω και καποιους γαμους ως βοηθος. Στην αρχη με ευχαριστουσε μιας και η δουλεια μου ηταν αρκετα ευχαριστη δηλαδη ποτακια σε μαγαζια, χαβαλε με τους πελατες και φωτογραφιες αλλα υπηρχαν και περιπτωσεις που επρεπε να κανεις τον μαλακα και να καθεσαι παραπανω 1-2 ωρες ενω ειχες βγαλει το θεμα σου (χωρις παραπανω λεφτα φυσικα) οποτε ειχα φτασει καποιες φορες να λεω οτι πηρα αυτο που με ευχαριστει και κατεληξα να το κανω χωρις ευχαρίστηση. Αλλα το ειδα λιγο καλυτερα αργοτερα και λεω οτι δεν φταει το αντικειμενο μου που εξακολουθω να το αγαπω αλλα οι εργασιακες συνθηκες σε μερικες περιπτωσεις. Πριν 1 βδομαδα περιπου παραιτηθηκα και απο την δουλεια μου γιατι βρηκα μονιμη δουλεια ως φωτογραφος οποτε περιμενω πως και πως την επομενη βδομαδα για να αρχισω και να δω πως ειναι τα πραγματα μιας και θα κανω κατι που αγαπω. 6
viper2005 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Πριν 1 βδομαδα περιπου παραιτηθηκα και απο την δουλεια μου γιατι βρηκα μονιμη δουλεια ως φωτογραφος οποτε περιμενω πως και πως την επομενη βδομαδα για να αρχισω και να δω πως ειναι τα πραγματα μιας και θα κανω κατι που αγαπω. Μια χαρά. Μην ξεχάσεις να ποστάρεις στο ανάλογο θέμα για να μας πεις εντυπώσεις =] Good luck break a leg και τα σχετικά. 1
agamoi-thytai Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Ότι αφορά τεχνολογία ΗΥ και εμπόριο απλά ξεχάστε το. Αν δεν υπήρχε η εφορία, θα έκανα το χόμπι μου επάγγελμα 1
panos2171 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Επειδή μ αρέσει να οδηγάω θα θελα να μουν test driver, αλλά κι εγώ ζω Ελλάδα. 1
manzah80 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Ηθελα να ανοιξω μαγαζι με συμπληρωματα μιας και το κατεχω το αθλημα μετα ηρθε η κριση και μαζι καθε δυνατοτητα να το κανω.
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Ηθελα να ανοιξω μαγαζι με συμπληρωματα μιας και το κατεχω το αθλημα μετα ηρθε η κριση και μαζι καθε δυνατοτητα να το κανω. ενας φιλος μου ανοιξε πριν μερικα χρονια στον πειραια. ΝΤαξει δεν αρκει το να κατεχεις τα περι συμπληρωματων αλλα να εχεις και λιγο το μικροβιο του επιχειρηματια
alex_000 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 δεν υπηρχε περιπτωση να την παλευα και να ειχα την εξελιξη που εχω αν δεν ειχα κανει το hobby δουλεια. Όμως δεν νομίζω ότι αυτό ισχύει σε όλα τα χόμπυ. Γενικά πρέπει να είμαστε και ρεαλιστες και να καταλάβουμε τι επίπεδο σκιλ και εξειδίκευσης απαιτείται, γιατί το χόμπυ το αγαπαν πολλοί, την δουλειά λίγοι.. Ο φίλος πχ που ο μόνος λόγος που δεν έναι προ γαμερ είναι ότι ζει στην Ελλάδα πρέπει να αναλογιστεί ότι οι προ γαμερ που ζούνε από αυτή την δουλειά έχουν το αντίστοιχο σκιλ που έχει ο Ροναλντίνιο στη μπάλα (πχ) Εγώ προτείνω συνδιασμό σπουδών με χόμπυ για να προϋπάρχει ενα framework πάνω στο οποίο θα χτιστεί το συγκριτικό πλεονέκτημα. Πχ αφού κανεί κάποιος MBA και αποφασίσει ότι γουσταρει να ασχοληθει με την διοίκηση επιχειρήσεων, γιατί να μην συνδιάσει αυτό με την αγαπη η χομπυ για τεχνολογία πχ και να επικεντρωθει σε αυτού του είδους εταιριών. Έτσι χτιζεις ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που τσακίζει τον ανταγωνισμό που θα βρεις μπροστά σου. Το να πεις γουσταρω το τέννις θα γίνω τενιστας, ε πας λίγο ξυπόλητος στα αγγούρια και διακινδυνεύεις σοβαρά το μέλλον σου.
manzah80 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 ενας φιλος μου ανοιξε πριν μερικα χρονια στον πειραια. ΝΤαξει δεν αρκει το να κατεχεις τα περι συμπληρωματων αλλα να εχεις και λιγο το μικροβιο του επιχειρηματια Ναι δεν λεω απλα 9 στους 10 που ανοιγουν τετοια μαγαζια δεν ξερουν τι τους γινετε εγω ειχα φτασει σε σημειο να μπορω να σου αναλυσω καθε συστατικο ξεχωριστα τι ακριβως κανει.Αν ειχα αλλον εναν να ασχολουταν με τα διαδικαστικα κτλ θα το πηγαινα καλα αν και αυτο που ειπες αλλος μπορει να μην ξερει τι του γινετε η να κανει απατεωνιες(μην ανοιξω το στομα μου καλυτερα) και να το παει περιφημα το μαγαζι.
bluesattack Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Yπαρχει το ρητο που λεει οτι η φτωχια φερνει γκρινια , αρα ολα φανταζουν υπεροχα μεχρι να αρχισουν οικονομικες δυσκολιες .Καλο θα ηταν το χομπυ να ειναι τετοιο ωστε να προσφερει το αισθημα της δημιουργιας , να μην καναντησει βαρετη ''γραμμη παραγωγης'' , οπου το μονο που θα προσφερει ειναι οτι δεν θα εχεις καποιο αφεντικο πανω απο το κεφαλι σου.Και αυτο αν μιλαμε για ελευθερο επαγγελμα γιατι σε μια επιχειρηση αλλου μπορει να ξεκινησεις γεματος ενθουσιασμο και να σε φανε τα ανταγωνιστικα συμφεροντα (οι αλλοι εργαζομενοι ) Εγω ζηλευω τους καλλιτεχνες , ειδικα αυτους που εχουν κερδισει την αναγνωριση του κοινου.Γιατι υπαρχει και το αλλο ρητο, το χρημα πολλοι εμισησαν την δοξα ουδεις
manzah80 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Yπαρχει το ρητο που λεει οτι η φτωχια φερνει γκρινια , αρα ολα φανταζουν υπεροχα μεχρι να αρχισουν οικονομικες δυσκολιες .Καλο θα ηταν το χομπυ να ειναι τετοιο ωστε να προσφερει το αισθημα της δημιουργιας , να μην καναντησει βαρετη ''γραμμη παραγωγης'' , οπου το μονο που θα προσφερει ειναι οτι δεν θα εχεις καποιο αφεντικο πανω απο το κεφαλι σου.Και αυτο αν μιλαμε για ελευθερο επαγγελμα γιατι σε μια επιχειρηση αλλου μπορει να ξεκινησεις γεματος ενθουσιασμο και να σε φανε τα ανταγωνιστικα συμφεροντα (οι αλλοι εργαζομενοι ) Εγω ζηλευω τους καλλιτεχνες , ειδικα αυτους που εχουν κερδισει την αναγνωριση του κοινου.Γιατι υπαρχει και το αλλο ρητο, το χρημα πολλοι εμισησαν την δοξα ουδεις Και αυτο το ρητο μαλακια μου φαινετε(δεν το λεω για να σε προσβαλω) για να μισησεις το χρημα σημαινει οτι εισαι ανικανος να το διαχειριστεις με φυσιολογικο τροπο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα