Lanike71 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Ότι λέει ο τίτλος. Μπορεί κάποιος να γυρίσει κάποια διαφήμιση χωρίς να ρωτήσει τους "συμμετέχοντες"; Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να έχει διαφήμιση ενός μαγαζιού (καφέ,εστιατόριο,κατάστημα ρούχων) όπου να φαίνονται ευκρινώς τα πρόσωπα των πελατών του; Τι προβλέπει ο νόμος;
Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Νομίζω αν το πρόσωπο σου Δεν είσαι στο πρώτο πλάνο αλλά κάπου πίσω Ναι μπορεί 1
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Ότι λέει ο τίτλος. Μπορεί κάποιος να γυρίσει κάποια διαφήμιση χωρίς να ρωτήσει τους "συμμετέχοντες"; Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να έχει διαφήμιση ενός μαγαζιού (καφέ,εστιατόριο,κατάστημα ρούχων) όπου να φαίνονται ευκρινώς τα πρόσωπα των πελατών του; Τι προβλέπει ο νόμος; Πώς ακριβώς εννοείς την «συμμετοχή»; Π.χ. αν είσαι πελάτης σε ρουχάδικο και σε τραβάει βίντεο στοχευμένα την ώρα που πληρώνεις στο ταμείο, τότε οφείλει να σε ρωτήσει και να δώσεις τη συγκατάθεσή σου. Αν δεν το έκανε μπορείς να τους κυνηγήσεις. Αν όμως είσαι πελάτης στο κλαμπάκι και σε τραβάνε φωτογραφίες μαζί με άλλους 500 να χορεύετε ή αν έχεις πάει στο γήπεδο και σε τραβάνε βίντεο μαζί με άλλους 3000 και κάπου εμφανίζεσαι κι εσύ και πάλι οφείλουν να σε ρωτήσουν (νομίζω), αλλά και να το κυνηγήσεις δεν πρόκειται να βγει τίποτα. Σε ποιά από τις δύο περιπτώσεις αναφέρεσαι; Αν και για να είμαι ειλικρινής θεωρώ ελαφρώς απίθανο να σε στόχευε ο εικονοπλήπτης/φωτογράφος και να μην σε ρώτησε, πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για διαφήμιση, δηλαδή τη χρήση των φυσικών σου χαρακτηριστικών με σκοπό το εμπορικό κέρδος. 1
idomeneas7 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Ο γενικός κανόνας είναι: αν φαίνονται φάτσες, πρέπει να πληρωθούν. Και να μην φαινονται θεωρητικα πρέπει να πληρωθούν αμοιβή κομπάρσου, αλλά πρακτικά αφού δεν φαίνονται δεν μπορούν και να αποδείξουν ποιοί είναι ώστε να πληρωθούν. Πάρε γραπτή συγκατάθεση πριν το κάνεις. Μπορείς και να προσφέρεις κάποιο κίνητρο, π.χ. ένα ποσοστό έκπτωσης σε όσους δεχτούν.
Lanike71 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Για αυτό γράφω "συμμετοχή", γιατί κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι ουσιαστικά δεν είναι συμμετοχή. Η περίπτωση αφορά παιδάκια σε ιδ.παιδ. σταθμό. Θα έπρεπε να ερωτηθούν οι γονείς ή όχι;
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Αν φαίνονται πρόσωπα επιβάλεται να σας ρωτήσουν. Αν πιξελιάσουν/καλύψουν τα πρόσωπα των παιδιών δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας ρωτήσουν, καθώς αποκρύπτονται τα φυσικά χαρακτηριστικά των παιδιών και άρα είναι προστατευμένα. Θεωρώ απίθανο να φαίνονται φάτσα φόρα τα πρόσωπα παιδιών και να μην πάρουν τη συγκατάθεση των γονέων. Μόνο ένας εντελώς βλάκας θα έκανε κάτι τέτοιο. Τους τρέχεις και μάλιστα πολύ άσχημα αν το κάνουν αυτό με νήπια. 1
Lanike71 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Θεωρώ απίθανο να φαίνονται φάτσα φόρα τα πρόσωπα παιδιών και να μην πάρουν τη συγκατάθεση των γονέων. Μόνο ένας εντελώς βλάκας θα έκανε κάτι τέτοιο. Τους τρέχεις και μάλιστα πολύ άσχημα αν το κάνουν αυτό με νήπια. Και όμως φαίνονται...Να υποθέσω ότι ήταν άσχετος ο διαφημιστής;
Mau-Maus Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 καλά συγνώμη , ανέθεσες σε διαφημιστή να διαφημίσει τον παιδικό σταθμό σου και αυτός πήρε μια κάμερα και τράβηξε όλα τα παιδάκια που είναι μέσα ? μην τυχών και την χρησιμοποιήσεις πουθενά θα έχεις πρόβλημα ! ωραίο επαγγελματία βρήκες
filipN Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Και όμως φαίνονται...Να υποθέσω ότι ήταν άσχετος ο διαφημιστής; Αν έκανε αυτό ακριβώς που λες, δεν είναι επαγγελματίας διαφημιστής.
Lanike71 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 καλά συγνώμη , ανέθεσες σε διαφημιστή να διαφημίσει τον παιδικό σταθμό σου και αυτός πήρε ενα βίντεο και τράβηξε όλα τα παιδάκια που είναι μέσα ? μην τυχών και την χρησιμοποιήσεις πουθενά θα έχεις πρόβλημα ! ωραίο επαγγελματία βρήκες Εγώ είμαι από την πλευρά των γονιών φίλε...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Super Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Μη σας φαίνεται παράξενο! Δεν μιλάμε για διαφήμιση που θα παίζει κάθε μέρα στο Mega, αλλά μάλλον για σποτάκι καφετέρειας κλπ που έχει πλάνα με κόσμο κλπ. Σε κανάλια της περιφέρειας παίζουν συχνά τέτοια... EDIT: Τώρα είδα πως αφορά παιδικό σταθμό, που είναι κάπως ...διαφορετικό από το bar/cafe! 1
Mau-Maus Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Εγώ είμαι από την πλευρά των γονιών φίλε... φίλε εαν δεν θέλεις να φαίνεται το παιδάκι σου , πας και του λες να την αποσύρει 'χθες' ! αν σου φέρει την παραμικρή αντίρρηση πας σε αστυνομία - εισαγγελέα και αναλαμβάνουν εκείνοι .. 1
duende Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 ο,τι λεν οι απο πανω..να βγαλει ακρη με τον διαφημιστη του αμεσα παρομοια ιστορια ειχα με τον φωτογραφο του γαμου μου, ειχε φωτογραφισει ολα τα μωρα και τα ειχε ανεβασει στη σελιδα του για να διαφημισει τη δουλεια του χωρις να ρωτησει κανεναν. Και ειχε και το θρασος να ζητησει 3 χιλιαρικα για ολο το υλικο, προκειμενου να δεχθει να τις κατεβασει. Βεβαια, με το πρωτο e-mail που εστειλα στον webmaster αναφερομενος και στη διωξη ηλ. εγκληματος, κατεβηκαν μεσα σε μια ωρα απο τους χειροτερους επαγγελματιες και μεγαλυτερους μ@λακες ever 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα