Moderators Praetorian Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Σε πληροφορώ λοιπόν ότι ασχέτως νομοθετικής ρύθμισης από τις 15 Αυγούστου και μετά, το taxisnet συνέχιζε μέχρι χθές (!!!!) που έστειλα μια δήλωση νομικού προσώπου (πριν παραδώσει πνεύμα), να βγάζει ταυτότητα οφειλής για την επόμενη μέρα, αγνοώντας το νόμο. Ούτε οι ίδιοι δηλαδή δεν προλαβαίνουν να προσαρμοστούν στις αποφάσεις που παίρνουν. Περιμένεις να προσαρμοστούμε εμείς που διαβάζουμε όλη μέρα τις ασάφειες τους; Δεν περιμένω τίποτα. Υποθέτω ότι το τεχνικό θέμα με την ενημέρωση του συστήματος ώστε να βγάζει σωστά τις οφειλές θα λυθεί και εφόσον υπάρχει η σχετική απόφαση, δικαιούσαι να μην εξοφλήσεις την οφειλή την επομένη, αλλά στις 21 χωρίς επιπτώσεις. Και έτσι τοίχο τοίχο μας πηγαίνει μια ζωή. Κατάλαβες; Ω, ναι (δεν είστε οι μόνοι που σας πηγαίνει τοίχο-τοίχο btw, το έχουμε νιώσει και άλλοι αυτό). Το έχω καταλάβει από καιρό, διαβάζοντας τα σχόλια και τα μηνύματα σε portals - όπως το taxisheaven. Και ειλικρινά λυπάμαι για όσους δεν αξίζουν να περνούν αυτό το λούκι.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Να πω εγώ που ξέρω απο Servers; Δηλαδή ένα δεκαεξι node cluster με δυο CPU το καθένα δεν το σηκώνει;και ένα ssd storage; Για τα peaks; Άσε μας κουκλιτσα μου , που λέει και μια ψυχή. Για δείτε ποσο κοστιζει το Taxisnet και τα ξαναλέμε. Αυτό που έγραψα δεν έχει πάνω από μύριο. Στην τελική ας το βάλουν στο Azure για τρεις μήνες με δέκα χιλιάρικα
11demian111 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Απ' ότι καταλαβαίνω, το πρόβλημα το έχουν οι επιχειρήσεις που δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους και όχι το taxis που μπουκώνει τελευταίες μέρες εξαιτίας των επιχειρήσεων. Από την μια λοιπόν δεν γίνεται να κατηγορείς τις επιχειρήσεις που δεν έχουν να πληρώσουν σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, παράλληλα όμως δεν γίνεται να κατηγορείς και το σύστημα, αφού δεν δημιουργεί προβλήματα σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, παρα μόνο τις τελευταίες μέρες που υπερφορτώνεται. Τις πταίει λοιπόν?
Physics_Rulez Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δεν περιμένω τίποτα. Υποθέτω ότι το τεχνικό θέμα με την ενημέρωση του συστήματος ώστε να βγάζει σωστά τις οφειλές θα λυθεί και εφόσον υπάρχει η σχετική απόφαση, δικαιούσαι να μην εξοφλήσεις την οφειλή την επομένη, αλλά στις 21 χωρίς επιπτώσεις. Το έχουμε ξαναδεί το έργο πολλάκις. Θα πληρώσω στις 21 αντί για τις 20, θα το βγάλει το taxisnet εκπρόθεσμο, εγώ θα έχω δίκιο, ενημερότητα δε θα μου δίνει και θα πρέπει να τρέχω στα έσοδα να μου σβήνουν βεβαιωμένες οφειλές και να παίρνω χειρόγραφες ενημερότητες. Αυτό είναι έργο που έχει ξαναπαιχτεί και πέρσι και πριν 5 και 10 χρόνια. Γιατί να το πάθω αυτό αντί να δουλεύει το taxisnet όπως πρέπει; Παίδες συγγνώμη αλλά δε δίνω άφεση με τίποτα. Και η ευθύνη είναι πάντα 100% δική τους.
firewalker Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Θα ήταν ασύμφορο και χαζό να σχεδιαστεί κάποιο σύστημα να αντέχει τέτοιο αριθμό πελατών. Να θυμίσω τι γίνετε κάθε πρωτοχρονιά με τα δίκτυα κινητής; Ποτέ δεν είχα θέμα με το Taxis. Δεν είναι "άρπα κόλα" φτιαγμένο. Δεν είναι όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που δοκίμαζαν των server με καμιά δεκαριά πελάτες ταυτόχρονα και είπαν μια χαρά είναι και το παρέδωσαν... Μετά τραβούσαν τα βυζιά τους οι γιατροί. 1
Zaknafein Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δεν περιμένω τίποτα. Υποθέτω ότι το τεχνικό θέμα με την ενημέρωση του συστήματος ώστε να βγάζει σωστά τις οφειλές θα λυθεί και εφόσον υπάρχει η σχετική απόφαση, δικαιούσαι να μην εξοφλήσεις την οφειλή την επομένη, αλλά στις 21 χωρίς επιπτώσεις. Είναι απόλυτα λογική ως υπόθεση μεν, αλλά το μπανανιστάν έχει τσακωθεί με την λογική... Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας (κάνω δηλώσεις για το σόι μόνο) και το taxis ώρες ώρες είναι για γέλια. Οι επαγγελματίες είμαι σίγουρος ότι τραβάνε τα μαλλιά τους (αν δεν τους έχουν πέσει) με αυτά που βλέπουνε καθημερινά. Για την ιστορία πάντως, κάποια παράταση θα δοθεί http://www.enikos.gr/economy/335080,Exetazetai-paratash-stis-forologikes-dhlwseis-nomikwn-proswpwn.html
Apoll Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Οταν δίνεις ημερομηνιες καταληκτικές και δεν μπορείς να παρέχεις τα μέσα για την πραγματοποιήση αυτών, τότε το πρόβλημα ειναι δικό σου, και οχι του χρήστη της υπηρεσίας. Κάτι θα πρέπει να αλλάξεις. Αν δεν μπορείς ολοκληρο κράτος να στήσεις εναν κωλοσερβερ, απευθυνσου στους ειδικούς που δεν τους νοιάζει αν θα μπουνε 1000 η 1000000 ταυτόχρονα. Αλλαξε τις ημερομηνίες η πέτα τυράκι να τις κάνουν ολοι νωριτερα. H HMRC* που έχει μεγαλύτερο budget και μεγαλύτερη φάρμα διακομιστών από ότι έχει ολόκληρη η μηχανοργάνωση του Ελληνικού Κράτους, και πάλι, το απόγευμα στις 31 Ιανουαρίου όσοι κάνουν την δήλωσή τους το σύστημα κλατάρει. Ενώ το σύστημα τους δίνει 9 ΜΗΝΕΣ για να κάνουν την δήλωσή τους. Η DVLA που είναι στο μέγεθος της Ελληνικής Εφορίας, και πάλι αν πας να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας του αμαξιού το βράδυ πριν την λήξη τους στο ΜΗΝΑ που αυτό λήγει π.χ Αύγουστο, Σεπτέμβριο. Και πάλι κλατάρει. Δεν υπάρχει σύστημα που θα σηκώσει μερικές εκατονταδες χιλιάδες κλήσεις ταυτόχρονα. Σκέψου πόσοι κάνουν συνέχεια αποστολή της φόρμας, όσο ο φιλομετριτής εχει παγώσει επίσης. Και κατανοείς το πρόβλημα. Οπότε μην γράφεις ανακρίβειες, και μην περιμένεις τελευταία μέρα να κάνεις δουλειά. Τον ίδιο φόρο που θα πλήρωνες αν δήλωνες ΧΤΕΣ ή πριν 3 μήνες, τον ίδιο φόρο θα πληρώσεις και αν κάνεις την δήλωση απόψε. (μάλλον λιγότερο φόρο θα πλήρωνες αν είχε κάνει την δήλωση πριν ένα ΜΗΝΑ!!!!) *HMRC = Her Majesty's Revenue & Customs (εφορία, τελωνεία κλπ) 5
koulkos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μερικοί έχετε κατέβει από τον Άρη ή ζείτε σε άλλη χώρα, δεν εξηγείται αλλιώς. Εδώ δεν μιλάμε για 50.000 δηλώσεις που έρχονται τις τελευταίες μέρες και οι οποίες το ίδιο θα κάνουν και του χρόνου γιατί το συνηθίζουν. Αυτά είναι γνωστά. Κατακριτέο που τις αφήνουν για τελευταία στιγμή. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο για αυτό. Πάμε τώρα στο taxis.Απαραίτητο και κύριο εργαλείο στη διάθεση της ΓΓΔΕ και των λογιστών. Τεράστιο μέρος της δουλειάς γίνεται πλέον από εκεί. Αυτό σημαίνει ότι ένας λογιστής / λογιστικό γραφείο σπαταλά μερικές ώρες την ημέρα στις εφαρμογές του. Από αυτή την άποψη το ξέρει καλύτερα ακόμη και από αυτόν που το σχεδίασε γιατί απλούστατα δοκιμάζει καθημερινά κάθε εφαρμογή του, τις αντοχές του και ξέρει σχεδόν κάθε του πρόβλημα. Μερικοί μπαίνετε τρεις φορές το χρόνο για να εκτυπώσετε τα τέλη, κανα εκκαθαριστικό και ίσως κάνετε μερικές απλές δηλώσεις, τις δικές σας και των συγγενών σας. Αυτό σημαίνει Ε1, άντε κάποιο απλό Ε2, συμπληρώνω 10 κωδικούς και τη στέλνω. Δηλαδή μπορεί να μπεις μια φορά στην εφαρμογή και να τελειώσεις τη δουλειά σου. Επίσης οι περισσότεροι που κάνουν έτσι τις δηλώσεις τους δεν κρατούν αρχείο με τα υποβληθέντα και αν τους καλέσουν να προσκομίσουν τα αποδεικτικά της δήλωσης θα κάνουν αυτό για το οποίο κατηγορούν τους άλλους, να ψάχνουν τελευταία στιγμή. Από την άλλη τα λογιστικά γραφεία αναλαμβάνουν από μισθωτό με φιλοξενία μέχρι πρέσβη με εισοδήματα από 10 χώρες, χωράφια με ελιές, ενοίκια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Για να είναι καλυμμένοι απέναντι στο κράτος και τον πελάτη πρέπει κάθε στοιχείο που καταχωρείται στη δήλωση να αποδεικνύεται με κάποιο επίσημο, ηλεκτρονικό ή σε έντυπη μορφή, έγγραφο. Όταν έχει εισόδημα από μισθούς ζητάς βεβαίωση αποδοχών. Όταν έχει εισόδημα από επιχείριση ζητάς βεβαίωση καθαρών κερδών. Όταν είναι αφανής αγρότης ζητάς ή συνήθως ψάχνεις μόνος σου τι επιδότηση πήρε, τι εισφορές πλήρωσε και άλλα. Αυτό προϋποθέτει ψάξιμο και συνεπάγεται πολλές επισκέψεις στην εφαρμογή των δηλώσεων. Το τελευταίο προϋποθέτει μια εφαρμογή που θα είναι ανοιχτή και δεν θα κάνει κόλπα όποτε της καπνίσει για να κάνουμε απλά τη δουλειά μας. Πέρα από τα παραπάνω και κατά τη διάρκεια αυτής της δουλειάς, ο λογιστής πρέπει να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις που είναι καταιγιστικές (γιατί -εν μέσω δηλώσεων- αν τον ρωτήσεις σε ποιον συντελεστή ΦΠΑ υπάγεται το μοσχαρίσιο συσκευασμένο και δεν σου απαντήσει θα τον θεωρήσεις άσχετο και ανενημέρωτο), πρέπει να τσεκάρει αν δουλεύουν σωστά οι εφαρμογές, να συνομιλήσει με τη ΓΓΠΣ για να λύσουν τεχνικά προβλήματα που είτε δημιουργεί ο ίδιος ο πολίτης επειδή χώρισε και δεν το δήλωσε στην εφορία είτε δημιουργούνται από την ίδια τη ΓΓΠΣ, να περιμένει τα updates των λογιστικών προγραμμάτων που χρησιμοποιεί και το καλύτερο απ'όλα: να έρχεται κόσμος για οποιαδήποτε δουλειά μπορείς να φανταστείς. Κάνε μου ανανέωση της κάρτας ανεργίας, δέξου το τάδε μισθωτήριο, κάνε μου την αίτηση για ρύθμιση (που έτρεχαν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις), κάνε την αίτηση για επισιτιστική βοήθεια που την κάνουν και τα ΚΕΠ αλλά είτε με έστειλαν στο λογιστή γιατί βαριούνται είτε βαριέμαι να πάω εγώ ο πολίτης, δείξε μου πως γίνεται η δήλωση γιατί τώρα τελειώνει ο γιος μου τη σχολή και θέλει να μάθει και πολλά άλλα χαριτωμένα. Και πάμε τώρα με επιχειρήματα στην εφαρμογή. Άνοιξε στις 15/5 και λήγουν στις 26/8. Μαθηματικός δεν είμαι αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος πως αυτό το διάστημα δεν είναι οι 4 μήνες που ορίζει ο νόμος. Οι λογιστές ζητάμε παράταση μέχρι 30/9 για πράγματα αυτονόητα. Να είναι ανοικτό το σύστημα για 4 μήνες απροβλημάτιστα. Στις 25/5 ανέβηκαν οι δόσεις των δανείων. Επομένως όσοι είχαν δάνεια έπρεπε να περιμένουν. Στις 26/5 βγήκαν οι οδηγίες από τη ΓΓΠΣ. Μια ακόμη πρωτοτυπία από τους Έλληνες φωστήρες. Οι οδηγίες συμπλήρωσης της δήλωσης βγαίνουν 10 μέρες αφού ανοίξει το σύστημα. Το σύστημα σέρνεται κατά διαστήματα για ένα μήνα ενώ παράλληλα μπαίνουν εκ νέου στοιχεία από τράπεζες και κατατίθεται τροπολογία για τον τρόπο φορολόγησης των περιστασιακά απασχολούμενων και για τους αγρότες. Έπειτα σκάνε τα capital controls και για 2 βδομάδες δεν πατάει ψυχή. Λογικό όταν δεν ξέρεις ποιο νόμισμα θα έχεις την άλλη μέρα. Μετά ενσωματώνονται και άλλες ρυθμίσεις για τη φορολόγηση και φτάνουμε στο σήμερα (ή μάλλον στο χθες) με δύο συνεχόμενες μέρες που το σύστημα είναι πεσμένο. Ενδιάμεσα, η εφαρμογάρα του υπουργείου έκανε το εξής φανταστικό.Έμπαινες με τους κωδικούς ενός πελάτη και σε πετούσε σε Ε1 κάποιου κρητικού κτηνοτρόφου. Προσωπικά δεδομένα και μαλακίες. Εξήγησα πολύ επιφανειακά τι συνέβη αυτούς τους 3 μήνες.Τα προβλήματα στις εφαρμογές είναι αμέτρητα και μερικά από αυτά είναι χρόνια. Έχουν δώσει πακτωλό χρημάτων για ένα σύστημα με εκατοντάδες προβλήματα που δεν συνδέεται με άλλες εφαρμογές υπουργείων, πράγμα που έπρεπε να γίνει από το 2000. Όποιος αμφισβητεί τα παραπάνω θα χαρώ να του παραθέσω άρθρα, φωτογραφίες και όποιο άλλο στοιχείο που θα ήταν ικανό να τον ικανοποιήσει. Προσωπικά το σύστημα το αγαπώ γιατί δεν θα ξεχάσω τις απάλευτες ουρές πριν μερικά χρόνια στην εφορία όταν ήμουν νέος στο επάγγελμα. Και τώρα τυχαίνουν αυτές οι ουρές αλλά είναι ελάχιστες. Το σύστημα έχει τρομερά περιθώρια βελτίωσης σε σημείο να μην αναγκάζεται να πηγαίνει ο πολίτης καθόλου στις ΔΟΥ. Δεν μιλάω για διασύνδεση με άλλες εφαρμογές άλλων υπουργείων. Αυτό θα πάρει χρόνια για να γίνει. Μπορούν όμως να προσθέσουν πολλές δυνατότητες ακόμη και κυρίως να τελειοποιήσουν τις υφιστάμενες. Μέχρι να γίνει αυτό παραμένει ένα κακοφτιαγμένο σύστημα που απλά είναι καλύτερο από το τίποτα. Ακόμη και έτσι όμως και παρόλο που μας φορτώθηκε τεράστιος όγκος δουλειάς, μας γλίτωσε ως ένα σημείο από τους δρόμους και τα χιλιόμετρα. Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο. Επειδή έχω κότες στο χωριό και παίρνω μερικά αυγά δεν σημαίνει ότι ξέρω τι περνάει ο κτηνοτρόφος, ο γεωργός και ο αγρότης. Ούτε θα ισχυριστώ ποτέ ότι το λογιστικό επάγγελμα είναι το δυσκολότερο γιατί απλούστατα δεν είναι. Κάθε επάγγελμα έχει τις δυσκολίες του. Άλλο έχει σωματική κούραση, άλλο έχει πνευματική. Άλλο σου φέρνει κήλες και άλλο ηρεμιστικά. Απλά δεν μπορώ να διαβάζω πράγματα που δεν ισχύουν από ανθρώπους που δεν είναι στο επάγγελμα. Προσωπικά τελείωσα τις δηλώσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κατανοώ τι τραβάνε στο παρακάτω γραφείο τα παιδιά ή ότι είμαι νομοταγής και σωστός πολίτης. Το κράτος εδώ και χρόνια είναι αφερέγγυο και ο πρώτος παραβάτης. Ας κοιτάξουν αυτά τα θέματα πρώτα, να τηρούν τους νόμους που οι ίδιοι εκδίδουν και μετά ας ζητήσουν τα άστρα και το φεγγάρι. 7
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Whatever it is.... Τελευταία φορά θα υπενθυμίσω... 4ς ΜΗΝΕΣ! Αλλά, όπως και να έχει, πιο πιθανό είναι να αλλάξει η καταληκτική ημερομηνία παρά να παραδεχθεί κανείς ότι κάνει λάθος σε ένα forum και δη σε αυτό το thread. Όπως έγραψα, το μόνο που ελπίζω είναι να παραμείνουν ως έχουν τα πράματα για να εκπαιδευτούν οι πολίτες να είναι στην ώρα τους. Δεν θα ορίσεις εσύ τι σημαίνει να είναι στην ώρα τους οι πολίτες. Το κράτος δίνει μια Α προθεσμία κάθε φορά, όλες τις ημέρες μέχρι και την τελευταία ώρα της τελευταίας ημέρας το σύστημα ΠΡΕΠΕΙ να είναι ανοιχτό 24/7 για να μπορεί ο πολίτης να υποβάλλει φορολογική δήλωση. Οποιαδήποτε καθυστέρηση υπάρξει από τεχνικά προβλήματα κρασαρίσματα servers κτλ πρέπει να δωθεί ο αντίστοιχος επιπλέον χρόνος παράτασης, 10 ώρες out of order το σύστημα? 10 ώρες επιπλέον παράταση πέραν της τελευταίας ημέρας. Τα υπόλοιπα είναι ελληναράδικοι κομπλεξισμοί και κακεντρέχειες του στυλ εγώ πρόλαβα ο άλλος καλά να πάθει και να έχουμε να λέμε. Χέστηκε ο καθένας αν εσύ έτρεξες και υπέβαλλες δήλωση νωρίς. 1
Stavmitsos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Το θέμα δεν είναι να δίνουν συνέχεια παρατάσεις. Το θέμα είναι να δουλέψει σωστά το σύστημα για να τελειώσουμε και να πάμε σπίτια μας. Δεν είναι δυνατόν να κάθομαι να περιμένω από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το πρωί μήπως και ανοίξει η εφρμογή για τα Ν. Εντωμεταξύ, η παρωδία συνεχίζεται. Δεν έχει βγει ΕΝΑΣ επίσημος φορέας να μας ενημερώσει για το τι γίνεται, δίνουν παρατάσεις με διαρροές "έγκυρων πηγών" τα διάφορα site. Έδωσαν για τα νομικά μέχρι τις 28 και τώρα κατέρρευσε των φυσικών που λήγουν στις 26
zappy Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Επιπλέον το σύστημα είναι και ταλαιπωρία για τον απλό φορολογούμενο που άλλοτε μπορούσε να πάει στην εφορία να κάνει τη δήλωση και να ρωτήσει και κάτι τώρα την κάνει ηλεκτρονικά ψάχνοντας από δω κι από κει και καπάκι του βγάζει να πάει και στην εφορία να την ξανακαταθέσει
παπι Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Το σύστημα δούλευε και δουλεύει ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Το χρησιμοποιώ από την πρώτη στιγμή που βγήκε. Έχω και κάρτα αποδείξεων (επίσης από την πρώτη στιγμή). Εάν εσύ περιμένεις να κάνεις τις δουλείες σου στο παρά πέντε δεν σου φταίνε οι άλλοι. Είναι σαν να φεύγεις 15γουστο ενώ μπορούσες να φύγεις ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕΣ και να παραπονιέσαι γιατί δεν κάνουν τα πάντα πιο μεγάλα (από δρόμους μέχρι πλοία, αεροπλάνα κτλ) έτσι ώστε να χωράει όλος ο κόσμος που φεύγει. Το σύστημα του taxisnet είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Αντί να λέμε επιτέλους που απόκτησε η Ελλάδα κάτι τέτοιο και αρχίζει και δουλεύει, μας φταίει αυτό που μερικοί τα αφήνουν για τελευταία στιγμή. Από την αρχή του έτους (έστω από την μέση, μέχρι να βγουν οι βεβαιώσεις αποδοχών κτλ), είχε το "γραφείο" 24/7 κάθε μήνα για να κάνει τις δηλώσεις. Μία μέρα πριν το θυμήθηκε; Και μετά φταίει το "σύστημα"; Χάλια είναι. Για να πληρωσω χαράτσι, έπρεπε να ψαξω στο ίντερνετ... Λες και είναι δύσκολο να βάλεις ένα dialog με tips. Μπαίνει ο φορολογούμενος στο λογαριασμό του, ε πετά του ένα dialog που να λέει «χρωστας τόσα, θες να δεις πως γίνεται η πληρωμή;» 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα