Mr V Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Καλησπερα,ειμαι φοιτητης 20 ετων με μηδενικο εισοδημα(100 ευρω τοκους),εχω νοικιασει ενα σπιτι με 200 ευρω/μηνα στο ονομα μου. Σκεφτομαι τωρα να αγορασω ενα αυτοκινητο >10ετιας κατω απο 1400cc στο ονομα μου. Φετος δν πληρωσα κατι στην εφορια...θα επιβαρυνθω με φορο αν παρω το αυτοκινητο; Υγ:δν εχω τπτ αλλο στο ονομα μου κ γενικα στην δηλωση. Σας ευχαριστω προκαταβολικα
paylidis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Θα εχεις σίγουρα κάποιο τεκμήριο στη δήλωση σου. Το ιδανικό θα ήταν να ρωτήσεις κάποιο λογιστη για το ακριβες ποσό. Δεν ειναι πάντως σίγουρο το αν θα πληρώσεις...
haris_216 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Επίσης θα πρέπει να δεις πως θα δικαιολογήσεις τα χρήματα για την αγορά του 1
Mr V Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Τα χρηματα για την αγορα μπορω να τα δικαιολογησω επειδη πέρυσι πουλησα κατι αξιας 5000 ευρώ οποτε μπορω να ισχυριστω οτι έκανα ανάλωση κεφαλαίου απο προηγουμενο ετος. Απο εκει και μετά ομως η χρηση του θα μου επιφερει καποιον φορο...αν ναι ποσο?
paylidis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Αυτό βγαίνει αναλογα με το αυτοκινητο, έτος κυβισμό, μοντελο, αξια αγοράς κλπ... Προσωπικά οταν ήταν να αγοράσω πρώτη φορά αυτοκίνητο επειδη ηξερα οτι μπορεί να εχω θέμα πηρα την ιδια ωρα το λογιστη μου του εδωσα τα χαρ/κα και μου ειπε αν μπορώ να το δικαιολογήσω ή οχι και αν αναμένεται να έχω φορο εξαιτίας του... Δεν ειναι on/off η κατασταση για να σου απαντήσει καποιος για αυτο σου ειπα να ρωτησεις το λογιστη σου. 2 λεπτα τηλεφώνημα ειναι αν ξερεις τα παραπανω...
Alchemist` Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Το ξέρω ότι βγαίνω λίγο off (όσον αφορά τα φορολικά) αλλά με μηδενικό εισόδημα γιατί σκοπεύεις να πάρεις αυτοκίνητο? Ως κάτοχος ΙΧ λοιπόν ας πώ το αυτονόητο, ήτοι ότι Τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ, σέρβις, ασφάλειες και ειδικά οι βλάβες σε περίπτωση παλιού ΙΧ όπως αναφέρεις είναι αρκετά σημαντικά έξοδα. Οι περισσότεροι φοιτητές (όπως και εμείς κάποτε) με ΜΜΜ μιά χαρά την βγάζουν. Τα λέω όλα αυτά καθώς από τα λεγόμενά σου φαντάζομαι ότι άν είχες την αντίστοιχη οικονομική άνεση, δεν θα σε ενδιέφερε και το ασήμαντο (σχετικά με τα υπόλοιπα) ποσό που θα δώσεις στην εφορία... 2
Mr V Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Για να ρωταω σημαινει πως δεν εχω υπολογισει τα παγια εξοδα;;; Τι κομπλεξικη απαντηση ηταν αυτη;;πρπ να χαρισω στο κρατος 800-1000 ευρω για σενα... Ευχαριστω τους παραπανω...θα ρωτησω λογιστη!
Alchemist` Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Για να ρωταω σημαινει πως δεν εχω υπολογισει τα παγια εξοδα;;; Τι κομπλεξικη απαντηση ηταν αυτη;;πρπ να χαρισω στο κρατος 800-1000 ευρω για σενα... Ευχαριστω τους παραπανω...θα ρωτησω λογιστη! Κομπλεξική με ποιόν τρόπο? Και από που και ως που χαρίζεις στο κράτος 800-1000 ευρώ για εμένα? Εν τέλη καλά κάνεις και ψάχνεις αυτοκίνητο, και εγώ το έκανα στην ηλικία σου, απλά όπως προείπα, μια αναφορά έκανα στο αυτονόητο, διότι διαχειριζόμενος τα οικονομικά μου μόνος μου για αρκετά περισσότερα χρόνια, αλλά κυρίως όντας κάτοχος παλαιού αυτοκινήτου, θεώρησα καλό το να στο τονίσω. Αν θεωρείς ότι μπορείς να τα καλύψεις όλα αυτά, αγνόησε την συμβουλή μου. Δεν σε προσέβαλα με κανένα τρόπο ούτε το παίζω έξυπνος.
idomeneas7 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 'Εχεις ήδη έξοδα 200 Χ 12 για ενοίκιο = 2.400 Το όχημα που σκοπεύεις να πάρεις θα έχει τεκμήριο κάπου 2.000 Αν δεν είσαι προστατευόμενο μέλος, έχεις και τεκμήριο διαβίωσης 3.000 Κάπως πρέπει να δικαιολογήσεις αυτά τα 7.400 και σίγουρα όχι με τα 100 ευρώ τόκους. Φυσικά να ρωτήσεις τον λογιστή σου. Ο φόρος δεν θα είναι πολύ μεγάλος, θα είναι αμελητέος σε σχέση με το κόστος συντήρησης ενός οχήματος. 'Οπως είπε ήδη ο "κομπλεξικός" Αλχημιστής.
TheAccountant Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μην ζητάς προβλέψεις τι θα γίνει για του χρόνου στο φορολογικό συστημα. Φετος δεν θα χες θεμα, για του χρονου, αμα αλλαξει το φορολογικο παλι (που σιγουρα θα γινει)... ενας θεος το ξερει. 1
tz3s Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 μεχρι 9500 δεν τους ενδιαφερει καν ... ρωτα εναν λογιστη για τεκμηρια κτλ
PETROS13 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Χονδρικά Για αυτοκίνητο τα τεκμήρια http://www.money-money.gr/tool/pinakas-dite-poso-ine-to-tekmirio-tou-aftokinitou-sas/90 Για κατοικία μιας και νοικιάζεις http://www.money-money.gr/tool/poso-ine-ta-tekmiria-diaviosis-kirias-katikias-analoga-me-to-emvadon-ke-tin-timi-zonis/89 1. Αν είσαι άγαμος έχεις τεκμήριο 3000€. 2. Έστω ότι νοίκιαζεις κατοικία 50τμ για όλο το 2015 σε κανονική (όχι ακριβή περιοχή) έχεις τεκμήριο 2000 3.Αν βάλουμε και ένα οχημα με κατοχή όλο το 2015 με πρώτη κυκλοφορία το 2005 (βέβαια δεν το έχεις αγοράσει ακόμα) με κυβικά 1.350 – 1.449 το τεκμήριο είναι 3640 (το διαιρείς με τους μήνες που το έχεις). 4.Θα πρέπει να προσθέσεις και την αξία που θα το αγοράσεις αφού είναι και αυτό τεκμήριο. οπότε (αν δεν αλλάξει κάτι φορολογικά) το τεκμήριο που θα έχεις για τη φορολογική δήλωση που θα υποβάλλεις του χρόνου είναι αθροίζεις όλα τα στοιχεία (1-4) με αναλογία για τους μήνες για τα 2 και 3 Μέχρι 9500 περίπου δεν έχεις πρόβλημα λόγω αφορολόγητου με την ύπαρξη αποδείξεων.
idomeneas7 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Πως γίνεται να έχει κάπου 7.000 τεκμαρτό Vs 100 πραγματικό, να υποβάλλει και αποδείξεις δαπανών και να μην υπάρχει πρόβλημα? Υπάρχει τέτοιο παραθυράκι στο φορολογικό?
fylatos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Πως γίνεται να έχει κάπου 7.000 τεκμαρτό Vs 100 πραγματικό, να υποβάλλει και αποδείξεις δαπανών και να μην υπάρχει πρόβλημα? Υπάρχει τέτοιο παραθυράκι στο φορολογικό? Μα αυτός είναι ο σκοπός των τεκμηριων. Κάποιος που δεν δηλώνει τα εισοδήματα του να φορολογηθει. Δεν μπορούν να σταματήσουν τη φοροδιαφυγή και σε φορολογουν προληπτικά. Όπως και η 100% προκαταβολή φόρου.
idomeneas7 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Μα αυτός είναι ο σκοπός των τεκμηριων. Κάποιος που δεν δηλώνει τα εισοδήματα του να φορολογηθει. Δεν μπορούν να σταματήσουν τη φοροδιαφυγή και σε φορολογουν προληπτικά. Όπως και η 100% προκαταβολή φόρου. Αυτό λέω ντε, πως γίνεται να έχεις αρκετές χιλιάδες ευρά σε τεκμήρια, να υποβάλλεις και αποδείξεις, να δηλώνεις εισόδημα μόνο 100 ευρώ και να σου βγαίνει μηδενική η δήλωση? Απο τη στιγμή που το τεκμαρτό υπερβαίνει κατά πολύ το πραγματικό, θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα