ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Είναι ορισμένες φορές που κάποια άτομα σου λένει κάτι και αποφασίζεις να το πάρεις στα σοβαρά. Έτσι γνώρισα έναν αμερικάνο σε ένα group στο facebook το οποίο ασχολιέται με designs για μπλουζες Ο τύπος μου είπε ότι έχω ωραίες ιδέες και να κοιτάξω μήπως εκδόσω ένα βιβλίο για παιδιά. Και τσουπ εδώ και 2-3 μέρες έβαλα κάτω τον ποπό μου και έγραψα ένα παραμυθάκι εμπνευσμένο από ένα σχέδιο που είχα κάνει πριν 15 χρόνια. Ένα παραμυθάκι για παιδιά από 4-5 ετών αλλά και για μεγάλους . Μια διδακτική ιστορία που μπορεί να κάνει τον κόσμο μας λίγο καλύτερο. Τα αγγλικά μου δεν είναι και στο καλύτερο επίπεδο οπότε θα ζητήσω την βοήθεια μεταφραστή αναγκαστικά .Είναι 2-3 σελίδες συνολικά αλλά στο παραμύθι θα βγουν καμιά 20αριά . Θα έχω μια 2 προτάσεις ανά σελίδα για να είναι έυκολα αναγνώσιμη η ιστορία από τους μικρότερους όπως είναι στα περισσότερα παραμύθια Ξεκίνησα να κάνω την εικονογράφηση . Μπορεί να την τελειώσω και μόνος μου αλλά σκεφτόμουν μήπως ζητήσω την βοήθεια εικονογράφου. Η εικονογράφηση σε τέτοιου είδους βιβλία είναι απαραίτητη πιστεύω για τα παιδιά. Εικόνες , χρώματα , σχήματα και άλλα. Και ερωτώ.. Για να μπορέσω να το βάλω στο Kindle δωρεάν Θα πρέπει πρώτα να το εικονογραφήσω και να το στείλω έτοιμο. Μεταφραστή έχω δικό μου οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος κλεψίματος της ιδέας Αλλά στο θέμα της εικονογράφησης δεν ξέρω ούτε πόσο μπορεί να μου πάρει από χρήματα , ούτε πόσο καιρό θα κάνει. Και ερωτώ αν συμφωνείτε με το να πάρω προσφορές εικονογράφησης με βάση το κείμενο το οποίο θα είναι χωρισμένο σε σελίδες και αφού αποφασίσω να το στείλω στο kindle να πάρω τα απαραίτητα funds από το kickstarter Για παράδειγμα αν βάλω στο kickstarter ότι χρειάζομαι 3000 δολλάρια πχ και μου βάλουν παραπάνω μέσα στο διάστημα που έχω ορίσει τι γίνεται τότε? Θα μου δώσουν μονο τα 3000 δολλάρια η θα μου δώσουν και τα παραπάνω χρήματα? 1
zio10 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Καλή επιτυχία φίλε! Αυτό που μου αρέσει σε σένα είναι ότι ψάχνεσαι συνεχώς κι όσο ψάχνεσαι τόσο πιο πιθανό είναι να πετύχεις! 2
saxos55 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Γιατί δεν ανοίγεις ένα σουβλατζίδικο ρε αγόρι μου; Χαλάς την πιάτσα. Καλή επιτυχία και από μένα. Το μόνο που μπορώ να σου απαντήσω είναι για το kickstarter: What happens when a project is overfunded? What are stretch goals? 1
Moderators Praetorian Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Για παράδειγμα αν βάλω στο kickstarter ότι χρειάζομαι 3000 δολλάρια πχ και μου βάλουν παραπάνω μέσα στο διάστημα που έχω ορίσει τι γίνεται τότε? Θα μου δώσουν μονο τα 3000 δολλάρια η θα μου δώσουν και τα παραπάνω χρήματα? Γενικά καλό θα είναι να διαβάσεις καλά τους όρους χρήσης του Kickstarter (ή όποιας άλλης crowd-funding πλατφόρμας χρησιμοποιήσεις τελικά). Αυτό που τυπικά ισχύει είναι πως αν το funding ξεπεράσει τον αρχικό στόχο, παίρνεις το συνολικό τελικό ποσό που συγκεντρώνεται. Αν δεν τον ξεπεράσει (στο kickstarter), δεν παίρνεις τίποτα. Υπάρχουν crowdfunding platforms (πχ indiegogo) που επιτρέπουν να πάρεις ό,τι ποσό συγκεντρώνεις, ανεξάρτητα αν θα φτάσεις τον βασικό σου στόχο (flexible campaigns). Γενικά, ωστόσο, ο κόσμος δείχνει λιγότερη εμπιστοσύνη σε τέτοιου είδους campaigns/ projects. Επίσης υπόψιν, ότι το Kickstarter θα κρατήσει και ένα ποσοστό από το σύνολο των pledges (αυτό ίσως ισχύει ή το ποσοστό προσαρμόζεται από ένα όριο χρημάτων και πάνω - δεν είμαι σίγουρος). https://www.kickstarter.com/help/fees
zio10 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Επίσης, δες αν υπάρχει δυνατότητα να γίνει interactive το παραμύθι με ήχους και κινούμενες εικόνες 1
Johnnywu Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 1) Γιατί κάποιος να σου δώσει χρήματα για το δικό σου βιβλίο; 2) Έχεις κοινό που είναι συναισθηματικά δεμένο με εσένα ως καλλιτέχνη, σε ακολουθούν στο facebook, twitter κλπ; 3) Αφού το ανεβάσεις στο Kindle, Kickstarter κλπ ξέρεις τι να κάνεις για να το δει πολύς κόσμος και να συνεισφέρει;
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Εγώ αν βάλω ένα goal 10.000 ευρώ δεν έχω αυτοσκοπό να μαζέψω παραπάνω. Δεν το κάνω τόσο για τα χρήματα όσο για την δόξα και για την ηθική ικανοποίηση ότι επιτέλους θα καταφέρω κάτι. Προσπαθώ πολλά χρόνια να κάνω διάφορα πράγματα. Πάντα είχα ως στόχο το κέρδος αλλά ποτέ δεν ήθελα να κάνω κάτι μόνο για το κέρδος. Πάντα ήθελα να προσφέρω κάτι στον κόσμο Το αποτέλεσμα πάντα ήταν να τα παρατάω γιατί δεν γούσταρα να κάθομαι να σπαταλάω συνέχεια το χρόνο μου για να βγάλω κέρδος.Γινόταν εμμονή από κάποιο σημείο και μετά , εθιζόμουν στο project και για να μην αρρωστήσω αποφάσιζα πάντα να τα παρατήσω. Αυτή την φορά είναι διαφορετικά. Μου ήρθε πρώτα στο μυαλό η ιστορία και μετά το αν θα βγάλω λεφτα. Την ιστορία την τελείωσα . Θα μπορούσα να την ανεβάσω στο kindle Να δω πως θα πάει . Αλλά επειδή είναι λίγες σελίδες και επειδή θα απευθυνθώ σε παιδιά θα πρέπει να γίνει πρώτα εικονογράφηση JohnnywuΓια τον ίδιο λόγο που κάποιος αποφάσισε να φτιάξει μια πατατοσαλάτα στο kickstarter και να μαζέψει 60,000 δολλάρια Γιατί η ιστορία που έχω γράψει είναι πέρα για πέρα διδακτική για τα παιδιά και για γονείς που θέλουν να δώσουν σωστά εφόδια στα παιδιά τους Γιατί η ιστορία μου έχει ως ηθικό δίδαγμα την αποδοχή του άλλου ανεξαρτήτως καταγωγής , χρώματος , προβλημάτων ,πιστεύω. Κοινό δεν έχω εκτός από τον zio10 ο οποίος μου δίνει ώθηση πάντα και τον ευχαριστώ. Αν το ανεβάσω στο Kindle , όχι δεν ξέρω πως θα το διαδώσω. Ίσως με κάποιο facebook ad Πιθανότατα για λίγες ημέρες για να δω πως θα πάει. Και ίσως με κάποιους φίλους στο αμέρικα που μπορούν να το προωθήσουν
whodatinsomniaK Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Μανώλη, έτσι όπως τα περιγράφεις σε crowd funding πλατφόρμα, θα πάρεις από 3000 αμερικάνικους ως 10000 ευρωπαικούς όρχεις. Και στο λέω τόσο ξεκάθαρα, διότι φαίνεται πως δεν έχεις δει με τι πρότζεκτς και πόση προετοιμασία τόσο για το ίδιο το πρότζεκτ αλλά ακόμα και για την παρουσίαση του ειναι αυτά που εντέλει χρηματοδοτούνται συνήθως ατο τελικό στάδιο πριν τη μαζική παραγωγή. Τώρα τα 10000€ για έκδοση παιδικού βιβλίου, από μη συγγραφέα, στα ελληνικά, χωρίς αγγλική προσαρμογή, χωρίς, εικονογράφηση, κλπ κλπ ειναι απλά όνειρο (πολύ κοντά στα όρια της αρπαχτής). 1
idomeneas7 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Γιατί θέλεις τόσα πολλά λεφτά? Αφού σχεδιάζεις εσύ, γιατί δεν κάνεις μόνος σου την εικονογράφηση? Πάρε ένα φτηνο εργαλειο σχεδιασμού ή ακόμα καλύτερα, σχεδίασε με το χέρι, χρωμάτισε, σκαναρε τα και κάνε μικρές διορθώσεις μετά (θα ειναι παραδοσιακο, νοσταλγικό και διαφορετικό απο τις συγχρονες ψηφιακες εικονογραφησεις). Αφού λοιπόν φτιάξεις το βιβλίο τελείως μόνος σου με μόνο κόστος τον χρόνο σου (υποθετω οτι ο μεταφραστης δεν θα σου παρει λεφτα αφου λες ειναι δικος σου ανθρωπος), μετα μπορεις να προσπαθησεις να το προωθησεις με διαφορους τροπους. 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δεν είμαι συγγραφέας. Αυτό το ξέρω και εγώ ο ίδιος. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να κάνω αρπαχτή. Αυτή την στιγμή έχω ξεχωρίσει τις διάφορες προτάσεις του βιβλίου και έχω φτιάξει ένα σχέδιο για το ποιες προτάσεις και τι ειδους εικονογραφηση θα έχει η καθε σελίδα. Δηλαδή κάθε σελίδα θα έχει μια δυο τρεις προτάσεις με την κατάλληλη εικονογράφηση Σύνολο βγαίνουν 19 σελιδούλες. Θα γίνει αγγλική προσαρμογή και θα γίνει και μια αρχική εικονογράφηση από εμενα. Έχω δει αρκετά Projects στo kickstarter . Διαβάζω τις ανταποδώσεις και καταλαβαίνω ότι αρκετά άτομα έχουν ρίξει πολύ δουλειά εκεί μέσα. Υπάρχουν προτάσεις όμως εκεί οι οποίες έχουν βγάλει αρκετά λεφτά , εχουν πιασει τον στόχο , οι οποίες αν ανεβαίναν σε ελληνική αντίστοιχη πλατφόρμα θα γελούσαν και οι πέτρες
Johnnywu Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 JohnnywuΓια τον ίδιο λόγο που κάποιος αποφάσισε να φτιάξει μια πατατοσαλάτα στο kickstarter και να μαζέψει 60,000 δολλάρια Γιατί η ιστορία που έχω γράψει είναι πέρα για πέρα διδακτική για τα παιδιά και για γονείς που θέλουν να δώσουν σωστά εφόδια στα παιδιά τους Γιατί η ιστορία μου έχει ως ηθικό δίδαγμα την αποδοχή του άλλου ανεξαρτήτως καταγωγής , χρώματος , προβλημάτων ,πιστεύω. Κοινό δεν έχω εκτός από τον zio10 ο οποίος μου δίνει ώθηση πάντα και τον ευχαριστώ. Αν το ανεβάσω στο Kindle , όχι δεν ξέρω πως θα το διαδώσω. Ίσως με κάποιο facebook ad Πιθανότατα για λίγες ημέρες για να δω πως θα πάει. Και ίσως με κάποιους φίλους στο αμέρικα που μπορούν να το προωθήσουν Αυτός που έφτιαξε την πατατοσαλάτα παίζει να μην έκανε μόνο αυτό για να βρει κόσμο να δώσει τόσα χρήματα... Εκτός από σπάνιες περιπτώσεις που κάποιος σκάει με κάτι εντελώς πρωτότυπο, αναπάντεχο, πρωτοποριακό κλπ οι περισσότεροι ξέρουν πως να χτίσουν αυτό που πάνε να πουλήσουν. Η μισή δουλειά, μη σου πω και παραπάνω είναι να ξέρεις πως να χτίσεις fanbase που είναι δεμένο μαζί σου και πως να προωθήσεις κάτι τέτοιο, που να το προωθήσεις κλπ. Είχα δουλέψει κάποτε για έναν τύπο που έφτιαξε ένα παιχνίδι με κάρτες rpg, όπως το magic the gathering, και μάζεψε 80000 στο kickstarter. Η ζωγραφική στις κάρτες ήταν γτπ εντελώς, λογικό αν σκεφτείς ότι ήθελε να πληρώσει 20 δολάρια το κομμάτι σε κάθε καλλιτέχνη... Όταν κάθισα και το έψαξα είδα ότι ο τύπος ήταν τέρμα χωμένος σε διοργανώσεις παιχνιδιών τέτοιου τύπου, και γνώριζε προσωπικά πάρα πολύ κόσμο που γουστάρει τη φάση. Έτσι προώθησε το μούφα παιχνίδι του και μάζεψε τα χρήματα. 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Γιατί θέλεις τόσα πολλά λεφτά? Αφού σχεδιάζεις εσύ, γιατί δεν κάνεις μόνος σου την εικονογράφηση? Πάρε ένα φτηνο εργαλειο σχεδιασμού ή ακόμα καλύτερα, σχεδίασε με το χέρι, χρωμάτισε, σκαναρε τα και κάνε μικρές διορθώσεις μετά (θα ειναι παραδοσιακο, νοσταλγικό και διαφορετικό απο τις συγχρονες ψηφιακες εικονογραφησεις). Αφού λοιπόν φτιάξεις το βιβλίο τελείως μόνος σου με μόνο κόστος τον χρόνο σου (υποθετω οτι ο μεταφραστης δεν θα σου παρει λεφτα αφου λες ειναι δικος σου ανθρωπος), μετα μπορεις να προσπαθησεις να το προωθησεις με διαφορους τροπους. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Βασικά μπορεί να μην παω καν σε εικονογράφο επαγγελματία γιατί διάβασα ότι ζητάνε αρκετά λεφτά (πχ 100 την σελίδα) . 20-25 σελίδες θα σχεδιάσω. Θα εχω έτοιμη την μετάφραση και θα την κοτσάρω στην κάθε σελίδα Αυτός που έφτιαξε την πατατοσαλάτα παίζει να μην έκανε μόνο αυτό για να βρει κόσμο να δώσει τόσα χρήματα... Εκτός από σπάνιες περιπτώσεις που κάποιος σκάει με κάτι εντελώς πρωτότυπο, αναπάντεχο, πρωτοποριακό κλπ οι περισσότεροι ξέρουν πως να χτίσουν αυτό που πάνε να πουλήσουν. Η μισή δουλειά, μη σου πω και παραπάνω είναι να ξέρεις πως να χτίσεις fanbase που είναι δεμένο μαζί σου και πως να προωθήσεις κάτι τέτοιο, που να το προωθήσεις κλπ. Είχα δουλέψει κάποτε για έναν τύπο που έφτιαξε ένα παιχνίδι με κάρτες rpg, όπως το magic the gathering, και μάζεψε 80000 στο kickstarter. Η ζωγραφική στις κάρτες ήταν γτπ εντελώς, λογικό αν σκεφτείς ότι ήθελε να πληρώσει 20 δολάρια το κομμάτι σε κάθε καλλιτέχνη... Όταν κάθισα και το έψαξα είδα ότι ο τύπος ήταν τέρμα χωμένος σε διοργανώσεις παιχνιδιών τέτοιου τύπου, και γνώριζε προσωπικά πάρα πολύ κόσμο που γουστάρει τη φάση. Έτσι προώθησε το μούφα παιχνίδι του και μάζεψε τα χρήματα. Το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες και δεν διαφωνώ. Επειδή ασχολήθηκα κάποιο διάστημα με σχεδιασμό σε μπλουζάκια πήρε το μάτι μου έναν τυπο ο οποίος έφτιαξε μια μπλούζα full στην καταπάτηση όλων των copyrights και των trademarks της marvel , εχει πουλήσει μέχρι στιγμής 5000 κομμάτια αλλά κανένας δεν βρέθηκε να του πει για το trademarking. Ειχε βεβαια χτίσει μια σελίδα στο facebook με 22.000 Likes. Και σχετικά με την πατατοσαλάτα βρέθηκε άλλος ένας πρόσφατα ο οποίος μαζεψε αν θυμάμαι 5 δολλάρια όλα και ολα. Με 10 δολλάρια το goal που εχει βάλει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα