Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο νερο απο τις 4 κατηγοριες ειναι το καλυτερο για τον ανθρωπο;

Και επισης, πως ακριβως λειτουργει μια φυσικη πηγη; Πως γινεται το νερο να βγαινει συνεχως καθαρο και χωρις χωμα;

Τελος, πως ακριβως οι εταιριες εμφιαλωμενων μαζευουν το νερο; Απο τεραστιες πηγες ή υπογειως; Κανουν επεξεργασιες για να αφαιρεσουν τα μικροβια και να εμπλουτισουν με βιταμινες και μεταλλα;

Δημοσ.

Αλλες εταιριες κανουν γεωτριση πολυ απλα και το συσκευασουν σε μπουκαλια.

Το τρεχουμενο ειναι καλο, πρεπεει να ξερεις την πηγη, να μην εισαι σιγουρος οτι δεν πετανε κατι αλλο μεσα, ο λογος πιυ το κανει καθαρο ειναι οτι συνεχεια κινειτε.

Τωρα δεν μπορω να σου πω πιο ειναι το καταλληλο.

Τα εμφιαλωμενα ειναι μια σωστη λυση, αλλα πολλες φορες παιρνανε αυξομειωσεις θερμοκρασιας, μενουν πολλες ωρες εξω στον ηλιο.

Για τα φιλτρα δεν εχω αποψη

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές:

Το νερό πηγής περνάει από αμμοχάλικο και φιλτράρεται με αυτόν τον τρόπο

Το νερό βρύσης απολυμαίνεται από την εταιρία (ευδαπ κλπ)

Το φιλτραρισμένο νερό βρύσης είναι ακόμα πιό καθαρό, ανάλογα το φίλτρο (υπαρχει και ειδικο θεμα)

Τα εμφιαλωμένα δεν εχω ιδεα πως τα εμφιαλώνουν και τι επεξεργασια κάνουν, απλά συνηθως γραφουν πανω "εμφιαλωνεται στην πηγη" που θεωρητικά σημαίνει δεν κάνουν γεώτρηση. Βιταμίνες βάζουν μόνο σε συγκεκριμένα, δεν ξέρω καν αν έχουμε στην Ελλάδα. Ξέρω το vitamin water πχ, αλλα εδω νομιζω δεν βαζουν σε κανενα νερο κατι εξτρα.

Δημοσ.

Τελος, πως ακριβως οι εταιριες εμφιαλωμενων μαζευουν το νερο; Απο τεραστιες πηγες ή υπογειως; Κανουν επεξεργασιες για να αφαιρεσουν τα μικροβια και να εμπλουτισουν με βιταμινες και μεταλλα;

Το εμφιαλωμένο νερό χωρίζεται σε δυο κατηγορίες...

α/ Μεταλλικό νερό

β/ Επιτραπέζιο νερό.

Το μεταλλικό νερο εμφιαλώνεται κατευθείαν απο την πηγή χωρις καμία επεξεργασία, οπως λένε... ενώ το επιτραπέζιο ειναι νερο που το μαζεύουν απο πηγες, λίμνες, ποτάμια κτλ και αφου πρώτα το επεξεργάζονται, προκειμένου να γίνει πόσιμο, μετα το εμφιαλώνουν.

Δημοσ.

δεν  υπάρχει καλύτερο και χειρότερο νερό αφού για να είναι πόσιμο βαση νομοθεσίας πρέπει σε όλες τις περιπτώσεις να ικανοποιεί τα ίδια κριτήρια . επίσης το νερό πηγής αν δεν είναι ελεγμένο δεν ξέρεις αν έχει βαριά μέταλλα κτλ . Στα μπουκαλάκια κτλ υποθετικά γίνονται αρκετοί έλεγχοι αλλά σκέψου μόνο τις συνθήκες κατα την μεταφορά ,έχω δει εκατοντάδες φορες να τα κτυπά για κανα 12 ο ήλιος μεσα στο λιοπύρι το καλοκαίρι . το φιλτραρισμένο νερό ποια διαφορά έχει με το βρύσης ? (πριν έρθει στην βρύση έχει επεξεργαστεί και με φίλτρα-πάντα για πόσιμο)

Δημοσ.

Λένε ότι το νερό στα γυάλινα μπουκάλια είναι καλύτερο...προσωπικά συνήθως παίρνω μεταλλικό κι όχι επιτραπέζιο χωρίς να ξέρω κι ακριβώς τον λόγο που το κάνω είναι η αλήθεια...:)

Δημοσ.

Eδω και έναν χρόνο εχω τοποθετήσει στην βρύση μου το φίλτρο siroflex uni3-a που μου κόστισε 15 ευρω αγορα και 4,50 ευρω ανά τρεις μήνες για αλλαγή φίλτρου.

Θεωρείτε οτι για τα λεφτά του κάνει δουλειά?

Έχετε να μου προτείνετε κατι καλύτερο αλλα χωρις να ξοδέψω πάρα πολλά παραπάνω?

Δημοσ.

Λένε ότι το νερό στα γυάλινα μπουκάλια είναι καλύτερο...προσωπικά συνήθως παίρνω μεταλλικό κι όχι επιτραπέζιο χωρίς να ξέρω κι ακριβώς τον λόγο που το κάνω είναι η αλήθεια... :)

για τα γυάλινα μπουκάλια όπως έγραψα και στο άλλο thread ισχύει ότι είναι πολύ καλύτερα. Στα πλαστικά το πολυμερές περνάει ούτως ή άλλως στο νερό με σχετικά όμως αργούς ρυθμούς, όταν αυτό εκτεθεί στον ήλιο το πλαστικό θερμαίνεται τα μόρια αποκτούν μεγαλύτερη ενέργεια και τελικά ο ρυθμός διάλυσης στο νερό είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. Με άλλα λόγια πίνεις και λίγο πλαστικό  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Το νερό πηγής περνάει από αμμοχάλικο και φιλτράρεται με αυτόν τον τρόπο

Βέβαια δεν είναι όλες οι πηγές ίδιες, υπάρχουν πηγές με καθόλου ασφάλες μη πόσιμο νερό και πηγές απόλυτα ασφαλείς.

Δημοσ.

Πως γινεται τα εμφιαλωμενα νερα να λενε οτι δε κανουν καμμια επεξεργασια και να εχουν επιπλεον ασβεστιο και λοιπα στοιχεια;

Απο χημικη αναλυση που εγινε σε μια πηγη εδειξε οτι ειναι τελειως καθαρα και ολα τα στοιχεια ειχαν τιμη κοντα στο μηδεν.

Το νερο βρυσης προσωπικα δε το εμπιστευομαι. Εχω να πιω χρονια.

Αληθεια, τι γινεται με το νερο εαν βρασει; Γινεται ενα βρωμικο νερο να καθαρισει με αυτο το τροπο; Τουλαχιστον απο αποψη μικροβιων.

Δημοσ.

Eδω και έναν χρόνο εχω τοποθετήσει στην βρύση μου το φίλτρο siroflex uni3-a που μου κόστισε 15 ευρω αγορα και 4,50 ευρω ανά τρεις μήνες για αλλαγή φίλτρου.

Θεωρείτε οτι για τα λεφτά του κάνει δουλειά?

Έχετε να μου προτείνετε κατι καλύτερο αλλα χωρις να ξοδέψω πάρα πολλά παραπάνω?

Εσύ βλέπεις κάποια διαφορά στο νερό που πίνεις?Ενδιαφέρεται και η αδερφή μου για κάποιο τέτοιο φίλτρο.

Δημοσ.

Εσύ βλέπεις κάποια διαφορά στο νερό που πίνεις?Ενδιαφέρεται και η αδερφή μου για κάποιο τέτοιο φίλτρο.

Εχει καλύτερη γεύση το νερό. Αυτό που δεν ξέρω ειναι σε πιο βαθμό φιλτράρει σκουριά, χώμα, μικρόβια κτλ.

Δημοσ.

Το νερό πηγής έχει απαραίτητα υπόγεια προέλευση, εμφιαλώνεται στην πηγή του και δεν υπόκειται σε καμία διαδικασία απολύμανσης, όπως και το φυσικό μεταλλικό νερό. Η σύσταση του, όμως, είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης και δεν ακολουθεί αυτή του φυσικού μεταλλικού νερού, καθώς δεν είναι πλούσιο σε κάποιο μεταλλικό στοιχείο.

Οποτε στα εμφιαλωμενα που εχουν φυσικο μεταλλικο νερο προσθετους μεταλικα στοιχεια;

Υπαρχει τετοιο νερο πηγης σε εμφιαλωμενα στην Ελλαδα; Δεν εχω δει ποτε μου καποιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...