Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδή όταν το χα ρωτήσει το άτομο που μου απάντησε κτλ είχε 5 μηνύματα στο φόρουμ και έφαγε ban να ξαναρωτήσω..

Μπήκα στη στρατολογία και παρουσιάζομαι Θήβα σε 1 μήνα.Για να πάρω 6μηνη αναβόλα τι πρέπει να κάνω εκτός από το να πάω Θήβα ? Μέσω φρουραρχείου ? Πρέπει να πάρω και το χαρτί παρουσίασης (το οποίο δεν έχω) ή μπορούν με το Σ.Α να δουν ότι παρουσιάζομαι και όλα τα συναφή ? Η ολόκληρη διαδικασία ποια είναι εν τέλει γιατί έχω ακούσει κάποια παλαιότερα όμως δεν ξέρω αν ισχύουν ακόμα ή όχι ! 

1.Χωρίς το χαρτί κατάταξης δεν γίνεται καμία κατάταξη και δεύτερον για να κάνεις την διαδικασία μέσω Φρουραρχείο θα πρέπει να πας στο Φρουραρχείο 5 ημέρες πριν την κατάταξη και όχι νωρίτερα,εκεί θα ζητήσεις παραπεμπτικό για το στρατιωτικό νοσοκομείο και ο γιατρός σε εξετάζει,μετά περιμένεις 15-20 ημέρες και πηγαίνεις ένα πρωί στην επιτροπή απαλλαγών για να δεις αν έγινε δεκτή ή όχι η αναβολή.

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να πας Θήβα,αν πας μόνος σου σε 2 ημέρες θα έχεις ξεμπερδέψει,αν πας με συνοδό(φίλο ή συγγενή) και έχετε και μεταφορικό μέσο,τότε σας δίνουν τα χαρτιά πηγαίνετε στο νοσοκομείο , κοιμάσαι σπίτι σου και την επόμενη ημέρα πηγαίνεις Θήβα και παίρνεις την αναβολή.

Δημοσ.

1.Χωρίς το χαρτί κατάταξης δεν γίνεται καμία κατάταξη και δεύτερον για να κάνεις την διαδικασία μέσω Φρουραρχείο θα πρέπει να πας στο Φρουραρχείο 5 ημέρες πριν την κατάταξη και όχι νωρίτερα,εκεί θα ζητήσεις παραπεμπτικό για το στρατιωτικό νοσοκομείο και ο γιατρός σε εξετάζει,μετά περιμένεις 15-20 ημέρες και πηγαίνεις ένα πρωί στην επιτροπή απαλλαγών για να δεις αν έγινε δεκτή ή όχι η αναβολή.

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να πας Θήβα,αν πας μόνος σου σε 2 ημέρες θα έχεις ξεμπερδέψει,αν πας με συνοδό(φίλο ή συγγενή) και έχετε και μεταφορικό μέσο,τότε σας δίνουν τα χαρτιά πηγαίνετε στο νοσοκομείο , κοιμάσαι σπίτι σου και την επόμενη ημέρα πηγαίνεις Θήβα και παίρνεις την αναβολή.

Για το 1. αν πάω 5 μέρες πριν όπως λες κ εσύ κάνω όλη τη διαδικασία γιατί να περιμένω τόσο?Από την άποψη ότι 5 μέρες μετά πρέπει να παρουσιαστώ αν για τον χ,ψ λόγο δεν γίνει δεκτή η αναβολή δε θα τρέχω κ δε θα φτάνω εφόσον δεν έχω πάει στο στρατόπεδο καν ?

2.το κακό είναι ότι δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο και εκτός αυτου α)δεν ξέρω καν που σταματάει τραίνο/κτελ και που πέφτει το στρατόπεδο(αν κ με λίγο ψάξιμο λίγο ρώτα από δω από κει μαθαίνεις) και β) για να πηγαινοέρθω με τραίνα/κτελ δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα εκτός κ αν τα καλύπτουν εκείνοι τα έξοδα :P

Edit: Το χαρτί αυτο μπορώ να το πάρω και από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έτσι δεν είναι ? Αν πάω τώρα φρουραρχείο με το χαρτί θα φάω άκυρο δηλαδή? 

Δημοσ.

Και εμένα με ενδιαφέρουν αυτά που ρωτάει ο απο πάνω, γιατι παίζει να κυνηγήσω 2μηνη για εκπαιδευτικούς λόγους.

Για σχολή γίνεται δεκτή η αναβολή συνήθως;

Δηλαδή μπορώ να πάω και αύριο Ναύπλιο και να κάνω την διαδικασία ή πρέπει να πάω την μέρα της κατάταξης;

Δημοσ.

Την έχω κόψει την αναβολή αλλα κάτι επιπλοκές στην διπλωματική με έχουν καθυστερήσει και σκέφτομαι να κυνηγήσω 2μηνη αναβολή για κοινωνικούς λόγους με την αιτιολογία της ολοκλήρωσης της πτυχιακής μου.

Δημοσ.

Για το 1. αν πάω 5 μέρες πριν όπως λες κ εσύ κάνω όλη τη διαδικασία γιατί να περιμένω τόσο?Από την άποψη ότι 5 μέρες μετά πρέπει να παρουσιαστώ αν για τον χ,ψ λόγο δεν γίνει δεκτή η αναβολή δε θα τρέχω κ δε θα φτάνω εφόσον δεν έχω πάει στο στρατόπεδο καν ?

2.το κακό είναι ότι δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο και εκτός αυτου α)δεν ξέρω καν που σταματάει τραίνο/κτελ και που πέφτει το στρατόπεδο(αν κ με λίγο ψάξιμο λίγο ρώτα από δω από κει μαθαίνεις) και β) για να πηγαινοέρθω με τραίνα/κτελ δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα εκτός κ αν τα καλύπτουν εκείνοι τα έξοδα :P

Edit: Το χαρτί αυτο μπορώ να το πάρω και από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έτσι δεν είναι ? Αν πάω τώρα φρουραρχείο με το χαρτί θα φάω άκυρο δηλαδή? 

1.Αν δεν γίνει δεκτή η αναβολή σου δίνεται ένα χρονικό διάστημα 10 ημερών για να παρουσιαστείς.

2. Όχι δεν τα καλύπτει.

Θα φας άκυρο ναι,είπαμε η διαδικασία γίνεται 5 ημέρες πριν την κατάταξη.

Τώρα περισσότερες ερωτήσεις κάνε στην στρατολογία,δεν θα απολογούμαι κιόλας για την λογική του στρατού.

https://www.stratologia.gr/epikoinvnia ή στο Γενικό Επιτελείο Στρατού http://army.gr/default.php?pname=Contact&la=1

Και εμένα με ενδιαφέρουν αυτά που ρωτάει ο απο πάνω, γιατι παίζει να κυνηγήσω 2μηνη για εκπαιδευτικούς λόγους.

Για σχολή γίνεται δεκτή η αναβολή συνήθως;

Δηλαδή μπορώ να πάω και αύριο Ναύπλιο και να κάνω την διαδικασία ή πρέπει να πάω την μέρα της κατάταξης;

https://www.stratologia.gr/pdf/%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%20%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%2027.pdf

Δημοσ.

Κάτι τελευταίο.Το χαρτί το παίρνω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής ?

Ναι συνήθως 10-15 ημέρες πριν παρουσιαστείς σε ειδοποιούν για να πας να το πάρεις.

Δημοσ.

Εξαρτάται τι εμπειρία και αντοχή έχεις στο ξύσιμο...!

Μόνο ξύσιμο έχει; Μιλάω περισσότερο για την διαφορά ηλικίας,μήπως θα με εκμεταλλεύονται κλπ..

Δημοσ.

Ναι γιατί στον Ε.Σ. όλοι μπαίνουν μετά τα 25, με 2 πτυχία και 2 διδακτορικά.

Οι περισσότεροι πιτσιρίκια είναι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...