fotaras13 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δυστυχώς είμαι ανασφάλιστος και ακόμη χειρότερα δεν υπάρχουν λεφτά για επίσκεψη γιαυτο και ρωτάω γιατί για χαρτί γιατρού χλωμό.Επειδή είχα ξαναπάρει τέτοια αναβολή και μου χαν δώσει κάποια χαρτιά που λέει το λόγο της αναβολής, μετράει σαν + αν είναι να το δείξω στο φρουραρχείο? Έχε τα πάνω σου για παν ενδεχόμενο αφου δεν θα χεις ουτε χαρτι απο ιδιωτη. Δεν υπάρχει + και - , είναι σε τι στελέχη θα πέσεις. Εσυ θα πας απλα ζητωντας επιπλεον αναβολη αν σου κανουν τπτ νερα (που δεν το νομιζω) θα τους τα δειξεις τοτε.
MikeJ Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Μετά από 2 χρόνια με αναβολές που τις παίρνεις για πλάκα περνάς από επιτροπή. <br> Και εκεί δεν σου δίνουν απαλλαγή για πλάκα και ας έχεις χαρτιά ψυχιατρων κλπ. <br><br> Τώρα να πάω χεσμενος και απλυτος ένα μήνα όπως πάνε κάποιοι και να το παίζω εγκεφαλικά ανάπηρος , προσωπικά δε μπορώ να το κάνω όσο κατά του στρατού και αν είμαι. <br><br> Επίσης μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα σε κέντρο και μονάδα ζήτημα να έχω έρθει σε επαφή με 2 βλακες.. όλοι οι υπόλοιποι είναι από γαμω τους ανθρώπους μέχρι απλά οκ. <br><br> Εποπ έχει φουλ και είναι πολύ κομπλέ. Καμιά σχέση με ότι άκουγα. <br><br> Σε μια εφορία να πας μια μέρα περισσοτερους βλακες θα πετύχεις. <br> Ίσως είμαι τυχερός αλλά αυτό έχω αποκομίσει.<br> Περισσότερο θέμα έχω με κάτι φαντάρους που την έχουν δει ιστορία παρά με τα στελέχη. <br><br> Μια ταλαιπωρια είναι ο στρατός χωρίς ουσία. Απλά ταλαιπωριεσαι διαρκώς για απλά καθημερινά πράγματα. <br> Στα θετικά είναι ότι ρίχνεις άπειρο γέλιο με τις παρέες που κανεις, σκληραγωγεισαι λίγο γιατί οι περισσότεροι και βάζω τον εαυτό μου πρώτο είμαστε πλέον πολύ καλομαθημενοι και τα θεωρούμε όλα δεδομένα και επίσης παίρνεις κάποια μαθήματα για τη μετέπειτα ζωή σου και τη δουλειά σου μέσα από τη συναναστροφη με όλων των ειδών ανθρώπων από όλα τα μέρη της Ελλάδος. 2
xSlade Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Παιδιά θα ξανά ρωτήσω άλλη μία φορά,σχετικά με τα Ι,στο χαρτί-βεβαίωση που ζητάνε όταν θες να προσληφθείς σε μια δουλειά γράφει εάν ήμουν Ι και τον λόγο; Να διευκρινίσω πως δεν ρωτάω για απαλλαγή (Ι5) αλλά για τα υπόλοιπα 4. Γράφει ότι έκανα κανονικά τη θητεία ή γράφει και τι Ι ήμουν; Ευχαριστώ και πάλι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Όχι δεν γράφει το απολυτήριο τι Ι ήσουν, είτε είναι Ι1 είτε είναι Ι4...
SlickNick Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Μετά από 2 χρόνια με αναβολές που τις παίρνεις για πλάκα περνάς από επιτροπή. <br> Και εκεί δεν σου δίνουν απαλλαγή για πλάκα και ας έχεις χαρτιά ψυχιατρων κλπ. <br><br> Τώρα να πάω χεσμενος και απλυτος ένα μήνα όπως πάνε κάποιοι και να το παίζω εγκεφαλικά ανάπηρος , προσωπικά δε μπορώ να το κάνω όσο κατά του στρατού και αν είμαι. <br><br> Έλεος πια με αυτή τη μυθολογία... όταν πας στην επιτροπή, άμα υπάρχει επιτροπή και δεν είναι απλά ένας τύπος μόνος του με τον καφέ του, απλά σου δίνουν την απαλλαγή. Στη χειρότερη να έχει πέσει σήμα από πάνω να τους στέλνουν όλους στρατόπεδο για την απαλλαγή, που είναι μεν παραπάνω ταλαιπωρία, αλλά και πάλι στη δίνουν. Με ελάχιστες εξαιρέσεις κανένας δεν προβαίνει σε ακρότητες. Οι περισσότεροι είναι νορμάλ ντυμένοι, και έχουν πάει με έναν γονιό η κάποιον άλλον για συνοδό, δεν πολυμιλάνε και κυλάει η διαδικασία όμορφα και ωραία. Αυτά που λες απλά δεν ισχύουν.
Pablo_Hasan Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Επίσης μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα σε κέντρο και μονάδα ζήτημα να έχω έρθει σε επαφή με 2 βλακες.. όλοι οι υπόλοιποι είναι από γαμω τους ανθρώπους μέχρι απλά οκ. <br><br> Εποπ έχει φουλ και είναι πολύ κομπλέ. Καμιά σχέση με ότι άκουγα. <br><br> Σε μια εφορία να πας μια μέρα περισσοτερους βλακες θα πετύχεις. <br> Ίσως είμαι τυχερός αλλά αυτό έχω αποκομίσει.<br> μόνο δυο βλάκες σε όλη τη θητεία; οι εποπ κομπλέ; Που υπηρετείς; πόσο καιρό εισαι εκεί;
xSlade Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Όχι δεν γράφει το απολυτήριο τι Ι ήσουν, είτε είναι Ι1 είτε είναι Ι4... Σ'ευχαριστώ πολύ.
aris1986 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 http://peripatrhs.blogspot.gr/2014/12/19-1986.html?m=1 μνημόσυνο χτες. 3
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Το <δυστυχες συμβαν> του Καραγωγου ειναι γνωστο. Εκεινο που γνωριζουν ελαχιστοιειναι ποσα τετοια εγιναν στη 7ετια δηλαδη επι χουντας στον Εβρο, με σκοτωμενουςδικους μας φανταρους, γιατι οι Συνταγματαρχες ηταν: ειτε τυπικα-χεσμενα-θρασυδειλα-τσουτσεκια, ειτε γιατι τηρουσαν πιστα εντολες που λαμβαναν απο τους πατρωνες τους...
midenmidenefta Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Το <δυστυχες συμβαν> του Καραγωγου ειναι γνωστο. Εκεινο που γνωριζουν ελαχιστοι ειναι ποσα τετοια εγιναν στη 7ετια δηλαδη επι χουντας στον Εβρο, με σκοτωμενους δικους μας φανταρους, γιατι οι Συνταγματαρχες ηταν: ειτε τυπικα-χεσμενα-θρασυδειλα- τσουτσεκια, ειτε γιατι τηρουσαν πιστα εντολες που λαμβαναν απο τους πατρωνες τους... Επειδη ειμαι Εβριτης (και αρκετα ανω του μεσου ηλικιακου ορου των υπολοιπων στο ινσομνια), θεωρω πως απο αφηγησεις των ντοπιων θα γνωριζα τα συμβαντα στα οποια αναφερεσε... μα δεν τα γνωριζω... Επιπλεων, και για να μην αναφερω διαφορα απο την εποχη που ημουν παιδι/εφηβος, επειδη υπηρετουσα την θητεια μου (οχι στον Εβρο) κατα την περιοδο που συνεβη μια σοβαρη κριση (Ιμια): τα μονιμα στελεχη της μοναδας μου και ολων των βαθμιδων αντεδρασαν πολυ διαφορετικα απο οτι περιγραφεις, και ειδικα (και συμφωνα με οσα γνωριζω λογω εντοπιοτητας) στον Εβρο αντεδρασαν με σοβαρη ετοιμοτητα και γενναιοτητα (ο στρατος -στελεχη... και "φανταρια"- εκει ηταν ετοιμος ακομη και για επιθετικη ενεργεια).
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 midenmidenefta, μιλαμε για αρκετα χρονια πισω απο εσενα (και εμενα!) ετσι?Λοιπον, το εχω καταρχην ακουσει -> σε τηλεφωνικη παρεμβαση τηλεθεατη,το εχω διαβασει και το εχω συζητησει με ανθρωπο που βρεθηκε τοτε εκει.Η μεταθεση στα συνορα δεν ηταν <τυχαια> = αν ησουν η τελευταια τρυπα του ζουρνα-ή (γιος) αριστερου- παντως οχι γιος βιομηχανου, ενδεχομενως να βρισκοσουν εκει-ενιοτε και για "να πληρωσεις"...! Σκεψου οτι, ακομη και χρονια μετα, το Διδυμοτειχο για παραδειγμα,θεωρουνταν [και ηταν εν ολιγοις] ως "τιμωρητικο" για τοποθετηση..Απο την Τουρκια, εχουν βληθει-πυροβοληθει ελληνες στρατιωτες, και το παραδοξο ηταν πως: οι διαταγες πουελαμβαναν ηταν να...αποχωρησουν και παντως να μην ανταπαντησουν στα πυρα, μαλιστα επι ποινη φυλακης*!Δε το πιστευα οταν το ακουσα, μα το ακουσα x2 φορες. Το αποτελεσμα ηταν να υπαρξουν θυματα -οπως υπηρξαν και στα ναρκοπεδια τοτε εκει -> αν ησουν<καραενοχλητικος αριστερος>, μπορουσαν να σε αναγκασουν [οι Εσατζηδες] να τρεξεις μεσα απο...ενα ναρκοπεδιο! (σχετικες μαρτυριες επισης υπαρχουν, αλλα δεν θελω να καταληξει σε πολιτικο θεμα)Ασφαλως, και για λογους εθνικης ασφαλειας(!) τετοια περιστατικα, δεν εβγαιναν ποτε στις εφημεριδες.Ακομη και οι οικογενειες ειτε θα δεχονταν οτι τους ελεγαν, η και να καταλαβαιναν διαφορετικα τί θα μπορουσαν να κανουν?Ηταν καπως, σαν οσους "αυτοβουλως αυτοκτονησαν μετα την ανακρισιν", πεφτοντας απο τον 5ο οροφοτης Ασφαλειας Αθηνων, case closed. Επαναλαμβανω δεν θελω να γινει πολιτικο το θεμα, ομως ηταν πολιτικες (επιλογες) ολα εκεινα..*οπου φυλακη σημαινε: πειθαρχειο, ξυλο, κλωτσομπουνιδι, αναλογως τα γουστα μεχρι Στρατοδικειο για κερασακι
midenmidenefta Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 midenmidenefta, μιλαμε για αρκετα χρονια πισω απο εσενα (και εμενα!) ετσι? Λοιπον, το εχω καταρχην ακουσει -> σε τηλεφωνικη παρεμβαση τηλεθεατη, το εχω διαβασει και το εχω συζητησει με ανθρωπο που βρεθηκε τοτε εκει. Η μεταθεση στα συνορα δεν ηταν <τυχαια> = αν ησουν η τελευταια τρυπα του ζουρνα -ή (γιος) αριστερου- παντως οχι γιος βιομηχανου, ενδεχομενως να βρισκοσουν εκει -ενιοτε και για "να πληρωσεις"...! Σκεψου οτι, ακομη και χρονια μετα, το Διδυμοτειχο για παραδειγμα, θεωρουνταν [και ηταν εν ολιγοις] ως "τιμωρητικο" για τοποθετηση.. Απο την Τουρκια, εχουν βληθει-πυροβοληθει ελληνες στρατιωτες, και το παραδοξο ηταν πως: οι διαταγες που ελαμβαναν ηταν να...αποχωρησουν και παντως να μην ανταπαντησουν στα πυρα, μαλιστα επι ποινη φυλακης*! Δε το πιστευα οταν το ακουσα, μα το ακουσα x2 φορες. Το αποτελεσμα ηταν να υπαρξουν θυματα -οπως υπηρξαν και στα ναρκοπεδια τοτε εκει -> αν ησουν <καραενοχλητικος αριστερος>, μπορουσαν να σε αναγκασουν [οι Εσατζηδες] να τρεξεις μεσα απο... ενα ναρκοπεδιο! (σχετικες μαρτυριες επισης υπαρχουν, αλλα δεν θελω να καταληξει σε πολιτικο θεμα) Ασφαλως, και για λογους εθνικης ασφαλειας(!) τετοια περιστατικα, δεν εβγαιναν ποτε στις εφημεριδες. Ακομη και οι οικογενειες ειτε θα δεχονταν οτι τους ελεγαν, η και να καταλαβαιναν διαφορετικα τί θα μπορουσαν να κανουν? Ηταν καπως, σαν οσους "αυτοβουλως αυτοκτονησαν μετα την ανακρισιν", πεφτοντας απο τον 5ο οροφο της Ασφαλειας Αθηνων, case closed. Επαναλαμβανω δεν θελω να γινει πολιτικο το θεμα, ομως ηταν πολιτικες (επιλογες) ολα εκεινα.. *οπου φυλακη σημαινε: πειθαρχειο, ξυλο, κλωτσομπουνιδι, αναλογως τα γουστα μεχρι Στρατοδικειο για κερασακι Το "δεν θελω να γινει πολιτικο το θεμα" ειναι περιττο... οταν η αρχικη σου αναρτηση ειναι "Το <δυστυχες συμβαν> του Καραγωγου ειναι γνωστο. Εκεινο που γνωριζουν ελαχιστοι ειναι ποσα τετοια εγιναν στη 7ετια δηλαδη επι χουντας στον Εβρο, με σκοτωμενους δικους μας φανταρους, γιατι οι Συνταγματαρχες ηταν: ειτε τυπικα-χεσμενα-θρασυδειλα-τσουτσεκια, ειτε γιατι τηρουσαν πιστα εντολες που λαμβαναν απο τους πατρωνες τους...", και συνεχιζεις με αναφορες σε "θυματοποιημενος αριστερους" απο φρικτους -υποθετω- μη-αριστερους! Εγω γεννηθηκα προ "μεταπολιτευσεως", και παροτι δεν εζησα ουσιαστικα (καθοτι βρεφος/νηπιο) την 7ετια, θα γνωριζα (εστω απο διηγησεις... ΤΙΠΟΤΕ -ουτε καν "ακρως απορρητα"- δεν μενει κρυμμενο απο τους ντοπιους...) ολα αυτα τα φρικτα που αναφερεις πως γινονταν στον Εβρο διοτι Εβριτης. Επι της ουσιας: στον Εβρο (και στα λοιπα ακριτικα σημεια) υπηρετουσαν και υπηρετουν ΟΛΩΝ τα παιδια, ειτε αριστερων, ειτε δεξιων (ακομη και "βιομηχανων", και τοτε και τωρα) - και οχι, δεν υπαρχει περιστατικο που Τουρκοι σκοτωναν Ελληνα/ες και οι κακοι Χουντικοι αδιαφορουσαν, ουτε περιστατικο που οι κακοι δεξιοι/Χουντικο εβαζαν αριστερους σε ναρκοπεδια για την καυλα τους. Ισως και οι δυο χρειαζομαστε μια γερη επιπληξη απο καποιον moderator...
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Ξεκινησε διαβαζοντας το "Εγω και ο θειος Χαρις" του Αρζογλου -απο μνημης αυτο θυμαμαι τωρα.Αλλα ο,τι και να πουμε, σιγουρα ολοι θα κοιμηθηκαν & συννενοηθηκαν: να δουν το ιδιο ονειρο..!
ParhsG Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Αν καποιος δε παρει τις κανονικες αδειες ενω απολυθει ισχυει οτι τις πληρωνεται;
phanispal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Θεωρητικά ναι. Αλλά σχετικά απίθανο να μην του τις δώσουν, ακριβώς για να μην πληρώσουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις