Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περυσι και εγω που ειχα βγει με ενα φιλο μου απο την σχολη που τον ειχαν φερει Τατοι για ειδικοτητα και καλα εκτως του ποσο χαλαρα ηταν η ολη τους κατασταση μεχρι το μεσημερι που τους εδιωχναν καθε μερα εξω,και αυτος και αλλοι 3 γνωστοι/φιλοι του που ειχαμε βγει για καφε μου ειχαν πει οτι ναι επεσε μεσο και μαλιστα 2 φορες.Την δευτερη προφανως για μεταθεση σε κοντινο προορισμο απο το σπιτι του.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειδικά εδώ τι νόημα θα είχε κάποιος να κρύψει ότι είχε βύσμα σε ένα χώρο που το βύσμα είναι αποδεκτό και κυριαρχεί;

Δεν ξέρω τι θα κερδίσει ή τι θα χάσει κάποιος αν πει ψέμματα.

Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί έχω δει και αλλους να γράφουν εδώ μέσα ότι βρέθηκαν ναυτικό χωρίς βύσμα ή σε άκρως βυσματικές θέσεις στο Σ.Ξ και όλοι αυτοί τυχαία επειδή δεν είχαν άτομα.

Πολύ πιθανό αυτοί όλοι να λένε αλήθεια, μπορεί όμως να ειναι και ψέμματα. Προσωπικά δεν μπορώ να ξερω τι έκανε ο άλλος στο στρατό ούτε φυσικά οι άλλοι μπορούν να ξέρουν τι έκανα εγώ στο στρατό.

Η ουσία ξέρεις όμως ποια ειναι; Οτι χωρίς βύσμα η πιθανότητα να κάνεις θητεία εκεί ειναι απελπιστικα μικρη.

Δεν μιλάω για σένα προσωπικά έτσι :)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι θα κερδίσει ή τι θα χάσει κάποιος αν πει ψέμματα.

Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί έχω δει και αλλους να γράφουν εδώ μέσα ότι βρέθηκαν ναυτικό χωρίς βύσμα ή σε άκρως βυσματικές θέσεις στο Σ.Ξ και όλοι αυτοί τυχαία επειδή δεν είχαν άτομα.

Πολύ πιθανό αυτοί όλοι να λένε αλήθεια, μπορεί όμως να ειναι και ψέμματα. Προσωπικά δεν μπορώ να ξερω τι έκανε ο άλλος στο στρατό ούτε φυσικά οι άλλοι μπορούν να ξέρουν τι έκανα εγώ στο στρατό.

Η ουσία ξέρεις όμως ποια ειναι; Οτι χωρίς βύσμα η πιθανότητα να κάνεις θητεία εκεί ειναι απελπιστικα μικρη.

Δεν μιλάω για σένα προσωπικά έτσι :)

Καλά σε αυτό νομίζω συμφωνούμε όλοι, απλά λέμε ότι υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις! :)

• Like 1
Δημοσ.

Παμε λιγο σε ερωτησεις:

1)Ποιες θεωρουνται απο τις καλυτερες(ή πιο "βυσματικες") στην Κρητη και γιατι?

2)Ποσα χρηματα περιπου θα χρειαστω κατα την διαρκεια της θητειας μου αλλα και για την αγορα των απαραιτητων?Το μονο μεγαλο μου - ειναι οι μετακινησεις(μενω Κρητη),κατα τα αλλα δεν καπνιζω,δεν πινω και δεν τρωω(εννοω συσκευασμενα,ετοιμα,πολυ κρεας κτλ)

3)Σε τι χρειαζεται το sleeping bag?

4)Σκεφτομαι να παρω μαζι μου καποια βιβλια με αμφιλεγομενο περιεχομενο(πχ Δημητρης Κουφοντινας-Γεννηθηκα 17 Νοεμβρη, Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι Στάλιν κτλ) για να περναει η ωρα.Υπαρχει περιπτωση να υπαρξει καποιο προβλημα?

5)Καποια συμβουλη?

Δημοσ.

lol, θαλαμοφύλακας όρθιος μου είχε τύχει και εμένα και καλά καψώνι όταν πρωτοπήγαμε στην μονάδα, παπατζιλίκια

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς. Προσωπικά πάντως είχα περάσει πολύ ωραία και σχεδόν όλοι όσοι γνώρισα, μόνιμοι και ναύτες ήταν αξιόλογα άτομα.

έστω και αυτές τις λίγες υπηρεσίες που έχουν στο ναυτικό κάποιος πρέπει να τις κάνει, αν περιμένουν απο τα βύσματα θα βρεθούν να τις κάνουν οι ίδιοι, οπότε βάζουν κάποιους τυχαίους που δεν θα πέσει τηλεφωνάκι για ψίλου πηδημα. Καταλαβες τώρα;

• Like 1
Δημοσ.

Παμε λιγο σε ερωτησεις:

1)Ποιες θεωρουνται απο τις καλυτερες(ή πιο "βυσματικες") στην Κρητη και γιατι?

2)Ποσα χρηματα περιπου θα χρειαστω κατα την διαρκεια της θητειας μου αλλα και για την αγορα των απαραιτητων?Το μονο μεγαλο μου - ειναι οι μετακινησεις(μενω Κρητη),κατα τα αλλα δεν καπνιζω,δεν πινω και δεν τρωω(εννοω συσκευασμενα,ετοιμα,πολυ κρεας κτλ)

3)Σε τι χρειαζεται το sleeping bag?

4)Σκεφτομαι να παρω μαζι μου καποια βιβλια με αμφιλεγομενο περιεχομενο(πχ Δημητρης Κουφοντινας-Γεννηθηκα 17 Νοεμβρη, Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι Στάλιν κτλ) για να περναει η ωρα.Υπαρχει περιπτωση να υπαρξει καποιο προβλημα?

5)Καποια συμβουλη?

1.Δυσκολο να το μάθεις. Ξέρω οτι όσοι ειναι σε ΓΕΠ παιρνάνε καλά κρήτη πχ...

2. Αν δε καπνίζεις γλυτώνεις πολλά. Μπορείς να μη χαλάσεις και τίποτα απο σένα εξαρτάται και το πόσο καλό φαγητό έχει η μονάδα.Εγώ μετακινήσεις 1 φορά στην άδεια πληρωσα μόνο.Εκεί που ήμουν στο νησί επειδή ήταν οι περισσότεροι απο χωριά/νησία είχαν λεφτά χαλάγαν γύρω στα 1000€-1500€ (ξαπλώστρα + καφές 15 , φαγητό 20 ,ποτό +8 +  ταξί 10 + 10 για καθαριστήρια τη week + έξοδα διάφορα κτλ)* 20  + 100+ για τσιγαρα το μήνα αλλά δεν ισχύει αυτο παντού. Θελω να καταλήξω οτι εξαρτάται απο σένα. Εγώ την έβγαζα με <100 το μήνα. (φτωχομπινές)

3.Δε χρειάζεται. Απλά μερικοί συμπεριλαμβανω και τον ευατό μου είναι περίεργοι και δε θέλουν να κοιμουνται σε σεντόνια που έχουν να πλυθούν χρόνια ολόκληρα και κουβέρτες γεμάτες σκόνη ούτε να στρώνουν κάθε πρωί το κρεβάτι. Αλλοι είναι μια χαρά και κοιμούνται έτσι.

Για τα άλλα δεν έχω κάτι να πω θα δείξει

Δημοσ.

lol, θαλαμοφύλακας όρθιος μου είχε τύχει και εμένα και καλά καψώνι όταν πρωτοπήγαμε στην μονάδα, παπατζιλίκια

έστω και αυτές τις λίγες υπηρεσίες που έχουν στο ναυτικό κάποιος πρέπει να τις κάνει, αν περιμένουν απο τα βύσματα θα βρεθούν να τις κάνουν οι ίδιοι, οπότε βάζουν κάποιους τυχαίους που δεν θα πέσει τηλεφωνάκι για ψίλου πηδημα. Καταλαβες τώρα;

Για τους άλλους ηταν καψωνι που ησουν εσυ θαλαμοφύλακας οχι για σενα , ξύπνα.

Δημοσ.

Σχετικά με το στρατοδικείο, όταν μιλάμε για Ειδικές Δυνάμεις, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι όπως τα λες.

Είναι βαρύ παράπτωμα να σε πάρει ο ύπνος στο σκοπέτο, ή τουλάχιστον έτσι θεωρείται στο συγκεκριμένο όπλο/σώμα/ό,τι είναι τέλος πάντων.

Σιγά ρε. Δεν παίζει καν να τον τρέχουν στρατοδικείο για τέτοιο πράγμα.

Στρατοδικείο πας μόνο με χοντρή μαλακία. Χοντρή δλδ να εισαι θαλαμοφυλακας, να σε παρει ο υπνος και να  πάθει τπτ κανας φανταρος (αυτο βεβαια τους συμφαιρει κιολας για να ριξουν αλλου τις ευθυνες), εκεί μπορεί να σε τρέξουνε  ή αν πλακωθεις με κανενα  και να τον αφησεις σε κωμα...

Στις υπολοιπες περιπτωσεις για Ε.Δ ξεκινας με μια 20αρα και μπορει να ανεβει το κασε...

Δημοσ.

Εγώ από την άλλη θα ήθελα πάρα πολύ να είχαμε ένα σύστημα με το οποίο 1 φορά το χρόνο θα μας μάζευαν σε ένα στρατόπεδο κοντά στον τόπο κατοικίας μας να κάνουμε καμία βολή...Λόγω του ότι η 2η μου μετάθεση ήταν σε υπερμάχιμη μονάδα τεχνικού στη Λάρισα, έχω να κάνω βολή από τον Ιούλιο (απολύθηκα Φεβρουάριο -290 ΛΕΛΕ-) και θα ήθελα να αδειάσω 1-2 γεμιστήρες έτσι για το χαβαλέ.....

Θα μπορουσαν να οργανωνουν και ενα LAN PARTY αραια και που στο call of duty με διαγωνισμο ανα σειρες και μοναδες/πυροβολαρχιες :D η νικητρια μοναδα να παιρνει 400 kg γκοτζιλα και εμβολια !

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, δάσκαλος είναι το παιδί και τον έχουν βάλει να κάνει μάθημα σε κάτι νήπια αλλά δεν είχα ρωτήσει αν πρόκειται αποκλειστικά για παιδιά στρατιωτικών ή απλά επειδή είμαστε νησί και είναι σύνηθες να υπάρχουν ελλείψεις σε τέτοια βασικά επαγγέλματα.... πάντως ζωή και κότα κάνει... με πολιτικά σαν να μην κάνει θητεία... αφού είχε έρθει για τα σπεν και έκατσε και μια εβδομάδα παραπάνω και είχε φάει την φρίκη της ζωής του... παρακαλούσε να τον πάνε πίσω στους μαθητές του... χαχα

Επίσης μας πήραν με απόσπαση και έναν γυμναστή-φαντάρο για ναυαγοσώστη σε μια πισίνα...

την μέρα που παρουσιαστήκαμε στο νησί μας υποδέχτηκε ο υποδιοικητής όλης της ταξιαρχίας και μας ρωτούσε αν είναι κανείς δάσκαλος, μπαρίστα (να ξέρει να κάνει και σχέδια στο καπουτσίνο μας είπε χαχα) μάγειρας κλπ διάφορα επαγγέλματα.

Δημοσ.

lol, έλα κοροιδάρα τι θες;

Θέλει να πει ότι δεν θα ήσουν και το καλύτερο παιδί στον στρατό, μάλλον γαμ@σείρης..!

Και θα τους έσταξες... ;)

Δημοσ.

Θέλει να πει ότι δεν θα ήσουν και το καλύτερο παιδί στον στρατό, μάλλον γαμ@σείρης..!

Και θα τους έσταξες... ;)

με τους φαντάρους καλά τα πήγαινα, με τους καραβανάδες όχι. Τουλάχιστον όσοι είχαν είχαν συμπεριφορά διατάζω και γαμάω, υπήρχαν και μερικοί που ήταν οκ και δεν ηταν κάργα κομπλεξικοι με αυτούς έλεγα καμια κουβέντα. 

Σιγά ρε. Δεν παίζει καν να τον τρέχουν στρατοδικείο για τέτοιο πράγμα.

Στρατοδικείο πας μόνο με χοντρή μαλακία. Χοντρή δλδ να εισαι θαλαμοφυλακας, να σε παρει ο υπνος και να  πάθει τπτ κανας φανταρος (αυτο βεβαια τους συμφαιρει κιολας για να ριξουν αλλου τις ευθυνες), εκεί μπορεί να σε τρέξουνε  ή αν πλακωθεις με κανενα  και να τον αφησεις σε κωμα...

Στις υπολοιπες περιπτωσεις για Ε.Δ ξεκινας με μια 20αρα και μπορει να ανεβει το κασε...

στρατοδικείο πας σε περιπτώσεις που δεν ειναι αρμοδιότητα του διοικητή, αν ψάξεις θα βρεις online αρκτετές υποθέσεις που πήγαν στρατοδικειο. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...