Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε σχεση με κατι τει-τζηδες ή απλους αει-τζηδες σιγουρα δεν ειμαι τυχαιος

• Like 1
Δημοσ.

Ο άλλος απο πάνω λέει οτι απο τη σειρά του οι μισοί επιλέχτηκαν "τυχαία" χωρίς βύσμα. Ναι τυχαία θα πει ο 1/1000 οχι οι 10 απο τον θάλαμο.

Πολλοί έχουν βύσμα και δεν το λένε επειδή δεν θέλουν, επειδή ντρέπονται επειδή πολλα.

Edit : δεν θα ξεχάσω τον άλλον στην μονάδα τότε που είχε γινει ο χαμός με τις μεταθέσεις να μου λέει "ο θείος μου ειναι στο γραφείο του τάδε υπουργού, με πήρε τηλέφωνο λέει μην αγχώνεσαι γι τίποτα"

Την επομενη μερα έφυγε για Χίο.

Με το παραπανω να τονίσω οτι μερικοί νομίζουν οτι έχουν βύσμα

Δημοσ.

Επεσε το ματι μου σε αυτο εδω:

Το επίδομα καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 - 29 ετών, εφ’ όσον είναι άνεργοι και παραμείνουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο. Το επίδομα ανέρχεται σε 73,37 ΕΥΡΩ τον μήνα και καταβάλλεται για πέντε μήνες, αφού συμπληρωθούν οι 12 μήνες παραμονής στο μητρώο ανέργων.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

•    Να έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους ή να έχουν αποκτήσει πτυχίο από Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα λαμβάνοντας τίτλο σπουδών οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας ή να έχουν απολυθεί από το στρατό.
•    Η προθεσμία για την εγγραφή στο ειδικό μητρώο νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας  ηλικίας από 20 - 29 ετών είναι τρίμηνη από την συμπλήρωση του 20ου έτους της ηλικίας ή την απόκτηση πτυχίου ή την απόλυση απ’ τον στρατό.

Συγκεκριμενα στην περιπτωση του στρατου,η προσθεσμια ειναι 3 μηνες απο την απολυση.Πως γινεται καποιος να ειναι εγγεγραμμενος 12 μηνες? :huh:

Δημοσ.

Νταξει, αφού είναι καλά παιδιά, καλά κάνουν

Ντάξει, είναι λίγο βλακεία να τα ισοπεδώνεις όλα, γιατί είναι καλύτερο αυτό από το να έχει αρχιδάκια τα οποία σου λένε βαριέμαι να πάω σκοπιά ή που δεν τους βλέπεις ποτέ ή οτιδήποτε. 

Πέρα από αυτό, συμφωνώ προφανώς ότι η όλη φάση με τα βύσματα είναι γελοία, αλλά το μέσο είναι μια παθογένεια που μαστίζει γενικά την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο το στρατό. Ίσα ίσα, μπορώ να σου πω ότι ότι handicap έχει ο μη έχοντας βύσμα στο στρατό είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό που έχει εκεί έξω, που είναι και αυτό που μετράει εν τέλει...

Δημοσ.

Πάντως, οι απόψεις αυτών που πάνε στο στρατό στην αρχή είναι δύο:

1. "Για την Πατρίδα....", "Για την Ελλαδάρα μας....", "Είναι καλό πράγμα ο στρατός..."

και

2. "Αντε να τελειώνει αυτή η #%%@!....."

Στο μέσο της θητείας και κυρίως προς το τέλος, όλοι μα ΟΛΟΙ συμμερίζοντε την 2η άποψη, αφού βιώσουν πρώτα τι πάει να πει στρατός.

Πιστεψε με σε εμενα ηρθε με την αναποδη σειρα. Αμα εισαι σωφρων και βιωσεις τη στρατιωτικη πραγματικοτητα φτανεις στο σωστο συμπερασμα. Αν εισαι στενομυαλος παντου βλεπεις προβληματα. Γενικα ομιλω.

Δημοσ.

Δεν είναι τυχαίος, έχει master όπως και η μισή Ελλαδα.

Το ιδιο ειναι να εχεις μαστερ στο LSE με το να εχεις μαστερ απο το καθε πανεπιστημιου του κωλου στο Ελλαδισταν. Μαστερ το ενα, μαστερ και το αλλο...

Δημοσ.

Ντάξει, είναι λίγο βλακεία να τα ισοπεδώνεις όλα, γιατί είναι καλύτερο αυτό από το να έχει αρχιδάκια τα οποία σου λένε βαριέμαι να πάω σκοπιά ή που δεν τους βλέπεις ποτέ ή οτιδήποτε.

Πέρα από αυτό, συμφωνώ προφανώς ότι η όλη φάση με τα βύσματα είναι γελοία, αλλά το μέσο είναι μια παθογένεια που μαστίζει γενικά την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο το στρατό. Ίσα ίσα, μπορώ να σου πω ότι ότι handicap έχει ο μη έχοντας βύσμα στο στρατό είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό που έχει εκεί έξω, που είναι και αυτό που μετράει εν τέλει...

Το ποσό καλά παιδιά είναι θα το έβλεπες αν ήσασταν σε κάνα στρατόπεδο/φυλάκιο στην μέση του πουθενά με άγρια εμπλοκή και με τίποτα καθυστερημένους εποπ να σας διαταζουν. Εκεί θα φαινόταν πόσο καλά παιδιά είναι, όχι στα σύνορα της κατεχακη.

Κατά τα άλλα πέφτεις και εσύ στην λουπα να συγκρίνεις στρατό με την έξω κοινωνία, δεν θα ρωτήσω καν πως έβγαλες αυτά τα συμπεράσματα, δεν έχουν καμία σημασία ούτε καν για δικαιολογίες δεν στεκουν.

Δημοσ.

στρατόπεδο/φυλάκιο στην μέση του πουθενά με άγρια εμπλοκή και με τίποτα καθυστερημένους εποπ να σας διαταζουν.

Βαλτος εισαι? Τι μου το θυμιζεις... :(

• Like 2
Δημοσ.

Το ποσό καλά παιδιά είναι θα το έβλεπες αν ήσασταν σε κάνα στρατόπεδο/φυλάκιο στην μέση του πουθενά με άγρια εμπλοκή και με τίποτα καθυστερημένους εποπ να σας διαταζουν. Εκεί θα φαινόταν πόσο καλά παιδιά είναι, όχι στα σύνορα της κατεχακη.

Καλά, κάνε και εσύ στέλεχος στην κατεχάκη, να έχει 20-30 δεν ξέρω πόσα άτομα ουρά το ΚΨΜ και να μην βρίσκεις φαντάρο να χώσεις να πάει να σου πάρει καφέ.

Ανατρίχιασα.

• Like 2
Δημοσ.

Ποτε πρεπει να κοψω αναβολη για να με παρουν Σεπτεμβρη;

Ακριβείς ημερομηνίες θα βρεις στο site της στρατολογίας νομίζω.

Στο περίπου μέχρι τέλη Ιουνίου αν θυμάμαι καλα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...