Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

(Η αισθηση που εχω ειναι πως) οι γυναικες -μεσα απο πολλες διαδρομες, μην το σχολιασουμε περαιτερω!-
καβατζωνονται τρελα περισσοτερο απο τους ανδρες, τοσο σε στρατιωτικο οσο και σε πολιτικο προσωπικο...
Για παραδειγμα, αναλογικως, θα δεις απιστευτα παρα πολλες -και ομορφες!- @ Αθηνα, αντι παραμεθωριο
:mrgreen:
[Βεβαιως θα μπορουσε, να ειναι απολυτως, γκουχ-γκουχ, τυχαιο αυτο -οπως αλλωστε ειναι ολα τα τυχεροτατα @ Στρατευμα]

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Μην ελπίζετε για γραφεία. Είναι πολύ σπάνιο να μπει φαντάρος.

Ανάλογα τη μονάδα/στρατόπεδο. Προσωπικά ήμουν βοηθός σε 2/3/4ο γραφείο, support όμως όχι κάτι της προκοπής κι οι λοχαγοί σε αυτά έβγαζαν τα περισσότερα. (Υλικού Πολέμου μονάδα/στρατόπεδο)

Όπου μπορούσα χωνόμουν για typing, πέρναγε χωρίς να το καταλαβαίνω το πρωινό, χωρίς να κουράζομαι ή να βαριέμαι και έβγαζα λόγω τυφλού συστήματος στην πληκτρολόγηση "δουλειά" στο 1/3 του χρόνου που θα έκανε ο λοχαγός.

Το αμέσως καλύτερο ήταν να κοιμόμουν, πράγμα αδύνατο τα πρωινά. Το φίδιασμα σε κάποιες φάσεις ήταν τρελή βαρεμάρα και δεν έλεγε να περάσει η ώρα, ειδικά αν ήμουν μόνος μου ή με άτομα που δεν έκανα ιδιαίτερα παρέα στο στρατόπεδο.

• Like 1
Δημοσ.

Ανάλογα τη μονάδα/στρατόπεδο. Προσωπικά ήμουν βοηθός σε 2/3/4ο γραφείο, support όμως όχι κάτι της προκοπής κι οι λοχαγοί σε αυτά έβγαζαν τα περισσότερα. (Υλικού Πολέμου μονάδα/στρατόπεδο)

Όπου μπορούσα χωνόμουν για typing, πέρναγε ευχάριστα χωρίς να το καταλαβαίνω το πρωινό, χωρίς να κουράζομαι ή να βαριέμαι και έβγαζα λόγω τυφλού συστήματος στην πληκτρολόγηση "δουλειά" στο 1/3 του χρόνου που θα έκανε ο λοχαγός.

Και αν εχετε δυνατοτητα επιλογης, τα 2ο-3ο και 4ο γραφειο συνηθως εχουν (αισθητα) λιγοτερη

δουλεια απο το 1ο, εκτος και εισαστε ατυχοι, η "πεσετε στην περιπτωση" (κλεινουν ετος-η κλπ) 

:-)

https://www.scribd.com/doc/129609981/%CE%A3%CE%9A-20-2

http://www.slidediscover.com/20-2

www.thiteia.org/downloads/sk20-2.pdf

Δημοσ.

Και αυτό τώρα είναι παράδειγμα προς μίμηση ? έκανε τις δουλειές των άλλων τσάμπα και επειδή του έδωσαν 2 βδομάδες αναγνώρισαν και καλά την προσπάθεια του ?

Μην δίνεται τέτοια παραδείγματα,υπάρχουν μόνιμοι που είναι υπεύθυνοι για αυτές τις αρμοδιότητες που κάθε μήνα έχουν τον μισθό τους στην τσέπη.

Δεν ξέρω αν είναι παράδειγμα προς μίμηση αλλά από το μάζεμα πευκοβελόνων, κουβάλημα και βάψιμο τοίχων όλην την ημέρα θα προτιμούσα να εξασκώ το επάγγελμα μου, και ας ήταν δουλειά του μόνιμου. Με το πρώτο ούτε ένα μπράβο δεν παίρνεις, με το δεύτερο τσιμπάς και την άδεια σου.

(Ναι, το ξέρω ότι η δουλειά του παίζει να άξιζε όσο 2 μισθοί του μόνιμου)

Υγ. Το τσάμπα και 2 βδομάδες τιμητική ξες ότι δεν πηγαίνουν στην ίδια πρόταση, όταν μιλάμε για ΕΣ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Και αν εχετε δυνατοτητα επιλογης, τα 2ο-3ο και 4ο γραφειο συνηθως εχουν (αισθητα) λιγοτερη

δουλεια απο το 1ο, εκτος και εισαστε ατυχοι, η "πεσετε στην περιπτωση" (κλεινουν ετος-η κλπ) 

:-)

Σε μονάδα/στρατόπεδο ΥΠ που είναι τίγκα στις αποθήκες και προμηθεύει με ανταλλακτικά κτλπ άλλα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα, θα έλεγα ότι είμασταν κάπως εξαίρεση...

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι παράδειγμα προς μίμηση αλλά από το μάζεμα πευκοβελόνων, κουβάλημα και βάψιμο τοίχων όλην την ημέρα θα προτιμούσα να εξασκώ το επάγγελμα μου, και ας ήταν δουλειά του μόνιμου. Με το πρώτο ούτε ένα μπράβο δεν παίρνεις, με το δεύτερο τσιμπάς και την άδεια σου.

(Ναι, το ξέρω ότι η δουλειά του παίζει να άξιζε όσο 2 μισθοί του μόνιμου)

Υγ. Το τσάμπα και 2 βδομάδες τιμητική ξες ότι δεν πηγαίνουν στην ίδια πρόταση, όταν μιλάμε για ΕΣ?

Χίλιες φορές να μαζεύω πευκοβελόνες και να βάφω τοίχους ή να κόβω χόρτα που και εκεί σίγα λούφα κάνεις,10 λεπτά δουλεύεις και 30 κάθεσαι,παρά να χαλάω τα μάτια  μου μπροστά από ένα υπολογιστή επειδή ο αξιωματικός που του είχαν αναθέσει συγκεκριμένες αρμοδιότητες πετούσε χαρταετό.

15 μερούλες παίρνεις και μια ωραιότατη αναρρωτική για προβλήματα μέσης ή για προβλήματα δυσκοιλιότητας..

Πήγα στρατό αρχηγέ ξέρω τι και πως , δεν περιμένω από ένα φόρουμ να μάθω τα χαμαλίκια.

• Like 2
Δημοσ.

Το προβλημα με το 1ο γραφειο, εκτος απο τον ογκο δουλειας που συνηθως ειναι στανταρ πολυς
-κι απλως ανεβαινει σε περισσοτερο!- ειναι πως θα προκυπτουν αρκετες απαιτησεις αμεσοτητας
παραγωγης, με αξιωματικους να σου χωνονται, φωναζουν, απαιτουν, ζαλιζουν, ολαταπαντα εκει!
:-(
Στα υπολοιπα, λιγο που παρατηρησα, μεν υπηρχε γραφικη εργασια, μα ηταν σαφως λιγοτερη, με
λιγοτερα "ουρλιαχτα"(!)-σπασαρχιδισμο καραβανων, οι οποιοι ηταν οι τελικως υπευθυνοι, δηλαδη
δεν φανταροχρεωνοσουν υπογραφες, βοηθουσες μεν αλλα μεχρι εκει, δεν λουζοσουν τελικως τις
ευθυνες εσυ... Γερα ξεχεσιματα -δικαιως? μα & αδικως, αρκετες φορες!- εχω ακουσει να δεχονται 
φανταροι στο 1ο γραφειο -γιατι σε εκεινους μπορουν, ευκολοτερα(..?), να χρεωσουνε τυχον λαθη 
:ph34r:

Δημοσ.

(Η αισθηση που εχω ειναι πως) οι γυναικες -μεσα απο πολλες διαδρομες, μην το σχολιασουμε περαιτερω!-

καβατζωνονται τρελα περισσοτερο απο τους ανδρες, τοσο σε στρατιωτικο οσο και σε πολιτικο προσωπικο...

Για παραδειγμα, αναλογικως, θα δεις απιστευτα παρα πολλες -και ομορφες!- @ Αθηνα, αντι παραμεθωριο

:mrgreen:

[Βεβαιως θα μπορουσε, να ειναι απολυτως, γκουχ-γκουχ, τυχαιο αυτο -οπως αλλωστε ειναι ολα τα τυχεροτατα @ Στρατευμα]

Yep, οι γυναίκες κάνουν μέσω του στρατού το όνειρο τους για μονιμοτητα στο δημόσιο πραγματικότητα.

Στάνταρ, τις έβαζαν στο πιο εύκολο πόστο, την πιο εύκολη υπηρεσία και ας υπήρχαν άντρες που βάση αρχαιότητας θα έπρεπε να πάνε αυτοί.

Περί μαχητικότητας άστο καλύτερα.

Ειδικά κάτι εποπινες που είχαμε ήταν εντελώς ζωντοβολα, γκρίνια για να μην κάνουν ούτε αυτές τις λίγες υπηρεσίες που έκαναν, να χωσουν τους φαντάρους δηλαδή, έπαιρναν κατευθείαν απαλλαγή μετά από υπηρεσία, έβγαιναν ΕΥ όταν είχαν τις μέρες τους, έβαζαν τις μανάδες τους να πάρουν τον δικά τηλέφωνο, και καλά τέτοια.

Δημοσ.

Yep, οι γυναίκες κάνουν μέσω του στρατού το όνειρο τους για μονιμοτητα στο δημόσιο πραγματικότητα.

Στάνταρ, τις έβαζαν στο πιο εύκολο πόστο, την πιο εύκολη υπηρεσία και ας υπήρχαν άντρες που βάση αρχαιότητας θα έπρεπε να πάνε αυτοί.

Περί μαχητικότητας άστο καλύτερα.

Ειδικά κάτι εποπινες που είχαμε ήταν εντελώς ζωντοβολα, γκρίνια για να μην κάνουν ούτε αυτές τις λίγες υπηρεσίες που έκαναν, να χωσουν τους φαντάρους δηλαδή, έπαιρναν κατευθείαν απαλλαγή μετά από υπηρεσία, έβγαιναν ΕΥ όταν είχαν τις μέρες τους, έβαζαν τις μανάδες τους να πάρουν τον δικά τηλέφωνο, και καλά τέτοια.

Και εμάς κάπως έτσι. Αλλά μία συγκεκριμένα ήταν το μεγάλο πρόβλημα. 2-3 υπηρεσίες όλες και όλες το μήνα. Και σε αυτές έριχνε μισή ώρα μπιφτέκι. Ε όταν αρχίσαμε να της ρίχνουμε και εμείς τα μισαωρα της το ψιλοδιορθωσε.
Δημοσ.

Και εμάς κάπως έτσι. Αλλά μία συγκεκριμένα ήταν το μεγάλο πρόβλημα. 2-3 υπηρεσίες όλες και όλες το μήνα. Και σε αυτές έριχνε μισή ώρα μπιφτέκι. Ε όταν αρχίσαμε να της ρίχνουμε και εμείς τα μισαωρα της το ψιλοδιορθωσε.

σε μας ένας έριξε 2-3 φορές (που ξέρω εγώ) από 20-30 λεπτά. το καλοκαίρι μες στην εμπλόκα ακόμα και 20 λεπτά είναι "πόνος".

και τι έλεγε; "έλα μωρε, σιγά! φαντάρος είναι"

Δημοσ.

Πάντως οι χειρότερες ειναι στις ειδικές δυνάμεις. Δεν κάνουν τπτ. Στις ασκησεις μου λεγε φίλος ακομα κ τα στελεχοι τις εκραζαν. Σε μας εποπινα δεν ήξερε να κρατα το όπλο!!

Δημοσ.

σε μας ένας έριξε 2-3 φορές (που ξέρω εγώ) από 20-30 λεπτά. το καλοκαίρι μες στην εμπλόκα ακόμα και 20 λεπτά είναι "πόνος".

και τι έλεγε; "έλα μωρε, σιγά! φαντάρος είναι"

Αυτό γίνεται με ανοχή του διοικητή, αν ξέρει ότι και να μπιφτεκωσει φαντάρους δεν πρόκειται να τιμωρηθει, δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Και εκει που ξεμπερδευεις απο την γραφειοκρατια του στρατου και ερχεται επιτελους η ωρα να αραξεις,ανοιγεις το facebook και βλεπεις  τους φιλους απο το κεντρο:

Σε θαλαμο με πατωμα που εχει πλακακια,κρεββατια ξυλινα μονα,κουβερτες καινουργιες μπλε.

Τον αλλο να αραζει σε ενα γραφειο με aircondition και τηλεοραση.

Αλλος βγαζει selfie με το router.

Αλλος ανεβαζει φωτο με την αδεια του απο σημερα μεχρι τις 28(2-12Δεκ ειχαμε αδεια ορκομωσιας)

Αλλος ανεβαζει φωτο με την αδεια του για τον αγωνα ποδοσφαιρου που θα κατσει παγκο ως συνηθως.

Αλλοι βγαζουν ομαδικη φωτο απο καφετερια....

Αλλος χλαπακωνει σαβουρα απο τα goodys σε μια...βιβλιοθηκη?

Ενω εγω προετοιμαζομαι σιγα σιγα για την βραδυνη μαχη ροχαλητου,δυσωδιας και συνυπαρξη με αλλα 40ατομα στον διατηρητεο θαλαμο μου.Και αναρωτιεμαι,αξιζει να συνεχισω κανονικα την θητεια ή να κοιταξω τον εαυτο μου και ψαχτω για μεταθεση στο κοντινοτερο στρατοπεδο που θα δικαιουμαι διανυκτερευση(αποκλειστικα,τιποτα αλλο εις βαρος αλλων).Το σκεφτομαι,το σκεφτομαι αλλα δεν μου καθεται καλα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...