dionisis1925 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα μάγκες επιτελούς άδεια 10ήμερων, θέλω να πω πως ως πρώτη εντύπωση πέρασα καλά γνώρισα πολύ καλά παιδιά,το κακό είναι πως ήταν αρκετά κουραστική η εκπαίδευση για έμενα τουλάχιστον που δεν ήμουν και πολύ γυμνασμένος και με έβαλαν Ι2(οκ για Κύπρο λέω). Είχα δήλωση Κύπρο λοιπόν από την πρώτη μέρα και δεν με πήραν +ότι με έβαλαν μάγειρα στην Σπάρτη απογοήτευση, και άλλοι που δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε(ήταν σαν εθελοντές) όταν ήρθε η επιτροπή τους πήρανε.. τι να πω μόνο έλεος... Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει αυτό κατά κάποιον τρόπο; Θα πάω και από Δευτέρα στο ρουφ να ρωτησω Δεν αλλάζουν αυτά.
Rmacobra Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα μάγκες επιτελούς άδεια 10ήμερων, θέλω να πω πως ως πρώτη εντύπωση πέρασα καλά γνώρισα πολύ καλά παιδιά,το κακό είναι πως ήταν αρκετά κουραστική η εκπαίδευση για έμενα τουλάχιστον που δεν ήμουν και πολύ γυμνασμένος και με έβαλαν Ι2(οκ για Κύπρο λέω). Είχα δήλωση Κύπρο λοιπόν από την πρώτη μέρα και δεν με πήραν +ότι με έβαλαν μάγειρα στην Σπάρτη απογοήτευση, και άλλοι που δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε(ήταν σαν εθελοντές) όταν ήρθε η επιτροπή τους πήρανε.. τι να πω μόνο έλεος... Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει αυτό κατά κάποιον τρόπο; Θα πάω και από Δευτέρα στο ρουφ να ρωτησω κατσε εσενα δεν σε πηραν κυπρο και τους υπολοιπους πηραν; και εγω μπαινω σπαρτη 13/3 και θελω να παω κυπρο
dimitris21gr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Θήβα εγώ έκανα 9 υπηρεσίες. Σχετικά πολλές συγκριτικά με άλλους. 5 φορές εστιατόριο, 2 θαλαμοφυλίκια, 1 φορά τουαλέτες και 1 φορά καθαρισμό εσωτερικών χώρων. Έβγαιναν πολύ ΕΥ για άκυρους λόγους με αποτέλεσμα να χωθεί σε παραπάνω αγγαρείες αρκετός κόσμος. 1
FarCry Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Ένας φίλος μου που είναι ομογενής 3μηνο θα κάνει. μονο αν ειναι ομογενης
JohnTehGreek Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 κατσε εσενα δεν σε πηραν κυπρο και τους υπολοιπους πηραν; και εγω μπαινω σπαρτη 13/3 και θελω να παω κυπρο Κάτσε εσύ δεν έχεις μπει ακόμα φαντάρος έτσι; Οταν πας στο ΚΕΝ θα δηλώσεις ότι θες να πας Κύπρο και μπορεί να σε πάρουν μπορεί και όχι. Για σιγουριά ψάξε βύσμα.
Fulgore Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Έβγαιναν πολύ ΕΥ για άκυρους λόγους με αποτέλεσμα να χωθεί σε παραπάνω αγγαρείες αρκετός κόσμος. Αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα δυστηχως αγαπητε στον στρατο.Ναι και απο στελεχη,εποπ ή και πιο πανω ειναι τι σου κατσει,αλλα το μεγαλυτερο βασανο ειναι οι ιδιοι οι φανταροι που εισαι μαζι. Χαίρεται παίδες, είμαι 25, το φθινόπωρο τελείωσα το μεταπτυχιακό. Επειδή δεν υπάρχει κάποια δουλειά και όσες βρήκα ζητούσαν εκπληρωμένη στρατιωτική θητεία, λέω να μπω επιτέλους να τελειώνω με αυτήν την υπόθεση. Σκεφτόμουν να διέκοπτα την αναβολή αυτές τις ημέρες να έμπαινα με την ΕΣΣΟ του Μαϊόυ. Έκανα μια μικρή αναζήτηση και είδα ότι η Γ και Δ ΕΣΣΟ δεν είναι και οι καλύτερες για να καταταγείς, αφενός για το ότι χάνεις το καλοκαίρι και τρως όλη τη ζέστη στο στρατό ενώ ακόμη μπαίνουν λιγότερα άτομα άρα κάνεις περισσότερες υπηρεσίες. Όντως ισχύουν αυτά; Σκεφτόμουν να μπω τώρα τον Μάιο για να μη κάθομαι τσάμπα. Ωστόσο θα προτιμούσα κάποια ΕΣΣΟ όπου θα ήμουν ανάμεσα σε μεγαλύτερο πλήθος ατόμων πτυχιούχων κοντά στην ηλικία μου, μην μπω δηλαδή σε καμιά ΕΣΣΟ με όλα τα 19χρονα και μπλέξω... Έχω ακούσει ότι η ΕΣΣΟ Νοεμβρίου είναι η καλύτερη για πτυχιούχους, όμως για εμένα είναι πολύ μακριά κι θα χάσω τσάμπα τόσους μήνες. Έλεγα για Σεπτέμβρη αλλά και αυτό φαίνεται μακρινό, 7 μήνες από τώρα.. Αν έμπαινα Μάιο θα έβγαινα 02/18 ενώ αν μπω Σεπτέμβριο θα βγω 06/2018 δηλαδή θα έχει καλοκαιριάσει και δε θα υπάρχει σίγουρα κάποια ανοιχτή θέση για δουλειά... Τι λέτε; Μην κανεις το λαθος και μπεις πριν τον Σεπτεμβριο.Θα βλαστημας την ωρα και την στιγμη οταν ερθει το καλοκαιρι,και ειδικα αν εισαι και παραμεθωρ. και σας πιασει καμια εμπλοκη,θα σου ερχεται να ζητησεις αναβολη. Ναι οντως το διαστημα αυτο μεχρι τον Σεπτεμβριο ειναι μεγαλο αλλα η ξενερα του καλοκαιριου με τις μεταθεσεις/εμπλοκη/ζεστη+στολες δεν παλευεται με τιποτα. Ασε που αν πας Σεπτεμβριο και βγεις κοντα Ιουνιο,μπορεις τον τελευταιο μηνα που συνηθως ο κοσμος παιρνει αδεια απολυσεως(απο τις μαζεμενες αδειες)να ψαξεις για καποια δουλεια για αργοτερα μετα τον στρατο. Οι καλυτερες περιοδοι παντως απο πλευρας πτυχιουχων ειναι Σεπτεμβριος(να μην φανε το καλοκαιρι μεσα στο στρατο,ειτε οταν πρωτομπαινουν ειτε στα τελειωματα οπως η επομενη σειρα Νοεμβριου)και μετα του Νοεμβριου που δεν θα χασουν την εξεταστικη του Σεπτεμβριου και δικαιουνται αργοτερα και φοιτητικη αδεια τον Γεναρη/Φλεβαρη για τα μαθηματα,αρα δεν χανουν και αυτη την εξεταστικη οπως αυτοι του Γεναρη.
jimakos234 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 ενταξει ρε παιδες, τις καθαριοτητες δεν τις μετρουσαμε καν σαν υπηρεσιες στο ρεθυμνο, 70 ατομα ημασταν εσσο, και καθε 3 μερες γινοταν κυκλος για τις καθαριοτητες. Απο ενοπλες καναμε αρκετες, ειδικα οταν εφυγαν τα ΣΠΕΝ (σκοπιες, θαλαμοφυλικια, περιπολο) και μαγειρια.
JimxxZe Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μην κανεις το λαθος και μπεις πριν τον Σεπτεμβριο.Θα βλαστημας την ωρα και την στιγμη οταν ερθει το καλοκαιρι,και ειδικα αν εισαι και παραμεθωρ. και σας πιασει καμια εμπλοκη,θα σου ερχεται να ζητησεις αναβολη. Ναι οντως το διαστημα αυτο μεχρι τον Σεπτεμβριο ειναι μεγαλο αλλα η ξενερα του καλοκαιριου με τις μεταθεσεις/εμπλοκη/ζεστη+στολες δεν παλευεται με τιποτα. Ασε που αν πας Σεπτεμβριο και βγεις κοντα Ιουνιο,μπορεις τον τελευταιο μηνα που συνηθως ο κοσμος παιρνει αδεια απολυσεως(απο τις μαζεμενες αδειες)να ψαξεις για καποια δουλεια για αργοτερα μετα τον στρατο. Οι καλυτερες περιοδοι παντως απο πλευρας πτυχιουχων ειναι Σεπτεμβριος(να μην φανε το καλοκαιρι μεσα στο στρατο,ειτε οταν πρωτομπαινουν ειτε στα τελειωματα οπως η επομενη σειρα Νοεμβριου)και μετα του Νοεμβριου που δεν θα χασουν την εξεταστικη του Σεπτεμβριου και δικαιουνται αργοτερα και φοιτητικη αδεια τον Γεναρη/Φλεβαρη για τα μαθηματα,αρα δεν χανουν και αυτη την εξεταστικη οπως αυτοι του Γεναρη. Έχω περιθώριο μέχρι 28/2 να κόψω αναβολή για ΕΣΣΟ Μαίου αλλά με αυτά που διαβάζω με βλέπω για Σεπτέμβρη τελικά... Δε περίμενα ότι θα ήταν τόσο χάλια αν έμπαινα Μάιο.... Και για τον Ιούλιο τα ίδια ισχύουν?
djcat Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Έχω περιθώριο μέχρι 28/2 να κόψω αναβολή για ΕΣΣΟ Μαίου αλλά με αυτά που διαβάζω με βλέπω για Σεπτέμβρη τελικά... Δε περίμενα ότι θα ήταν τόσο χάλια αν έμπαινα Μάιο.... Και για τον Ιούλιο τα ίδια ισχύουν? Σκέψου να μαζεύεις σκουπίδια έξω με 30+ βαθμούς και σκέψου να μαζεύεις σκουπίδια με 20+ βαθμούς.
DYEL Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μην το ψάχνεται,σεπτεμβριος-νοεμβριος είναι οι καλύτερες εσσο να μπεις. Να ξέρετε ο ελληνικός στρατός δεν λειτουργεί υπό βροχή,και βολές χάνεις και αγγαρείες δεν κάνεις,ακομα και στο σπεν. Δεν αναφέρω σχοινακια και λοιπές ασκήσεις(τις οποίες δεν τις γνωρίζω γιατί δεν τις έχω κάνει ποτέ) τα οποία που δεν έγινε καν προσπάθεια να γίνουν
jimakos234 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μην το ψάχνεται,σεπτεμβριος-νοεμβριος είναι οι καλύτερες εσσο να μπεις. Να ξέρετε ο ελληνικός στρατός δεν λειτουργεί υπό βροχή,και βολές χάνεις και αγγαρείες δεν κάνεις,ακομα και στο σπεν. Εμεις στο ρεθυμνο στους αερομεταφερομενους εβρεχε, μας πηγαν πορεια απο φαραγγι σε πεδιο βολης (3 βολες-1 νυχτερινη) με βροχη -αδιαβροχο, πληρη εξαρτιση και οπλα (ΛΕΝ τωρα). Τα ΣΠΕΝ εκει ειχαν σχεδον καθε μερα βολη.
Fulgore Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Αρκετα κεντρα-μοναδες προσεχουν με την βροχη πιο πολυ λογω θεματων υγειας,γιατι αν αρρωστησουν αρκετοι φανταροι,ποιος θα κανει μετα τις υπηρεσιες? Έχω περιθώριο μέχρι 28/2 να κόψω αναβολή για ΕΣΣΟ Μαίου αλλά με αυτά που διαβάζω με βλέπω για Σεπτέμβρη τελικά... Δε περίμενα ότι θα ήταν τόσο χάλια αν έμπαινα Μάιο.... Οσοι εχουν φαει εμπλοκη καλοκαιριατικα(εμπλοκη=λιγα ατομα για ολες τις υπηρεσιες)το ιδιο πραγμα θα πουν. Βασικα η Εσσο του Σεπτεμβριου θεωρειται η καλυτερη ΕΣΣΟ ακριβως για αυτο το λογο.Επειδη δεν θα φας στρατο καθολου καλοκαιριατικα.
DYEL Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Ας είναι και έτσι,καλυτερα υπηρεσία παρά στησε ξεστησε,κανα 15λεπτο ψευτοεκπευδευση εμπλοκής πες κλπ για να ρίξεις για 30 δεύτερα με το g3,κ αι μετά αναμονή μέχρι την "προβλεπόμενη" ώρα ώστε μην τυχόν μας δει κανένας ανώτερος να μην κάνουμε αυτά που πρεπει. Πρόσφατα καθομασταν 1 ώρα και δεν κάναμε απολύτως τίποτα ενώ είχαμε ρίξει όλοι ώστε αν ερχόταν κανείς να μας έβρισκε εκεί..
Muchacho Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 παιδες ορκιστηκα χτες στο ρεθυμνο στους Αερομεταφερομενους (κοκκινος μπερες), αλλα πηραμε τον μπλε μπερε σαν απλοι οπλιτες, κοκκινο μονο οσοι μεινουν στην μοναδα μετα τα ΣΠΕΝ. Ειχα δηλωσει ΕΛΔΥΚ και ειχα καταθεσει το πτυχιο μου (ΑΕΙ Πληροφορικη) και με πηραν σαν προγραμματιστη-αναλυτη -- ειδικη κατασταση ειδικοτητα. Ενας εποπ μου ειπε οτι λογικα θα εχω καποιο βαθμο και παιρνω τα 360. καμια ιδεα αν ισχυει? και που περιπου θα με στειλουν? Το μονο που ξερω ειναι οτι παρουσιαζομαι Αυλωνα. Παντως στο ρεθυμνο καναμε αρκετη εκπαιδευση και υπηρεσιες γιατι ειμασταν λιγα ατομα σαν στρατοπεδο (3 βολες--1 νυχτερινη και 5 ενοπλες υπηρεσιες εκανα, πορεια σε φαραγγι και αλλα τετοια με full εξαρτισεις οπλα κλπ--ΛΕΝ τωρα) που σε καποια κεντρα καλα καλα τα ΣΠΕΝ δεν τα κανουνε. Ωραια ηταν, κομπλε τα παιδια, ολοι κρητικοι ειμασταν εκτος απο 5-6 ατομα, οσοι πανε για ΣΠΕΝ εκει ή μοναδα εχουν κατι πορειες να κανουν σε φαραγγια, γενικα θα λιωσουν λιγο, αλλα ολοι ειναι συνεννοησιμοι οι βαθμοφοροι, λιγο ο διοικητης ειναι περιεργος αλλα οκ. Σχετικα καλο φαι (αν και υπηρχαν και κατι φολες φαγητα) και οχι τοσο πολυ φιδιασμα. Το στρατόπεδο του Ρεθύμνου έχει αρκετές ιδιόμορφες προσωπικότητες... 1
Papatroof Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά το Site της στρατολογίας ενημερώνεται σταδιακά ή μια και έξω; Βλέπω δηλαδή ότι πολλα παιδιά ήδη τους βγάζει το Site ημερομηνίες κατάταξης κτλ. ενώ εμένα λέει ακόμα "Δεν είστε προγραμματισμένος για κατάταξη με την επόμενη ΕΣΣΟ μπλα μπλα μπλα" Υπάρχει περίπτωση να ενημερωθεί αργότερα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις