Sosa Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Έχω δει εγώ διάφορα χειρότερα, πάνω-κάτω τα ξέρουμε όλοι μας, ή κάποιοι απλά τα φαντάζονται. Αν νομίζετε ότι τα σάντουιτς και τα σουβλάκια που τρώτε απ' έξω είναι φτιαγμένα με ευλάβεια, πλανάστε. Βασικά δε μπορεί να το νομίζετε, απλά δεν το σκέφτεστε, ίσως επειδή δεν έτυχε να τα δείτε ιδίοις όμμασι. Αυτό είναι που κάνει όλη τη διαφορά. Εξω ειναι η δουλεια του αλλου. Και ενταξει σιγουρα υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα αμα εχεις επιλεξει να ειναι αυτη η δουλεια σου, εχεις και ενα σεβασμο προς αυτη και τον πελατη. Στον στρατο για τον αλλο ειναι αγγαρεια. Στην μοναδα που απολυθηκα ο ''μαγειρας'' μας δεν ειχε την παραμικρη σχεση με κουζινα. Απλα στο κεντρο του δωσαν μια ειδικοτητα μαγειρα απτο πουθενα, περασε μια εκπαιδευση του κωλου στο γυθειο και τον στειλανε να μαγειρευει για 30 ατομα πανω σε βραχονησιδα. Ε 3 στα 4 φαγητα του απλα δεν τρωγοντουσαν. 1
Edel Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ τον Οκτώβρη του 2014 μέχρι Φλεβάρη του 2015 που μουν στο πρωτοκκλήσι, είχαμε 2 φαντάρους από τη Lemonde και έτρωγα καλύτερα και από το σπίτι μου!!!!! :P Είχαμε την υγεία μας... στο φαγητό μόνο βέβαια 3
phanispal Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Εξω ειναι η δουλεια του αλλου. Και ενταξει σιγουρα υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα αμα εχεις επιλεξει να ειναι αυτη η δουλεια σου, εχεις και ενα σεβασμο προς αυτη και τον πελατη. Άρα σωστά συμπεραίνω από τα λεγόμενά σου πως πιστεύεις ότι αποτελούν εξαίρεση τα κακά παραδείγματα έξω, και πως η πλειοψηφία τηρεί ΟΛΟΥΣ τους κανόνες υγιεινής; Αν ναι, δεν ξέρω αν είσαι ρομαντικός, αφελής ή και τα δύο. Και δε μιλάμε για μισελενάτα (sic) εστιατόρια παγκοσμίου φήμης (που και γι' αυτά έχω να σου πω ιστορίες για σάπια κρέατα και μούχλες), αλλά για σουβλατζίδικα και σαντουιτσάδικα, ακόμα και καντίνες. Κοίτα μην ισχύει το ακριβώς αντίθετο και χάσεις πάσα ιδέα (ότ)αν διαπιστώσεις κάτι τέτοιο. Τέλος πάντων, δε δικαιολογώ τα του στρατού, κι εγώ στη Χίο είδα να «πλένουν» τους δίσκους στο πάτωμα με τα λασπόνερα, αλλά δεν έχω και την ψευδαίσθηση ότι το σουβλάκι που θα φάω το βράδυ θα το έχει φτιάξει κάποιος που δε θα έχει πιάσει τ' απαυτά του.
Sosa Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Άρα σωστά συμπεραίνω από τα λεγόμενά σου πως πιστεύεις ότι αποτελούν εξαίρεση τα κακά παραδείγματα έξω, και πως η πλειοψηφία τηρεί ΟΛΟΥΣ τους κανόνες υγιεινής; Αν ναι, δεν ξέρω αν είσαι ρομαντικός, αφελής ή και τα δύο. Και δε μιλάμε για μισελενάτα (sic) εστιατόρια παγκοσμίου φήμης (που και γι' αυτά έχω να σου πω ιστορίες για σάπια κρέατα και μούχλες), αλλά για σουβλατζίδικα και σαντουιτσάδικα, ακόμα και καντίνες. Κοίτα μην ισχύει το ακριβώς αντίθετο και χάσεις πάσα ιδέα (ότ)αν διαπιστώσεις κάτι τέτοιο. Τέλος πάντων, δε δικαιολογώ τα του στρατού, κι εγώ στη Χίο είδα να «πλένουν» τους δίσκους στο πάτωμα με τα λασπόνερα, αλλά δεν έχω και την ψευδαίσθηση ότι το σουβλάκι που θα φάω το βράδυ θα το έχει φτιάξει κάποιος που δε θα έχει πιάσει τ' απαυτά του. Ρε φιλε οπου δεν φορανε γαντια εννοειτε οτι ο αλλος μπορει να εχει πιασει οτι γουσταρεις. Γιατι εγω πριν φτιαξω κατι να φαω που δεν φοραω γαντια δεν εχω πιασει τα αρχιδια η την πουτσα μου? Εχει διαφορα να φοβασαι μην φας απο καποιον που 1 ωρα πριν σου φτιαξει το φαι εξυσε τα αρχιδια του και αλλο να φτυσει, χυσει η οτι αλλο θες μεσα. Με το πρωτο μπορω να ζησω
phanispal Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δε διαφωνώ, αυτό σου λέω κι εγώ, ότι σε αυτά τα θέματα η άγνοια είναι το καλύτερο πράγμα. Όσο δεν ξέρεις πώς και τι, όλα είναι ωραία. Άπαξ και γίνεις μάρτυρας, μην τον είδατε. Η αλήθεια όμως είναι μία, ανεξάρτητα αν τη γνωρίζεις ή όχι.
DYEL Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Το φαγητο ηταν καλο σχετικα και λατζα αν τελειωνε το σαπουνι γινοταν με χλωρινη. Πολυτελειες! Εμεις με ultrex καναμε λατζα στο φυλακιο.
JimxxZe Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Παίδες λίγη βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος γιατί έσκασε στο άκυρο ένα θέμα με θητεία! Ο αδερφός μου είχε κάνει διετή θητεία ως ΕΠΟΠ στις ειδικές δυνάμεις και για διάφορους λόγους μαζί με άλλα 30+ άτομα είχαν υποβάλλει αίτηση παραίτησης για να φύγουν. Πέρυσι του είχαν ζητήσει κάποιο αποδεικτικό - έγγραφο για τη θητεία του από τη στρατολογία, το οποίο τους το παρέδωσε χωρίς να υπάρξει καμία μετέπειτα ενημέρωση. Εγώ κάνω θητεία τώρα στην Αεροπορία και χρειάστηκα ένα αντίγραφο του απολυτηρίου του στρατού του αδερφού μου. Και εδω είναι που ξεκίνησε το πρόβλημα. Έκανε αίτηση κανονικά στο ΚΕΠ και τον κάλεσαν από τη στρατολογία λέγοντας ότι ο φάκελός του είναι "ανοιχτός" και ότι υπάρχουν εκκρεμότητες και θα τον ενημέρωναν με επιστολή. Έπειτα από μερικές μέρες έστειλαν ένα έγγραφο στο σπίτι το οποίο αναγράφει ότι είναι υπόχρεος να παρουσιαστεί στη Β ΕΣΣΟ 2018, δηλαδή τον προσεχή Μάρτιο και πάθαμε πλάκα όλοι. Ξέρει κανείς τι ισχύει με αυτο το θέμα? Δηλαδή 2 χρόνια θητείας και εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις διαγράφεται και πρέπει τώρα 30 χρονών να κάνει πάλι θητεία στο στρατό; Και έπειτα από τόσα χρόνια τι έκαναν αυτοί στη στρατολογία; τώρα το θυμήθηκαν; Μπορούμε να κάνουμε κάτι;
MikeJ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Υπάρχουν φόρουμ που ασχολούνται αποκλειστικά με στρατιωτικά θέματα που γράφουν και άτομα από μέσα και θα μπορούν να βοηθήσουν καλύτερα γιατί είναι σύνθετο το ζήτημα σας http://www.ellinikos-stratos.com/forum/ Από τα λίγα που ξέρω για τους εποπ ισχύει ότι αν μπήκαν εποπ πριν κάνουν θητεία νομίζω υποχρεούνται σε παραμονή 4 χρόνια στο στράτευμα ενώ αν είχαν ολοκληρώσει θητεία και μετά μπήκαν εποπ σε 3 χρόνια. Σίγουρα ήταν εποπ και όχι οβα ο αδερφός σου ; Απλά γιατί πριν από τη 3ετία αν παραιτηθούν πιστεύω είναι γνωστό ότι έχουν διάφορα προβλήματα (νομίζω μέχρι και επιστροφή χρημάτων αλλά και θητεία κανονική αν δεν έχουν κάνει)
logistoulis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Αυλώνα το φαγητό ήταν ο,τι πιο εμετικό Μόνο το χοιρινό ήταν σχετικά safe Όσο για τα χέρια που λέτε κάποια στιγμή που με χωσαν στα μαγειρεία και έπρεπε να βγάλουμε το κρέας από τις τεράστιες χύτρες όπως καταλαβαίνετε το να βγάλεις τόσο πολύ λίγο λίγο με την κουτάλα (αν θυμάμαι το βγάζαμε από κει που είδε μπει να μαλακώσει και το βάζαμε στα ταψιά να τελειώσει το ψήσιμο) δεν ήταν απόλυτα εφικτό να γίνει σε λογικό χρόνο οπότε χερουκλες και αγιος ο θεός Τουλάχιστον στη λατζα τα έπλενα όλα όσο πιο καλά μπορούσα, μια μέρα φυσικά κόντεψα να ξερασω όταν από τα ζώα τους υεα μας ήρθαν ταψιά παρατημένα πάνω από βδομάδα με υπολείμματα πετρωμενου κοτόπουλου που ούτε σύρμα ούτε τίποτα μόνο με νυχι ξεκολλαγε η βρωμα και μυριζε θάνατο Εκείνο το μήνα είχα χάσει 6-7 κιλά για πλάκα και έκτοτε μισώ και τον στεργίου βλέπω τη μάρκα και με πιάνει αποστροφή όσο κι αν πειναω 1
Rodes Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Στις μονάδες τι παίζει με τις διανυκτερεύσεις; Αν το σπίτι μου είναι κοντά (εντός 30χλμ) μπορώ να διανυκτερεύω όταν δεν θα έχω υπηρεσίες. Μερικές φορές όμως μπορεί να μην προλαβαίνω να φτάνω νωρίς για να παρουσιαστώ στο στρατόπεδο/μονάδα μετά από διανυκτέρευση. Η ερώτηση μου είναι: Γίνεται να διαλέγω πότε θέλω να διανυκτερεύσω; Ή το δηλώνω στην αρχή και μετά δεν αλλάζει μέχρι το τέλος της θητείας μου στην μονάδα;
MikeJ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Κάνεις αίτηση στη μονάδα σου με ένα λογαριασμό δεη και μια υπεύθυνη δήλωση από κεπ του ατόμου που θα σε φιλοξενεί στο σπίτι του για τις διανυκτερεύσεις (πατέρα-μητέρα). Υπάρχουν θεωρητικά κάποια όρια σε απόσταση (αλλού 20 αλλού 40 χλμ) και στο ότι το άτομο πρέπει να είναι συγγενής πρώτου βαθμού αλλά αυτά είναι και λίγο στην ευχέρεια του διοικητή και της μονάδας στο κατά πόσο λυγίζονται. Από εκεί και πέρα εφόσον εγκριθεί τις μέρες που είσαι εξοδούχος (δλδ δεν έχεις υπηρεσία) και δεν έχει νυχτερινή ή κάτι τέτοιο δικαιούσαι να διανυχτερεύσεις εκτός μονάδας. Υποχρεωτικό δεν είναι να κάνεις χρήση της διανυχτέρευσης σε κάθε έξοδο (απλά ενημερώνεις ότι θα κοιμηθείς μέσα σαν εξοδούχος για να ξέρουν πόσοι είναι εντός μονάδας) Αν κάνεις όμως χρήση της διανυχτέρευσης οφείλεις να είσαι μέσα στη μονάδα την άλλη μέρα την ώρα του εγερτηρίου δλδ 6 τις καθημερινές και 7 και 30 τα σκ και τις αργίες. Στη δεύτερη μονάδα που ήμουνα λόγω του ότι όλοι δικαιούνταν ΔΝ, υπήρχε για τις καθημερινές η διευκόλυνση του να μπαίνουμε μέχρι τις 6 και 30 αντί για 6 αλλά αυτό και πάλι ήταν θέμα της μονάδας και δεν ισχύει γενικά. 1
Rodes Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Κάνεις αίτηση στη μονάδα σου με ένα λογαριασμό δεη και μια υπεύθυνη δήλωση από κεπ του ατόμου που θα σε φιλοξενεί στο σπίτι του για τις διανυκτερεύσεις (πατέρα-μητέρα). Υπάρχουν θεωρητικά κάποια όρια σε απόσταση (αλλού 20 αλλού 40 χλμ) και στο ότι το άτομο πρέπει να είναι συγγενής πρώτου βαθμού αλλά αυτά είναι και λίγο στην ευχέρεια του διοικητή και της μονάδας στο κατά πόσο λυγίζονται. Από εκεί και πέρα εφόσον εγκριθεί τις μέρες που είσαι εξοδούχος (δλδ δεν έχεις υπηρεσία) και δεν έχει νυχτερινή ή κάτι τέτοιο δικαιούσαι να διανυχτερεύσεις εκτός μονάδας. Υποχρεωτικό δεν είναι να κάνεις χρήση της διανυχτέρευσης σε κάθε έξοδο (απλά ενημερώνεις ότι θα κοιμηθείς μέσα σαν εξοδούχος για να ξέρουν πόσοι είναι εντός μονάδας) Αν κάνεις όμως χρήση της διανυχτέρευσης οφείλεις να είσαι μέσα στη μονάδα την άλλη μέρα την ώρα του εγερτηρίου δλδ 6 τις καθημερινές και 7 και 30 τα σκ και τις αργίες. Στη δεύτερη μονάδα που ήμουνα λόγω του ότι όλοι δικαιούνταν ΔΝ, υπήρχε για τις καθημερινές η διευκόλυνση του να μπαίνουμε μέχρι τις 6 και 30 αντί για 6 αλλά αυτό και πάλι ήταν θέμα της μονάδας και δεν ισχύει γενικά. Κατατοπιστικότατος! Ευχαριστώ.
Razor_7 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Αυλώνα το φαγητό ήταν ο,τι πιο εμετικό Μόνο το χοιρινό ήταν σχετικά safe Όσο για τα χέρια που λέτε κάποια στιγμή που με χωσαν στα μαγειρεία και έπρεπε να βγάλουμε το κρέας από τις τεράστιες χύτρες όπως καταλαβαίνετε το να βγάλεις τόσο πολύ λίγο λίγο με την κουτάλα (αν θυμάμαι το βγάζαμε από κει που είδε μπει να μαλακώσει και το βάζαμε στα ταψιά να τελειώσει το ψήσιμο) δεν ήταν απόλυτα εφικτό να γίνει σε λογικό χρόνο οπότε χερουκλες και αγιος ο θεός Τουλάχιστον στη λατζα τα έπλενα όλα όσο πιο καλά μπορούσα, μια μέρα φυσικά κόντεψα να ξερασω όταν από τα ζώα τους υεα μας ήρθαν ταψιά παρατημένα πάνω από βδομάδα με υπολείμματα πετρωμενου κοτόπουλου που ούτε σύρμα ούτε τίποτα μόνο με νυχι ξεκολλαγε η βρωμα και μυριζε θάνατο Εκείνο το μήνα είχα χάσει 6-7 κιλά για πλάκα και έκτοτε μισώ και τον στεργίου βλέπω τη μάρκα και με πιάνει αποστροφή όσο κι αν πειναω Σε ποιό σώμα ήσουν?
logistoulis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Υγειονομικο και ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί (Αν και παρατηρούσα ότι στο κέντρο σχετικά μεγάλους με πτυχία κτλ μας είχαν εκεί με τους γιατρούς και υπήρχε πολιτισμός, λίγο πιο δίπλα στους τεθωρες ήταν τα 19χρονα μαλακιστηρια) Είχα γνωρίσει σε άλλη μονάδα νοσοκόμο που ήταν μηχανικό και γελαγαμε Και μάλιστα δεν με άλλαξαν σώμα μετά το κέντρο γιατί πολλοί έγιναν ΤΘ, με έστειλαν νοσοκομείο για ειδικότητα νοσοκόμου όπου δεν ήξερα τίποτα και στην υπόλοιπη θητεία μου ήμουν φυσικά σκοπανθρωπος καθότι άσχετος (Μόνο μια φορά έκανα στα επείγοντα υπηρεσία με νοσοκόμους και φρικαρα, ήμουν επικίνδυνα αδαής) Το μόνο γαμάτο του υγειονομικού είναι ότι προβλέπεται νοσοκόμος σε κάθε μονάδα οπότε έκανα βόλτες εγώ σε τεθωρακισμένα, υλικού πολέμου, νοσοκομείο, εφοδιασμού μεταφορών.. Αλλά κατά τα άλλα δεν σου προσφέρει κάτι καλό όπως οι διαβιβαστες για παράδειγμα ή οι καθαρά υλικού πολέμου που την περνάνε πιο ζάχαρη (κάτι οικονομικά, έρευνα πληροφορικής ή γησ δεν τα πιάνω καν γιατί αυτά θέλουν γερό δόντι)
Pablo_Hasan Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2017 Παίδες λίγη βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος γιατί έσκασε στο άκυρο ένα θέμα με θητεία! Ο αδερφός μου είχε κάνει διετή θητεία ως ΕΠΟΠ στις ειδικές δυνάμεις και για διάφορους λόγους μαζί με άλλα 30+ άτομα είχαν υποβάλλει αίτηση παραίτησης για να φύγουν. Πέρυσι του είχαν ζητήσει κάποιο αποδεικτικό - έγγραφο για τη θητεία του από τη στρατολογία, το οποίο τους το παρέδωσε χωρίς να υπάρξει καμία μετέπειτα ενημέρωση. Εγώ κάνω θητεία τώρα στην Αεροπορία και χρειάστηκα ένα αντίγραφο του απολυτηρίου του στρατού του αδερφού μου. Και εδω είναι που ξεκίνησε το πρόβλημα. Έκανε αίτηση κανονικά στο ΚΕΠ και τον κάλεσαν από τη στρατολογία λέγοντας ότι ο φάκελός του είναι "ανοιχτός" και ότι υπάρχουν εκκρεμότητες και θα τον ενημέρωναν με επιστολή. Έπειτα από μερικές μέρες έστειλαν ένα έγγραφο στο σπίτι το οποίο αναγράφει ότι είναι υπόχρεος να παρουσιαστεί στη Β ΕΣΣΟ 2018, δηλαδή τον προσεχή Μάρτιο και πάθαμε πλάκα όλοι. Ξέρει κανείς τι ισχύει με αυτο το θέμα? Δηλαδή 2 χρόνια θητείας και εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις διαγράφεται και πρέπει τώρα 30 χρονών να κάνει πάλι θητεία στο στρατό; Και έπειτα από τόσα χρόνια τι έκαναν αυτοί στη στρατολογία; τώρα το θυμήθηκαν; Μπορούμε να κάνουμε κάτι; Υπάρχουν εποπ στρατιώτες στις ειδικές δυνάμεις; Πονηρός πάντως ο αδερφός σου, και λιγότερες υπηρεσίες και μισθό έπαιρνε. Την παραίτηση πώς την έκανε; Άλλαξε το Ι του; (Είχαμε έναν εποπ στρατιώτη που βγήκε Ι3 για να παραιτηθεί) Σε κάθε περίπτωση μπορεί να κάνει το ίδιο με την θητεία, να βγει Ι5 με την ίδια διαδικασία που κάνουν όλοι. Στην αεροπορια γιατί σου ζήτησαν απολυτηριο του αδερφού σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις