Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το ήξερα ότι το φαγητό που δίνουν στους φαντάρους ειναι παμφτηνο αλλά όχι και 83 σεντ την ημερα ρε πουστηδες. Οι τροφές των στρατιωτικών σκύλων κοστίζουν 3 φορές παραπάνω 

Αναφορά σε κείμενο

Η αγορά κάθε σκύλου κοστίζει 2.000 - 2.200 ευρώ. Ορισµένοι προέρχονται από τοπρόγραµµα αναπαραγωγής που εφαρµόζει ο Στρατός. Η δαπάνη για φαγητό είναι περίπου 3 ευρώ την ηµέρα για κάθε σκύλο – πρόκειται για ξηρά τροφή υψηλής διατροφικής αξίας (Super Premium)

http://www.tanea.gr/news/greece/article/4636676/?iid=2

θητεια, ο πιο ξεφτιλισμένος θεσμός του ελληνικού κράτους.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν είναι 83 cent τη μέρα τότε πως δικαιολογείται ότι ο μισθός είναι 8 ευρώ ; Δεν υποτίθεται ότι τα 8 είναι ότι απομένει από τα 650 νομίζω αφότου αφαιρεθούν σίτιση στέγαση κλπ.  Αν η σίτιση είναι κάτω από 30 ευρώ το μήνα, πόσο κοστολογούν τη στέγαση πχ ; 

Δημοσ.
Στις 11/1/2018 στις 12:47 ΜΜ, Xristaras12 είπε

επανέρχομαι στο θέμα για μερικές απορίες ακόμα για το τι θα χρειαστεί να έχω μαζί μου (χαρτιά κλπ,λοιπό εξοπλισμό, ρουχισμό, ξυριστικά κλπ. )

όποιος μπορεί να κάνει εναν κόπο (ας δώσει και λινκ απο παλαιότερα ποστ να διαβάσω δεν υπάρχει πρόβλημα)

επίσης με τα κινητά τι γίνεται; εχω το παλιό μου νοκια 206 αλλα δυστυχώς έχει κάμερα πάνω, θα γίνει μπέρδεμα; δεν θα πάρω καποιο σμαρτφον για αρχή μέχρι να δω τι παίζει.

Θα ζητάνε και μια ακτινογραφία θώρακος ( συν άλλη μια που πρέπει να κάνεις για να απολυθείς), αρκετοί παρουσιάζονται με αυτήν.
Η προσωπική μου συμβουλή είναι να ΜΗΝ την έχεις και να σε στείλουν να την κάνεις, παρέα με όλους όσους το ξέχασαν.

Για ξυριστικά είθισται έξω από τα μεγάλα κέντρα να γίνεται προμόσιον, με ολόκληρο σετ.

Για το οδηγός που έγραψες πιο πάνω, αν έχεις πχ μυωπία είσαι ακατάλληλος για οδηγός, το δηλώνεις όταν μπεις και φυσικά το ελέγχουν αυτό.

Επίσης δηλώνεις αν έχεις δερματοστιξία, και αν έχεις κάνει χρήση ναρκωτικών. Ήμουν στην κατάταξη του (γκ)Αυλώνα  στο ΣΤΕΠ και έρχεται σε κάποια φάση ο παλιός γραφέας και υπεύθυνος κατά κάποιο τρόπο "ρε 2500 άτομα μπήκαν, ούτε ένας δεν έχει δοκιμάσει ναρκωτικά"

Δημοσ.

Καλησπερες.

Μου στειλανε να κανω αιτηση για το Μαρτιο που μπαινω.Ειμαι στρατο ξηρας.

Ειμαι ακομα φοιτητης(αν και κανω διπλωματικη και εχω ελαχιστα μαθηματα) .

Σκεφτομαι να δηλωσω Κυπρο.Αδειες για να δινω μαθηματα απο εκει δινουν?και εαν ναι ,καλυπτουν καμια μεταφορα?Τελος,επειδη υπαρχει μια ελαχιστη περιπτωση για βυσμα,αν δηλωσω Κυπρο γινεται να με πανε πουθενα αλλου μετα?

Εαν δε δηλωσω Κυπρο,λεω για καμια Λαρισα η Ιωαννινα.Φυσικα ξερω οτι το οτι θα το δηλωσω δε σημαινει οτι θα παω εκει.Ξερουμε τι παιζει με τα στρατοπεδα αυτα?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, MikeJ είπε

Αν είναι 83 cent τη μέρα τότε πως δικαιολογείται ότι ο μισθός είναι 8 ευρώ ; Δεν υποτίθεται ότι τα 8 είναι ότι απομένει από τα 650 νομίζω αφότου αφαιρεθούν σίτιση στέγαση κλπ.  Αν η σίτιση είναι κάτω από 30 ευρώ το μήνα, πόσο κοστολογούν τη στέγαση πχ ; 

Δεν ξέρω, υποπτεύομαι ότι τα 650 ή οτιδήποτε άλλο πόσο είναι παπατζιλικια, έχεις κάποια (σοβαρή) πηγή; 

Δημοσ.

Πάντως το φαΐ που έφαγα στην Πλάτη ήταν άπαιχτο, μακάρι να έβρισκα και έξω τέτοιο φαγητό με 83cents :P 

Δημοσ.

Δεν είπα οτι δεν είχα ξαναφάει κάτι, απλα απο τα 3 στρατόπεδα που πέρασα οι μάγειρες το είχαν στο συγκεκριμένο.
Δεν περίμενα να φάω σουσι ούτε κάτι που δεν θα ετρωγα και εκτός στρατου, μια χαρά ηταν και η κότα και οι φακές.

Δημοσ.

Κάπου το είχα διαβάσει παλαιότερα νομίζω ότι δηλαδή τα 8,71 σαν μισθός δεν προκύπτει τυχαία. Απλά τόσο υποτίθεται μένει ως υπόλοιπο από ένα αρχικό ποσό που και πάλι υποτίθεται είναι το 70 % του μισθού του μόνιμου υπαξιωματικού (γι αυτό είπα 650 ) αφού αφαιρεθούν τα έξοδα σίτισης, στέγασης, ένδυσης, υγειονομικής περίθαλψης κλπ.... Προφανώς είναι παπάτζες, ακόμα και αν ισχύει τυπικά απλά μου έκανε εντύπωση πως αν κοστολογούν τη σίτιση τόσο λίγο, πόσο κοστολογούν τα υπόλοιπα ώστε να εξανεμίζεται ο (θεωρητικός) μισθός.

• Like 1
Δημοσ.

Με κατάσταση επιβίβασης για τρένο και "οικονομική" θέση, μπορώ να ταξιδέψω δωρεάν από Αθήνα μέχρι Θήβα με το IC (ΙnterCity) τρένο που είναι πιο ακριβό από τα υπόλοιπα. Εάν όχι, μπορώ ταξιδέψω πληρώνοντας την διαφορά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαστε 4 αδέρφια 2 αγόρια 2 κορίτσια, υπηρέτησα 8μηνη θητεία σαν πρώτος γιος έχει δικαιωμα και ο αδερφός μου για 8μηνη θητεια; ειναι ο τεταρτος κατα σειρα

Στο parousiasi.army.gr έχει επιλογή να διαλέξεις στρατόπεδο παρουσιάσεως, όπου δηλώσεις θα σε στείλουν ή είναι τυπικό; (Τι ξέρουμε για το Στρατόπεδο Στρατηγού Πλαστήρα Νικόλαου στην Λάρισα;)

Επεξ/σία από Phoenix7
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...