blackdeagle Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, logistoulis είπε να σου πω την αλήθεια προτιμώ που πήγα στρατό και είμαι στην ελλάδα παρά να ήμουν στην αλβανία και να μην πήγαινα (που στην ηλικία που είμαι θα είχα πάει κι εκεί μάλλον) επίσης μην τα ξαναλέμε, ναι είναι το υπέρτατο χάσιμο χρόνου αλλά με τα ζώα που έχουμε απέναντι είμαστε αναγκασμένοι να χαλάμε χρόνο και άπειρο χρήμα σε αυτό μπορούμε βέβαια να περιμένουμε να δεήσουν οι αμερικάνοι να τραβήξουν το αυτί των τούρκων όπως έκαναν και στη κύπρο.. τους ευρωπαίους δεν τους υπολογίζω καν στρατιωτικά σχεδόν όλοι είναι πιο ξεφτίλες και από μας, αλλά και αυτοί που δεν είναι δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν τίποτα αν το πράγμα σοβαρέψει γιατί τα παιδιά είναι γτπ (και ας είναι 8000 χρόνια μπροστά στις πλάτες των άλλων) όχι ότι εμείς μπορούμε να νικήσουμε την τουρκία, αλλά ας έχουν έστω να σκέφτονται και τις ενδεχόμενες δικές τους απώλειες που δεν θα είναι και μικρές Εδώ μόνο οι στρατόκαυλοι θα πάνε για πόλεμο,κανένας άλλος. ούτε εγώ.. Οι καραβανάδες αξιωματικοί θα πάνε στη Γαλλία στη πρεσβεια μας εκεί,ετσι ειναι τα απορρητα που τα ξερουμε ολοι,και θα πάνε λίγοι που θα πεθάνουν. Σε τέτοια περίπτωση γιατί ξαναλέω το θέμα πολέμου και επιστράτευσης είναι απλή φαντασία.Δεν πρόκειται να γίνει εφόσον στη μέση είναι η Ε.Ε.,ΗΠΑ,ΝΑΤΟ. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2018 από blackdeagle 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 4 ώρες πριν, DaRkWeAvEr είπε Αύριο Υποψιν οτι, ειδικα εαν (τελικως) "χτυπησεις αναβολη", κανεις δεν θα ασχοληθει για την 1 ημερα, ουτε προσδοκουν να εισαι απαραιτητως, και μονο, στην ημερα που σε καλουν! Μπορεις να μπεις, σε ολοκληρη την εβδομαδα καταταξης (οσο διαρκει, οχι στο Σαββατοκυριακο, οχι στην επομενη!) Αλλα δεν ξερω αν μπορεις αυριο να κανεις -η οχι αν αρνηθουν- κατι εδω = απο/στο Φρουραρχειο...
lastjedi Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2018 ερώτηση. Είχα παρουσιαστεί κέντρο Τρίπολη αλλά πριν την 3η μερα (πριν την ορκωμοσια) πηρα αναβολη για λογους υγειας.. αν την κοψω την αναβολη και μπω τον Μαιο θα μπω με τους εξ αναβολης 1 εβδομαδα πιο πριν; Η κανονικα με τους νεοσυλλεκτους;
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Στην επιτροπή απαλλαγών μπορώ να πάω και ποιο μπροστά η μόνο 5 μέρες πριν την λήξη(9/4); Ξέρει κάνεις τι κάνουν σε αυτή την επιτροπή; η απλός βάζουν τίποτα υπογραφές και φεύγω;
blackdeagle Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 15 ώρες πριν, lastjedi είπε ερώτηση. Είχα παρουσιαστεί κέντρο Τρίπολη αλλά πριν την 3η μερα (πριν την ορκωμοσια) πηρα αναβολη για λογους υγειας.. αν την κοψω την αναβολη και μπω τον Μαιο θα μπ με τους εξ αναβολης 1 εβδομαδα πιο πριν; Η κανονικα με τους νεοσυλλεκτους; όχι.δεν πας με νεοσυλλεκτους... αν και δεν ειμαι 100% σιγουρος
tsioulak Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 15 λεπτά πριν, spiderman 20999 είπε Στην επιτροπή απαλλαγών μπορώ να πάω και ποιο μπροστά η μόνο 5 μέρες πριν την λήξη(9/4); Ξέρει κάνεις τι κάνουν σε αυτή την επιτροπή; η απλός βάζουν τίποτα υπογραφές και φεύγω; Για την επιτροπή απαλλαγών ακολουθείς τις οδηγίες που γράφει η επιστολή που σε στείλαν. Οσον αφορα το τι κάνουν στην επιτροπή, εχω ακούσει και περιπτώσεις που τελείωσε η περίπτωση σε 5 λεπτά αλλα εχω ακούσει και περιπτώσεις που πηγε πάνω απο μισάωρο, ανάλογα την περίπτωση.
Davanelo15 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Ρε μάγκες κάποιος που ηταν Ι4 στον στρατό πάει κανονικά επιστράτευση.? Τι να κάνει δλδ θαλαμοφυλακας.?
aris1986 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, Davanelo15 είπε Ρε μάγκες κάποιος που ηταν Ι4 στον στρατό πάει κανονικά επιστράτευση.? Τι να κάνει δλδ θαλαμοφυλακας.? Τι εννοεις επιστρατευση πολεμος; Αν ναι εν καιρω θητειας: τοτε συνηθως τρεχουν, διαβιβαζουν, μεταφερουν οπλισμο, πυρομαχικα και οτι αλλη βρωμοδουλεια γενικων καθηκοντων. Αν ειναι εκτος εξαιρουνται απο το απολυτηριο φαινεται αυτο, τι χρωμα εχει.
Davanelo15 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, aris1986 είπε Τι εννοεις επιστρατευση πολεμος; Αν ναι εν καιρω θητειας: τοτε συνηθως τρεχουν, διαβιβαζουν, μεταφερουν οπλισμο, πυρομαχικα και οτι αλλη βρωμοδουλεια γενικων καθηκοντων. Αν ειναι εκτος εξαιρουνται απο το απολυτηριο φαινεται αυτο, τι χρωμα εχει. Φιλε εγώ ήμουν Ι4 στον στρατο γιατι είμαι μονόφθαλμος δλδ βλεπω μονο απο ενα ματι.. το χαρτί που μου στειλανε ηταν πράσινο ομως.. συγνώμη που σου μιλάω στον ενικό ελπιζω να μην υπάρχει πρόβλημα
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 52 λεπτά πριν, tsioulak είπε Για την επιτροπή απαλλαγών ακολουθείς τις οδηγίες που γράφει η επιστολή που σε στείλαν. Οσον αφορα το τι κάνουν στην επιτροπή, εχω ακούσει και περιπτώσεις που τελείωσε η περίπτωση σε 5 λεπτά αλλα εχω ακούσει και περιπτώσεις που πηγε πάνω απο μισάωρο, ανάλογα την περίπτωση. Δεν μου εχουν στυλει κατι,απλος ενα χαρτι μου εδωσε η στρατολογια οταν εδωσα τα χαρτια απο τρο φρουραρχειο που λειε οτι πρεπει να περασω απο την επιτροπη απαλλαγων μεχρι 9/4. Απλα ρωτα αν μπορω π.χ να παω αυριο. Γιατι εχω ακουσει οτι μπορω μεχρι 5 μερες πρειν τη ληξη, και αλλες που λενε οτι μπορω να παω οποια μερα θελω εντος του μηνα
aris1986 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, Davanelo15 είπε Φιλε εγώ ήμουν Ι4 στον στρατο γιατι είμαι μονόφθαλμος δλδ βλεπω μονο απο ενα ματι.. το χαρτί που μου στειλανε ηταν πράσινο ομως.. συγνώμη που σου μιλάω στον ενικό ελπιζω να μην υπάρχει πρόβλημα Οχι σιγα το εχω προβλημα. Ενας ειμαι οχι πολλοι (Πλυθηντικος)Ποσο καιρο εχεις απολυθει. Εγω ημουν Ι1 ολμιστης και υστερα απο 4 χρονια μου ηρθε αλλο χαρτι, το οποιο κρατησα ενα αποκομμα και το εστειλα πισω αν θυμαμαι καλα σαν αναφορα παραδοσης, ηταν χρωματος λευκου. Αναφορά σε κείμενο Ο έφεδρος, μετά την απόλυση του από το στράτευμα εντάσσεται στην εφεδρεία και λαμβάνει το Ειδικό Φύλλο Πορείας (ΕΦΠ), το οποίο είναι: Πρασίνου χρώματος για την τοποθέτηση του αυτόματα σε μια Μονάδα, με τα καθήκοντα και την ειδικότητα που κατείχε κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας Λευκού χρώματος με το οποίο τον θέτει σε κατάσταση αναμονής για μελλοντική τοποθέτηση σε κάποια Μονάδα http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/efp.asp
Davanelo15 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, aris1986 είπε Οχι σιγα το εχω προβλημα. Ενας ειμαι οχι πολλοι (Πλυθηντικος)Ποσο καιρο εχεις απολυθει. Εγω ημουν Ι1 ολμιστης και υστερα απο 4 χρονια μου ηρθε αλλο χαρτι, το οποιο κρατησα ενα αποκομμα και το εστειλα πισω αν θυμαμαι καλα σαν αναφορα παραδοσης, ηταν χρωματος λευκου. http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/efp.asp Ακριβώς 6 μηνες εχω που απολύθηκα..βεβαια την μερα εκεινη μου ειπε ενας αξιωματικός οτι αυτα τα στέλνουν τυχαια και αργότερα θα ερθει άλλο χρώμα..και οτι επιστράτευση δεν παω γτ δεν έχω πιάσει όπλο.. απλα πολλά ακούγονται τελευταία 1
Adanos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 21 ώρες πριν, blackdeagle είπε Εδώ μόνο οι στρατόκαυλοι θα πάνε για πόλεμο,κανένας άλλος. ούτε εγώ.. Οι καραβανάδες αξιωματικοί θα πάνε στη Γαλλία στη πρεσβεια μας εκεί,ετσι ειναι τα απορρητα που τα ξερουμε ολοι,και θα πάνε λίγοι που θα πεθάνουν. Νομίζω υπερβάλλεις. Δεν θα πάνε μόνο οι στρατόκαυλοι πόλεμο. Ευτυχώς δεν σκέφτονταν έτσι οι νέοι που πολέμησαν κατά του 3ου Ράιχ. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έχει ξεπουληθεί τόσο που πλέον δεν ξέρω ούτε εγώ αν θα πολεμούσα.. Όμως μετά σκέφτομαι "και το μέρος που μεγάλωσα; Η γειτονιά μου; Το χωριό μου; Τι θα απογίνουν; Οι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί; Θα τους αφήσω έτσι απλά να φάνε τα σκ@τ@ για να είμαι εγώ άνετος;". Συμφωνώ πως είναι απίθανο να γίνει τέτοιο σκηνικό, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Ερντογάν είναι βλαμμένος και αυτό το "δεν θα γίνει τίποτα" το έχουν ξαναπεί και παλαιότερα πολλοί. 22 ώρες πριν, logistoulis είπε επίσης μην τα ξαναλέμε, ναι είναι το υπέρτατο χάσιμο χρόνου αλλά με τα ζώα που έχουμε απέναντι είμαστε αναγκασμένοι να χαλάμε χρόνο και άπειρο χρήμα σε αυτό Ναι, χάσιμο χρόνου μπορεί να είναι για κάποιους. Όμως αλήθεια, όσοι τελικά δεν πήγανε, πως εκμεταλλευθήκανε τον χρήσιμο χρόνο τους; Κάνανε κάτι παραπάνω; Μου θυμίζει αυτό που λένε στους καπνιστές "Ξέρεις ότι με τόσα λεφτά που έχεις ξοδέψει θα είχες μια πόρσε;" και απαντάει ο καπνιστής "Εσύ που δεν καπνίζεις, που είναι η πόρσε σου;". Είναι χάσιμο χρόνου αν το μόνο που κάνεις είναι να καθαρίζεις τουαλέτες και κάνεις γόπινγκ ή σκοπέτο 24/7. Είναι λογικό. Αλλά άλλο τόσο χάσιμο χρόνου θα ήταν αν δεν πήγαινες στρατό και ξυνόσουν και πήγαινες για καφέ κάθε μέρα χωρίς να κάνεις κάτι σπουδαίο. Βέβαια το ιδανικότερο κατά την γνώμη μου θα ήταν να υπάρξει ένα 3μηνο σωστής εκπαίδευσης και όσοι θέλουν κάνουν παραπάνω θητεία για την εμπειρία. Άντρες γυναίκες. Και όχι για τίποτα άλλο, αλλά είμαστε σε περίεργη γειτονιά. Ειδάλλως θα έλεγα να καταργηθεί πλήρως η θητεία. Αλλά... 4 1
logistoulis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, aris1986 είπε Οχι σιγα το εχω προβλημα. Ενας ειμαι οχι πολλοι (Πλυθηντικος)Ποσο καιρο εχεις απολυθει. Εγω ημουν Ι1 ολμιστης και υστερα απο 4 χρονια μου ηρθε αλλο χαρτι, το οποιο κρατησα ενα αποκομμα και το εστειλα πισω αν θυμαμαι καλα σαν αναφορα παραδοσης, ηταν χρωματος λευκου. κι εμένα μου έσκασε λευκό πριν κάποιους μήνες, αλλά δεν ήμουν εκεί μου άφησαν ειδοποιητήριο πάω να δω τι είναι και είδα στις οδηγίες ότι έλεγε να βάλω μέσα και το παλιό μου φύλλο πορείας, αλλά λέω δε γ@μιέται πού να τρέχω σπίτι (θα το είχα χάσει μάλλον).. έβαλα ό,τι χρειαζόταν από το λευκό συμπλήρωσα και ο,τι μου ζητούσαν και επί τόπου το έστειλα πίσω, το λευκό το φύλαξα αυτή τη φορά ελπίζω να μην ξαναχαθεί με τα χρόνια 16 λεπτά πριν, Adanos είπε Ναι, χάσιμο χρόνου μπορεί να είναι για κάποιους. Όμως αλήθεια, όσοι τελικά δεν πήγανε, πως εκμεταλλευθήκανε τον χρήσιμο χρόνο τους; Κάνανε κάτι παραπάνω; Μου θυμίζει αυτό που λένε στους καπνιστές "Ξέρεις ότι με τόσα λεφτά που έχεις ξοδέψει θα είχες μια πόρσε;" και απαντάει ο καπνιστής "Εσύ που δεν καπνίζεις, που είναι η πόρσε σου;". Είναι χάσιμο χρόνου αν το μόνο που κάνεις είναι να καθαρίζεις τουαλέτες και κάνεις γόπινγκ ή σκοπέτο 24/7. Είναι λογικό. Αλλά άλλο τόσο χάσιμο χρόνου θα ήταν αν δεν πήγαινες στρατό και ξυνόσουν και πήγαινες για καφέ κάθε μέρα χωρίς να κάνεις κάτι σπουδαίο. Βέβαια το ιδανικότερο κατά την γνώμη μου θα ήταν να υπάρξει ένα 3μηνο σωστής εκπαίδευσης και όσοι θέλουν κάνουν παραπάνω θητεία για την εμπειρία. Άντρες γυναίκες. Και όχι για τίποτα άλλο, αλλά είμαστε σε περίεργη γειτονιά. Ειδάλλως θα έλεγα να καταργηθεί πλήρως η θητεία. Αλλά... κοίτα ανήκω στην ιδιαίτερη κατηγορία που μισώ το στρατό γιατί δεν μου ταιριάζει η όλη φάση του δημοσίου κυρίως και δευτερευόντως του στρατού, αλλά θεωρώ απαραίτητη τη θητεία οπότε διαφωνώ σχεδόν με όλους επίσης το να καθαρίζεις τουαλέτες δεν ξέρω γιατί το λέμε και το ξαναλέμε, προφανώς και θα καθαρίσεις τις τουαλέτες που χέζεις και δεν υπάρχει λόγος να το αναφέρουμε καν θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι δεν είμαστε βρωμιάρηδες (αλλά δεν είναι) χάσιμο χρόνου είναι γιατί στους περισσότερους δεν προσφέρει κάτι (και ράμπο να μας έκαναν πάλι είναι άχρηστο στο 99.9% των περιπτώσεων) και τους κοστίζει εκεί που θα μπορούσαν να βγάζουν χρήματα, θα μπορούσαν βεβαίως να πηγαίνουν και για καφέ, όπως και να χει θα μπορούσαν να κάνουν ο,τι θέλουν και όχι κάτι που δεν θέλουν, αλλά καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να κάνουμε μόνο αυτό που θέλουμε . έχουμε δικαιώματα, έχουμε και υποχρεώσεις είναι τόσο απλό κι εμένα με πιάνει κάθε λίγο και λιγάκι η φάση "μαμά δε θέλω να πάω σχολείο", αλλά προσπαθώ να το ξεπερνάω αντί να γκρινιάζω (και όταν υπηρετούσα γκρίνιαζα διαρκώς) το μεγαλύτερο κακό πάντως του στρατού για εμένα δεν ήταν ούτε ότι έχανα το χρόνο μου, ούτε κάποια θεματάκια υγείας που προέκυψαν εκεί, ήταν το ότι το μυαλό μου είχε γίνει ζελέ από την καθυστέρηση.. πρέπει το iq μου να είχε πέσει στο μισό, αυτό ήταν ίσως η μεγαλύτερη καταπίεση όχι ότι και στην μετέπειτα ζωή δεν συνυπάρχεις με προβληματικούς, αλλά τουλάχιστον πέφτει και κάνα μαρούλι.. εκεί και είσαι με τον πάτο και γίνεσαι κι εσύ πάτος και βάζεις χρήματα και από την τσέπη σου Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2018 από logistoulis 1
Adanos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, logistoulis είπε επίσης το να καθαρίζεις τουαλέτες δεν ξέρω γιατί το λέμε και το ξαναλέμε, προφανώς και θα καθαρίσεις τις τουαλέτες που χέζεις και δεν υπάρχει λόγος να το αναφέρουμε καν θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι δεν είμαστε βρωμιάρηδες (αλλά δεν είναι) Επειδή απ' ότι κατάλαβα δεν έχεις πάει, θα σου πω γιατί το λέμε. Εσύ είσαι καθαρός, ωραία; Και σπίτι σου μπορεί να καθαρίζεις κάθε 2η ή 3η μέρα το μπάνιο και την λεκάνη. Στον στρατό όμως, ΕΣΥ θα καθαρίσεις και τα δικά σου τα καθαρά τα καμώματα, αλλά και του άλλου. Επειδή στον στρατό υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ βρωμιάρηδες, το να καθαρίζεις τις βρωμιές του βρωμιάρη είναι αγκαρία και γι αυτό το λέμε. Παράδειγμα; Όταν ήμουν στο κέντρο (ότι χειρότερο), είχαμε σε ξεχωριστό κτήριο τις τουαλέτες (10-15 τουαλέτες είναι). Μια μέρα είχα υπηρεσία καθαριότητας της τουαλέτας με ένα άλλο παλικάρι. Απ' τις 10 τούρκικες τουαλέτες, οι 7 ήταν με κάτουρα παντού εν των οποίων οι 5 ήταν με σκατά, 1 βουλωμένη και 1 που η κουράδα του "μάγκα" ήταν όχι μέσα στην περιοχή που πέφτουν τα νερά, αλλά ΕΞΩ εκεί που πατάς τα πόδια σου. Το τι λάστιχο έπεσε εκεί μέσα δεν φαντάζεσαι. 2 Αφρικές πότιζες. Υπήρχε και μια καθαρή. Τρομερό. Φαντάσου αυτό το πράγμα να το κάνεις κάθε δεύτερη μέρα γιατί ο άλλος ο βλάκας δεν μπορεί να κατανοήσει ότι αυτά που κάνει τα μαζεύει άλλος ή ακόμα και ο ίδιος. Αυτά EDIT: μάλλον τελικά κατάλαβα λάθος. Έχεις πάει στρατό. Οπότε καταλαβαίνεις λίγο πολύ τι εννοώ. Και όσον αφορά υτό με το IQ, είναι πραγματικότητα. Είναι πραγματική κατάντια με τι ανθρώπους ασχολείσαι εκεί μέσα. Ένας και ένας όλοι τους. Αναγκαστικά πέφτεις στο επίπεδο τους γιατί το χαμηλό κερδίζει το ψηλό, όπως και στα PC. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2018 από Adanos
Προτεινόμενες αναρτήσεις