Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 14/3/2018 στις 9:06 ΜΜ, lastjedi είπε

ερώτηση. Είχα παρουσιαστεί κέντρο Τρίπολη αλλά πριν την 3η μερα (πριν την ορκωμοσια) πηρα αναβολη για λογους υγειας..

αν την κοψω την αναβολη και μπω τον Μαιο θα μπω με τους εξ αναβολης 1 εβδομαδα πιο πριν; Η κανονικα με τους νεοσυλλεκτους;

Μαλλον ειναι πολύ αργά για να μπεις Μάιο. Νομίζω πως έπρεπε να την εχεις κόψει έως 28 Φεβρουαρίου. Οπότε πας το νωρίτερο για Ιούλιο.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, salonika91 είπε

Παιδιά Κύπρο παίρνουν 8μηνους;(είμαι ο μεγαλύτερος από 3 αδέρφια-αρα 8μηνο  έτσι;-αλλά ο μεσαίος έχει πάει στρατό)

δεν πρέπει να σε 8μηνο αλλά καλύτερα ρώτα. Αν είσαι 8μηνος δεν πας κύπρο . Αν πας θα κάνεις 9 μήνες κ χάνεις το δικαίωμα μετάθεση μετά τον 5 μήνα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Diskimpex είπε

Αν κανεις νοσηλεια στο στρατο,δεν μετρα σαν θητεια ; Παλια μετραγε οσο ξερω

οσο εισαι εντος νοσοκομειου μετραει κανονικά. μετα παιρνεις αναρωτικες και ειναι μαζι με τις ειδικες αδειες ενα ορισμενο συνολο ημερών (18 ήταν καποτε), περα απο αυτό το νουμερο περνας επιτροπη για να δουν αν θα τις υπηρετήσεις ή οχι...

αν μεινεις ωστόσο 1 μηνα στο νοσοκομειο πχ μετραει σα θητεια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστός σε νοσοκομείο θεωρείται κανονική θητεία, αν πας σπίτι σου κινδυνεύεις να υπηρετήσεις επιπλέον αν εξαντληθούν οι αναρρωτικες σου. 

Έτσι την έπαθε φίλος με μονοπυρήνωση και κάθισε 20 μέρες παραπάνω.. από την άλλη άτομο που τσακίστηκε σε μια μονάδα που ήμουν επειδή πήδηξε από φορτηγό με όπλα κράνη και όλα τα καλά και τσάκισε τα γόνατα του τον είχε αφήσει ο διοικητής να κάτσει σπίτι μέχρι να τελειώσει η θητεία του και δεν το προχωρησε παραπάνω, βέβαια είναι κάτι για το οποίο έφερε ευθύνη και η μονάδα παρά τη μαλακια του.

Θυμάμαι μετά από αυτό μας τα επρηζαν να κατεβαίνουμε προσεκτικά από τα Steyr , παρόλα αυτά κάποιοι συνέχιζαν να είναι κατσίκια χωρίς κανένα λόγο.. εγώ μέχρι και πεζούλια τα κατέβαινα προσεκτικά :P μια φορά πήδηξα από υψωματάκι με τις αρβύλες και τα είδα όλα ταρακουνήθηκε και ο εγκέφαλος

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, paylidis είπε

οσο εισαι εντος νοσοκομειου μετραει κανονικά. μετα παιρνεις αναρωτικες και ειναι μαζι με τις ειδικες αδειες ενα ορισμενο συνολο ημερών (18 ήταν καποτε), περα απο αυτό το νουμερο περνας επιτροπη για να δουν αν θα τις υπηρετήσεις ή οχι...

αν μεινεις ωστόσο 1 μηνα στο νοσοκομειο πχ μετραει σα θητεια

Νομιζω οι γιατροι δεν σε αφηνουν ευκολα  να φυγεις.Τουλαχιστον οσο ξερω απο δημοσιο νοσοκομειο.Δεν ξερω τι ισχυει στο στρατο.Μπορει πολλα να αλλαζουν καθε τοσο

Επεξ/σία από Diskimpex
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ανάλογα το πρόβλημά σου, δεν έχουν και αμέτρητα κρεβάτια για να τους κατσικωθείς, σε κανένα νοσοκομείο 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

ανάλογα το πρόβλημά σου, δεν έχουν και αμέτρητα κρεβάτια για να τους κατσικωθείς, σε κανένα νοσοκομείο 

Δεν πας και για τουρισμο .Εξαρτασαι απο τους αλλους .Στο στρατο υπουλο θεμα στην εποχη μου, ηταν η μεση .Πολλες φυσοθεραπιες και χαπια πανω απο μηνα.

Δημοσ.

Παιδία από τα σχόλια διαπιστώνω μια δυσαρέσκεια προς το στρατό

Γιατι φοβάστε τοσο πολύ ?

Όταν θα απολυθείτε και μετά θα λετε τι ωραία που ήμουν στο στρατό

Απολαυστε το γιατί δεν θα σας δοθούν τέτοιες ευκαιρίες ξανά εύκολα

Εγω έβαλα μέχρι και βύσμα για να μπορέσω να ξαναμπώ μια εβδομάδα μέσα για μετεκπαίδευση

Ο στρατός θα σας μάθει πειθαρχεία και κυρίως αυτοσεβασμό

Θα μάθετε βασικά οπλα και το βασικότερο να σέβεστε την ιεραρχία

Σαν πολύ έχουμε χαλαρώσει σαν λαός και αυτό δεν είναι καλό

Πρέπει να έχουμε το δόγμα του πολίτη-οπλίτη

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Όταν θα απολυθείτε και μετά θα λετε τι ωραία που ήμουν στο στρατό

Καλά σίγουρα μπορεί να θυμηθείς κάποιες καλές στιγμές και να τις αναπολήσεις, αλλά γενικά να πεις τι ωραία που ήταν εκεί δύσκολα..

Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα να θυμηθεί κανείς, σχολείο, σχολή, διακοπές με γκομενάκια.. ο στρατός είναι το τελευταίο

Ανάλογα τον άνθρωπο βέβαια

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Πάντα όταν κάτι αποτελεί παρελθόν, ο εγκέφαλος σου τείνει να σβήνει τις άσχημες στιγμές και να κρατά μόνο τις καλές ή να ωραιοποιεί καταστάσεις. Και εγώ τώρα, μετά από 6 μήνες από την απόλυση, λέω τι φάση που είχε το φυλάκιο με την ζωάρα που κάναμε εκεί, το ησυχία που απολάμβανες αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα  και τα γέλια που ρίχναμε, καθώς τις εξόδους στην σαμοθράκη όταν έφτιαχνε ο καιρός. Αλλά άμα κάτσω να το φιλοσοφήσω θυμάμαι και το συναίσθημα του να σηκώνεσαι για γερμανικό στους -2 ενώ ήσουν όλος στο sleeping bag και άλλες ωραίες φάσεις που από την κούραση και την αϋπνία με έπαιρνε ο ύπνος όρθιο! :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έσκασε ο αρχηγός ΓΕΣ σε σημείο υποδοχής νεοσύλλεκτων

http://army.gr/el/ekdiloseis/episkepsi-arhigoy-ges-se-simeia-ypodohis-opliton-thiteias-stin-periohi-eythynis-g-somatos

Όπως βλέπουμε όλα οργανωμένα και όμορφα ως συννήθως,με φυσικές αντιδράσεις...:D

Επεξ/σία από Muchacho
  • Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Παιδία από τα σχόλια διαπιστώνω μια δυσαρέσκεια προς το στρατό

Γιατι φοβάστε τοσο πολύ ?

[...]

Ο στρατός θα σας μάθει πειθαρχεία και κυρίως αυτοσεβασμό

Προσωπικά φοβάμαι μην χάσω τον αυτοσεβασμό που ήδη έχω. Δεν περίμενα να πάω στρατό για να αποκτήσω πειθαρχεία κ.λπ.

Γιατί πού ξέρεις - μπορεί με τα 8 ευρώ / μήνα που δίνουν στο στρατό, να συνηθίσω να κάνω τζάμπα αγγαρείες, να είμαι κορόϊδο και γενικά να δουλεύω τζάμπα.

Μπορεί επίσης να χαλάσω το σώμα μου με τη χάλια διατροφή και τον χάλια ύπνο του στρατού. Σίγουρα μετά θα εκτιναχθεί ο αυτοσεβασμός μου στα ύψη.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Muchacho είπε

Έσκασε ο αρχηγός ΓΕΣ σε σημείο υποδοχής νεοσύλλεκτων

http://army.gr/el/ekdiloseis/episkepsi-arhigoy-ges-se-simeia-ypodohis-opliton-thiteias-stin-periohi-eythynis-g-somatos

Όπως βλέπουμε όλα οργανωμένα και όμορφα ως συννήθως,με φυσικές αντιδράσεις...:D

χααχαχαχ τι λε ρε,τι μου θυμησες.

Απο αυτον τον τυπο ειχα περασει απο μπροστα του κρατοντας μια σκουπα μεσα στο διοικητηριο οταν καναμε καθαριοτητα (ξεχασα κι ολας πως λενε εκεινο το κτηριο στο γ σωμα) ενω ηταν 5 ατομα μπροστα του σε προσοχη ενω μιλουσε με εναν αλλον.

Η μια ηταν και στελεχος και μου εκανε γκριματσες μπας και ξυπνησω αλλα εγω στον κοσμο μου,περασα ακριβως απο μπροστα του με μια σκουπα στο χερι :lol:

Ειναι ιδιαιτερα αστειο για οσους εχουν περασει απο αυτη τη μοναδα και ξερουν τι χεσιμο πεφτει απο ολους μην τυχον και αντικρισουν αυτον τον ανθρωπο.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...