MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 τιποτα δεν παιζει, κατασκήνωση ειναι, απλά γεμίσαμε καλοαναθρεμένα μυξιάρικα που δεν έχουν απογαλακτιστεί απο την μαμά τους. Μια χαρά είναι ο στρατός. Η κοινωνία έξω είναι τρις χειρότερη και σκληρότερη. Τα ΟΥΚ ειναι αυστηρά επαγγελματικά. Φραππέ θα πίνεις μόνο αν είσαι βυσματούχος, γιατί συνηθως δεν θα προλαβαίνεις απο τις πολλές υπηρεσίες. Ξεκαθαρα αρχιλοχιας/ανθυπασπιστης. ναι σου διαβαζουν θατσερ και σου λενε μετα να κανεις αμφιβια με 7-8 μποφορ..οτι να ναι Αυτα τα ευφυολογηματα στα ελληνικα φορουμ τα λατρευω
Dropsreef Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Αξίζει για την παυλα σου να πας ειδικές δυνάμεις , μ.υ.κ κ.τ.λ ?? Αν είσαι 18,19 τράβα.Αν είσαι 25+ ούτε για αστείο.(παθών και μαθών)
darkhybridman Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 οταν υπηρχε η μυκ περνουσες σχολειο τωρα πια οχι αλλα μπορεις να περασεις το νεο σχολειο των combat divers του ελληνικου στρατου ομως
Timonkaipumpa Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Ο στρατός είναι μία κατασκήνωση για άντρες στην οποία σου δίνεται η ευκαιρία να δεις πράγματα που δεν θα έβλεπες ποτέ. Π.χ., άρματα, χειροβομβίδες κ.α. Επίσης, εκεί μέσα, και επειδή είναι δημόσιο, είναι ένα μάτσο δημόσιοι υπάλληλοι από τους χειρότερους όσο αφορά στην ευθυνοφοβία. Έτσι, εάν κάνεις του κεφαλιού σου και προσπαθήσεις να τους πας κόντρα γιατί "ο στρατός έτσι" και "ο στρατός αλλιώς" θα τους έχεις απέναντί σου. Εάν φέρνεις εις πέρας την δουλειά που σου ανατίθεται χωρίς να εκθέτεις κόσμο και χωρίς να μπορεί να εκτεθεί κόσμος τότε θα είσαι ΟΚ. Αυτό που γίνεται είναι ότι μπαίνουν ένα σωρό παιδάκια 18 - 19 χρονών που ούτε έχουν μάθει να σκουπίζουν, ούτε να συνεργάζονται, ούτε να ακούν τι τους λένε. Ευτυχώς, αυτά πάνε όλα στο πεζικό. Έτσι λοιπόν, όταν σου λένε ότι πρέπει να είναι καθαρό το όπλο σου και περασμένο με πετρέλαιο δεν στο λένε για να γυαλίζει αλλά για να μην χαλάσει και ψάχνουν να βρουν ποιος φταίει. Εάν εσύ θεωρήσεις μαγκιά το να μην το κάνεις, τότε θα έχεις μία παραπάνω γκρίνια και ένα παραπάνω χώσιμο. Εάν το κάνεις και φροντίζεις να μην γεμίσει αράχνες και σκόνες το όπλο σου, όχι επειδή είσαι στρατόκαυλος αλλά επειδή είναι ωραίο να διατηρείς καθαρά τα πράγματά σου, τότε θα απαλλαγείς από την επιπλέον γκρίνια και τα παρελκόμενα. Εάν σου πουν να κάνεις σκοπιά (που πλέον απ' ό,τι μαθαίνω είναι διπλή, έλεος) και εσύ θεωρήσεις μαγκιά να κοιμηθείς στην σκοπιά ή να επιδείκνυες ότι ακούς ραδιόφωνο ή να μην θυμάσαι δύο λεξούλες (τα συνθηματικά) τότε θα έχεις πάλι επιπλέον γκρίνια. Εάν όμως, και το τσιγάρο σου κάνεις, και το ραδιόφωνό σου ακούσεις, και το βιβλιαράκι σου διαβάσεις αλλά τα κάνεις ΜΕ ΤΡΟΠΟ και χωρίς να εκθέτεις τον κόσμο που ήρθε και σε έλεγξε και σε βρήκε ΟΚ και, επιπλέον, θυμάσαι και τις δύο ρημάδες λεξούλες... τότε είσαι πάλι ΟΚ. Από προσωπική εμπειρία, αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι Έλληνες έχουν την νοοτροπία ότι είναι μαγκιά να μην κάνεις ό,τι πρέπει να κάνεις. Ό,τι και να είναι αυτό. Και αυτό το βγάζουν πολύ έντονα στον στρατό. Λογικό είναι, στο στρατό αλλά και μετέπειτα στην δουλειά σου, να βρίσκεις απέναντί σου όμως αυτούς που βαρύνουν οι ευθύνες εάν εσύ δεν κάνεις ό,τι πρέπει να κάνεις. Για αυτό και φωνάζουν στα πιτσιρίκια που μπαίνουν, για αυτό και "ψαρώνουν" τον κόσμο, για αυτό και τα κάνουν όλα αυτά. Πας να κοιμηθείς το βράδυ και έχεις 2 - 3 πιτσιρίκια να κάνουν φασαρία επειδή τους φαίνεται κάπως να κοιμούνται σε "άλλο σπίτι" εκτός από το δικό τους ενώ όλοι οι άλλοι θέλουν να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν. Δεν είπε κανείς να κοιμηθείς ντε και καλά εκείνη την ώρα που σου λένε... αλλά εάν δεν κοιμηθείς τουλάχιστον ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣ. Κατά τα άλλα... ούτε πίεση, ούτε τίποτα από τις λαλακίες που λένε όσοι έχουν συνηθίσει να τους φροντίζει η μαμάκα τους. Και η γνώμη μου είναι... εάν δεν σου αρέσει το σώμα για το οποίο σου ήρθε το χαρτί, πήγαινε στους δόκιμους (ΥΕΑ, εάν έχεις ένδειξη) ή κάνε "αίτηση" για ειδικές δυνάμεις. Θα μάθεις και θα δεις πράγματα που δεν θα έχεις άλλη ευκαιρία να δεις.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Περιτο να σου πω οτι τουλαχιστον εκει που υπηρετησα εγω τα πιτσιρικια ηταν τα πιο κομπλε ατομα και οι μεγαλοι ηταν οι απαλευτοι που καθοντουσαν να φιλοσοφουν τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κανουν, και αν ειναι νομιμο να τους υποχρεωνουν να κανουν κατι που δεν επιθυμουν κλπ κλπ φιλοσοφιες. Τα πιτσιρικια τα ειχανε γραμενα ολα και γενικως ηταν υπακουα. Υπηρχαν και 2-3 ατιθασα, αλλα ειχαν φαση ακριβως επειδη ηταν αυθεντικα ατιθασα κι οχι επειδη κοιταζαν να γλυτωσουν μια αγκαρια για να χωσουν αλλον κλπ. Στο τελος γελουσαν και οι μονιμαδες μαζι τους. Γενικα εγω το ηθικο διδαγμα που πηρα απτο στρατο σχετικα με τις ηλικιες ειναι οτι οι μεγαλοι και δηθεν ωριμοι, ειναι οι πιο απαλευτοι στο στρατο. Μπορει να εχω αδικο και να ετυχε να ειναι ετσι στις μοναδες που περασα απλα.
Timonkaipumpa Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Περιτο να σου πω οτι τουλαχιστον εκει που υπηρετησα εγω τα πιτσιρικια ηταν τα πιο κομπλε ατομα και οι μεγαλοι ηταν οι απαλευτοι που καθοντουσαν να φιλοσοφουν τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κανουν, και αν ειναι νομιμο να τους υποχρεωνουν να κανουν κατι που δεν επιθυμουν κλπ κλπ φιλοσοφιες. Τα πιτσιρικια τα ειχανε γραμενα ολα και γενικως ηταν υπακουα. Υπηρχαν και 2-3 ατιθασα, αλλα ειχαν φαση ακριβως επειδη ηταν αυθεντικα ατιθασα κι οχι επειδη κοιταζαν να γλυτωσουν μια αγκαρια για να χωσουν αλλον κλπ. Στο τελος γελουσαν και οι μονιμαδες μαζι τους. Γενικα εγω το ηθικο διδαγμα που πηρα απτο στρατο σχετικα με τις ηλικιες ειναι οτι οι μεγαλοι και δηθεν ωριμοι, ειναι οι πιο απαλευτοι στο στρατο. Μπορει να εχω αδικο και να ετυχε να ειναι ετσι στις μοναδες που περασα απλα. Το πιστεύω αυτό που μου λες... γιατί είχα και εγώ κάτι "μεγάλους" που ήταν όντως ελεεινοί. Όμως, και λόγω σώματος στο στρατό, έτυχε να είμαι όχι με πιτσιρικαρία ενώ έβλεπα τους πιτσιρικάδες στο πεζικό πως ήταν (συγκεκριμένα σε μηχανοκίνητα τάγματα). Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες... όμως η δική μου εμπειρία μου έδειξε ότι τα πιο πολλά πιτσιρίκια είναι απάλευτα.
panosno1com Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 αν εχουν ελλειψη απο υεα εκει που παρουσιαζεσαι, σε παιρνουν κ ας μην εχεις ενδειξη! εν τω μεταξυ μερικοι που εχουν ενδειξη,κοβονται επιτηδες,οποτε εαν θες πας! τωρα βεβαια με τη κριση δε ξερω τι γινεται... συμφωνω με τον αποπανω, αν εισαι τυπικος , οχι επειδη εισαι στρατοκαυλος αλλα επειδη εισαι ατομο με παιδεια , χωρις να σημαινει οτι αν σου πουνε να κανεις κατι τρελο θα το κανεις,ειπαμε μην εισαι κ κοροιδο, τοτε θα περασει ευκολοτερα η θητεια. ή εστω αν εισαι σε δυσκολη μοναδα, θα εχεις εναν "βραχνα" λιγοτερο..
RedPanda Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Εκεί τουλάχιστον θα μπορείς να γυμνάζεσε και ετσι να περναει η ωρα σου απο το να κάθεσ μερονυχτα με ενα φραπε στο χερι αν πας κάπου αλλου ? Μονάδα υποβρύχιων καταστροφών, ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών... είναι σχολεία που μπορούν να πάνε μόνο μόνιμοι. Ειδικές Δυνάμεις μπορείς φυσικά να πας, θα παρουσιαστείς στο ΚΕΕΔ (Νέα Πέραμος Αττικής ή αλλιώς Μεγάλο Πεύκο) και από εκεί μετά από 5 εβδομάδες βασικής εκπαίδευσης πας ή σε βόρειες μοίρες (Ρεντίνα, Δράμα, Νάουσα) ή Αμφίβιες μοίρες σε νησιά ή Αλεξίπτωτα ή ΕΔ στην Κύπρο, όπου θα περάσεις 3 εβδομάδες προχωρημένη εκπαίδευση νεοσύλλεκτου (ΠΕΝ) για τον πράσινο μπερέ. Ναι στις Ειδικές δυνάμεις έχει κάθε μέρα γυμναστική, στίβο μάχης πυκνά συχνά, ασκήσεις με μπέργκιν δηλαδή μεγάλες πορείες με έναν βαρύ σάκο... Όχι δεν χρειάζεται να έχεις τρομερή φυσική κατάσταση απλά να τα πας καλά με τις κάμψεις και να έχεις καλή αντοχή. Και επειδή τα στρατόπεδα τα προσέχουν λίγο περισσότερο τα επανδρώνουν καλύτερα (σε σχέση με το πεζικό που ξεχνάν τι θα πει έξοδος) και για αυτό δεν θα φας την θητεία σου στην σκοπιά.
Anaksimandros4 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Περιτο να σου πω οτι τουλαχιστον εκει που υπηρετησα εγω τα πιτσιρικια ηταν τα πιο κομπλε ατομα και οι μεγαλοι ηταν οι απαλευτοι που καθοντουσαν να φιλοσοφουν τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κανουν, και αν ειναι νομιμο να τους υποχρεωνουν να κανουν κατι που δεν επιθυμουν κλπ κλπ φιλοσοφιες. Τα πιτσιρικια τα ειχανε γραμενα ολα και γενικως ηταν υπακουα. Υπηρχαν και 2-3 ατιθασα, αλλα ειχαν φαση ακριβως επειδη ηταν αυθεντικα ατιθασα κι οχι επειδη κοιταζαν να γλυτωσουν μια αγκαρια για να χωσουν αλλον κλπ. Στο τελος γελουσαν και οι μονιμαδες μαζι τους. Γενικα εγω το ηθικο διδαγμα που πηρα απτο στρατο σχετικα με τις ηλικιες ειναι οτι οι μεγαλοι και δηθεν ωριμοι, ειναι οι πιο απαλευτοι στο στρατο. Μπορει να εχω αδικο και να ετυχε να ειναι ετσι στις μοναδες που περασα απλα. Εχεις αδικο γιατι πχ εκει που ημουν εγω οι πιτσιρικαδες 18-20 ετων ηταν για πολλες, μα πολλες σφαλιαρες, ενω οι 28αρηδες-30ρηδες ηταν σουπερ παιδια και κυριως ΩΡΙΜΑ. Οι 22-26 ετων ηταν γενικα σε μια μεση κατασταση αλλα πιο πολυ προς το καλο. Ο στρατος sucks, γιατι απλα ο πολεμος sucks και δεν θα επρεπε να υπαρχουν πολεμοι και αντιδικιες αλλά επειδη υπαρχουν, αναγκαστικα υπαρχει. Αυτο για οσους λενε οτι ειναι αχρειαστος. Αχρειαστος θα ηταν αν ολα ηταν ιδανικα και η αγαπη υπηρχε στους ανθρωπους. Αλλά επειδη αυτες οι ευχες-δηλωσεις μοντελων σε καλλιστεια- ειναι πληρως μη ρεαλιστικες, στρατος σε μια χωρα πρεπει να υπαρχει. Ο Ελληνικος στρατος απο την αλλη sucks big time επισης, γιατι υπαρχουν απειροι ηλιθιοι καραβαναδες καθως και αλλοι, που νομιζουν οτι ειναι καποιοι και εκτονωνουν ολα τους τα προβληματα και τον κομπλεξισμο τους στους "κατωτερους" τους, στους στρατιωτες συνηθως δηλαδη. Επισης γιατι υπαρχουν επισης απειροι ηλιθιοι στρατιωτες που ειτε απο αντιδραση ειτε απο απλη βλακεια δεν κανουν το απλο που πρεπει να κανουν νομιζοντας οτι αμα δεν υπακουσουν στην διαταγη ειναι καποιοι και οτι κατι κανανε, οποτε συχνα πυκνα διαταρασσεται η ηρεμια των ανωτερων με τα γνωστα αποτελεσματα και την πληρωνουν ολοι. Και επισης γιατι υπαρχουν και μερικοι διοικητες που νομιζουν οτι θα γινει πολεμος αυριο κιολας και αρα πρεπει οι στρατιωτες να ειναι κατι σαν Αιγυπτιοι σκλαβοι. Και φυσικα μην ξεχναμε και εναν απο τους σημαντικοτερους λογους, για τον οποιο ο Ελληνικος στρατος sucks big time, που ειναι τα βυσματα και η μη αξιοκρατια που βασιλευει, οπου αυτη η μεγιστη αδικια που υπαρχει στον Ελληνικο στρατο κανει τα πραγματα χειροτερα, με εναν παραγοντα x10000.
Pablo_Hasan Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Τι παίζει με τον στρατό βρε παιδιά ? Ακούω τους πάντες να τον βρίζουν και να τον χαρακτηρίζουν "μπουρ...." Αξίζει για την παυλα σου να πας ειδικές δυνάμεις , μ.υ.κ κ.τ.λ ?? Ακουσα επίσης πως πλέον δεν παιρνουν φανταρια στην μ.υ.κ...Αληθεύει ? Εκεί τουλάχιστον θα μπορείς να γυμνάζεσε και ετσι να περναει η ωρα σου απο το να κάθεσ μερονυχτα με ενα φραπε στο χερι αν πας κάπου αλλου ? μπουρδέλο ειναι, αλλα σε μερικούς αρέσουν τα μπουρδέλα. Για πολλούς είναι πιο ευκολα απ'οτι πολίτης, μπορεί να μην πληρώνεσαι και να εισαι ανασφάλιστος αλλα ένα πιατο φαί θα το έχεις και για κάποιους ειναι αρκετό... Τα περι ειδικών δυνάμεων τα περισσότερα που ακούς ειναι μύθος, οι κληρωτοι δεν περνάνε σχολεία όπως οι επαγγελματίες, η εκπαιδευση για τους κληρωτούς ειναι αρπακόλα, κανόνικα σκοπιές και αγγαρείες, και κανονικά εμπλόκη, μπορεί να έχουν καλύτερη επάνδρωση απο άλλες μονάδες αλλά η διαχειρηση του ανθρωπινου δυναμικού και δη των στρατιωτών ειναι ό,τι ναναι. Και υπάρχουν πολλά βύσματα, όπως σε όλες τις μονάδες, αλλα εκεί πολλοί πάνε απλά για τα μόρια και να χωθούν πουθενά ειδ. φρουροί, εποπ, κτλ.
insomniaK Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 αν μπορείς, μη χάσεις το χρόνο σου πηγαίνοντας στον στρατό.
DrLo Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 τιποτα δεν παιζει, κατασκήνωση ειναι, απλά γεμίσαμε καλοαναθρεμένα μυξιάρικα που δεν έχουν απογαλακτιστεί απο την μαμά τους. Μια χαρά είναι ο στρατός. Η κοινωνία έξω είναι τρις χειρότερη και σκληρότερη. +1 Φραππέ θα πίνεις μόνο αν είσαι βυσματούχος, γιατί συνηθως δεν θα προλαβαίνεις απο τις πολλές υπηρεσίες. Ε, όχι και απαραίτητα, εξαρτάται και που θα πέσεις.
EyeofOne Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 αν μπορείς, μη χάσεις το χρόνο σου πηγαίνοντας στον στρατό. αυτό είναι το καλύτερο. Σε πάει πολύ πίσω ο στρατός σε όλα... Πήγα στα 28 μου και πραγματικά το μετάνιωσα. Και μην ακούσω περί πατριωτισμού και τα λοιπά γιατί όποιος έχει πάει στρατό (τουλάχιστον πρόσφατα) καταλαβαίνει πόσο καλά σε εκπαιδεύουν και πόσο πραγματικά προσφέρεις στην πατρίδα σου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις