Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην τα γράφετε κάτι τέτοια και πάθουν εγκεφαλικά τυχόν υποψήφια βύσματα. Βέβαια για όποιον βιαστεί να με πεί "στρατόκαυλο" κτλ, είμαι της άποψης ότι ο στρατός θα πρέπει να είναι επιλογή και όχι υποχρεώση, και να κινείται οργανωμένα σε επαγγελματικά επίπεδα.

ΑΛΛΑ, απο την στιγμή που το γαμημένο αυτό σάπιο κράτος υποχρεώνει τους πάντες να κάνουν κάτι καταναγκαστικό όπως η θητεία, τουλάχιστον ας φροντίσει να εξαλείψει όλες τις ανισότητες που προκύπτουν, και να υπάρχει κάτι κοινό για όλους, χωρίς γιωτάδες του "κρυολογήματος", λουφαδόρους, και γλείφτες.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Διαβάζοντας το σχετικό ΦΕΚ για τις αναβολές του στρατού, διαπίστωσα με ενδιαφέρον ότι η στρατολογία δεν εφαρμόζει το νόμο όπως προβλέπεται στο σχετικό ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα με το Ν. 3421 του 2005 (Δες http://www.stratologia.gr/pdf/N.3421-2005.pdf), άρθρο 18 προβλέπεται αναβολή μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του έτους που κάποιος συμπληρώνει το 28 έτος για όποιον είναι γραμένος σε ΑΕΙ/μεταπτυχιακό και το 31 έτος για όποιον είναι γραμένος σε διδακτορικό. Το άρθρο 3 διευκρινίζει ότι η ημερομηνία γέννησης ορίζεται ως η 1 Ιανουαρίου του έτους γέννησης. Δηλαδή τελικά το άρθρο 3 δεν αλλάζει τίποτα στον τρόπο υπολογισμόυ.

Όμως η στρατολογία δίνει αναβολή μόνο μέχρι το τέλος του έτους που γίνεται κανείς 27 (για όσους κάνουν βασικές σπουδές/μεταπτυχιακά) και μέχρι το τέλος του έτους που γίνεται κανείς 30 (για όσους κάνουν διδακτορικό). Πιθανόν να έχουν μπερδευτεί και η πρόθεση του νομοθέτη να ήταν διαφορετική - το ΦΕΚ όμως είναι σαφέστατο.

Σχόλια? Κανένας που θέλει να πάει στη στρατολογία με το ΦΕΚ στο χέρι να ζητήσει μεγαλύτερη αναβολή?

Δε νομίζω ότι το εφαρμόζει λάθος. Απλώς για τον στρατό (αν θυμάμαι το λέει στο ΦΕΚ αυτό) δεν μετράει πότε είναι τα γενέθλιά σου μέσα στο έτος. Στο τέλος του έτους που γεννήθηκε, θεωρείσαι ενός έτους. Για παράδειγμα, εγώ γεννήθηκα Δεκέμβριο του 1980. Στις 31 Δεκεμβρίου του 1980, για τον στρατό είχα συμπληρώσει το πρώτο έτος. Άρα, όταν ήμουν 27 και κάτι ψιλά, για τον στρατό ήμουν 28 και δεν μου έδινε αναβολή για μεταπτυχιακό. Κι εγώ την πάτησα πρώτα και μετα έμαθα.

Δημοσ.

Έλα ρε παππού που μου θελες να χαριεντίζεσαι με φοιτητριούλες και να σε χάσει ο Ένδοξος και Τιμημένος Ε. Σ.

Δημοσ.

θελω επιγοντος βοηθεια.προκειται την τριτη να παρουσιαστω στην αρτα για φανταρος.ομως εκει θα παρω αναβολη για λογους υγειας και συγκεκριμενα γονατο.αυτο που θελω πριν παω εκει ειναι χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο που να γραφει τι εχω.ειχα παρει πιο πριν 2 αναβολες(6μηνες). Η 1τη ηταν για χιαστο και μηνισκο και η 2η για ατροφια τετρακεφαλου.Την δευτερα θα παω στον γιατρο μου στο νοσοκομειο να του πω να μου γραψει κατι καινουργιο για 6μηνη αναβολη και αυτο γιατι αν μπω στρατο καταστραφηκα.τωρα βρηκα δουλεια και δεν θελω να την χασω.τι προτεινεται να του πω να γραψει;μπορουμε να ξαναγραψουμε ατροφια τετρακεφαλου με ισχυρους πονους στο γονατο που απαιτουν φυσικοθεραπειες;η αληθεια ειναι οτι ακομα ειναι ατροφισμενος ο τετρακεφαλος και οτι πονοι υπαρχουν αρκετοι στις αποτομες κινησεις,οπως και στην ορθοστασια.ξερει κανεις κατι αλλο;συνηθως ο στρατιωτικος γιατρος γραφει οτι δει απο το χαρτι που θα του φερω απο το δημοσιο. Σας παρακαλω οποιος ξερει ας βοηθησει. Ευχαριστω προκαταβολικα!!

*** ειδα τωρα οτι υπαρχει και η χονδροπαθεια επιγονατιδας και μπορει να την παθει καποιος που εχει χιαστο

Δημοσ.

ειδα τωρα οτι υπαρχει και η χονδροπαθεια επιγονατιδας και μπορει να την παθει καποιος που εχει χιαστο

υπαρχει και αυτό αλλα θεωρητικα για αυτούς δεν ειναι τόσο "σοβαρο"... Προσωπικά επειδη το εχω ειναι φριχτός ο πόνος ωρες ώρες, αλλα δεν ειπα τίποτα ποτε καθ όλη τη θητεία μου γιατι πολύ απλα δε θα δεχόμουν να ειμαι γιωτας.

Το σίγουρο ειναι οτι θα σε βγαλουν Ι4 και θα υπηρετησεις κανονικα... Οι αναβολές δε γίνονται επ απειρο να ανανεώνονται.

Δημοσ.

υπαρχει και αυτό αλλα θεωρητικα για αυτούς δεν ειναι τόσο "σοβαρο"... Προσωπικά επειδη το εχω ειναι φριχτός ο πόνος ωρες ώρες, αλλα δεν ειπα τίποτα ποτε καθ όλη τη θητεία μου γιατι πολύ απλα δε θα δεχόμουν να ειμαι γιωτας.

Το σίγουρο ειναι οτι θα σε βγαλουν Ι4 και θα υπηρετησεις κανονικα... Οι αναβολές δε γίνονται επ απειρο να ανανεώνονται.

και καλα κανεις και δεν ηθελες να εισαι γιοτας.δικαιωμα ομως του καθεμιανου το τι θελει να κανει

και το τι αντεχει!δεν περναμε ολοι καλα στην ζωη μας ουτε εχουμε ανεσεις που για αλλους ειναι

καθημερινοτητα.εμενα η μανα μου ειναι χωρισμενη και ανεργη,το ιδιο και ο αδελφος μου και εγω πριν

3 μερες επιασα δουλεια και δεν θελω να την αφησω!παιδευομαι 2 χρονια απο οταν επαθα τον χιαστο

και ακομα το ποδι ποναει.με το να μπω στρατο απλα καταστρεφομαι γιατι χανω δουλεια,λεφτα(που ηδη

δεν υπαρχουν)και 9 μηνες.οποτε εμενα δεν με νοιαζει το να ειμαι γιοτας απο την στιγμη που η ζωη μου

ειναι ετσι.με νοιαζει να παρω τωρα ακομα μια 6μηνη αναβολη και αφου τα βολεψω με την δουλεια μου

οταν ειναι να ξαναπαρουσιαστω θα το κανω ανετα!τωρα ομως στο θεμα μας.οποιος ξερει κατι σε αυτο που ρωτησα

ας μου πει.ευχαριστω και παλι! και ολα αυτα που ειπα φιλικα!

Δημοσ.

Αφού θα πας στον γιατρό σου (που φαντάζομαι ότι είναι ορθοπεδικός), για ποιό λόγο κάθεσαι και ψάχνεις στο ίντερνετ διαγνώσεις; Ξέρει αυτός τι να σου γράψει για να γίνει πιστευτό. Εσύ θα του πεις;

Δημοσ.

εχεις δικιο απλα εχω αγχωθει οσο ναναι με την διαδικασια να παρουσιαστω στο στρατοπεδο.

ξερει κανεις τουλαχιστον αν θα εχω ξεμπερδεψει αυθημερων;γιατι στην δουλεια μου δινει

μονο δευτερα-τριτη αδεια. (δευτερα απογευμα θα ειμαι αρτα,τριτη 8 θα ειμαι στο στρατοπεδο

και μετα δεν εχω ιδεα τι γινεται)καποιος μου ειπε να παω και με συνοδο ετσι ωστε να τελειωσω

κατευθειαν!τι ισχυει;;;

Δημοσ.

και καλα κανεις και δεν ηθελες να εισαι γιοτας.δικαιωμα ομως του καθεμιανου το τι θελει να κανει

και το τι αντεχει!δεν περναμε ολοι καλα στην ζωη μας ουτε εχουμε ανεσεις που για αλλους ειναι

καθημερινοτητα.εμενα η μανα μου ειναι χωρισμενη και ανεργη,το ιδιο και ο αδελφος μου και εγω πριν

3 μερες επιασα δουλεια και δεν θελω να την αφησω!παιδευομαι 2 χρονια απο οταν επαθα τον χιαστο

και ακομα το ποδι ποναει.με το να μπω στρατο απλα καταστρεφομαι γιατι χανω δουλεια,λεφτα(που ηδη

δεν υπαρχουν)και 9 μηνες.οποτε εμενα δεν με νοιαζει το να ειμαι γιοτας απο την στιγμη που η ζωη μου

ειναι ετσι.με νοιαζει να παρω τωρα ακομα μια 6μηνη αναβολη και αφου τα βολεψω με την δουλεια μου

οταν ειναι να ξαναπαρουσιαστω θα το κανω ανετα!τωρα ομως στο θεμα μας.οποιος ξερει κατι σε αυτο που ρωτησα

ας μου πει.ευχαριστω και παλι! και ολα αυτα που ειπα φιλικα!

δεκτη η αποψη σου, αλλα και αλλοι εχουν προβληματα και δεν πιστευω οτι ουτε 10% των στρατευόμενων γουστάρουν να πάνε... Από κει και πέρα παρε το χαρτί απο σημόσιο νοσοκομείο και πηγαινε στο φρουραρχείο ή το στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου (όπως προείπαν).

Δεν παρεξηγω :rolleyes:

Δημοσ.

δεκτη η αποψη σου, αλλα και αλλοι εχουν προβληματα και δεν πιστευω οτι ουτε 10% των στρατευόμενων γουστάρουν να πάνε... Από κει και πέρα παρε το χαρτί απο σημόσιο νοσοκομείο και πηγαινε στο φρουραρχείο ή το στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου (όπως προείπαν).

Δεν παρεξηγω :rolleyes:

να σαι καλα :) απλα παιδια μου ειπαν οτι μεσω στρατοπεδου θα το κανω στην αρτα.και ελεγα

μηπως ειχε καποιος εμπειρια απο αναβολη σε στρατοπεδο.

Δημοσ.

να σαι καλα :) απλα παιδια μου ειπαν οτι μεσω στρατοπεδου θα το κανω στην αρτα.και ελεγα

Μην πας τσαμπα σε στρατοπεδο θα ταλαιπωρηθεις αδικα, πηγαινε καλυτερα στο φρουραρχειο οπως εκανα εγω το μαιο.

Δημοσ.

πολλοί πήραν και σε εμάς... Κάποιοι (λιγοι) έφυγαν την ιδια μέρα, καποιοι αλλοι πηγαν νοσοκομείο για να εξακριβωθει η κατασταση τους και εφυγαν την επόμενη ή μεθεπόμενη. Καλύτερα αν μπορείς μην πας εκει...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...