ZAKKWYLDE Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Το θέμα είναι οτι αν καταργηθεί η θητεία θα ανέβει πλασματικά η ανεργία οπότε δεν είναι εύκολο να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο. Καλά εδώ η πραγματική ανεργία καλπάζει ανεξέλεγκτα, και έχει φτάσει δυσθεώρητα ύψη. Δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερη διαφορά αν το 25% γίνει 27%...το οποίο θα γίνει αργά η γρήγορα έτσι κ αλλιώς. 1
phanispal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Μόνο τόσο θα αυξηθεί; Που δεν είναι λίγο μεταξύ μας..
aris1986 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Μπορεις να εχεις μισθοφορικο στρατο ή μπορεις να κανεις μαχιμες τις χιλαδες των καραβαναδων που δεν κανουν τιποτα και πληρωνονται. Φιλε μου εκανα την θητεια μου σε μοναδα της ροδου οπου ειχαμε τμημα Τεχνικου.Ξερεις τι γινοταν εκει?Το τμημα αυτο απασχολουσε 30 ατομα απο τα οποια τα 2-3 δουλευουν και οι αλλοι 25+ καθοντουσαν και ακουγανε μουσικουλα,παιζανε ταβλακι,και πλενανε τις καναδεζες 7 φορες την μερα για να φαινεται οτι κατι κανουν.Α,και η καθημερινη τους εξασκιση περιελαμβανε 5 ωρες πινγκ πονγκ την ημερα για να σπασει η ρουτινα απο το ταβλι. Δεν αντιλεγω οτι δεν υπαρχουν και αυτα. Αλλα και αυτοι οι Επ.οπ βυσματίες μου ακουγονται για να ηταν εκει και να κανα τετοια ζωάρα. Στο δικο μας ταγμα μονες μερες που παιζες ταβλι ηταν το Σαββατο πριν την εξοδο (οσοι ειχαν αυτοι οι λιγοι) και την Κυριακή. Τις υπολοιπες μερες της εβδομαδας ηταν κλειστο το καψιμι (μονο απο το παραθυράκι δουλευε) Μια φορα που μπηκα μεσα μεσοβδομαδα (ειχαν ξεχασει την πόρτα ακλείδωτη) να παρω κατι με κοιταξε ενας Λοχαγος και μου είπε: "τι κανεις εσυ εδω;" Λες και ειχα παει στα μπουζουκια μιλάμε. Με κραξε και με διωξε. Τωρα για το "στάξιμο" ακομα και κει τα καναν αυτα τα επ.οπ.ια. Μολις "παλιωνα" ηξερα πως να τους μιλήσω και ηξερα τι κοντρες ειχαν οι λοχοι με τους λοχαγους και τα στελεχη και χρησιμοποιούσα σωστα την "μεταβίβαση" ευθυνών. Πχ. Με τσιμπαει περαστικο ενας λοχιας του 1ου λοχου και με χωνει να κουβαλαω βαρελια να τα γεμισουν πετρελαιο για να ζεστανουν τον κωλαρακι τους το βραδυ*. Φυσικα δεν ηταν και ο πιο μορφωμενος,διαλακτικος και ευγενης ανθρωπος. Ο 1ος λοχος με τον 2ο (που ηταν ο δικος μου) ειχαν κοντρα οι λοχαγοι. Ξενερωσα και λεω απο μεσα μου ετσι εισαι ρε πουστη τωρα θα δεις. Εκανα ο,τι μου πε και οταν γυρισα στον Λόχο μου και με εκραξε ο υπολοχαγος οτι θα βγαινα Α/Α στην αναφορα του λοχου μου του ειπα οτι ο ταδε λοχίας του 1ου λοχου με βαλε να κανω δουλεια για τον 1ο λοχο. Δεν φανταζεστε τι εγινε μετα. Συναντησε ο λοχαγος μου τον δικο τους και τον λοχια τους εκραξε γιατι απασχολησαν στρατιωτη του δικου του λοχου για δουλειιες τους κτλπ. Τους τα εστησα ετσι που μονο τα ποπ κορν μου λειπανε για να το απολαύσω φουλ! Dont hate the gamer, hate the game! Στο θεατρο του στρατου πρεπει να μαθεις και να παιζεις! *Μιλάμε για βραδιά με χιόνια γυρω στα 65 εκατοστά απο το έδαφος. 2
linkin Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δεν αντιλεγω οτι δεν υπαρχουν και αυτα. Αλλα και αυτοι οι Επ.οπ βυσματίες μου ακουγονται για να ηταν εκει και να κανα τετοια ζωάρα. Στο δικο μας ταγμα μονες μερες που παιζες ταβλι ηταν το Σαββατο πριν την εξοδο (οσοι ειχαν αυτοι οι λιγοι) και την Κυριακή. Τις υπολοιπες μερες της εβδομαδας ηταν κλειστο το καψιμι (μονο απο το παραθυράκι δουλευε) Μια φορα που μπηκα μεσα μεσοβδομαδα (ειχαν ξεχασει την πόρτα ακλείδωτη) να παρω κατι με κοιταξε ενας Λοχαγος και μου είπε: "τι κανεις εσυ εδω;" Λες και ειχα παει στα μπουζουκια μιλάμε. Με κραξε και με διωξε. Τωρα για το "στάξιμο" ακομα και κει τα καναν αυτα τα επ.οπ.ια. Μολις "παλιωνα" ηξερα πως να τους μιλήσω και ηξερα τι κοντρες ειχαν οι λοχοι με τους λοχαγους και τα στελεχη και χρησιμοποιούσα σωστα την "μεταβίβαση" ευθυνών. Πχ. Με τσιμπαει περαστικο ενας λοχιας του 1ου λοχου και με χωνει να κουβαλαω βαρελια να τα γεμισουν πετρελαιο για να ζεστανουν τον κωλαρακι τους το βραδυ*. Φυσικα δεν ηταν και ο πιο μορφωμενος,διαλακτικος και ευγενης ανθρωπος. Ο 1ος λοχος με τον 2ο (που ηταν ο δικος μου) ειχαν κοντρα οι λοχαγοι. Ξενερωσα και λεω απο μεσα μου ετσι εισαι ρε πουστη τωρα θα δεις. Εκανα ο,τι μου πε και οταν γυρισα στον Λόχο μου και με εκραξε ο υπολοχαγος οτι θα βγαινα Α/Α στην αναφορα του λοχου μου του ειπα οτι ο ταδε λοχίας του 1ου λοχου με βαλε να κανω δουλεια για τον 1ο λοχο. Δεν φανταζεστε τι εγινε μετα. Συναντησε ο λοχαγος μου τον δικο τους και τον λοχια τους εκραξε γιατι απασχολησαν στρατιωτη του δικου του λοχου για δουλειιες τους κτλπ. Τους τα εστησα ετσι που μονο τα ποπ κορν μου λειπανε για να το απολαύσω φουλ! Dont hate the gamer, hate the game! Στο θεατρο του στρατου πρεπει να μαθεις και να παιζεις! *Μιλάμε για βραδιά με χιόνια γυρω στα 65 εκατοστά απο το έδαφος. Στο boldαρισμενο εχω να απαντησω πως ημουν σε βισματικη μοναδα (οπως ολες στην Ροδο) και το ιδιο ισχυει και για τους ΕΠΟΠ.Το ζητημα ειναι πως ειτε βισματικη ειτε οχι,η πλειονοτητα των μονιμων σε ενα στρατοπεδο κοιτανε πως να λουφαρουν και το πραγματικο εργο που παραγουν δεν ειναι τιποτα μπροστα στον μισθο τους.Δεν λεω ολοι,αλλα οι περισσοτεροι κοιτανε την λουφα.Δεν καταλαβαινω γιατι να μην τους βαλεις να βαρεσουν καμια υπηρεσια τον μηνα. Δεν σου αναφερω καν περιστατικα απο ΓΔΥ που ειχα κανει μερικες φορες...Τρια τυπακια(σωστοι με τους φανταρους,οχι βλακες) να κανουν διαγωνισμο ποιος θα βρει μεγαλυτερη τσουγκρανα για να τα ξυσει. Στο υπολοιπο θα συμφωνησω μαζι σου αλλα δυστυχως η ''δυναμη'' του φανταρου ειναι ανυπαρκτη απεναντι ακομα και σε εναν ΕΠΟΠ δεκανεα.Γνωρισα και σωστους τυπαδες που θα σου μιλουσαν με σεβασμο αλλα οι περισσοτεροι δυστυχως ειναι οτι να ναι. Υπαρχουν παιδια εκει εξω με σπουδες και γνωσεις που δουλευουν εκει εξω για 20 ευρω το 8ωρο (στην καλυτερη) ή ζουνε με το χαρτζιλικι της γιαγιας και αυτοι μπηκαν στον στρατο με εναν τενεκε λαδι πριν 10 χρονια και παιρνουν εναν ανθρωπινο μισθο.Δεν λεω να χασουν την θεση τους,ας δικαιολογησουν τουλαχιστον τα λεφτα που παιρνουν.
Tilemaxx Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Οι Αλβανοί και οι Τούρκοι είναι αρκετά εξαθλιωμένοι σαν λαοί για να σκέφτονται επεκτάσεις. Μέχρι και ένα παιδί του δημοτικού καταλαβαίνει οτι αν καταργηθεί ο στρατός δεν πρόκειται να "πέσουν οι Τούρκοι". Έτσι και αλλιώς στο μόνο που εκπαιδεύεται πλέον ο έλληνας φαντάρος είναι στο να βρίσκει νέους τρόπους μπας και γλιτώσει καμιά αγγαρεία και να πάρει καμιά άδεια, και όχι στο να μάθει πως πολεμήσει. Γι' αυτό υπάρχουν οι μισθοφορικοί στρατοί. Ναι, μόνο αυτό είναι, όχι ότι τα στρατόπεδα στηρίζουν ένα σωρό μικροκοινωνίες, όπως και οι σχολές.. Σκέψου να είχες καφετέρια στη Χίο που κάθε μέρα έσκαγαν φαντάροι, και να έκλεινε το στρατόπεδο. Κάτι μου λέει ότι θα ήσουν πρώτος στις σχετικές διαμαρτυρίες/πορείες :Ρ Χεστήκαμε. Πολύ ειλικρινά όμως. Ο στρατός ακριβώς αυτό τον λόγο υπάρχει πλέον, για να τα τρώνε οι τοπικοί κηφήνες. Το ίδιο και τα υπεράριθμα άχρηστα ΤΕΙ σε κάθε νομό.
Link83 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Τελειωσαν οι επεκτατικες βλεψεις των γειτονων μας? Γιατι προχθες αλλα διαβασα απο αλβανια μερια. Φίλε η Αλβανία ΔΕΝ εχει υποχρεωτική θητεία αλλά επαγγελματικό στρατό που αποτελείται από 14.000 άτομα. Είναι αστείο να νομίζουμε ότι θα κινηθεί εναντίον μας για να πάρει εδάφη. Άσχετα αν γίνονται κάποιες δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση.
NickTG Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Ναι, μόνο αυτό είναι, όχι ότι τα στρατόπεδα στηρίζουν ένα σωρό μικροκοινωνίες, όπως και οι σχολές.. Σκέψου να είχες καφετέρια στη Χίο που κάθε μέρα έσκαγαν φαντάροι, και να έκλεινε το στρατόπεδο. Κάτι μου λέει ότι θα ήσουν πρώτος στις σχετικές διαμαρτυρίες/πορείες :Ρ Αφού ενδιαφέρεσαι τόσο να σου δώσω ένα λογαριασμό τραπέζης να μου βάζεις 300Ε το μήνα τώρα που θα μπω φαντάρος να στηρίζω την τοπική κοινωνία; 1
phanispal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Το ότι εξέφρασα την πραγματικότητα, δε σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτή.
Pablo_Hasan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Πλάκα-πλάκα ο μόνος λόγος που δε θα σκεφτώ «γιατί πήγα ο βλάκας» θα 'ναι ο πράσινος μπερές :Ρ γιατι τι σπέσιαλ έχει ο πρασινος μπερες; ετσι όπως ειναι τα κεν/πεν και η κουτση μαρία μπορεί να τον παρει, ή μήπως ψάρωναν τίποτα 14χρονα γκομενακια;
The_Judas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Η δική μου άποψη είναι: 1) Πλήρως επαγγελματικός στρατός. 2) Εντατική εκπαίδευση εφέδρων για ένα μήνα όχι σε αγγαρείες αλλά σε ρεαλιστικά σενάρια (βολές-σκηνάκια κλπ). Αυτό θα γίνεται 1 φορά κάθε 10 χρόνια (από τα 18 μέχρι τα 50) ώστε να έχουν μια επαφή με τις εξελίξεις. Δηλαδή συνολικά πάνω-κάτω 4 μήνες υπηρετούμενοι διάσπαρτα σε διάστημα πολλών δεκαετιών. 1
phanispal Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 γιατι τι σπέσιαλ έχει ο πρασινος μπερες; ετσι όπως ειναι τα κεν/πεν και η κουτση μαρία μπορεί να τον παρει, ή μήπως ψάρωναν τίποτα 14χρονα γκομενακια; Δεν είπα ότι είμαστε Ισραήλ ή SAS, αλλά δε μου τον χάρισαν προσωπικά. Η δική μου άποψη είναι: 1) Πλήρως επαγγελματικός στρατός. 2) Εντατική εκπαίδευση εφέδρων για ένα μήνα όχι σε αγγαρείες αλλά σε ρεαλιστικά σενάρια (βολές-σκηνάκια κλπ). Αυτό θα γίνεται 1 φορά κάθε 10 χρόνια (από τα 18 μέχρι τα 50) ώστε να έχουν μια επαφή με τις εξελίξεις. Δηλαδή συνολικά πάνω-κάτω 4 μήνες υπηρετούμενοι διάσπαρτα σε διάστημα πολλών δεκαετιών. Κάτι τέτοιο θα είχε λογική. Στο στρατό όμως και κατ' επέκταση στο κράτος απλά δεν υφίσταται.
status Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Πανπελοπονησιακός πόλεμος ε ε ε ερχεται.;ρ http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/163417
LongTom Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Πανπελοπονησιακός πόλεμος ε ε ε ερχεται.;ρ http://www.thebest.g...iewStory/163417 τονίζουν τους ιστορικούς δεσμούς του 11ου Συντάγματος με την πόλη. Αυτό με άρεσε πολύ. Τόσα χρόνια είχαν μάθει να αρμέγουν τα φαντάρια,τώρα σε λέει από που θα κρατηθεί η τοπική κοινωνία; Για κάθε στρατόπεδο που κλείνει ή αλλάζει θέση τα ίδια(όπως άλλωστε και για τα άπειρα και άσχετα ΤΕΙ).
kalogeros Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Φίλε η Αλβανία ΔΕΝ εχει υποχρεωτική θητεία αλλά επαγγελματικό στρατό που αποτελείται από 14.000 άτομα. Είναι αστείο να νομίζουμε ότι θα κινηθεί εναντίον μας για να πάρει εδάφη. Άσχετα αν γίνονται κάποιες δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση. Φίλε, η Αλβανία έχει υποχρεωτική θητεία, αλλά είναι εξαγοράσιμη. Έτσι, τουλάχιστον, μου έχει πει γνωστός μου Αλβανός.
javavall Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Φίλε, η Αλβανία είχε υποχρεωτική θητεία, αλλά είναι εξαγοράσιμη. Έτσι, τουλάχιστον, μου έχει πει γνωστός μου Αλβανός. Δεν έχει καταργηθεί από το 2010?
Προτεινόμενες αναρτήσεις