phanispal Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Κανονικά πρέπει να έχεις μαζί σου ό,τι σου έδωσαν, και μάλιστα να τα έχεις στο λουκάνικο (ή στο φοριαμό).
qsis Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 σκέφτομαι να μην πάρω το jacket στην Κύπρο... τι λέτε? παίζει να εχει καμια μέρα τρελό κρύο η απλα να πρέπει να το εχω μαζί? ποσο χωρο θα σου πιασει τελοσπαντων; παρτο καλου κακου η λογικη λεει οτι απο δω και περα ουτε στην ελλαδα δε θα θες jacket , αλλα μη το ρισκαρεις μπορει να πεσεις σε καμια βροχα , εχε το με τη κουκουλιτσα , εκτος αν θες να ζητησεις τη βρωμερη σκουπιδοσακουλα (που την ονομαζουν αδιαβροχο) αν θες να ξεφορτωθεις σκουπιδια απο το λουκανικο εχεις παρα πολλα, αλλα το τζακετ δεν ειναι ενα απο αυτα
Pablo_Hasan Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 μπορει να πεσεις σε καμια βροχα , εχε το με τη κουκουλιτσα , εκτος αν θες να ζητησεις τη βρωμερη σκουπιδοσακουλα (που την ονομαζουν αδιαβροχο) αν θες να ξεφορτωθεις σκουπιδια απο το λουκανικο εχεις παρα πολλα, αλλα το τζακετ δεν ειναι ενα απο αυτα πωπω, ναι το ποντσο, απιστευτη βρωμα και τρύπιο, αλλά το τζάκετ δεν ειναι αδιαβροχο, σε περιπτωση βροχής κάτω απο κανα υποστεγο, δέντρο ό,τι βρεις. Ειχαμε κατι απαλευτες σκοπιές στη μέση του πουθενα χωρις δέντρα, σκέπαστρα, τίποτα, κανα δυο φορές είχα πάρει ομπρέλα μαζί μου Μου λέει μια αρχιλοχίας η ομπρέλα ειναι παραποιηση στολής , της λέω δίκιο έχετε αλλά βρέχει, λέει να βάλεις το ποντσο, της λέω ειναι τρύπιο και μου απαντά και εγώ όταν ήμουν στη σχολή με τρύπιο ποντσο έκανα σκοπιές! Τι να πεις... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 φλωράκι, ο Πλεύρης στη βροχή έπεφτε και έπαιρνε κάμψεις... 4
Mr Mojo Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 πεζικο στο λιτοχωρο ειναι εφιαλτης, ηταν ακριβως απεναντι μας , τους βλεπαμε και μας επιανε η ψυχη μας.. ειχανε κατι στελεχη εκει περα, μεχρι και σε μας καναν πεσιματα οι ανθυπασπιστες τους γιατι δε χαιρετουσαμε τους αξιωματικους αυτοι αν δε χαιρετουσαν καποιον εκαναν καμια ωρα αναφορα με οπλα κρανη εξαρτυση.. παλικαρια απο τα λιγα.. εμεις καναμε αγγαρειες με την ησυχια μας, αυτοι πιο διπλα ειχαν και απο ενα λοχια να τους φωναζει χωρις λογο μεχρι και οι γιωταδες επηζαν εκει περα, δε τους αφηναν σε χλωρο κλαρι ειχαν και μερικους προβληματικους οταν εκανες υπηρεσια που σου την επεφταν απο κατι ακυρους θαμνους αντι να ερθουν κανονικα απο το δρομο οπως ολοι.. Συνήθως οι μονάδες Πεζικού είναι "μαύρες" διότι τα περισσότερα στελέχη εκεί πέρα είναι από Ειδικές Δυνάμεις (σχεδόν όλοι ήταν με πουλάδες). Θυμάμαι στην Τρίπολη ένας Αρχιλοχίας μου φώναζε (εν τω μεταξύ ΔΕΑ εγώ) επειδή στην υπηρεσία μου, μου είχε χρεωθεί ένα όπλο (M-16 από όσο θυμάμαι, αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι μου φαίνεται λίγο περίεργο) και το ήθελε εκείνος!
qsis Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 πωπω, ναι το ποντσο, απιστευτη βρωμα και τρύπιο, αλλά το τζάκετ δεν ειναι αδιαβροχο, σε περιπτωση βροχής κάτω απο κανα υποστεγο, δέντρο ό,τι βρεις. Ειχαμε κατι απαλευτες σκοπιές στη μέση του πουθενα χωρις δέντρα, σκέπαστρα, τίποτα, κανα δυο φορές είχα πάρει ομπρέλα μαζί μου Μου λέει μια αρχιλοχίας η ομπρέλα ειναι παραποιηση στολής , της λέω δίκιο έχετε αλλά βρέχει, λέει να βάλεις το ποντσο, της λέω ειναι τρύπιο και μου απαντά και εγώ όταν ήμουν στη σχολή με τρύπιο ποντσο έκανα σκοπιές! Τι να πεις... ολα τρυπια ειναι , το μονο θετικο ειναι οτι κρατουσαν ζεστη οκ το τζακετ δεν ειναι αδιαβροχο , αλλα μεχρι να μπει για τα καλα μεσα το νερο κατι προλαβαινει επισης κανει ψυχρα οταν βρεχει , πεφτει η θερμοκρασια κι εσυ θα πρεπει λογω καλοκαιριου να εισαι με σηκωμενα μανικια , ενω αν χωσεις το τζακετ, χωνεις και μια μακρυμανικη και εισαι αρχοντοπουλο Συνήθως οι μονάδες Πεζικού είναι "μαύρες" διότι τα περισσότερα στελέχη εκεί πέρα είναι από Ειδικές Δυνάμεις (σχεδόν όλοι ήταν με πουλάδες). Θυμάμαι στην Τρίπολη ένας Αρχιλοχίας μου φώναζε (εν τω μεταξύ ΔΕΑ εγώ) επειδή στην υπηρεσία μου, μου είχε χρεωθεί ένα όπλο (M-16 από όσο θυμάμαι, αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι μου φαίνεται λίγο περίεργο) και το ήθελε εκείνος! εγω ειχα ιλαρχο ντουκι με πουλαδα , ερχοταν και με τρολλαρε επειδη με εβλεπε απαλευτο εισαι ετοιμος για σπεν ; θα σας εκπαιδευσω καλα οχι κυριε ιλαρχε , δεν ειμαι ετοιμος για τιποτα εγω ξερεις τι εκπαιδευση εχω περασει οχι κυριε ιλαρχε, δε ξερω, αλλα εγω τι φταιω ; τελικα οταν ειχε σπεν εξαφανιζομουν και γινομουν προθυμος να κανω διαφορες αγγαρειες και το θεμα εληξε ετσι τους πηγε μια μερα πορεια (εγω καπου φιδιαζα, γιατι μολις ακουσα πορεια χεστηκα πανω μου ) , μου ελεγαν οι αλλοι οτι εμθ, εποπ, στρ τα ειχαν παιξει, αυτος με τα χερια στις τσεπες πηγαινε μπροστα χαλαρος, ουτε σταγονα ιδρωτα @thresh , και ο μπαμπης με τη πουλαδα ομως εεε;;; :P κοτσωνατος παρα τα χρονακια του
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 είχαμε έναν 19χρονο που είχε πιάσει συζήτηση με τον Μπάμπη και σε κάποια φάση του λέει "μα κύριε Ταξίαρχε, εσείς είστε κομμάντο!" να έχουμε λιώσει σε μια γωνία
Mr Mojo Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 εγω ειχα ιλαρχο ντουκι με πουλαδα , ερχοταν και με τρολλαρε επειδη με εβλεπε απαλευτο εισαι ετοιμος για σπεν ; θα σας εκπαιδευσω καλα οχι κυριε ιλαρχε , δεν ειμαι ετοιμος για τιποτα εγω ξερεις τι εκπαιδευση εχω περασει οχι κυριε ιλαρχε, δε ξερω, αλλα εγω τι φταιω ; τελικα οταν ειχε σπεν εξαφανιζομουν και γινομουν προθυμος να κανω διαφορες αγγαρειες και το θεμα εληξε ετσι @thresh , ΥΓ και ο μπαμπης με τη πουλαδα ομως εεε;;; Τεθωρακισμένα ήσουν, ε; Πολλά μαύρα μπερέ έχουν μαζευτεί εδώ. ΆΣΧΕΤΟ: Θυμάται κανείς τις παλιές χακί καμπαρντίνες που έπαιρναν παλιά οι φαντάροι; (Αυτές που συνήθως τους σηκώναμε τον γιακά) Αυτές τις παρέχουν ακόμα στους φαντάρους; Ξέρεις κανείς που μπορώ να βρω μία τέτοια;
qsis Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Τεθωρακισμένα ήσουν, ε; Πολλά μαύρα μπερέ έχουν μαζευτεί εδώ. ΆΣΧΕΤΟ: Θυμάται κανείς τις παλιές χακί καμπαρντίνες που έπαιρναν παλιά οι φαντάροι; (Αυτές που συνήθως τους σηκώναμε τον γιακά) Αυτές τις παρέχουν ακόμα στους φαντάρους; Ξέρεις κανείς που μπορώ να βρω μία τέτοια; οχι εγω ημουν υγειονομικο που πηγα πρωτα σε νοσοκομειο μετα σε τεθωρακισμενα και μετα σε υλικου πολεμου (εχω τυλιξει απο χιλιαδες χειρουργικες γαζες , μεχρι και καθαρισει οστεοφυλακιο νεκροταφειου σε αυτη τη κωλοθητεια ) δεν εβαλα ποτε το μαυρο το μπερε της λαδιλας (βαρελια με το χοντρο λαδι που βαζουν στα αρματα ομως κουβαλησα αρκετα, ακομα το θυμαμαι και κλαιω.. εστριβα τσιγαρο και καπνιζα λαδι ) γενικα δουλεια σε ορχο ΤΘ = σκατα ευτυχως παντα κατεληγα σε γραφεια στο τελος είχαμε έναν 19χρονο που είχε πιάσει συζήτηση με τον Μπάμπη και σε κάποια φάση του λέει "μα κύριε Ταξίαρχε, εσείς είστε κομμάντο!" να έχουμε λιώσει σε μια γωνία ηταν θεος ο μπαμπης που επιανε κουβεντα με ξεμπαρκους φανταρους οι προηγουμενοι ταξιαρχοι που ειχα ουτε καν σε κοιτουσαν και στρατηγοι ουτε καν ηξεραν την υπαρξη σου 1
NickTG Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Έπειτα από 4 ώρες συνεχόμενης έκθεσης σε βροχή πάντως δεν πέρασε σταγόνα νερό από το τζάκετ.
qsis Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Έπειτα από 4 ώρες συνεχόμενης έκθεσης σε βροχή πάντως δεν πέρασε σταγόνα νερό από το τζάκετ. ναι ρε δεν βρεχεσαι απο μεσα, εγω τσακωνομουν με μερικους που ηθελαν να με αναγκασουν να βαλω τη σκουπιδοσακουλα γιατι δε χρειαζοταν (και τελικα την εβαζα γιατι ετσι ηθελαν ) καλα αμα δε γυρνουσα και το οπλο προς τα κατω τρελαινονταν
aris1986 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Τεθωρακισμένα ήσουν, ε; Πολλά μαύρα μπερέ έχουν μαζευτεί εδώ. ΆΣΧΕΤΟ: Θυμάται κανείς τις παλιές χακί καμπαρντίνες που έπαιρναν παλιά οι φαντάροι; (Αυτές που συνήθως τους σηκώναμε τον γιακά) Αυτές τις παρέχουν ακόμα στους φαντάρους; Ξέρεις κανείς που μπορώ να βρω μία τέτοια; Aμα λες τα παλτα που ειχαν μεσα και επενδυση απο μαλλι προβατου μας τα διναν οταν πιαναν -15 και κατω. Στον Εβρο.
Mr Mojo Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Aμα λες τα παλτα που ειχαν μεσα και επενδυση απο μαλλι προβατου μας τα διναν οταν πιαναν -15 και κατω. Στον Εβρο. Ναι αυτά! Ξέρει κανείς που μπορώ να τα βρω τώρα; Εννοώ από κανένα εμπορικό μαγαζάκι.
flik Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Κάνουν απίστευτη δουλειά πάντως. Είχαμε στον Έβρο αλλά στη δική μας σκοπιά ήταν πολύ πολύ βρώμικα και τα απέφυγα. Τη πάλεψα και με το jacket και τα ισοθερμικά μου. 1
aris1986 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Δημοσ. 10 Μαΐου 2013 Τι να σου πω. Τα ιδια παλτα τα χε φορεσει ο πατερας μου το 1977. Κοιταξα Google αλλα βρηκα απο αλλες χωρες. Λες κανενα μοναστηρακι; Αλλα και παλι ειναι πολυ παλια... Οπως και τα αδιαβροχα πρεπει να ναι απο εποχης Βιετναμ αγορασμένα απο Αμερική και τα αλεξιθραυσμα (πως τα λεγανε). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις