Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαχαχαχα ρε συ μπομπιρα δεν εχεις παει  καν φανταρος και εχεις γεμισει ολο το νημα ! και οχι μονο αυτο αλλα εχεις δει και περισσοτερα απο οσους εχουν υπηρετησει !

ασε να γραψει και κανς αλλος που εχει παει τουλαχιστον  .. πηγαινε και συ .. δες τα απο μεσα και οχι οπως στα λεει ο μπαμπας σου στο σπιτι και ελα γραψε βιβλιο μετα ...

ελα ο χριστος και η παναγια   ..

τα πεν ειναι 2 βδομάδες απο τις οποιες η μία ειναι προετοιμασία για την τελετή απονομής του μπερε, δηλ. παρελαση και προβες. 

Σαν επισκέπτης δεν μπορείς ούτε να διασταυρώσεις ούτε να επαληθευσεις καμια ιστορία ή αφηγηση. Σαν να λέμε οι τουριστες που έρχονται ελλάδα για μια βδομάδα γνωριζουν την ελληνική πραγματικότητα.

Οκ, τότε αποσύρομαι από το νήμα και αφήνω εσάς τους ειδήμονες (πολλοί εκ των οποίων είστε παραπληροφορημένοι όπως απεδείχθη νωρίτερα) να ανταλλάξετε εμπειρίες από αυτούς τους βάρβαρους 9 μήνες που περάσατε. Καληνύχτα σας.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλά, εσύ και ο άλλος που λέει ότι στις ειδ. δυν. κάνουν καρδιολογικές εξετάσεις στους φαντάρους (!) τα ξερετε κάλύτερα.  Καληνυχτα

Δημοσ.

Φίλε δεν είπα ότι το έπαιξες τρελός ούτε ήθελα να σε θίξω και συγγνώμη εάν το έκανα. Ήθελα να θίξω όμως το γεγονός ότι δεν θα υπηρετήσεις. Έχει διαφορά το να ακούς διάφορους άλλους να λένε το μακρύ και το κοντό τους και να σχηματίζεις από τα λεγόμενά τους εικόνα που απ' ό,τι φαίνεται δεν συμπίπτει με την πραγματικότητα, από το να το ζεις, έστω και μέσα από την οικογένειά σου.

Από την στιγμή που ο πατέρας σου ήταν στο Εμπορικό Ναυτικό θα γνωρίζεις ότι θεωρείται ημιστρατιωτικό σώμα το Ε.Ν. πολλά χρόνια τώρα ακριβώς λόγω του τι περνάνε.

Όσον αφορά το κομπλεξικοί, άστο καλύτερα. Άλλους θεωρώ εγώ κομπλεξικούς και άλλους εσύ.

Δυστηχως πολλοι στρατιωτικοι ειναι κομπλεξικοι γιατι περνανε δυσκολα στην σχολη στην οποια πηγαν μονο και μονο για τα φραγκα, το ιδιο γινεται και αλλου πχ στους καθηγητες των πανεπιστημιων που ειναι τα τσουτσεκια του πρυτανη κλπ.

Εγω αρκετους φιλους που κανουν οτι τους εκαναν πχ γραφουν κλησεις σε 16χρονα αν ειναι αστυνομικοι ή τρεχουν τους νεοσυλλεκτους οσοι ειναι στρατιωτικοι. 

Δεν το εχω ζησει και ειμαι τυχερος κατα καποιο τροπο γιατι ειναι χαμενος χρονος για μενα παντα, αν ηταν ολοι οι φανταροι και οι μονιμοι οπως θα επρεπε να ηταν τοτε θα ειχαμε πολυ μικροτερο στρατο, οπως το ιδιο ισχυει και για ολο το δημοσιο. 

Δημοσ.

Μια χαρά υπάρχει σκοπός, για τον μισθό του μίλαγα (100€ η σκοπιά που διάβασα κάπου). Όσον αφορά το bold: Μήπως επειδή πολύ απλά είναι η δουλειά του και όπου του έρχεται μετάθεση πρέπει να πηγαίνει;

Ούτε καν. Το μόνο που μπορεί να κάνει ένας Αξιωματικός με χοντρό βύσμα είναι να πάρει απλά καλύτερη μετάθεση. Ένας φαντάρος όμως με χοντρό βύσμα μπαίνει στην ΠΑ σε ένα γραφειάκι και τα περνάει μέλι-γάλα.

Σιγά που βγαίνουν έτσι οι μεταθέσεις για KFOR & Αφγανιστάν. Είχα ΕΠΟΠ στον Έβρο που κλαιγότανε γιατί δεν είχε αρκετά ισχυρό "δόντι" για να πάει (καθότι οι αιτήσεις ήταν πολλές περισσότερες από τις διαθέσιμες θέσεις) και την περιόδο τουλάχιστον που υπηρετούσα τα λεφτά ήταν αρκετά καλά (περί τα 3.600€/μήνα αν θυμάμαι καλά, με σημαντικό μέρος του ποσού να καλύπτεται από νατοϊκά κονδύλια και όχι από το ΥΠΕΘΑ).

Τώρα για τα βύσματα, τι να σου πω, με κάλυψε ο qsis. Έχεις μια εξιδανικευμένη αντίληψη για τις Ε.Δ. το οποίο είναι απόλυτα κατανοητό, δεν σημαίνει όμως ότι ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα.

@Star_Light + mathsrule Δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά η εκπαίδευση(ίσως και ο θεσμός ο ίδιος) των ΔΕΑ έχει πάρει ολίγον την κατηφόρα, με ευθύνη κυρίως των ανώτατων Αξ/κών και της γενικότερης (αν)οργάνωσης του Σ.Ξ. (και σίγουρα όχι της Σχολής ΤΘ, το προσωπικό της οποίας, όσον αφορά την ΕΣΣΟ μου τουλάχιστον, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να μας στείλει στις μονάδες όσο πιο προετοιμασμένους γινόταν).

@Anorymous Εσύ είσαι του άλλου άκρου... μηδενιστής. Αρκετοί αξ/κοί κοιτάνε να φύγουν απ'τον στρατό και να βρούνε δουλειά στον Ι.Τ. γιατί πληρώνει καλύτερα, δεν πάνε ΣΣΕ / Ικάρων κτλ για τα λεφτά ή τη μονιμότητα (οι ΕΠΟΠ/ΕΜΘ είναι άλλη περίπτωση). Τώρα τα περί κόμπλεξ και τα σχετικά, αυτά είναι στο άτομο και όχι στο σύνολο. Μειοψηφία είναι, απλά προφανώς πιο εύκολα θυμούνται οι περισσότεροι τους 2-3 κομπλεξικούς σε κάθε μονάδα που υπηρέτησαν και όχι τους υπόλοιπους.

Δημοσ.

Κοίτα, εάν με τον όρο Αξιωματικός εννοείς άτομο που έβγαλε ολόκληρη Ευελπίδων και πόσα σχολεία πολέμου και Ειδικών Δυνάμεων, τότε θα έπρεπε να του είχες ρίξει καμιά σφαλιάρα για να συνέλθει. 

Ε ναι.

Γιατί αυτά είναι ακριβώς τα ίδια με το ενδεχόμενο να πεθάνεις. 

Μάλλον πρώτη φορά ακούς για άτομα που πήγαν σε αυτές τις σχολές για τα σίγουρα λεφτά ή για την εξουσία ή ακόμα και από κόμπλεξ. 

Δημοσ.

Εμένα πάντως στο Πεύκο απλά καρδιογράφημα μου έκαναν, δεν ξέρω αν για κάποιους είναι το ίδιο πράγμα με καρδιολογικές εξετάσεις.

Το ΤΠΕΝ πλέον είναι όντως 2 εβδομάδες, συν τις πρώτες μέρες, που παρόλο που δεν έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση, υπάρχει η ψυχολογική πίεση. Εγώ έτυχε και πέρασα 4 εβδομάδες μαζί με τις πρώτες μέρες εξοικίωσης.

Από εκεί και πέρα, το ΤΠΕΝ δεν είναι ούτε αστείο, αλλά ούτε και τίποτα αδιανόητα ζόρικο. Φαντάσου ότι στη σειρά μου, εκτός από εμένα που δεν είμαι και ο Γιάννης ο Ράμπος, αλλά ούτε και το τέρμα ψοφίμι, πήραν μπερέ κάτι παιδιά που αν περνούσες λίγο χρόνο μαζί τους, θα έλεγες ότι ούτε για κατασκήνωση δεν κάνουν, πόσω μάλλον για στρατό και δη, για Ειδικές Δυνάμεις.

Αλλά η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση. Δε μπορώ να πω ότι τους χαρίζουν κιόλας τους μπερέδες. Μέχρι να φτάσει η ορκομωσία του μπερέ, σου τα κάνουν ΝΑ. Όποιους δουν ότι δεν είναι για πολλά, τους σταμπάρουν και τους πρήζουν να κοπούν.

Δεν ξέρω πώς είναι τα άλλα σώματα, αλλά θεωρώ πώς αυτό που έζησα, πάνω-κάτω το ζουν και οι υπόλοιποι.

mathsrule, ωραία η θεωρία, και μάλιστα από άλλες εποχές, ωραίες οι ιστορίες, κι εγώ έχω να διηγηθώ μπόλικες από αυτές τις 4 εβδομάδες (φαντάσου), αλλά αν έχεις μια στάλα μυαλό στο κεφάλι σου, ετοιμάσου να φας ξενέρες με την κουτάλα όταν με το καλό δηλώσεις Ειδικές Δυνάμεις.

Εκτός κι αν είσαι σαν κάτι ανίδεα και ανεγκέφαλα πιτσιρίκια με τα οποία αναγκάστηκα να ζήσω για 9 μήνες, που ακόμα και τώρα παίζει να πιστεύουν ότι έχουν μετατραπεί σε φονικά όπλα.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά υπηρετώ σε μονάδα σε ένα νησί της παραμεθοριου που για ευνόητους λόγους δε θέλω να κατονομάσω και το 99% των φαντάρων είναι απόφοιτοι Λυκείου, άντε στην καλύτερη να έχουν τελειώσει κανένα ΤΕΙ ή ΙΕΚ. Πως το εξηγείτε ότι είναι τόσο λίγοι οι κληρωτοί από πανεπιστήμια; Μπας και στέλνουν την αφρόκρεμα Έβρο και εμάς μας αφήνουν με ο,τι έχει ξεμείνει;

Δημοσ.

Οι ΔΕΑ με εξαίρεση αυτούς των Ειδ.Δυνάμεων τρίχες εκπαίδευση κάνουν πάνω στο όπλο.Για την ακρίβεια γίνεται μια στοιχειώδης εκπαίδευση ωστόσο αν δε θες να την αποκτήσεις δεν τρέχει και κάτι, πιο απλά δε διώχνουν από τις σχολές. Όσο για τους στρατιωτικούς δεν πάνε για τα λεφτά, πάνε γιατί τους αρέσει ο στρατός. Ένα μικρό ποσοστό άντε να πηγαίνει ΣΣΑΣ, αλλά ΣΣΕ και ειδικά όπλα πάνε οι στρατόκαυλοι. Για τα λεφτά και την αποκατάσταση πιο πολύ πηγαίνουν αστυνομία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα πάντως στο Πεύκο απλά καρδιογράφημα μου έκαναν, δεν ξέρω αν για κάποιους είναι το ίδιο πράγμα με καρδιολογικές εξετάσεις.

καλά, εσύ και ο άλλος που λέει ότι στις ειδ. δυν. κάνουν καρδιολογικές εξετάσεις στους φαντάρους (!) τα ξερετε κάλύτερα.  Καληνυχτα

Ναι. Το καρδιογράφημα μαζι με την ακρόαση απο καρδιολόγο για κανα φύσημα ειναι ένας βασικός καρδιολογικός έλεγχος. Αυτο εννοουσα χθες. Σκέψου οτι στην απλη θητεια δεν περνάς καν απο τέτοιο έλεγχο απλα πας με μια ακτινογραφία. 

Αυτοι που λες οτι δεν έκαναν ουτε για κατασκήνωση θα εννοεις οτι λογω μυαλού και ωριμότητας δεν έκαναν οχι οτι δεν ειχαν την ψυχική αντοχη και την σωματική για τη θέση που υπηρετήσατε. Eκτος και αν εννοεις τους 2 στους 10 που τρέχουν θεραπευτήριο για να την λουφάρουν. Ετσι δεν ειναι? χαιρω πολυ και ΔΕΑ βητάδες εχω ακουσει να βρίζουν άσχημα πράγμα απαράδεκτο για μενα ποσο αστράτευτος και ανεκπαιδευτος παιζει να εισαι για να βριζεις τους ιεραρχικά κατωτερους? Ήθελα να ήμουν λοχαγος να περνούσα και να τον άκουγα. Θα έτρεχε γυρους το στρατοπεδο φωνάζοντας δεν θα ξαναβρισω τους υφισταμενους μου. 

Μπορει να μην φάνηκε σε σενα οτι δεν κάνατε κατι τρελο ειδικα τωρα που το πέρασες αλλα ένας αλλος φαντάρος μπορει να μην άντεχε αυτη την πιεση εσυ πιστευεις οτι ένας μεσος φαντάρος απλης θητειας θα άντεχε αυτη την πιεση εκει που υτπηρέτησες? 

Επεξ/σία από Star_Light
Δημοσ.

@ phanispal, καρδιογράφημα εκαναν στην καταταξη με το ακουογραμμα κτλ. αυτοι που ήρθαν απο άλλα κέντρα για το πεν έκαναν αργότερα;  

πάντως 2 βδομάδες ειναι το πεν και μεσα ειναι οι προβες για την απονομή του μπερε, "εκπαιδευτές" ειναι φαντάροι απο παλιοτερες εσσο, και εκτός αν δηλώσεις να κοπεις, αλλιώς δεν κοβεσαι. 

Δημοσ.

Ρε παιδιά υπηρετώ σε μονάδα σε ένα νησί της παραμεθοριου που για ευνόητους λόγους δε θέλω να κατονομάσω και το 99% των φαντάρων είναι απόφοιτοι Λυκείου, άντε στην καλύτερη να έχουν τελειώσει κανένα ΤΕΙ ή ΙΕΚ. Πως το εξηγείτε ότι είναι τόσο λίγοι οι κληρωτοί από πανεπιστήμια; Μπας και στέλνουν την αφρόκρεμα Έβρο και εμάς μας αφήνουν με ο,τι έχει ξεμείνει;

Όχι και σ' αυτό το thread ρε παιδιά, νισάφι πια... 

• Like 4
Δημοσ.

Δεν ξερω τι γινεται στις ειδικες δυναμεις αλλα σαν ΔΕΑ εμενα καρδιογραφημα δε μου εκαναν...το μονο που εκαναν ηταν να με στειλουν να με στειλουν σε καρδιολογο να με ακροαστει..

οσον αφορα την εκπαιδευση που ελαβα (την Παρασκευη τελειωσα απο το μπ...λο τη ΣΕΑΠ) με λιγα λογια απλα γελαει ο κοσμος..

Δημοσ.

Πραγματικά όχι πάλι αυτές τις ανοησίες άτομα από ΑΕΙ είναι ανωτέρου πνευματικού επιπέδου και πιο ενδιαφέροντες προσωπικότητες από τους αντίστοιχους τον ΤΕΙ...μόνο που το λέει κάποιος αυτό ακυρώνει το πνευματικό του επίπεδου δεν πα να χει τελειώσει και το Γέηλ! Άκου αφρόκρεμα οι των πανεπιστημίων...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξερω τι γινεται στις ειδικες δυναμεις αλλα σαν ΔΕΑ εμενα καρδιογραφημα δε μου εκαναν...το μονο που εκαναν ηταν να με στειλουν να με στειλουν σε καρδιολογο να με ακροαστει..

οσον αφορα την εκπαιδευση που ελαβα (την Παρασκευη τελειωσα απο το μπ...λο τη ΣΕΑΠ) με λιγα λογια απλα γελαει ο κοσμος..

Εμενα ειχε πάει ενας γνωστος και μου ελεγε οτι περνάνε δυσκολα. Μου ειπε τι εκαναν περιπου ολη την ημέρα και μου θυμισε λιγο και την δικη μου προπαίδευση. 

• Like 1
Δημοσ.

Ανάλογα το σώμα/όπλο

Εγώ έχω περάσει από μονάδες τεθωρακισμένων, υγειονομικού(αυτό ήταν το σώμα μου) και υλικού πολέμου

Στους τεθωρακισμένους οι περισσότεροι ήταν του λυκείου και πιο πιτσιρικάδες, στις άλλες δύο μονάδες ήταν σαφώς πιο πολλοί οι των πανεπιστημίων κτλ και μεγαλύτερος ο μέσος όρος ηλικίας (και γενικότερα υπήρχε και διαφορά στο επίπεδο των στελεχών και φαντάρων)

Στους τεθωρες που θεωρομουν αρκετά μορφωμένος μπήκα σε γραφείο αμέσως παρόλο που έβαζαν κυρίως άοπλους γιατί δεν είχαν άτομα να μπορούν να φτιάξουν ένα excel (όχι ότι με συμπαθούσαν, το αντίθετο μάλιστα)

Στις άλλες δύο μονάδες που ήμουν ακόμα ένας από αει έριχνα μπόλικα χαμαλικια μέχρι να πιάσω κι εκεί πόστο σε γραφείο και να είμαι πιο αραχτος και αυτό έγινε λόγω πολλών συμπτώσεων και επειδή το κυνηγούσα βέβαια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...