FilipposMD Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δε θετε να πατε στρατο μεγεια σας με χαρα σας. Το φιλοσοφικο περιτυλιγμα ομως εχει καταντησει βαρετο. Σίγουρα για κάποιους είναι δικαιολογίες, αλλά μην αποκλείεις και το γεγονός κάποιοι όντως να τα πιστεύουν. Κι εγώ επιχειρηματολογώ ιδεολογικά εναντίον του θρησκευτικού γάμου με χορούς και πανηγύρια και μου τη δίνει που μερικοί θεωρούν ότι απλώς είμαι τσιγκούνης και γι' αυτό τα λέω. Όντας φαντάρος αυτή την περίοδο, θα συμφωνήσω απολύτως ότι είναι χαμένος χρόνος και ότι θα ημουν πολύ κερδισμένος ως άτομο αν γλίτωνα αυτούς τους μήνες. Εγώ όμως και εθελοντικά έχω δουλέψει στο παρελθόν και με άγνωστα άτομα έχει χρειαστεί να συμβιώσω και σε κακές συνθήκες έχω διαμείνει για κάποιο διάστημα και ευθύνες έχω αναλάβει και να ξενυχτήσω λόγω υποχρέωσης έχει χρειαστεί. Άρα, δεν μου προσφέρει κάτι καινούργιο, ούτε δοκιμάζει τον χαρακτήρα μου η θητεία. Όταν όμως ακούω επιχειρήματα κατά του στρατού από άτομα που δεν έχουν κουνήσει το χεράκι τους να βοηθήσουν για κάποιον σκοπό χωρίς να έχουν υλικό κέρδος ή που δεν έχουν φύγει από τη μανούλα τους και δεν ξέρουν να φτιάξουν ένα κρεβάτι, τότε ναι, μυρίζομαι κι εγώ ότι απλώς λένε μπαρούφες για να δικαιολογήσουν την τεμπελιά τους. Δεν ισχύει για όλους όμως...
Tilemaxx Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Τεμπελιά για 18 και 22 μήνες να την καταλάβω. Αλλά εντάξει 9 ρημαδομήνες είναι (βάλε τις άδειες κτλ), οι συνθήκες στα στρατόπεδα πλέον είναι πολύ καλές και η θητεία περνάει εύκολα.
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Όντας φαντάρος αυτή την περίοδο, θα συμφωνήσω απολύτως ότι είναι χαμένος χρόνος και ότι θα ημουν πολύ κερδισμένος ως άτομο αν γλίτωνα αυτούς τους μήνες. Γιατρέ κατ αρχήν δεν είσαι φαντάρος και το ξέρεις Θα περάσεις πολύ καλά και θα έχεις να θυμάσαι τη μοναδική περίοδο ξεκούρασης στη ζωή σου χωρίς απολύτως κανένα άγχος να τριγυρίζει στο κεφάλι σου*. Κατά τα άλλα να γίνει επαγγελματικός κτλ καλά θα ήταν. Αν δε μπορεί να γίνει αυτό, δε θα με χαλούσε πάρα πολύ να περάσω εκπαίδευση ενός - δύο μηνών, να μάθω να χειρίζομαι όπλο και ως εκεί. Το 12 μηνο που έκανα ήταν too much. *προς αποφυγή παρεξήγησης, εννοώ ότι αφού δεν μπορείς να το αποφύγεις.... το ξέρω ότι θα έκανες καλύτερες διακοπές σε κάποιο νησάκι ας πούμε
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Σίγουρα για κάποιους είναι δικαιολογίες, αλλά μην αποκλείεις και το γεγονός κάποιοι όντως να τα πιστεύουν. Κι εγώ επιχειρηματολογώ ιδεολογικά εναντίον του θρησκευτικού γάμου με χορούς και πανηγύρια και μου τη δίνει που μερικοί θεωρούν ότι απλώς είμαι τσιγκούνης και γι' αυτό τα λέω. Όντας φαντάρος αυτή την περίοδο, θα συμφωνήσω απολύτως ότι είναι χαμένος χρόνος και ότι θα ημουν πολύ κερδισμένος ως άτομο αν γλίτωνα αυτούς τους μήνες. Εγώ όμως και εθελοντικά έχω δουλέψει στο παρελθόν και με άγνωστα άτομα έχει χρειαστεί να συμβιώσω και σε κακές συνθήκες έχω διαμείνει για κάποιο διάστημα και ευθύνες έχω αναλάβει και να ξενυχτήσω λόγω υποχρέωσης έχει χρειαστεί. Άρα, δεν μου προσφέρει κάτι καινούργιο, ούτε δοκιμάζει τον χαρακτήρα μου η θητεία. Όταν όμως ακούω επιχειρήματα κατά του στρατού από άτομα που δεν έχουν κουνήσει το χεράκι τους να βοηθήσουν για κάποιον σκοπό χωρίς να έχουν υλικό κέρδος ή που δεν έχουν φύγει από τη μανούλα τους και δεν ξέρουν να φτιάξουν ένα κρεβάτι, τότε ναι, μυρίζομαι κι εγώ ότι απλώς λένε μπαρούφες για να δικαιολογήσουν την τεμπελιά τους. Δεν ισχύει για όλους όμως... Συμφωνω οτι υπαρχουν ατομα που τετοια ιδεολογια την εχουν ως σταση ζωης γενικοτερη. Για τους περισσοτερους ομως ισχυει κατα γραμμα οτι λεω. Για να μη δειξουν την αδυναμια τους την τεμπελια και την οκνυρια (μιας και ο καθενας θα προτιμουσε αντι να τρεχει να βαραει σκοπετα στον Εβρο και προσοχες στον καθε τυχαρπαστο να ειναι αγκαλια με το γκομενετο διπλα σε ενα τζακι, να κοιμαται στο ζεστο κρεβατι του και να ξυπναει με πρωινο απο τη μαμα), καθονται και μου λενε φιλοσοφιες επι φιλοσοφιων για να με πεισουν οτι το κανουν ως συνηδητοποιημενα ατομα. Και ναι συμφωνω σε πολλα απτα επιχειρηματα που ακουγονται, δεν αντιλεγω, εξαλλου εκανα στρατο και τα γνωριζω εκ των εσω. Το θεμα ειναι οτι δεν ασπαζονται αυτα τα επιχειρηματα στη ζωη τους, αλλα τα επικαλουνται απλως σε μια περισταση της ζωης τους γιατι ετσι τους συμφερει. Κατα τ'αλλα πιονακια του συστηματος ολοι αυτοι, που "επαναστατουν" περιστασιακα οταν προκειται να μεινουν ανυποτακτοι δηλαδη, οταν προκειται να πληρωσουν κανα προστιμο για παραβαση του ΚΟΚ το οποιο θα το κρινουν ως αδικο-απαραδεκτο κλπ και γενικως ολα αυτα που χαρακτηριζουν εναν Ελληναρα.
Krokodilos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Για τους περισσοτερους ομως ισχυει κατα γραμμα οτι λεω. Για να μη δειξουν την αδυναμια τους την τεμπελια και την οκνυρια (μιας και ο καθενας θα προτιμουσε αντι να τρεχει να βαραει σκοπετα στον Εβρο και προσοχες στον καθε τυχαρπαστο να ειναι αγκαλια με το γκομενετο διπλα σε ενα τζακι, να κοιμαται στο ζεστο κρεβατι του και να ξυπναει με πρωινο απο τη μαμα), καθονται και μου λενε φιλοσοφιες επι φιλοσοφιων για να με πεισουν οτι το κανουν ως συνηδητοποιημενα ατομα. Για να καταλαβω: Εσυ εισαι αντιθετος με τις δικαιολογιες τους ετσι? Και οχι με το οτι δνε θελουν να πανε στρατο? Με το οτι δεν παραδεχονται οτι δεν θελουν να πανε στρατο γιατι εχουν πολυ καλυτερα πραγματα να κανουν εξω, αλλά αυτοι δεν λενε αυτο αλλά μονο προστρεχουν σε γελοιες δικαιολογιες του τυπου ανθρωπινα δικαιωματα κλπ. Σωστα? Οσοι δε θελουν να πανε στρατο, ας μην πανε αν μπορουνε, δεκτο. Αυτο που δεν ειναι αποδεκτο ειναι να καθονται να μου το φιλοσοφουν και καλα με δικαιωματα, ελευθεριες, δημοκρατιες, χουντες κλπ κλπ. Κοιταξε εγω δεν ηθελα να παω στρατο γιατι προσωπικα δεν αντεχω να μην ειμαι ελευθερος ουτε για μια μερα. Ουτε για 1 μερα! Οποτε ναι επικαλουμαι το δικαιωμα μου της προσωπικης ελευθεριας που μου το στερησαν εστω και για λιγο(οντας βυσμα). Θυμισου το ουτε για μια μερα. Δεν δινω σε κανεναν το δικαιωμα μου της ελευθεριας ουτε για μια μερα. Και επικαλουμαι και το συνταγμα που εν αντιθεση με τις γυναικες με κανει υποδεεστερο και οχι ισο με αυτες αναφορικα με τον στρατο. Αναφορικα με το τελευταιο εχω κανει στον υπουργο Ε.Βενιζελο μεσα απο το μπλογ του, μια ερωτηση σχετικα με κατι που ειχε πει πριν γινει υπουργος αλλά δυστυχως αποδεικνυεται οτι και αυτος ειναι ανακολουθος στα λεγομενα του, κοινως με (μας γιατι ειχαν ρωτησει και αλλοι) εγραψε! Πριν καποια χρονια πριν γινει υπουργος και κυβερνηση ειχε πει για το θεμα: "Η στράτευση μόνο των ανδρών θέτει αναμφίβολα σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας που θα τίθενται με ολοένα και πιο έντονο τρόπο στο μέλλον και ενώπιον των δικαστηρίων." Και κατεληγε με μια δεσμευση: "Θα συγκεντρώσω συγκριτικά στοιχεία και θα επανέλθω" Εχουν περασει 3 χρονια απο τοτε αλλά απαντηση δεν πηραμε. Και 9 μηνες απο το ποστ μου και την ερωτηση μου και απαντηση δεν πηρα. Ας εξηγησω αναλυτικα λοιπον τι συμβαινει και που βλεπω την καθαρη αντιφαση στο συνταγμα μας! Καποιος συνταγματολογος ή σκετο δικηγορος/νομικος αν μπορει ας πει αν λεω κατι λαθος: Συνταγμα της Ελλαδος. **************** Άρθρο 4 - (Ισότητα των Ελλήνων) 1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. 2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. 4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους. 5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. 6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων. **************** Στο 4.1, προφανώς δεν αναφερόμαστε σε άνδρες μόνο. Στο 4.2, γίνεται προφανές ότι όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως φύλου -πρέπει να- αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στο 4.5, γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρη η επί ίσοις όροις συνεισφορά στις υποχρεώσεις των πολιτών, ανεξαρτήτως φύλλου. Στο 4.6, με δεδομένη την ισότητα των πολιτών, ανεξαρτήτως φύλλου, θεσπίζεται η υποχρέωση όλων των πολιτών να συνεισφέρουν στην άμυνα της χώρας. Με απλη λογικη, όσοι νόμοι ορίζουν τη στρατιωτική θητεία ως υποχρέωση των ανδρών και μόνο (εφόσον δεν γίνεται κλήση γυναικών), είναι αντισυνταγματικοί. •Σωστα? Υπαρχει καποιο λαθος? Το συνταγμα της Ελλαδος ειναι ανακολουθο, αντιφατικο! Που κανω λαθος?
chaplin1981 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 εγω παντως παρ'ολο που σιχαινομαι τις μιλιταριστικες μαλακιες,πηγα στρατο.το τι τρολλσρισμα εφαγαν δε λεγεται.15 μερες φυλακη.25 κρατηση.ντοντ χαλουλου.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Για να καταλαβω: Εσυ εισαι αντιθετος με τις δικαιολογιες τους ετσι? Και οχι με το οτι δνε θελουν να πανε στρατο? Με το οτι δεν παραδεχονται οτι δεν θελουν να πανε στρατο γιατι εχουν πολυ καλυτερα πραγματα να κανουν εξω, αλλά αυτοι δεν λενε αυτο αλλά μονο προστρεχουν σε γελοιες δικαιολογιες του τυπου ανθρωπινα δικαιωματα κλπ. Σωστα? Πολυ σωστα καταλαβες. Προσεξε ομως για να μην πεσεις σε ενα ευκολο λαθος. Δεν ειμαι αντιθετος με τα επιχειρηματα που επικαλουνται διοτι συνηθως ειναι σωστα και δικαια. Ειμαι αντιθετος με την ενεργεια να τα ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ γιατι τα ακουσαν η γιατι ετυχε να τα σκεφτουν επειδη αυτο τους βολεψε στη συγκεκριμενη περισταση. Ειναι ακριβως ιδια περιπτωση με αυτον που θα περασει με κοκκινο και θα φαει 400 ευρω προστιμο αλλα θα παει να διαμαρτυρηθει για να του τη σβησουν, υποστηριζοντας οτι πεθαινε η αδερφη του/μανα του/μπατζανακης του/κορη του κλπ κλπ για να πεισει το διοικητη οτι ηταν "αναγκαια" η παραβαση του, αλλα οχι Μ@Λ@ΚΙΑ του, αρα ας συγχωρεθει το προστιμο (εκει ειναι και το ζουμι, να σωσουμε την παρτη μας αδιαφορωντας αν αυτη η παραβαση θα μπορουσε να ειχε στοιχισει απο 1 τραυματισμο εως αρκετους νεκρους). Κοιταξε εγω δεν ηθελα να παω στρατο γιατι προσωπικα δεν αντεχω να μην ειμαι ελευθερος ουτε για μια μερα. Ουτε για 1 μερα! Οποτε ναι επικαλουμαι το δικαιωμα μου της προσωπικης ελευθεριας που μου το στερησαν εστω και για λιγο(οντας βυσμα). Θυμισου το ουτε για μια μερα. Δεν δινω σε κανεναν το δικαιωμα μου της ελευθεριας ουτε για μια μερα. Και επικαλουμαι και το συνταγμα που εν αντιθεση με τις γυναικες με κανει υποδεεστερο και οχι ισο με αυτες αναφορικα με τον στρατο. Αναφορικα με το τελευταιο εχω κανει στον υπουργο Ε.Βενιζελο μεσα απο το μπλογ του, μια ερωτηση σχετικα με κατι που ειχε πει πριν γινει υπουργος αλλά δυστυχως αποδεικνυεται οτι και αυτος ειναι ανακολουθος στα λεγομενα του, κοινως με (μας γιατι ειχαν ρωτησει και αλλοι) εγραψε! Πριν καποια χρονια πριν γινει υπουργος και κυβερνηση ειχε πει για το θεμα: "Η στράτευση μόνο των ανδρών θέτει αναμφίβολα σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας που θα τίθενται με ολοένα και πιο έντονο τρόπο στο μέλλον και ενώπιον των δικαστηρίων." Και κατεληγε με μια δεσμευση: "Θα συγκεντρώσω συγκριτικά στοιχεία και θα επανέλθω" Εχουν περασει 3 χρονια απο τοτε αλλά απαντηση δεν πηραμε. Και 9 μηνες απο το ποστ μου και την ερωτηση μου και απαντηση δεν πηρα. Ας εξηγησω αναλυτικα λοιπον τι συμβαινει και που βλεπω την καθαρη αντιφαση στο συνταγμα μας! Καποιος συνταγματολογος ή σκετο δικηγορος/νομικος αν μπορει ας πει αν λεω κατι λαθος: Συνταγμα της Ελλαδος. **************** Άρθρο 4 - (Ισότητα των Ελλήνων) 1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. 2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. 4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους. 5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. 6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων. **************** Στο 4.1, προφανώς δεν αναφερόμαστε σε άνδρες μόνο. Στο 4.2, γίνεται προφανές ότι όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως φύλου -πρέπει να- αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στο 4.5, γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρη η επί ίσοις όροις συνεισφορά στις υποχρεώσεις των πολιτών, ανεξαρτήτως φύλλου. Στο 4.6, με δεδομένη την ισότητα των πολιτών, ανεξαρτήτως φύλλου, θεσπίζεται η υποχρέωση όλων των πολιτών να συνεισφέρουν στην άμυνα της χώρας. Με απλη λογικη, όσοι νόμοι ορίζουν τη στρατιωτική θητεία ως υποχρέωση των ανδρών και μόνο (εφόσον δεν γίνεται κλήση γυναικών), είναι αντισυνταγματικοί. •Σωστα? Υπαρχει καποιο λαθος? Το συνταγμα της Ελλαδος ειναι ανακολουθο, αντιφατικο! Που κανω λαθος? Δεν ειπε κανεις οτι κανετε λαθος με το να υποστηριζετε οτι η υποχρεωτικη θητεια ειναι 324345546 φορες αδικη, ισως και παρανομη. Δεν εξεταζω τα επιχειρηματα σας, συνηθως ειναι σωστα εξαλλου και ειναι πραγματα που φιλοσοφησα απο πρωτο χερι οντας φανταρος, δηλαδη χωμενος μεσα στα κολπα του στρατου και βλεποντας εκ των εσω τι παιζει εκει. Αυτο που θα εκτιμουσα επειδη νεοι ειμαστε, μεταξυ μας ειμαστε, στην ιδια χωρα ζουμε με παρομοιες παραστασεις, ειναι να μην δουλευομαστε. Δηλαδη οκ δεν αντεχεις 1 μερα να μην εισαι ελευθερος, οποτε ο στρατος ειναι κατι το οποιο ειναι αντιθετο με τη σταση ζωης σου, αλλα σχολειο πηγες ετσι δεν ειναι? Εκει κατα τη διαρκεια του 6ωρου ησουν ελευθερος? Στη δουλεια -ειτε εχεις, ειτε με το καλο πιασεις- θα εισαι ελευθερος? Εκει θα υποστεις τη μεγαλυτερη μορφη δουλειας οπως ειναι τα εργασιακα σημερα στη χωρα μας. Και θα λες και ευχαριστω και θα ζεις και με το φοβο της "καμπανας" δηλαδη απολυσης, αν τυχον δεν βαρεσεις προσοχη μια μερα στα θελω αυτου που θα εκμεταλευεται το ατομο σου. Οι συμβιβασμοι στους οποιους καθημερινα εξαναγκαζομαστε χωρις να λεμε κιχ, ειναι αυτο που με ενοχλει απο εναν "φιλοσοφημενο" ανυποτακτο/ι5. Και επαναλαμβανω, μαγκια του που το εκανε δεν τον κρινω και δε με νοιαζει αν και για αυτους εμεις οι υπολοιποι που κανουμε τη θητεια μας τρωμε εμπλοκες κλπ αλλα anyway. Αρα θα εκτιμουσα οσα λες εσυ και ο καθενας, να τα ειχατε ως σταση ζωης. Δεν τα εκτιμω οταν τα εχετε αποκλειστικα ως σταση απεναντι στο στρατο. Που επαναλαμβανω με βρισκουν συμφωνο ως επιχειρηματα και αποψεις.
lary7 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Ούτε δημόσιος υπάλληλος είμαι, ούτε θέλω να γίνω, ούτε θεωρώ περισσότερο άντρα κάποιον που πήγε στρατό από κάποιον που δεν πήγε. Από 'κει και πέρα: Επαναλαμβάνεις και μάλιστα με κάποιον πανικό, τα ίδια κλισέ επιχειρήματα κάθε ατόμου που δεν έχει πάει στρατό και δεν έχει καμιά όρεξη να πάει. Αυτο τα συνοψιζει όλα. Η υποχρεωτική στράτευση είναι νομος του κράτους, και μέχρι να αλλάξει ο νόμος θα παραμείνει έτσι. Ολοι όσοι πάνε στρατο, με γκρίνια ή χωρίς, πανε γιατι το λέει ο νόμος και κανένας δεν πάει γιατί το θέλει. Δεν γνώρισα ουτε ενα φαντάρο που αν μπορούσε δεν θα απεφευγε την στράτευση (συμπεριλαμβανομενου και εμένα). Το οτι εσυ ZAKKWYLDE δεν πηγες μαγκία σου. Αλλά το έκανες για την παρτη σου, για να μην χάσεις εσυ τους 9 μήνες και όχι γιατι σου φταίει ο στράτος. Οπως για την πάρτη σου μπορεί να μην κόβεις αποδείξεις, για την πάρτη σου μπορεί να εχτισες ενα αυθαίρετο, για την παρτη σου μπορεί να γράφεις φάρμακα για όλο σου το σοι με το δικο σου βιβλιαριο κτλ. Κάθεσαι και λές για το χαλι του στρατου λές και περασες απο 20 μονάδες και ξέρεις περισσότερα απο όλους. Οποιος πιστεύει στην κατάργηση της θητείας πρέπει το στηρίξει-ψηφίσει κόμμα που είναι κατά-διαδηλώσει ειρηνικα και να κάνει οτι άλλο μπορεί. Αλλά μέχρι να αλλάξει κάτι δεν πάυει να είναι μια υποχρέωση, το να την αποφύγει κάποιος το κάνει για τον εαυτούλη του και όχι γιατι είναι ενα ανυπερβλητο εμπόδιο όπως το παρουσιάζεις. Στην γυάρο δεν πάει κανεις πλέων, αυτά περι αουσβιτς είναι μαλακίες και για τις συνθήκες μέσα άσε να τα πει κάποιος που τα έζησε και όχι εσυ που στα είπε ένα ''ξαδερφακι''. Στρατό δεν πήγες αλλά το ράδιο αρβύλα μια χαρά το εμαθές.....
slygeo87 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Ρε παιδιά έχω μια απορία. Είναι δυνατόν ποτέ να γίνει μισθοφορικός ο στρατός στην Ελλάδα;Το λέω από πλευράς κάλυψης υπηρεσίων. Θυμάμαι είχαμε 1 περίπολο στη μονάδα και το ένα από τα 2 νούμερα ήταν μόνιμος ΕΠ.ΟΠ δεκαννέας. Κάθε φορά έκαναν παράπονα (όποιος τύχαινε και είχε νούμερο εκείνο το βράδυ) και έβριζαν τον διοικητή επειδή δεν έβαζε έφεδρο στο νούμερο. Υπάρχει πιθανότητα να φάνε ποτέ τέτοιο χωσέ κουέρβο; =ρ
Arcanaloth Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Ρε παιδιά έχω μια απορία. Είναι δυνατόν ποτέ να γίνει μισθοφορικός ο στρατός στην Ελλάδα;Το λέω από πλευράς κάλυψης υπηρεσίων. Θυμάμαι είχαμε 1 περίπολο στη μονάδα και το ένα από τα 2 νούμερα ήταν μόνιμος ΕΠ.ΟΠ δεκαννέας. Κάθε φορά έκαναν παράπονα (όποιος τύχαινε και είχε νούμερο εκείνο το βράδυ) και έβριζαν τον διοικητή επειδή δεν έβαζε έφεδρο στο νούμερο. Υπάρχει πιθανότητα να φάνε ποτέ τέτοιο χωσέ κουέρβο; =ρ Από την στιγμή που υπάρχουν έφεδροι φαντάροι και οι ΕΠΟΠ θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους από αυτούς, βρίσκουν και τα κάνουν. Αν δεν υπήρχαν έφεδροι, μια χαρά θα τα κάνανε όλα και δεν θα λέγανε κουβέντα. Όχι βέβαια ότι τώρα δικαιούνται να κλαίγονται, εξάλλου μόνοι τους πήγανε και συμφωνήσαν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Εγώ προσωπικά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει 100% μισθοφορικός ο στρατός στην Ελλάδα. Πέρα από το οικονομικό κόστος, πιστεύω δύσκολα θα βρεθούν τόσα άτομα να δεχτούν να πάνε να γίνουν ΕΠΟΠ και μάλιστα ενώ δεν θα υπάρχουν έφεδροι να τραβάνε το μεγάλο ζόρι. Εδώ γίνεται σκοτωμός να μην πάει ο άλλος για 9 μήνες, πρέπει να 'σαι τελείως απελπισμένος για να πας να γίνεις μόνιμος φαντάρος/σκοπάνθρωπος για έναν μισθό της πλάκας.
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Στη δική μου μονάδα ο αριθμός των υπηρεσιών ήταν ανάλογος με τον αριθμό των στρατιωτών. Όταν είμαστε πολλοί φαντάροι είχαμε και περίπολα και παραπάνω σκοπιές. Όταν γίναμε λιγότεροι καταργήθηκε το περίπολο και οι παραπάνω σκοπιές. Με λίγα λόγια γινόταν οτιδήποτε αρκεί να μη βγαίναμε έξω και όχι φυσικά για την ασφάλεια του στρατοπέδου, αφού οι ΕΠ.ΟΠ που θα μπορούσαν να αναπληρώνουν, δεν κάνα παρά ελάχιστες σκοπιές και διαμαρτύρονταν συνεχώς γιατί τους πονούσε το κωλαράκι. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι ποιοι δουλεύουν λιγότερο, οι ΕΠ.ΟΠ ή οι δάσκαλοι Αστειεύομαι βέβαια
Krokodilos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Αυτο που θα εκτιμουσα επειδη νεοι ειμαστε, μεταξυ μας ειμαστε, στην ιδια χωρα ζουμε με παρομοιες παραστασεις, ειναι να μην δουλευομαστε. Δηλαδη οκ δεν αντεχεις 1 μερα να μην εισαι ελευθερος, οποτε ο στρατος ειναι κατι το οποιο ειναι αντιθετο με τη σταση ζωης σου, αλλα σχολειο πηγες ετσι δεν ειναι? Εκει κατα τη διαρκεια του 6ωρου ησουν ελευθερος? Και τι σχεση εχει αυτο? 1ον ουτε την "σκλαβια" του σχολειου την αντεχω(αντεχα). Οποτε? 2ον το σχολειο για εμενα(εκτος της 1ης γυμνασιου και του δημοτικου -οπου ομως ημουν πολυ ηλιθιος σαν ευφυια για να κανω κατι για αυτο) δεν ηταν σκλαβια, παρα μονο ενας χωρος διασκεδασης με συνεχεις πλακες με τους συμμαθητες μου, καθως και μορφωσης στα μαθηματα των μαθηματικων και φυσικης. Στη δουλεια -ειτε εχεις, ειτε με το καλο πιασεις- θα εισαι ελευθερος? Εκει θα υποστεις τη μεγαλυτερη μορφη δουλειας οπως ειναι τα εργασιακα σημερα στη χωρα μας. Και θα λες και ευχαριστω και θα ζεις και με το φοβο της "καμπανας" δηλαδη απολυσης, αν τυχον δεν βαρεσεις προσοχη μια μερα στα θελω αυτου που θα εκμεταλευεται το ατομο σου. Οχι. Δεν ειναι ετσι. Αν δεν σου αρεσει μια δουλεια μπορεις να φυγεις, εστω και αν μεινεις νηστικος. Θα παραμεινεις ομως ελευθερος. Στον στρατο αν δεν σου αρεσει ομως δεν μπορεις να τον αποφυγεις. Και μην μου πεις οτι μπορεις να ξενιτευτεις και να τον αποφυγεις γιατι τοτε δεν εισαι ελευθερος καθως ο στρατος σε υποχρεωσε να μην μενεις στην Ελλαδα-αρα στερηση της ελευθεριας και παλι. Αρα θα εκτιμουσα οσα λες εσυ και ο καθενας, να τα ειχατε ως σταση ζωης. Δεν τα εκτιμω οταν τα εχετε αποκλειστικα ως σταση απεναντι στο στρατο. Που επαναλαμβανω με βρισκουν συμφωνο ως επιχειρηματα και αποψεις. Μα εγω τα εχω ως σταση ζωης. Μπορει και πολλοι αλλοι. Οποτε μην προεξοφλεις καποια πραγματα.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Εγώ προσωπικά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει 100% μισθοφορικός ο στρατός στην Ελλάδα. Πέρα από το οικονομικό κόστος, πιστεύω δύσκολα θα βρεθούν τόσα άτομα να δεχτούν να πάνε να γίνουν ΕΠΟΠ και μάλιστα ενώ δεν θα υπάρχουν έφεδροι να τραβάνε το μεγάλο ζόρι. Εδώ γίνεται σκοτωμός να μην πάει ο άλλος για 9 μήνες, πρέπει να 'σαι τελείως απελπισμένος για να πας να γίνεις μόνιμος φαντάρος/σκοπάνθρωπος για έναν μισθό της πλάκας. Δηλαδή η Αλβανία, Ρουμανία, Σερβία, Σκόπια, Κροατία, Σλοβενία, Μποτσουάνα, Ρουάντα είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και μπορεί να συντηρήσει επαγγελματικό στρατό; Έτσ για να καταλάβω. Και μη μου πείτε ότι υπάρχει λιγότερη ένταση στα Βαλκάνια απο τα Ελληνοτουρκικά.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2010 Εγώ προσωπικά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει 100% μισθοφορικός ο στρατός στην Ελλάδα. Πέρα από το οικονομικό κόστος, πιστεύω δύσκολα θα βρεθούν τόσα άτομα να δεχτούν να πάνε να γίνουν ΕΠΟΠ και μάλιστα ενώ δεν θα υπάρχουν έφεδροι να τραβάνε το μεγάλο ζόρι. Εδώ γίνεται σκοτωμός να μην πάει ο άλλος για 9 μήνες, πρέπει να 'σαι τελείως απελπισμένος για να πας να γίνεις μόνιμος φαντάρος/σκοπάνθρωπος για έναν μισθό της πλάκας. Δηλαδή η Αλβανία, Ρουμανία, Σερβία, Σκόπια, Κροατία, Σλοβενία, Μποτσουάνα, Ρουάντα είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και μπορεί να συντηρήσει επαγγελματικό στρατό; Έτσ για να καταλάβω. Και μη μου πείτε ότι υπάρχει λιγότερη ένταση στα Βαλκάνια απο τα Ελληνοτουρκικά.
Arcanaloth Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2010 Δηλαδή η Αλβανία, Ρουμανία, Σερβία, Σκόπια, Κροατία, Σλοβενία, Μποτσουάνα, Ρουάντα είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και μπορεί να συντηρήσει επαγγελματικό στρατό; Έτσ για να καταλάβω. Και μη μου πείτε ότι υπάρχει λιγότερη ένταση στα Βαλκάνια απο τα Ελληνοτουρκικά. Όχι, είναι σε χειρότερη κατάσταση από μας οπότε έχουν παρατήσει και εντελώς το θέμα στρατός από την στιγμή που δεν μπορούν να τον συντηρήσουν. Αυτές οι χώρες όμως δεν έχουν ουσιαστικά στρατό που να μπορεί να κάνει κάτι σε περίπτωση κινδύνου. Το αν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για την Ελλάδα ή όχι είναι μια άλλη τεράστια κουβέντα, αλλά το θέμα είναι ότι έχουμε έναν αξιόμαχο στρατό, σε βαθμό ακριβώς που να αποτρέπει περίεργες ιδέες σε γείτονες. Αν εμείς γουστάραμε είχαμε πάρει τα Σκόπια σε ώρες χωρίς αντίσταση, αυτό το πράγμα δεν είναι στρατός. Τα Σκόπια π.χ. τι αεροπορία έχουν; Θυμάμαι κάτι αστείες εικόνες που ολόκληρη η αεροπορία τους είναι 2 ξεχαρβαλωμένα ελικόπτερα. Εμείς καλώς ή κακώς έχουμε τους Τούρκους που κάνουν 200 παραβιάσεις την μέρα. Να τους αφήσουμε να τις κάνουν χωρίς καμία απολύτως αντίδραση; Να μην πάρουμε αεροπλάνα; Οι Αλβανοί ή οι Σκοπιανοί έχουν εμάς να κάνουμε παραβιάσεις και να δημιουργούμε προβλήματα; Ή αν μας ερχόταν πάνω στην τρέλα μας (λέμε τώρα) να κάνουμε ένα ντου μια μέρα, θα συναντούσαμε αντίσταση; Εγώ απλές σκέψεις κάνω, ούτε εγώ γουστάρω τον στρατό ή την θητεία, αλλά τι εναλλακτική έχουμε δεν βλέπω, άμα πω εγώ δεν πάω, εσύ δεν πας,ο άλλος δεν πάει, τί θα γίνει ακριβώς; Γίνεται να πούμε σαν χώρα τέρμα, μηδέν φράγκα για εξοπλισμούς; Να ποντάρουμε δηλαδή στην καλή θέληση των γειτόνων μας ότι δεν θα σαλτάρουν μια ωραία μέρα; Σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ τους κακούς Τούρκους ή Αλβανούς ή ο,τιδήποτε ότι περιμένουν πως και πως να μας πάρουν τα εδάφη ή ότι όλοι μας μισούν κτλ. αλλά μέχρι το άλλο άκρο, κατάργηση του στρατού κτλ. θεωρώ ότι έχουμε δρόμο ακόμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις