Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι ζωαρα????έχω ακουσει οτι θες αυτες τισ μερες...5 χρονια ειμαι παρνηθα και τωρα που φευγω μου φαινεται καπως...για το ζουμπερι παντως οι απιψεις διιστανται...αλλοι μου λενε οτι θα πινω κοκτειλ στην παραλια και αλλοι οτι δεν θα ξερω που να πρωτοτρεξω....

Zoυμπερη ειχαν στειλει εναν φιλο μου μετα απο κυπρο.

Τον βαζανε να κοβει χορτα και σκοπέτα σαν εμπλκη. Τετοια εποχη πηγε.

Ειχε και τις αλλεργίες του και ειχε γινει σαν κλαμμενο μ...

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ζούμπερι είναι οι κατασκηνώσεις των αξιωματικών...........! Το απόλυτα βυσματικό σημείο!

Όπως και να το κάνεις , είναι κατασκήνωση και όχι στρατόπεδο.

Νταξ , έχει σκοπέτο , έχει καμια αποψίλωση , λογικό είναι , αλλά και μόνο το γεγονός ότι εκει πανε οι αξιωματικοι για να παραθερίσουνε , λέει πολλά. Είναι πιο χαλαροί , πιο ήρεμοι , δεν σε πρήζουνε.

Αν δεν έχει δύναμη το στρατοπεδο-κατασκήνωση , θα παίξει και εμπλοκή , σίγουρα.

Η θάλασσα είναι στα 100 μέτρα ,και το LaCosta 3 λεπτά με το αμάξι , εγώ που παραθέριζα εκεί , κάθε βράδυ στο Lacosta τους έβλεπα να καυλαντίζουνε.

Δημοσ.

αα ρε στρατος ζαχαρη μερες.ακομα κ με τις κακουχιες,ηταν ομορφη εμπειρια..τα θυμασαι με νοσταλγια μετα.προσωπικα μου ελειπε απο το κεντρο.δηλ ηξερα καποια μερα πως θα τελειωσει δηστυχως.

κυριως αυτο που ειπε το παλικαρι πιο πανω,το δεσιμο μεταξυ των φανταρων δεν αναπαραγεται εξω ποτε των ποτων απλουστατα γιατι εχουμε γινει αγρια θηρια κυνηγωντας το μεροκαματο κ ξεχασαμε τι σημαινει ζωη..

κριμα που με αυτα τα παιδια πολυ πιθανον να μη ξανασυναντηθεις ποτε στη ζωη σου,αλλα τοτε ενιωθες οτι ειχες κατι παραπανω απο αδερφο.

κ κατι που διαπιστωσα απολυομενος,οτι μεσα στο στρατοπεδο δε θα νιωσεις ποτε μονος.ποτε ομως.οταν απολυθεις το καταλαβαινεις αυτο.οταν επιστρεψεις στη ρηχοτητα της καθημερινοτητας κ της επιβιωσης.

ενα μηνακι στη μοναδα λοιπον το ξανακανα χαλαροτατα.

• Like 1
Δημοσ.

Το δέσιμο μεταξύ φαντάρων δέν αναπαράγεται "έξω", δίοτι το ίδιο δέσιμο "μέσα" αποτελούσε αναγκαίο κακό.

Το μεροκάματο το κυνηγούσα πρίν και μετά το φανταρικό και φαντάζομαι το ίδιο έπραξαν όσοι μπήκαν σε σχετικά μεγάλη ηλικία (24~26).Αν ήταν να ξεχάσω τι σημαίνει ζωή,θα είχα πρόβλημα και με τις φιλίες που έκανα στην πολιτική μου ζωή.Εκεί πραγματικά θα προβληματιζόμουν/στενοχωριόμουν.Οχι για κάποιον "περαστικό" με τον οποίο αναγκάστηκα να συμβιώσω για 1/3/6 μήνες.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανακούφιση όταν μου άλλαξαν το ΕΦΠ απο λευκό σε πράσινο...

• Like 1
Δημοσ.

Το δέσιμο μεταξύ φαντάρων δέν αναπαράγεται "έξω", δίοτι το ίδιο δέσιμο "μέσα" αποτελούσε αναγκαίο κακό.

Aυτή ακριβώς είναι η ουσία.

Πως στον στρατό ανακαλύπτεις πως μπορείς να κάνεις φίλους μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς να τους γνωρίζεις ντε και καλά από το σχολείο , από τη γειτονιά, από τη σχολή και δε ξέρω και γω από που αλλού όπου θέλει τον χρόνο του.

Και όταν λέμε κάνεις φίλους, δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για κάτι τέτοιο. 2 λεπτά πριν την επίσημη αλλαγή στο σκοπέτο να φτάσεις να κάνεις την αλλαγή, ταραααμ! έκανες μόλις έναν καινούριο φίλο ;)

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά,μήν μπερδεύετε βαθύτερες έννοιες όπως η φιλία, με κάτι πολύ πιο επιφανειακό όπως η παρέα.

• Like 3
Δημοσ.

Η παρέα είναι παράγωγο της φιλίας όμως, οπότε το αποτέλεσμα είναι πάνω κάτω το ίδιο: δεν είσαι μόνος σου και πάντα υπάρχει διαθέσιμο ένα χέρι βοήθειας να σε τραβήξει από κάτω.

Όπως και να έχει, είναι χρήσιμο skill να μαθαίνεις να κάνεις φίλους-γνωστούς σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Δημοσ.

Η παρέα διαρκεί στον χρόνο όμως;Γιατί έχω τουλάχιστον 30 παλικάρια το φου-μπού*, που κάναμε παρέα κατα την διάρκεια της θητείας,άλλα δέν βλέπω ούτε ευχές για γιορτές-γενέθλια (πόσο μάλλον έξοδο για καφέ κλπ).

Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό όν και ζεί σε "αγέλες" προκειμένου να επιβιώσει.Το skill για το οποίο κάνεις λόγο είναι ακριβώς αυτό,η προσπάθεια/δυνατότητα του ανθρώπου να "επιβιώσει" καταστάσεων,εισχωρώντας σε μια ομάδα που θα τον κάνει να νιώσει ασφάλεια.

Την δεδομένη χρονική στιγμή (όντας στον στρατό),υπάρχει αυτή η χείρα βοηθείας.Οι ενστάσεις μου είναι σε τι βάθος χρόνου.

*ναί,έχω account σε αυτό το καρκίνωμα για να λαμβάνω ειδοποίησης για γιορτές συγγενών και γνωστών.

Δημοσ.

<p>Η παρέα διαρκεί στον χρόνο όμως;Γιατί έχω τουλάχιστον 30 παλικάρια το φου-μπού<span style="color:#ff0000;">*</span>, που κάναμε παρέα κατα την διάρκεια της θητείας,άλλα δέν βλέπω ούτε ευχές για γιορτές-γενέθλια (πόσο μάλλον έξοδο για καφέ κλπ).</p>

<p> </p>

<p>Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό όν και ζεί σε "αγέλες" προκειμένου να επιβιώσει.Το skill για το οποίο κάνεις λόγο είναι ακριβώς αυτό,η προσπάθεια/δυνατότητα του ανθρώπου να "επιβιώσει" καταστάσεων,εισχωρώντας σε μια ομάδα που θα τον κάνει να νιώσει ασφάλεια.</p>

<p>Την δεδομένη χρονική στιγμή (όντας στον στρατό),υπάρχει αυτή η χείρα βοηθείας.Οι ενστάσεις μου είναι σε τι βάθος χρόνου.</p>

<p> </p>

<p><span style="font-size:8px;"><span style="color:#ff0000;"><span style="font-size:14px;">*</span></span>ναί,έχω account σε αυτό το καρκίνωμα για να λαμβάνω ειδοποίησης για γιορτές συγγενών και γνωστών.</span></p>

Εγω προσωπικα εχω φιλο-αδερφο που φαγαμε πολυ σκατο μαζι.505 ταγμα πεζοναυτων.Δεν επικοινωνουσαμε σχεδον καθολου.Χρειαστηκα αιμα για τον πατερα μου και εφερε τα πανω κατω και μαζεψε πολυ κοσμο να δωσει!

Το ιδιο θα εκανα και εγω.Ειναι καποια ατομα που δεν κανεις παρεα αλλα ειναι αδερφια!

Βεβαια ειχα και σειρες που δεν παιζει πλεον συμπαθεια...

Να συμπληρωσω οτι πηγα φανταρος το 2010 στα 21 μου.Με ενσημα κολλημενα απο τα 18 μου,αρα ειχα γνωση της κοινωνιας εξω.

Δημοσ.

3 και νύχτωσε για να δεκανοσημο κορδόνι Κάι τα μπλε τα μπλε τα μπλε πηλίκια είν τα είν τα είν τα καλυτερα!

• Like 2
Δημοσ.

3 και νύχτωσε για να δεκανοσημο κορδόνι Κάι τα μπλε τα μπλε τα μπλε πηλίκια είν τα είν τα είν τα καλυτερα!

Έλα σειρά πάμε μαζί, Αριστερό...Κ.Ε.ΣΝ. Άριστερό...Κ.Ε.ΣΝ. :P

Σε μερικές μέρες πρέπει να παρουσιαστώ στο Διδυμότειχο, ξέρει κανείς τι παίζει εκεί με την Στρατονομία? Θέλω να μάθω μερικές πληροφορίες αν γνωρίζει κανένας τι παίζει εκεί αυτή την περίοδο.

Δημοσ.

ΚΕΝ Άρτας πάντως ήταν πολύ καλά. Πιστεύω ότι είναι μακράν το καλύτερο κέντρο νεοσύλλεκτων.

Γ' ΕΣΣΟ είχε σειρά 80 άτομα μόνο. Σαν κολλέγιο ήμασταν.

Σήμερα ορκίστηκα  :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...