TeZaS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δεν ήξερε τίποτα για κανένα μέσο γτ όπως είπα στην αρχή ήταν εντελώς τυχαία η τοποθέτησή μου εκεί και δεν είχα και κανένα σοβαρό μέσον. Στην αρχή ο λοχαγός μου είχε πει οτι θα με έβαζε στον 1ο γραφείο μετά την συνέντευξη και μετά απο την επιστροφή της χριστουγεννιάτικης άδειας βάζει έναν άλλο γιο φίλου του και στο επιλοχάδικο βάζει ανιψιό γνωστής παρουσιάστριας ειδήσεων που τον είχαν όλοι απο κοντά. Ο αρχιλοχίας στην συνέντευξη που μας πήρε με έκοψε οτι "νιώθω" γτ μου λέει πιάσε τον τάδε φάκελο και επειδή μίλαγε και για τις άδειές μας κατάλαβα οτι θα γράψει και σε έναν άλλο και του λέω θελετε και αυτόν? αυτό ήταν η σπίθα γιατί του έκανε εντύπωση φάνηκε. Μετά απο λίγο καιρό όμως τον ανηψιό τον είχαν μια στο επιλοχάδικο μία στο 4ο γραφείο γενικά τσακώνονταν 2 λοχαγοί ποιος θα τον πάρει. Αυτός τεμπέλης με όλη την σημασία της λέξεως βαριόταν την ζωή του και ήθελε όλο να κοιμάται. Είχε δώσει τα κλειδιά του θαλαμοντόγκ μια φορά στον αρχιλοχία και του λέει εγώ δεν μπορώ πρέπει να κοιμηθώ γτ δεν κάνω σωστό ύπνο. Ε μετά απο 2-3 μέρες του λέει τράβα στο 4ο δεν σε χρειάζομαι εδώ και επόμενη επιλογή ήμουν εγώ. Που κατα την διάρκεια που ήταν ο άλλος πήγαινα για βοήθεια και έφτιαχνα και ότι πρόβλημα είχε με τον υπολογιστή. Οπότε πιστεύω δεν ήξερε το βύσμα μου που ούτε και εγώ το ήξερα, ένας γνωστός μου είπε οτι θα πει σε έναν φίλο του να με φτιάξει..... Το έκανε αυτός? Πήγα τυχαία όπως και άλλοι συμφοιτητές μου που ήρθαν Χιο?
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 μπορεί να πας Χιο σε 10 διαφορετικά στρατοπεδα και οι διαφορές να είναι η μέρα με τη νύχτα. Απο κόσμο, υπηρεσίες, στελεχη, κτλ. τα στρατοπεδα που είναι "μαυρα" είναι γνωστά και αυτά που είναι χαλαρα τό ίδιο. Αν πήγαινες σε τυχαιο στρατοπεδο στην Χιο, οι πιθανοτητες ειναι να έπεφτες σε τίποτα ψυχοπαθείς ειναι πολύ περισσότερες απ'ότι αν σου κανονιζε την μετάθεση κανας που ξέρει τι παίζει..
TheDevilMayCare Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Παντως (παλιοτερα τουλαχιστον) στα Καρδαμυλα Χιου το 643 ΤΕ (υπαρχει ακομη?)ηταν περιπου ο θανατος ο ιδιος -αν δεν χτυπουσες αμεσα αναβολη και εμενες εκει
TeZaS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Ναι δεν λέω έτυχα σε καλή μονάδα, αλλα και άλλες μια χαρά ήταν. Πίκρα ήταν όσες ήταν πιο μακρυά απο την πόλη και ήθελες αρκετά χρήματα να κατέβεις χώρα. Ντάξει Καρδάμυλα η ΠΙΚΡΑ η ΙΔΙΑ!!! Κάναμε ΣΠΕΝ εκεί για μια εβδομάδα και ειλικρινά μετρούσα τις ώρες να φύγω. Και ας είχα βγεί 5 μέρες ΕΥ και καθόμουν στο κρεβάτι. Μέχρι και στην μονάδα μας υπήρχαν λόχοι πιο τέντα και λίγο πιο ζόρι στον φαντάρο αλλα γενικά το 95% πέρναγε καλά! Οι χιώτες μας ξέσκιζαν λίγο γιατί ήταν κακομαθημένα στην πλειοψηφία τους και τα ήθελαν όλα δικά τους, αλλα ντάξει εμένα ήταν γνωστή φάρα, απο 2008 είμαι Χίο, και δεν μου έκανε εντύπωση. Πραγματικά ήταν θέμα διοικητή πολλές παροχές, ωστόσο πολλά στελέχη τον έβριζαν γιατι λέγαν οτι δεν έχει αρχίδια. Απο βύσματα δεν έπαιρνε και πολύ χαμπάρι πάντως, η κουβέντα του ήταν το καλύτερο βύσμα σας είμαι εγώ όποιος θέλει να έρθει να μου πει ο,τι θέλει. Και πραγματικά πιο εύκολα κατάφερνες κάτι αν πήγαινες στον ανθρωπάκο παρά με βύσμα γτ τσαντιζόταν.
LiquidTroll Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις» διατηρεί την νομοθετική του φόρμα το Β’ Τμήμα Διακοπής της Βουλής έως ότου εισαχθούν για συζήτηση το κρίσιμο πολυνομοσχέδιο για την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και το σχέδιο νόμου για τους αιγιαλούς. Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό, σήμερα αναμένεται η έγκριση του νομοσχεδίου που έχει αναλάβει η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά το οποίο μεταξύ άλλων φέρνει τις εξής αλλαγές: - Ελαττώνεται το όριο ηλικία για την χορηγούμενη, στους σπουδαστές ΚΕΜΕ (Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης) , αναβολή από το 28ο στο 26ο έτος της ηλικίας - Σε περίπτωση που δύο αδέλφια καλούνται ταυτόχρονα στης Ε.Δ. για εκπλήρωση της στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης μπορούν να επιλέγουν ανεξαρτήτου ηλικίας το ποιος θα καταταγεί, σε αντίθεση με την υπάρχουσα ρύθμιση σύμφωνα με την οποία την αναβολή δικαιούται ο μικρότερος αδελφός. - Οσοι κρίνονται από τις υγειονομικές επιτροπές ικανοί πρώτης (Ι1) μέχρι τέταρτης (Ι4) κατατάσσονται υποχρεωτικά εντός πενθήμερου από την κοινοποίηση της γνωμάτευσης στην αρμόδια στρατολογική υπηρεσία, χωρίς να έχουν δικαίωμα εκ νέου εξέτασης. Με τον τρόπο αυτό καταπολεμάται το φαινόμενο κάποιοι στρατεύσιμοι επικαλούμενοι προβλήματα υγείας να αποφεύγουν συστηματικά την στράτευση, ζητώντας κατά καταχρηστικό τρόπο την παραπομπή τους εκ νέου σε υγειονομική επιτροπή - Οι ανυπότακτοι που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους εξαιρούνται αναδρομικά από τις προσκλήσεις για κατάταξη για τις οποίες κηρύχθηκαν ανυπότακτοι και εξαλείφεται με παραγραφή το αξιόποινο της ανυποταξίας τους, εφόσον καταταγούν στις Ε.Δ. μέχρι την 1.1.2016. Διατηρείται ακέραια η δυνατότητα υπηρεσίας θητείας μικρού χρονικού διαστήματος και εξαγοράς του υπόλοιπου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας - Οι αθλητές που εργάζονται σε ελληνικές ομάδες αποκτούν ίδια δικαιώματα με αυτούς που έχουν συμβόλαια σε ομάδες του εξωτερικού - Παρέχεται δυνατότητα χορήγησης αναβολής στους ερευνητές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών ερευνών (CERN) - Διευρύνεται η ρύθμιση για τις μετατάξεις υπαξιωματικών ώστε να μην περιλαμβάνει μόνο αυτούς που έχουν αποφοιτήσει με βαθμό «εξαίρετα» αλλά και όσους έχουν λάβει «λίαν καλώς». - Επανακαθορίζεται το πλαίσιο τιμητικής απονομής βαθμού Αξιωματικού σε Ολυμπιονίκες - Ενεργοποιούνται προγράμματα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων της ΕΑΣ ΑΒΕΕΠάντως, η διάταξη που αναμένεται να συγκεντρώσει τα περισσότερα πυρά της αντιπολίτευσης είναι αυτή που αφορά τους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και αυτό γιατί το ακριβές πρόγραμμα εξυγίανσης της επιχείρησης έχει διαβαθμιστεί ως απόρρητο με αποτέλεσμα η ηγεσία του υπουργείου να καλεί τους εκπροσώπους των κομμάτων να μεταβούν στο Πεντάγωνο προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως γι αυτό.
chrisxkar Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 - Παρέχεται δυνατότητα χορήγησης αναβολής στους ερευνητές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών ερευνών (CERN) επειδη αλλωστε ειναι και χιλιαδες αυτοι επρεπε να βγει και διαταξη..... 3
aris1986 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 - Παρέχεται δυνατότητα χορήγησης αναβολής στους ερευνητές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών ερευνών (CERN) επειδη αλλωστε ειναι και χιλιαδες αυτοι επρεπε να βγει και διαταξη..... Χαχαχαχα! Και γω υτο σκεφτηκα! Α ρε φωφη κεφια θα ειχες στην ξυλινη τραπεζαρα σου!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 αυτό για το CERN θα το πρότεινε ο brickoman... 4
NickTG Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Έχω ένα φίλο στο CERN αλλά έχει πάει ήδη στρατό. Ατύχησε!
ant_ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Τωρα ενα σημαντικο θεμα στον στρατο ειναι και το οικονομικο οσοι πηγαμε πριν το 2010 αρχισει η κριση με μειωσεις μισθων αυξησεις φορων κλπ την βγαζαμε σχετικα ανετα γιατι ειχαμε το "χαρτζηλικι" απο το σπιτι τωρα με τα εισιτηρια τι παιζει? 1-2 φορες νομιζω μας ειχαν δωσει κατασταση επιβιβασης ειχε τυχει δηλαδη αλλες φορες να πληρωσουμε 30 ευρω εισιτηρια κλπ πρεπει να το αυξησουν σε ολες τις αδειες να δικαιουσαι κατασταση επιβιβασης η εστω ακομα μεγαλυτερη μειωση στην τιμη
andreapaog328 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 ρε σεις ισχυει αυτο που διαβαζω οτι το φυλλο καταταξης δε το στελνουνε πλεον εντυπο και βλέπεις μονο απ το ιντερνετ?
slevinkelevra Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 ρε σεις ισχυει αυτο που διαβαζω οτι το φυλλο καταταξης δε το στελνουνε πλεον εντυπο και βλέπεις μονο απ το ιντερνετ? που το ειδες αυτο? εχεις καποιο λινκ?
Pablo_Hasan Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις» διατηρεί την νομοθετική του φόρμα το Β’ Τμήμα Διακοπής της Βουλής έως ότου εισαχθούν για συζήτηση το κρίσιμο πολυνομοσχέδιο για την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και το σχέδιο νόμου για τους αιγιαλούς. Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό, σήμερα αναμένεται η έγκριση του νομοσχεδίου που έχει αναλάβει η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά το οποίο μεταξύ άλλων φέρνει τις εξής αλλαγές: - Ελαττώνεται το όριο ηλικία για την χορηγούμενη, στους σπουδαστές ΚΕΜΕ (Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης) , αναβολή από το 28ο στο 26ο έτος της ηλικίας - Σε περίπτωση που δύο αδέλφια καλούνται ταυτόχρονα στης Ε.Δ. για εκπλήρωση της στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης μπορούν να επιλέγουν ανεξαρτήτου ηλικίας το ποιος θα καταταγεί, σε αντίθεση με την υπάρχουσα ρύθμιση σύμφωνα με την οποία την αναβολή δικαιούται ο μικρότερος αδελφός. - Οσοι κρίνονται από τις υγειονομικές επιτροπές ικανοί πρώτης (Ι1) μέχρι τέταρτης (Ι4) κατατάσσονται υποχρεωτικά εντός πενθήμερου από την κοινοποίηση της γνωμάτευσης στην αρμόδια στρατολογική υπηρεσία, χωρίς να έχουν δικαίωμα εκ νέου εξέτασης. Με τον τρόπο αυτό καταπολεμάται το φαινόμενο κάποιοι στρατεύσιμοι επικαλούμενοι προβλήματα υγείας να αποφεύγουν συστηματικά την στράτευση, ζητώντας κατά καταχρηστικό τρόπο την παραπομπή τους εκ νέου σε υγειονομική επιτροπή - Οι ανυπότακτοι που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους εξαιρούνται αναδρομικά από τις προσκλήσεις για κατάταξη για τις οποίες κηρύχθηκαν ανυπότακτοι και εξαλείφεται με παραγραφή το αξιόποινο της ανυποταξίας τους, εφόσον καταταγούν στις Ε.Δ. μέχρι την 1.1.2016. Διατηρείται ακέραια η δυνατότητα υπηρεσίας θητείας μικρού χρονικού διαστήματος και εξαγοράς του υπόλοιπου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας - Οι αθλητές που εργάζονται σε ελληνικές ομάδες αποκτούν ίδια δικαιώματα με αυτούς που έχουν συμβόλαια σε ομάδες του εξωτερικού - Παρέχεται δυνατότητα χορήγησης αναβολής στους ερευνητές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών ερευνών (CERN) - Διευρύνεται η ρύθμιση για τις μετατάξεις υπαξιωματικών ώστε να μην περιλαμβάνει μόνο αυτούς που έχουν αποφοιτήσει με βαθμό «εξαίρετα» αλλά και όσους έχουν λάβει «λίαν καλώς». - Επανακαθορίζεται το πλαίσιο τιμητικής απονομής βαθμού Αξιωματικού σε Ολυμπιονίκες - Ενεργοποιούνται προγράμματα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων της ΕΑΣ ΑΒΕΕ Πάντως, η διάταξη που αναμένεται να συγκεντρώσει τα περισσότερα πυρά της αντιπολίτευσης είναι αυτή που αφορά τους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και αυτό γιατί το ακριβές πρόγραμμα εξυγίανσης της επιχείρησης έχει διαβαθμιστεί ως απόρρητο με αποτέλεσμα η ηγεσία του υπουργείου να καλεί τους εκπροσώπους των κομμάτων να μεταβούν στο Πεντάγωνο προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως γι αυτό. άλλη μια παπαριά νομοσχέδιο, αυτο που μου κάνει εντύπωση ειναι η παραγραφος για τους ανυποτακτους. Αφού ουσιαστικά λέει κοροιδα όσους ψάρωσαν απο τα προστιμα και τα πλήρωσαν, αναγνωριζει ότι δεν μπορεί να τους κάνει τίποτα και τα παραγράφει. Τους προσκαλεί δε να παρουσιαστούν σαν καλά παιδιά και να εξαγοράσουν την θητεία... Απατεώνες, για περιφρόνηση μόνο, τιποτα άλλο. 1
panos2171 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Τωρα ενα σημαντικο θεμα στον στρατο ειναι και το οικονομικο οσοι πηγαμε πριν το 2010 αρχισει η κριση με μειωσεις μισθων αυξησεις φορων κλπ την βγαζαμε σχετικα ανετα γιατι ειχαμε το "χαρτζηλικι" απο το σπιτι τωρα με τα εισιτηρια τι παιζει? 1-2 φορες νομιζω μας ειχαν δωσει κατασταση επιβιβασης ειχε τυχει δηλαδη αλλες φορες να πληρωσουμε 30 ευρω εισιτηρια κλπ πρεπει να το αυξησουν σε ολες τις αδειες να δικαιουσαι κατασταση επιβιβασης η εστω ακομα μεγαλυτερη μειωση στην τιμη Aυτό είναι το χειρότερο πράγμα και σίγουρα δεν είναι μόνο τα εισιτήρια. Μια έξοδος σου κοστίζει το λιγότερο 5€, η μόνη λύση είναι να μένεις μέσα αλλά και αυτό μέχρι πόσο? Τραγική η όλη φάση απλά και μόνο για να υπάρχουν ''καθαρίστριες'' για να συντηρούν τα στρατόπεδα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις