Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για το α21 λεω

οικογενειακο επιδομα ειναι, γιατι να το κοψουν;

Αν έκανες θητεία αλά Ελβετία, ποια η άποψη σου;

δεν νομιζω να είχα κανένα προβλημα, γιαυτο λέω όποιος θέλει να δει πραγματικο στρατο, καλυτερα να πάει πουθενα αλλου...

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οικογενειακο επιδομα ειναι, γιατι να το κοψουν;

δεν νομιζω να είχα κανένα προβλημα, γιαυτο λέω όποιος θέλει να δει πραγματικο στρατο, καλυτερα να πάει πουθενα αλλου...

Καταλαβαινεις όμως ότι η θητεία και ο στρατός έχει προσαρμοστεί στα θέλω της κοινωνίας;
Δημοσ.

ειναι μεγάλη συζητηση αυτο, πιστευω ότι με την σημερινη θητεια λιγοι ειναι αυτοι που οφελουνται και πολυ περισσοτεροι αυτοι που αδικουνται. 

Στην Ελβετία πριν κανα χρόνο έγινε δημοψηφισμα για την διατηρηση της θητειας, ας τολμανε ας κανουν στην Ελλάδα

• Like 1
Δημοσ.

ειναι μεγάλη συζητηση αυτο, πιστευω ότι με την σημερινη θητεια λιγοι ειναι αυτοι που οφελουνται και πολυ περισσοτεροι αυτοι που αδικουνται. 

Στην Ελβετία πριν κανα χρόνο έγινε δημοψηφισμα για την διατηρηση της θητειας, ας τολμανε ας κανουν στην Ελλάδα

Η θητεία ειναι ασύνδετη απο το πολιτικό  και κοινωνικό γίγνεσθαι;

δε διακρινεις τπτ το περιεργο σε αυτα:

Αν έκανες θητεία αλά Ελβετία, ποια η άποψη σου;

Δημοσ.

Μπα, αν και είμαι υπέρ της κατάργησης και να γινόταν αυτό δεν πιστεύω ότι έβγαινε υπέρ. Καταρχήν θα γινόταν υπο σεναρίου "μνημονίου". Θα έβγαιναν τα γνωστά παπαγαλάκια και θα προειδοποιούσαν για τις κοσμογονικές καταστροφές που πρόκειται να συμβούν, τους Τούρκους που θέλουν το Αιγαίο, τους Βούλγαρους που θέλουν τη θράκη, τη FYROM που θέλει τη Μακεδονία, την Αλβανία που θέλει την Ήπειρο κτλ. 

Μετά θα έβγαιναν και θα κλαιγόντουσαν για τις οικονομικές καταστροφές στις τοπικές κοινωνίες λόγω των κλεισίματος των στρατοπέδων κτλ.

Οπότε δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

• Like 1
Δημοσ.

Η θητεία ειναι ασύνδετη απο το πολιτικό  και κοινωνικό γίγνεσθαι;

δε διακρινεις τπτ το περιεργο σε αυτα:

εχω την εντυπωση ότι για τους περισσότερους ειναι απλα χασιμο χρόνου. Η Αλβανια, η Βουλγαρια, κτλ πως την καταργησαν και εμεις δεν μπορουμε;

Μπα, αν και είμαι υπέρ της κατάργησης και να γινόταν αυτό δεν πιστεύω ότι έβγαινε υπέρ. Καταρχήν θα γινόταν υπο σεναρίου "μνημονίου". Θα έβγαιναν τα γνωστά παπαγαλάκια και θα προειδοποιούσαν για τις κοσμογονικές καταστροφές που πρόκειται να συμβούν, τους Τούρκους που θέλουν το Αιγαίο, τους Βούλγαρους που θέλουν τη θράκη, τη FYROM που θέλει τη Μακεδονία, την Αλβανία που θέλει την Ήπειρο κτλ. 

Μετά θα έβγαιναν και θα κλαιγόντουσαν για τις οικονομικές καταστροφές στις τοπικές κοινωνίες λόγω των κλεισίματος των στρατοπέδων κτλ.

Οπότε δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

για το μνημονιο υπήρχε συμφερον απο τους καναλαρχες να το υποστηριζουν, για την θητεία τι συμφέρον έχουν; Αλλά ακομα και έτσι όσοι έχουν πάει στρατο ξέρουν περι τίνος προκειται, το μνημονιο ήταν κάτι αγνωστο.

Δημοσ.

Ο στρατός για τους απλούς φαντάρους δεν έχει λόγο ύπαρξης. Υπάρχουν μόνο για να συντηρούν τις εγκαταστάσεις και τους χώρους όπου στεγάζονται, τίποτα παραπάνω δε μπορεί να κάνει ένας απλός στρατιώτης αν γίνει κανάς πόλεμος με εξαίρεση τους Λοκατζίδες. Τη συντήρηση των εγκαταστάσεων μπορούν άνετα να κάνουν οι ΕΠ.ΟΠ και να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία αλλά λόγω μίζας κανείς τους δε θέλει κάτι τέτοιο.

• Like 3
Δημοσ.

και oι κληρωτοι λοκατζιδες υπάρχουν για να μην κάνουν οι εποπ λοκατζιδες υπηρεσίες, αγγαρείες, κτλ ;) 

Οσο για τα στρατοπεδα, ορισμένα ειναι ανοιχτα απο τον καιρό που φοβομασταν τους κομμουνιστές, πολλα πρέπει να κλεισουν δεν προσφαιρουν τιποτα πλέον υπηρεσιακα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως θα δεχόμουν να κάνω 16 μήνες στρατό με αντάλλαγμα να χάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα επόπια την δουλειά τους. Τα πιο άχρηστα πλάσματα του δημοσίου τομέα!!!

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ πάντως θα δεχόμουν να κάνω 16 μήνες στρατό με αντάλλαγμα να χάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα επόπια την δουλειά τους. Τα πιο άχρηστα πλάσματα του δημοσίου τομέα!!!

Μηπως δεν εχεις γνωρίσει αρκετα τον δημοσιο τομεα; Τυπικοι Δ.Υ ειναι και αυτοι, οταν δεν αξιολογουνται σωστα ειναι λογικο να υπαρχουν και αχρηστοι. Για εμενα το σφαλμα ειναι οτι υπαρχουν μικτες μοναδες, οι φαναροι θα επρεπε να ειναι σε ανεξαρτητους λοχους-μοναδες και να εχουν μονο αξιωματικους και λιγους υπαξιωματικους και οχι ολοι μαζι στο σημερινο μπαχαλο. Οι ΕΠΟΠ μονοι τους σε μοναδες πρωτης γραμμης και οι φανταροι μονοι τους σε μοναδες δευτερης γραμμης.

Δημοσ.

O τυπικός Δ.Υ έχει τουλάχιστον και κάποια προσόντα, ένα πτυχίο, ενά ECDL, κάτι τέλος πάντων. Ο ΕΠΟΠ αναθεμά με αν έβγαλε ΓΕΛ, έχει μισθό που πτυχιούχος με μεταπτυχιακό τον βλέπει με κυάλια, δεν κάνει απολύτως τίποτα και λόγω ιεραρχίας του στρατού μπορεί να το παίζει και γ@μιας.

Πάντως οι ΕΠΟΠ δεν κλαίγονται για τους μισθούς τους όπως οι κλασσικοί ΔΥ και πολλοιί κάνουν και δεύτερη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα.

• Like 1
Δημοσ.

Σορρυ ρε παιδια , αμα δεχτεις να πας ΥΕΑ, τι ακριβως ισχυει? 

Γιατι στο army.gr δεν βρηκα κατι. Εχει μονο για ΔΕΑ, το ιδιο ειναι?

Βρηκα κατι ακυρα blogs μονο, που εχουν να ενημερωθουν 2 χρονια....

Δημοσ.

Ο στρατός για τους απλούς φαντάρους δεν έχει λόγο ύπαρξης. Υπάρχουν μόνο για να συντηρούν τις εγκαταστάσεις και τους χώρους όπου στεγάζονται, τίποτα παραπάνω δε μπορεί να κάνει ένας απλός στρατιώτης αν γίνει κανάς πόλεμος με εξαίρεση τους Λοκατζίδες. Τη συντήρηση των εγκαταστάσεων μπορούν άνετα να κάνουν οι ΕΠ.ΟΠ και να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία αλλά λόγω μίζας κανείς τους δε θέλει κάτι τέτοιο.

Αυτό ακριβώς...

Δημοσ.

αφήστε ποιος την εχει πιο μεγαλη και πειτε κανα μουφα κινητο να παρω στο κεντρο  :P πειτε και τιποτα αλλο που θα χρειαστει εκτος απ τα κλασσικα (ρουχα, πατους λουκετα κλπ)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...