Star_Light Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 aris1986 πρεπει να ανεβάσουμε λιγο το θρέντ γιατι πλακώσανε ολοι οι αντιμιλιταριστες και θα μας φάνε λάχανο. Δεν τους πειθεις.
epp Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 δεν λεω οτι ο στρατος θα σας ταϊσει και θα σας σωσει αυτους τους 9 μήνες αλλα δεν μπορω να ακουω αερολογιες απο γενιες των mid 90's λες και εξω θα σας στρωσουν το κοκκινο χαλι και αμα πας στρατο θα χασεις την ευκαιρια της ζωης να σε επαιρνε ο brad pitt να του διευθύνεις τις επιχειρησεις του. Νομιζω χασαμε λιγο το νοημα ωραια ολα αυτα που λες αλλα εγω αποσο καταλαβα αυτο που ειπαν οι αλλοι και στο οποιο συμφωνω δεν ειναι οτι καταστρεφεσαι αυτους τους 9 μηνες γιατι ισως ΘΑ εβρισκες μια καλη δουλεια αντι να βαρας σκοπια , ειναι οτι καταστρεφεσαι αν ΗΔΗ εχεις μια πολυ καλη δουλεια και ξερεις οτι αργα ή γρηγορα θα πρεπει να την παρατησεις για να μπεις στρατο.
Star_Light Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Νομιζω χασαμε λιγο το νοημα ωραια ολα αυτα που λες αλλα εγω αποσο καταλαβα αυτο που ειπαν οι αλλοι και στο οποιο συμφωνω δεν ειναι οτι καταστρεφεσαι αυτους τους 9 μηνες γιατι ισως ΘΑ εβρισκες μια καλη δουλεια αντι να βαρας σκοπια , ειναι οτι καταστρεφεσαι αν ΗΔΗ εχεις μια πολυ καλη δουλεια και ξερεις οτι αργα ή γρηγορα θα πρεπει να την παρατησεις για να μπεις στρατο. Σε αυτο δεν έχεις άδικο. Λοιπον επειδη εγω δεν θελω να μπω στο τρυπάκι να πεισω αυτους που δεν γουστάρουν στρατο να τον γουστάρουν τελειώνει η κοντρα εδώ. Επισης δεν μου αρέσει να χαλάω ενεργεια να δωσω σε κάποιον να καταλαβει κατι και αυτος να με γράφει στα @@ του. Απλα δεν μου αρέσει να βλέπω ψέμματα και λάσπες οπως το οτι αν θες σοβαρο στρατο πηγαινε σε άλλη χώρα. Περνα πρωτα μια βολτα απο τους βατραχανθρωπους εσυ μάγκα που τα λες αυτα απο εδω μεσα και μιλάς πολυ και αμα δεν σε καλύψει και εισαι πιο ατρομητος μετα γυρνα και πες το αυτο και φυγε για άλλες μονάδες στο εξωτερικο να δώ τα κοτσια σου. Απλα επειδη έτυχε να διαβάσω κατι τέτοιο και με έστειλε λιγο. Κατα τα αλλα οποιος θέλει να περάσει σε στρατιωτικές σχολές μπορει να στειλει πμ ή να κανει ερωτησεις εδω να τον βοηθήσουμε ή για εφεδρους κτλπ. Αυτά. Καλη συνέχεια.
slevinkelevra Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Παλικαρια μου τι λετε ρε? Οσο εισαι μεσα χανεις δυνατοτητες οχι μονο για δουλεια, αλλα να παρεις ενα καλο πτυχιο στ αγγλικα πχ για να σου χρησιμευσει να φυγεις εξωτερικο. Και ναι φιλε θα μπορουσες να εχεις βρει δουλεια μετα το πτυχιο, οχι σε 9 μηνες , αλλα σε 4. Που το ξερεις δηλαδη? Το ψαξες? Και να το ψαχνες θα μπορουσες να δουλεψεις? Χμ, μαλλον οχι αφου βαραγες προσοχες. Παιδια που εχουν οικονομικα προβληματα και πρεπει να συντηρουν τον εαυτο τους με δουλειες σεζον, εξηγησε τους σε παρακαλω οτι "ελα μωρε, μια σεζον ειναι, πφ, νταξ, δεν εισαι και καθηγητης." Εξηγησε τους το και ελπιζω να σε καταλαβουν. Τωρα κατι εξυπναδες του τυπου αν ειναι πελατες ειναι ιταλοι και αν ειμαστε απο mid90s γενια , νταξ, δε κολλανε πουθενα. Τα χρονια αλλαξανε και τωρα η ζωη τρεχει λιγο παραπανω και ο καθενας κανει τον προγραμματισμο του απο νωρις. Αλλος εχει σκοπο να βρει δουλεια, αλλος εχει μισο-χτισει δουλεια και ο στρατος τον κοβει, αλλος χανει ενα voucher αμα μπει, αλλος τα πηρε στο κρανιο γιατι τον εστειλαν στην αλλη ακρη της ελλαδας κ οτι μισθο πηρε τον χαλαει, αλλος εχει 3 πτυχια και ψαχνεται να δουλεψει οχι να "σκουπιζει το χωμα για να φυγει το χωμα" Κριση εχουμε κ ο αλλος θα φρικαρει οταν συνηδητοποιησει οτι αντι να ειναι εξω να ψαχνει η να δουλευει παει σε πεζοποριες χωρις νοημα. Απλα πραματα. Αλλα ναι, αμα ειναι απλη δουλεια δε πιανεται, πρεπει να ειναι απο επιχειρησεις του μπραντ πιτ και πανω....
zio10 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Και μένα δεν μου αρέσει να πληρώνω φόρους αλλά τι να κάνουμε, είναι υποχρέωσή μου! Έτσι είναι και ο στρατός, υποχρέωσή μας. Εφόσον το ξέρουμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να πάμε (υπό φυσιολογικές συνθήκες) για 9 μήνες, προγραμματίζουμε ανάλογα τις δουλειές μας και τη ζωή μας. Εν τέλει, δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα όσο το παρουσιάζετε μερικοί! Μια υποχρέωση όλων των ανδρών της χώρας προς την ίδια τη χώρα είναι.
NickTG Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Άλλη πετυχημένη σύγκριση. Οι φοροι είναι ανταποδωτικοι. Το κατά πόσο ή οχι δουλεύουν εδώ σωστά είναι άλλο θέμα και σίγουρα οχι δικαιολογία για να αφήνουμε και αλλά στραβά. Φυσικά ακόμα και κάποιοι φόροι είναι άδικοι και παραλογοι και θα πρέπει να καταργηθουν ή να αλλάξουν. Μόνο που στο θέμα αυτό μιλάμε για στρατό. Άνοιξε ενα για φόρους να χωσουμε και εκεί! Μια κατάσταση που έχει παραμείνει γιατί εξυπηρετει συμφέροντα είναι.
zio10 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Άλλη πετυχημένη σύγκριση. Οι φοροι είναι ανταποδωτικοι. Το κατά πόσο ή οχι δουλεύουν εδώ σωστά είναι άλλο θέμα και σίγουρα οχι δικαιολογία για να αφήνουμε και αλλά στραβά. Φυσικά ακόμα και κάποιοι φόροι είναι άδικοι και παραλογοι και θα πρέπει να καταργηθουν ή να αλλάξουν. Μόνο που στο θέμα αυτό μιλάμε για στρατό. Άνοιξε ενα για φόρους να χωσουμε και εκεί! Μια κατάσταση που έχει παραμείνει γιατί εξυπηρετει συμφέροντα είναι. Η σύγκριση ήταν ως προς το θέμα της υποχρέωσης.
John323 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Και ο στρατος (9 μηνες ή κατι αλλο) ειναι απλα ενα break μπροστα σε αυτο που θα αντιμετωπίσεις μετά αμα δεν έχεις την τύχη να τρυπώσεις κάπου καλά Δεν θες η δεν μπορεις να καταλαβεις οτι με την δουλεια οσο δυσκολη και αν ειναι ειναι επιλογη σου και πληρωνεσαι γι`αυτο που κανεις. Ο στρατος ειναι αναγκαστικη αγγαρια. Μια υποχρέωση όλων των ανδρών της χώρας προς την ίδια τη χώρα είναι. Βρε συμφωνω σε γενικες γραμμες μαζι σου, το θεμα ειναι οτι σαν ανδρας εχεις μια μεγαλη υποχρεωση για την "χωρα" (χαχα) αλλα η "χωρα" καμια υποχρεωση απεναντι σου! 1
Silverage Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Ξέρω τι παιζει έξω. Και ο στρατος (9 μηνες ή κατι αλλο) ειναι απλα ενα break μπροστα σε αυτο που θα αντιμετωπίσεις μετά αμα δεν έχεις την τύχη να τρυπώσεις κάπου καλά ... δημόσιο με συμβαση ή προκυρηξη ή σε κάποια καλη επιχειρηση που σέβεται τον υπαλληλο υπάρχουν αλλα ειναι λίγες. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να είναι ένα "break"; Επειδή πολλοί δεν βρίσκουν δουλειά ή όταν βρίσκουν τους εκμεταλλέυονται δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και άτομα που είναι ήδη σε καλή δουλειά.
panos2171 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Ο στρατός στην παρούσα φάση δεν μαθαίνει τίποτα απολύτως. Αν ο άλλος είναι μαμούχαλος, μαμούχαλος θα μείνει, αν είναι τεμπέλης, τεμπέλης θα μείνει. Αν είναι φιλότιμος, φιλότιμος θα μείνει κοκ. Βέβαια σε μη βυσματικές μονάδες ο παρτάκιας θα καταλάβει πως η βοήθεια των άλλων του είναι πολύτιμη, αυτόν ίσως να τον ωφελήσει αλλά μιλάμε για 10% φαινόμενο συνολικά. Αυτά όσο για το ''σχολείο'' ζωής που λέγεται στρατός. Πάντως κακά τα ψέμματα η αγορά εργασίας είναι πολύ πιο σκληρή από αυτά που γίνονται μέσα στο στρατό. 3
aris1986 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Γι αυτο χρειαζεται στρατος που να επιλεγεις να πηγαινεις, τουλαχιστον 400ευρω τον μηνα, μορια για δημοσιο και σωματα ασφαλείας οχι μονο απο ειδικες δυναμεις,κυπρο κτλπ. Ουτε γκρινιες ουτε αναγκαστικα να σε παιρνουν. Και λιγοτερα λεφτα θα χαλαει το βρωμοκρατος σε στολες και γκοντζιλα...
Speculoos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Παίζει να έχει απαντηθεί στις 800 σελίδες του νήματος αλλά με μια πρόχειρη αναζήτηση δε βρήκα κάτι. Το ότι οι ανυπότακτοι εξωτερικού μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα 30 μέρες το χρόνο ξέρετε πως μπορεί (και αν) κάποιος να το ελέγξει;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Super Moderators Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 ναι post #11894... 1
Speculoos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Thanks! Έψαχνα για "εξωτερικό" και "30" οπότε δεν το έβγαζε Παρόλα αυτά, η ερώτηση παραμένει. Αν ξέρει δλδ κάποιος τον τρόπο που γίνεται ο έλεγχος. Παλιότερα μου είχανε πει ότι υπάρχει σύστημα που μετράει αναχωρήσεις/αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια και αυτόματα βγαίνει το άθροισμα. Αν κάποιος δηλαδή έρθει Ελλάδα (σε αεροδρόμιο) 2 Ιουνίου και φύγει στις 9 και μετά ξανάρθει στις 10 Αυγούστου και φύγει στις 20, τότε έχει γράψει 19 μέρες παραμονής. Απλά δεν γνωρίζω ούτε κατά πόσο ισχύει (όχι μόνο αν τίθεται σε ισχύ σε φάση να μου πει η κοπέλα στο γκισέ "περιμένετε κύριε να σας μαζέψει η στρατονομία" αλλά και αν υπάρχει τέτοιο σύστημα) ούτε κατά πόσο αυτό και μόνο μπορεί να αποτελέσει απόδειξη ότι ο Χ τύπος παρέμεινε στην Ελλάδα για περισσότερες μέρες από αυτές που ορίζει ο νόμος.
qsis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2014 Η στρατονομια δεν έχει καμία δουλειά να μαζέψει πολίτη, αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας
Προτεινόμενες αναρτήσεις