qsis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 μετά εναν μηνα σε μονάδα στην αθηνα. στο τέλος που σε έφεραν αθήνα σε κρατήσαν καθόλου; ή απλά είπες ένα γεια και την έκανες; σε μας όταν είχαν έρθει ελδυκάριοι, τους παίρνει ένας λοχίας και τους έβαζε να μαζεύουν χόρτα, γιατί αυτό ήταν προγραμματισμένος να βάζει να κάνει όποιον ερχόταν στη μονάδα πάω τους πιάνω τη κουβέντα πώς πέρασαν κτλ.. (σκατά, αλλά όχι 100% μου είπαν), μετά πήγαν πάνω στο διοικητή ο οποίος τους έστειλε σπίτι τους δεν είχε κανένα νόημα να ταλαιπωρούνται κι άλλο
Luciddream Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 στο τέλος που σε έφεραν αθήνα σε κρατήσαν καθόλου; ή απλά είπες ένα γεια και την έκανες; βασικά πρέπει να ήταν πάνω απο 1 μήνα, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο. τις 10 μέρες τις πήρα άδεια με το που έφτασα, και μας δώσαν και άδεια απολύσεως 10 μέρες πριν φύγω. πρέπει να έκατσα 15-20 μέρες εκεί αν θυμάμαι καλά. χόρτα δεν μάζεψα αλλά έκανα διάφορα, χαλαρά πραγματα τα περισσότερα. αν και βυσματική μονάδα (Χαιδάρι), δεν με έχωσε κανένας τους(και μπορούσαν άααανετα). στον καρέα για παράδειγμα που ξέρω, τους λιώσανε μεχρι το τελευταίο λεπτό ΚΑΙ τους ελδυκάριους το χειρότερο ήταν τις τελευταίες 3 μέρες που επειδή ακριβώς δεν είχαν τι να μας βάλουν να κάνουμε, έκατσα 3 μέρες σερί στις κάμερες, οπου απαγορευόταν να φύγεις παρα μόνο για φαί (20-30 λεπτά).. απο την βαρεμάρα έγραφα στο βιβλίο ακόμα και αν κουνιόταν κανα φύλλο για να περνάει η ώρα
qsis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι στον Καρέα και επί εποχής μου δεν ήταν πολύ καλά
Aspidas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδιά, ήμουν ανυπότακτος και διέκοψα την ανυποταξία μου (επειδή πήγα για ένα θέμα στην αστυνομία και με έβαλαν να υπογράψω) και μου επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000. Μου ήρθε χαρτί κατάταξης, ας υποθέσουμε ότι δεν πάω και ξαναβγαίνω ανυπότακτος, τι κυρώσεις θα έχω; Αν πάρω χαρτί από δημόσιο ότι είμαι ακατάλληλος για στράτευση, διακόψω την 2η ανυποταξία μου, η υπόθεσή μου μπαίνει στο αρχείο; Το πρόστιμο των 6000+6000ε διαγράφεται;
slevinkelevra Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Ρε παιδια, 2 χαζες ερωτησεις στα γρηγορα οπλο περνουμε στο ΚΕΝ και παμε για ασκησεις/βολες? η μονο οταν παμε στη μοναδα? οσο ειμαστε ΚΕΝ μπορουμε να δηλωσουμε προτιμηση που θελουμε να παμε μετα? δηλαδη στρατονομια, διαβιβαστες, υλικου πολεμου, μηχανοκινητα κτλ κτλ κτλ? τι στα κομματια ισχυει, επειδη ο καθενας μου λεει το μακρυ και το κοντο του. Ευχαριστω πολυ
aris1986 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Ρε παιδια, 2 χαζες ερωτησεις στα γρηγορα οπλο περνουμε στο ΚΕΝ και παμε για ασκησεις/βολες? η μονο οταν παμε στη μοναδα? οσο ειμαστε ΚΕΝ μπορουμε να δηλωσουμε προτιμηση που θελουμε να παμε μετα? δηλαδη στρατονομια, διαβιβαστες, υλικου πολεμου, μηχανοκινητα κτλ κτλ κτλ? τι στα κομματια ισχυει, επειδη ο καθενας μου λεει το μακρυ και το κοντο του. Ευχαριστω πολυ Στο ΚΕΝ μετα την ορκομωσια παιρνεις αδεια και γυρνας βραδυ, την επομενη οπλο και βολη. Δεν μπορεις να δηλωσεις ειδικότητα μονο αν θες ΥΕΑ (με απολυτηριο λυκειου & αθλήματα) Κυπρο, ειδικες δυναμεις, στρατονομια (σωμα) και αλλα τετοια που δεν θελει ο περισσοτερος κοσμος. Με το που πατας σου δινουν ενα χαρτι και γραφεις που θα ηθελες (σε ποια πολη) να υπηρετησεις αλλα παει κουβα, μονο αν τους γραψεις Κυπρο, τοτε σου δινουν προσοχη...
slevinkelevra Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Στο ΚΕΝ μετα την ορκομωσια παιρνεις αδεια και γυρνας βραδυ, την επομενη οπλο και βολη. Τι εννοεις, δε καταλαβα. Γυρναω που βραδυ?
aris1986 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Τι εννοεις, δε καταλαβα. Γυρναω που βραδυ? Ορκιζεστε, σου δινουν αδεια 3-4 μερες, πας σπιτι σου, σου δινουν διορία πχ τηντεταρτη στις ταδε του μηνος και ωρα ταδε μεσα να κοιμηθεις και το πρωϊ μετα τις αναφορες κτλπ οι ενοπλοι ι1,ι2,ι3 μαζευεστε και πατε στην ΑΟΤ (Αποθηκη Οπλισμου Ταγματος) μεχρι να παρετε οπλο και να γραψετε τον αριθμο οπλου σας που αντιστοιχει στον καθένα. 1
redhotstef Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Ο Αρης σου ειπε το κοντο του θα σου πω και εγω το μακρυ μου... Τα ΚΕΝ ειναι η κεντρα εκπαιδευσης νεοσυλλεκτων. Γινονται στις μοναδες, οχι στο κεντρο. Οπλο συνηθως παιρνεις/ρεωνεσαι στις μοναδες και σπανια στο κεντρο. Στο κεντρο μπορεις να γραψεις σε χαρτι που σας δινουν που θες να πας αλλα δεν ξερω αν το λαμβανουν υποψιν. Βολες, τελος, θα κανετε 2-3 περιπου μονο σε ολη τη διαρκεια της θητειας αν εισαι απλος φανταρος και οχι ΕΔ ή ΥΕΑ. Στο κεντρο θα κανετε μια βολη με οπλο, χωρις συνηθως να το χρεωθειτε οπως ειπα πιο πανω. Ελδυκ δεν σε υποχρεωνουν να πας εκτος και αν εχουν ελληψη ισως εκει, αλλα στη σειρα μου δεν εμαθα για καποιον που να πηγε χωρις να το θελει. Η εκπαιδευση ειναι 3 εβδομαδες στη μοναδα, και αλλες 3 η ειδικοτητα. Στην υπολοιπη θητεια θα βαρας σκοπετα και αγκαρειες. 1
aris1986 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Ε αλλαξε ο στρατος τοτε. 1 μηνα και 1 μερα κεντρο Κορινθου 2010. 3-4 βολες με στοιβο μάχης στο Κεντρο με χρεωμενο οπλο κανονικότατα. Μοναδα απειρες βολες δεν θυμαμαι ποσες και 2 βραδυνές και χειροβομβιδα και ολμους (ειδικοτητα μου) τα λεγομενα ΣΠΕΝ και ΒΟΠ (Βαρέα οπλα) σκηνακια 6 μερες, φυλάκια 2-3 διαφορετικά, σκοπέτα αγγαριες, εμπλοκες, συναγερμοι κτλπ 1
slevinkelevra Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Στο κεντρο μπορεις να γραψεις σε χαρτι που σας δινουν που θες να πας αλλα δεν ξερω αν το λαμβανουν υποψιν. Ειναι υποχρεωτικο να γραψεις που θες να πας? Η μπορεις να το αφησεις κενο ξερω γω? Ευχαριστω πολυ ρε παλικαρια
aris1986 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 ποτε πηγες εσυ; εγω το 2012 16 αυγουστου 2010! 312 σειρά
TeZaS Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Slevi μιας και θα πας Μεσσολόγγι, και μιας και ήμουν τον Νοέμβρη άκου τι φάση, γιατί λένε οτι να'ναι οι άλλοι. Την πρώτη μέρα μετά απο όλα τα χαρτια που θα κάνεις θα είναι και ενα που θα δηλώσεις 2-3 προτιμήσεις για μετάθεση. Δεν θα τα κοιτάξει κανένας, τσάμπα θα αγχωθείς και θα σκεφτείς που θα ήθελες να σε πάνε. Εκεί δηλώνεις και αν θες ΕΛΔΥΚ. Μετά όπλο θα πάρετε 100% στο κέντρο και σχετικά νωρίς. Θα κάνετε και νυχτερινή, είναι κοντά το πεδίο βολής και ίσως να κάνετε και κανα 2 πορείες ακόμα. Θα σας πιουν το αίμα στην εκπαίδευση με τα όπλα. Θα λιώσεις στο επ'ώμου και στις αλλες τις μλκίες. Θα κάνετε και μια μέρα βολή σε προσομοιωτή και μετά απο λίγες μέρες θα πάτε για κανονική. Τους πάρα πολύ ψηλούς θα τους πάρουν εύζωνες, μετά τους ψιλούς θα τους επιλέξουν για στρατονομία, αυτό θα γίνει μια μέρα έξω θα σας έχουν μαζεμένους και θα ανακοινώνουν ονόματα. Την ίδια μέρα θα σας μιλήσει και ένα κομάντο για όποιον θέλει ειδικές δυνάμεις και νομίζω τότε δηλώνεις και για ΥΕΑ. Φτάνει ο καιρός που στο τέλος ορκίζεσαι, παίρνεις 4 μερούλες άδεια πας σπίτι σου και μετα γυρνάς. Στα καπάκια σας μαζεύουν και σας λένε που πάτε μετάθεση. Αν είσαι Εβρο μπορεί να φύγεις και την ίδια μέρα αλλιώς 100% την επόμενη. Νησιά την μεθεπόμενη. Όσοι θα είναι για ΕΛΔΥΚ θα συγκεντρωθούν σε άλλο λόχο και θα μείνουν παραπάνω στο στρατόπεδο μέχρι να πάνε Αθήνα και απο εκεί Κύπρο. 1
redhotstef Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 άκου τι φάση, γιατί λένε οτι να'ναι οι άλλοι. O φιλος δεν ρωτησε ουτε για επ ωμου, ουτε για προσομοιωτες. Μιλησε για κατι συγκεκριμενο. Και επισης... προσωμιωτες οπλων(βολή σε προσομοιωτή)?? Πρωτη φορα το ακουω. Τα στρατοπεδα δεν ειναι ολα ιδια. Οπλο στο κεντρο εγω δεν πηρα, ουτε κανενας μας (υγειονομικο). Τεθωρακισμενοι ισως πηραν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις