Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχεις ιδέα τι θητεία κάνουν μερικοί σε Χαιδάρι και ΓΕΣ? καλύτερη και απο αυτη που έκανα εγώ

Αν είναι να λέμε και για τα βύσματα εντάξει.

Και εγώ έχω φίλο που πήγαινε μόνο πρωινά, ΣΚ έξω, πήρε σίγουρα 100+ μέρες άδεια και πάλι έκανε παράπονα. 

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

O φιλος δεν ρωτησε ουτε για επ ωμου, ουτε για προσομοιωτες. Μιλησε για κατι συγκεκριμενο.

Και επισης... προσωμιωτες οπλων(βολή σε προσομοιωτή)?? Πρωτη φορα το ακουω.

Τα στρατοπεδα δεν ειναι ολα ιδια. Οπλο στο κεντρο εγω δεν πηρα, ουτε κανενας μας (υγειονομικο). Τεθωρακισμενοι ισως πηραν.

To επωμου γιοτομπολ κολλάει στο οτι ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΠΛΟ στο κέντρο που πάει. Ήμουν αρκετά πρόσφατα και όχι το 2012 και όχι σε άσχετο κέντρο, αλλα στο ΙΔΙΟ κέντρο που θα πάει. Επειδή εσύ δεν έχεις ακούσει κάτι σημαίνει οτι δεν ισχύει? Αν κλάσω κούφια, δεν θα την ακούσεις αρα δεν έκλασα?

Μόνος σου το λες λοιπόν, τα στρατόπεδα δεν είναι όλα ίδια, εσύ δεν πήρες, κάποιοι φίλοι μου δεν πήραν. Εμείς Μεσολόγγι είχαμε όπλο πάνω απο 15 μέρες χρεωμένο και γι'αυτό ξέραμε και όλες τις ασκήσεις οτνα πήγαμε στην μονάδα. Υπήρχαν παλικάρια δεν ήξεραν τι σημαίνει η λέξη επ'ώμου

Δημοσ.
Τα στρατοπεδα δεν ειναι ολα ιδια. Οπλο στο κεντρο εγω δεν πηρα, ουτε κανενας μας (υγειονομικο). Τεθωρακισμενοι ισως πηραν.

To επωμου γιοτομπολ κολλάει στο οτι ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΠΛΟ στο κέντρο που πάει. Ήμουν αρκετά πρόσφατα και όχι το 2012 και όχι σε άσχετο κέντρο, αλλα στο ΙΔΙΟ κέντρο που θα πάει. Επειδή εσύ δεν έχεις ακούσει κάτι σημαίνει οτι δεν ισχύει? Αν κλάσω κούφια, δεν θα την ακούσεις αρα δεν έκλασα?

Το ποιος ειναι γιωτας εδω μεσα αστο... βαλε τα ασπρα παππουτσακια σου τωρα και καλο βραδυ..

Εdit: Το οπλο που θα ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ στο κεντρο για τις ασκησεις (επ ωμου κτλ) δεν το χρεωνονται συνηθως. Και εμεις καναμε ασκησεις στο κεντρο, αλλα δεν ειχαμε κλειδαριες για τα οπλα μας.

Edit2: Στην ορκωμοσια τη δικη μου κανενας μας δεν κρατουσε οπλο, μονο οι πιο μπροστινοι στην παρελαση. Οι ασκησεις με τα οπλα (να τις μαθεις καλα) χρησιμευαν μονο στην μοναδα στη δικη μας περιπτωση (πεζικο).

Δημοσ.

Βλέπεις που είμαι ηλίθιος? Αφου το είχα ξαναπεί οτι δεν θα ασχοληθώ να σου απαντήσω πάλι τι μπλέκω?

Όπως τα λες είναι ντάξει, δεν έχεις ακούσει πουθενά οτι χρεώνονται το όπλο αρα έτσι είναι. Εμείς υπογράφαμε τότε ένας ένας αυτόγραφα στις αποθήκες οπλισμού και κλειδώναμε με λουκέτα στου οπλοβαστούς τις σφουγγαρίστρες μας.

• Like 1
Δημοσ.

Τι δεν καταλαβαινεις οταν λεω οτι..  "τα στρατοπαιδα δεν ειναι ολα ιδια"?

Καταλαβαινω πως η περιπτωση σου ηταν διαφορετικη. Και καταλαβαινω πως ησουν στο ιδιο που θα παει και το παιδι. Ετσι οπως τα λες θα γινουν διοτι εγω εχω εμπειριες απο αλλο στρατοπεδο.

Δημοσ.

O φιλος δεν ρωτησε ουτε για επ ωμου, ουτε για προσομοιωτες. Μιλησε για κατι συγκεκριμενο.

Και επισης... προσωμιωτες οπλων(βολή σε προσομοιωτή)?? Πρωτη φορα το ακουω.

αυλώνα κανείς δε πρέπει να παίρνει 

τα προηγούμενα χρόνια τους χρέωναν κανονικά (πχ φίλος μου είχε χρεωθεί όπλο πριν χρόνια) , τα τελευταία όχι

εγώ σκέψου ούτε βολή δεν έριξα λόγω γραφειοκρατίας

Μόνος σου το λες λοιπόν, τα στρατόπεδα δεν είναι όλα ίδια, εσύ δεν πήρες, κάποιοι φίλοι μου δεν πήραν. Εμείς Μεσολόγγι είχαμε όπλο πάνω απο 15 μέρες χρεωμένο και γι'αυτό ξέραμε και όλες τις ασκήσεις οτνα πήγαμε στην μονάδα. Υπήρχαν παλικάρια δεν ήξεραν τι σημαίνει η λέξη επ'ώμου

ναι το μεσολόγγι είναι κωλοκέντρο

επίσης από μηχανικό ναύπλιο έρχονταν "έτοιμοι" , θυμάμαι ότι πάντα έψαχνα να βρω τύπο από μηχανικό να μου λύσει το όπλο

ο Αυλώνας βγάζει τους πιο άχρηστους φαντάρους μαζί με τη θήβα, μόνο παρέλαση ξέρουν (όπως τη ξέρουν) 

όταν πήγα μονάδα και πήγα να μπω άγημα ήταν ένας βλάκας ανθυπασπιστής που τράβαγε τα μαλλιά του επειδή δεν ήξερα οπλοασκήσεις, τελικά με έβγαλε από το άγημα και δεν ξαναπήγα ποτέ (βάραγα μπιφτέκια βέβαια) 

μετά έκανα και τις κοπάνες μου από το ΣΠΕΝ (στη ψύχρα έφευγα ή εξαφανιζόμουν πριν αρχίσει το παιδομάζωμα και ευτυχώς είχαμε φιλοξενούμενους στην επιλαρχία για να στέλνουμε/χώνουμε αυτούς ώστε να έχουμε "εκπροσώπηση" σαν μονάδα) , ούτε εκεί έμαθα κάτι :P 2.5 φορές πήγα σπεν και μια για να φτιάχνω καφέδες και να μοιράζω πρόγευμα

στο τέλος που πήγα αθήνα και εκεί υποχρεωτικά δε μπόρεσα να γλιτώσω τη σημαία.. ε έγινα ρεζίλι τι να κάνω;

ευτυχώς κανείς δε νοιαζόταν και πολύ σύντομα ούτε αυτό έκανα

το μόνο που ήξερα να κάνω καλά ήταν τις υπηρεσίες (μετά από κάποια παθήματα βέβαια) , αλλά με το καιρό το ξέχασα κι αυτό απλά περιέφερα το κορμί μου και το μόνο που πρόσεχα ήταν να αποφεύγω τις καμπάνες 

• Like 2
Δημοσ.

επίσης από μηχανικό ναύπλιο έρχονταν "έτοιμοι" , θυμάμαι ότι πάντα έψαχνα να βρω τύπο από μηχανικό να μου λύσει το όπλο

Σοβαρα το λες αυτο ή ειρωνικά;

Δημοσ.

Σοβαρα το λες αυτο ή ειρωνικά;

σοβαρά, στη σειρά μου οι του μηχανικού ήταν σιγουράκι ότι θα ήξεραν όλα τα βασικά και μετά έπαιζες λόττο με πεζικάριους

οι ΤΘ , ΠΒ , ΥΠ ,ΥΓ, ΔΒ άντε γεια 

κοίτα αν σκεφτείς είναι λογικό με την οικονομική κρίση και στελέχη με μόλις να τους έχουν πετσοκόψει τους μισθούς και τις 2 βδομάδες+ κάτι ψιλά κέντρο που κάναμε τότε (είχα πέσει στην ιστορικά χαμηλότερη διάρκεια σε κέντρο)  ένα μεγάλο  κεν σαν τον αυλώνα να είναι μπουρδέλο και ένα μικρό και μαζεμένο σα το ναύπλιο τέντα ή τελοσπάντων πιο οργανωμένο 

δε μας έδειχναν τίποτα σου λέω, ούτε τι να κάνουμε με τα ρούχα, ούτε να κάνουμε φακέλους στα κρεβάτια, μετά στις μονάδες έστρωνε το θέμα ,αλλά τα κέντρα ήταν δράμα (από στρατιωτικής άποψης, γιατί από χαβαλέ ήταν μια χαρά) 

εγώ πρώτη φορά αν δε κάνω λάθος ακούμπησα όπλο πάνω σε ένα φυλάκιο για να κάνω υπηρεσία, ούτε το δις οπλίσατε δεν ήξερα, ούτε τη διαδικασία της αναγνώρισης 

για αυτό το λογο είχε ξεκινήσει το σπεν, επειδή όπως γινόταν το θέμα στα κέντρα οι στρατιώτες ήταν τελείως ανεκπαίδευτοι.

στη συνέχεια επανέφεραν το μήνα στα κέντρα, αλλά και πάλι συνέχισαν να έρχονται στουρνάρια οπότε και το σπεν παρέμεινε

στα μεγάλα κέντρα ψεκάστε σκουπίστε είναι

• Like 1
Δημοσ.

Mε θεματα στρατου ειμαι τελειως ασχετος,οποτε θα χρειαστω τα..φωτα σας!!Καπου διαβασα οτι αμα μπεις στρατο στα 18,μπορεις να διαλεξεις αμα θες να μπεις ναυτικο,στρατο ξηρας,αεροπορια.Ισχυει κατι τετοιο;Η δυνατοτητα αυτη υπαρχει και για μεγαλυτερη ηλικια;πχ 25

Δημοσ.

από τότε που σταμάτησε να αναγράφεται το γιώτα στο απολυτήριο, ο αριθμός των Ι5 έχει αυξηθεί κατακόρυφα...αναβολές για πλάκα πλέον

εμείς είχαμε Ι4 κανονικότατο που απλά είχε τάχα πόνο στην μέση για να γλυτώσει τα κρύα όπως είπε από τις σκοπιές...μόνο θαλαμοφυλίκια έκανε στα ζεστα το χρυσό μου

Τι να το κάνεις το Ι5 με την θητεία πλέον 9 μήνες; Να πώ οτι δουλεύεις κάπου σοβαρά και δεν θές να χάσεις τα λεφτά σου, απόλυτα κατανοητό to Ι5. Αλλά π.χ το να μένει κάποιος με τους γονείς του ακόμα, να τα ξύνει όλη μέρα, και να πάρει Ι5 (χωρίς κάποιον ιατρικό λόγο που να συντρέχει απαλλαγή στράτευσης) το θεωρώ απλά υπερβολή. Άσε που μετά στιγματίζεσαι κοινωνικά, και ειδικά στις μικρές κοινωνίες θα έχεις πρόβλημα με τους ιδιώτες κομπλεξικούς εργοδότες (καρα-τσεκαρισμένο). Ή θα βγαίνεις έξω με αντροπαρέα και όλοι θα καλαμπουρίζουν για τη θητεία τους και εσύ θα τους λες οτι πήρες τρελόχαρτο και δεν υπηρέτησες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτύλα imho. Και όσοι λένε το αντίθετο, είναι απλά deniers.

Ξαναλέω, αν δούλευε κάποιος και έπαιρνε Ι5, θα είχε τουλάχιστον την δικαιολογία αυτή και δεν θα του έλεγε κανείς τίποτα. Αλλά νισάφι με τους βουτυρομπεμπέδες που παίρνουν γιωτόχαρτα επειδή θα χάσουν την βολεψιά τους μέσα στην άνεση του πατρικού τους.

Και εγώ μπαίνω τον Νοέμβρη αλλά δεν παραπονιέμαι. Ίσα-ίσα που ανυπομονώ να μπώ, να κάνω διακοπές ουσιαστικά και να γνωρίσω κόσμο και καταστάσεις. Άν είναι να είμαι φυγόπονος και ευθυνόφοβος για 9μήνες καθισιού, τότε τι θα κάνω σε μια πιο σοβαρή κατάσταση στην μελλοντική μου ζωή; Εκεί που δεν θα υπάρχουν γιωτόχαρτα και αναβολές...

• Like 6
Δημοσ.

Άσε που μετά στιγματίζεσαι κοινωνικά, 

:lol:  :lol:  :lol:

Ή θα βγαίνεις έξω με αντροπαρέα και όλοι θα καλαμπουρίζουν για τη θητεία τους και εσύ θα τους λες οτι πήρες τρελόχαρτο και δεν υπηρέτησες. 

Αν είναι να χάσεις τέτοιες βαρβάτες συζητήσεις αξίζει τον κόπο!!!

• Like 2
Δημοσ.

Νίκο, προφανώς απ' τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω οτι υπηρέτησες κανονικά. Αλλά επειδή έχω βρεθεί σε παρέες με άτομα Ι5 μέσα, άσε με να ξέρω καλύτερα. Προσωπικά είμαι ΥΠΕΡ του Ι5, όχι όμως για ψύλλου πήδημα. Βασικά είμαι υπέρ της κατάργησης στράτευσης, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Ά, επίσης γι' αυτούς που θα βιαστούν να πούν οτι δεν κοιτούν το Ι σε μια ιδιωτική επιχείρηση. Ο εργοδότης έχει κάθε δικαίωμα να ρωτήσει μέσα στην συνέντευξη περί Ι, άσχετα αν ο υποψήφιος θέλει να απαντήσει ή όχι. Έ, αν λοιπόν δεν απαντήσει (αφού θεωρητικά έχει αυτό το δικαίωμα), ο εργοδότης μετά δεν είναι δύσκολο να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Γι' αυτούς που ζούν στην ουτοπία όπου όλοι οι νόμοι τηρούνται κατα γράμμα στην Ελλάδα, ας προσγειωθούν καλύτερα. Η αλήθεια είναι οτι πολλοί εργοδότες όχι μόνο απαιτούν εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, αλλά και πλήρες απολυτήριο ζητούν, με περιοχές κτλ, και Ι φυσικά. Είτε αυτό αρέσει, είτε όχι, έτσι είναι δυστυχώς.

Δημοσ.

Αλλά επειδή έχω βρεθεί σε παρέες με άτομα Ι5 μέσα, άσε με να ξέρω καλύτερα. 

Παντού υπάρχουν προβληματικοί.

Απλά δεν δίνεις σημασία στον κάθε πειραγμένο. 

Δημοσ.

Mε θεματα στρατου ειμαι τελειως ασχετος,οποτε θα χρειαστω τα..φωτα σας!!Καπου διαβασα οτι αμα μπεις στρατο στα 18,μπορεις να διαλεξεις αμα θες να μπεις ναυτικο,στρατο ξηρας,αεροπορια.Ισχυει κατι τετοιο;Η δυνατοτητα αυτη υπαρχει και για μεγαλυτερη ηλικια;πχ 25

Χωρίς βύσμα θα πας στρατό. End of story. Στα 18 που πας στα ΚΕΠ να σε γράψουν στα μητρώα και καλά σε ρωτάνε που προτιμάς να πας αλλά δεν μετρά πουθενά. :-)

Δημοσ.

Παντως τον  Νοεμβρη του 7 που παρουσιαστηκα μεσολλόγγι την δευτερη βρομαδα χρεωθήκαμε κανονικά όπλο, και μετα το λυσιμο δεσιμο και οπλασκήσεις καναμε 2 φορες βολή στο κέντρο. Μετα στον έβρο καναμε 1 βολή στην μοναδα, στην ειδικότητα 2 την βδομαδα για ένα μήνα, και μετα ΛΥΒ ΛΥΒ αετοι κάθε μέρα και κάθε τρίτη νυχτερινή... Στην δευτερη μεταθεση στο νευροκόπι ειχαμε εναν δοικα πολύ μαχιμι που μας εβγαζε για βολές με όλα τα όπλα, κάθε κυριακή μαζι με τους έφεδρους και γινόταν παρτάκι μετα με ψησταριές και κρασάκια. Πανηγύρι κανονικό.

Για τον πούτσο κατάσταση γενικά ο στρατός, αλλά μια φορα πιανεις όπλο στη ζωή σου αν δεν πας για κυνήγι, οπότε so fucking what.

Οι τελευταίες πολύμηνες διακοπές της ζωής σου, τα ζόρια αφού τελειώσει η όλη μαλακία θα σου φαίνονται μια μαλακία και μιση και τσάμπα η γκρίνια και η μιζέρια.

Και φυλάκιο ρε φίλε, τι ζωάρα εκεί... Διπλα στην φύση, κανεναν να σε πρήζει τον ερωτα, σκοπετάκι και μετά κανονικό ξύσιμο...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...