Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταλήξαμε να λέμε ότι ο φαντάρος πρέπει να καθαρίζει για τους εποπ, τους εμθ, τους δεα, τους σμυ, τους σσε, πολιτικο προσωπικό και ό,τι άλλους κερατάδες κυκλοφορούν εκει μέσα. Ο φαντάρος μπορεί να κανει και πανω απο 30 υπηρεσίες, οταν στα στελεχη οι εποπ δνεις κάνουν 5 μαξ. 6. Κουβαλημα και άλλες αγγαρείες, για τα στελεχη δεν προβλεπεται, ειναι overqualified, και αυτο δουλειά του φαντάρου. Να μην μιλήσω για την αποζημίωση, και όλο αυτο μας φαινεται λογικό.

Από τη στιγμή που (κακώς) δεν γίνεται εκπαίδευση οι φαντάροι από τις 6πμ μέχρι τις 2-3μμ που αναλαμβάνουν υπηρεσία και οι υπόλοιποι εξοδούχοι τι ακριβώς θα κάνουν;

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κλεινουν οι σκοπιές στις 06:00 - 15:00; τα μεγαλύτερα μπιφτέκια τέτοιες ώρες πέφτουν. Οι εποπ τι ακριβώς κάνουν αυτές τις ώρες; 

Εστω, ότι υπάρχουν 5 δουλειές να γίνουν, τι γινεται; τις κάνουν οι συνήθεις υποπτοι και οι στελεχάρες αράζουν; ή κάνουν όλοι απο λίγο;

Δημοσ.

καταλήξαμε να λέμε ότι ο φαντάρος πρέπει να καθαρίζει για τους εποπ, τους εμθ, τους δεα, τους σμυ, τους σσε, πολιτικο προσωπικό και ό,τι άλλους κερατάδες κυκλοφορούν εκει μέσα. Ο φαντάρος μπορεί να κανει και πανω απο 30 υπηρεσίες, οταν στα στελεχη οι εποπ δνεις κάνουν 5 μαξ. 6. Κουβαλημα και άλλες αγγαρείες, για τα στελεχη δεν προβλεπεται, ειναι overqualified, και αυτο δουλειά του φαντάρου. Να μην μιλήσω για την αποζημίωση, και όλο αυτο μας φαινεται λογικό.

Aυτη την Ελλαδα ζητησαμε αυτη εχουμε! Τα ξερεις και τα ξερω. Και στην τελικη λαός και κολωνακι και βυσματακι πολυ και απο εποπ και απο φανταρους και απο αξιωματικους. Ολοι στην ιδια σκακιερα παιζουμε απλα καποιοι ειναι πιονια και κανουν τις αγγαριες και αλλοι στα γραφεια τους.

Υπαρχουν και φανταροι που δεν καθαρισαν ουτε την τουαλετα που εκαναν την διαρροια τους, παρα βγηκανε εξω με τσιγαρο σαν τον hank moody απο το californication, γι αυτους (για να κανω τον δικηγορο του διαβολου) τι εχεις να πεις;Καλη φαση ετσι; Μαγκες; Αφου μπορουνε γιατι οχι, ας ειχαμε ολοι βυσμα και χαρτι ελευθεροι καθαριοτητας, αλλα ποιος τα καθαρίζει μετα κ.ο.κ. Ενας φαυλος κυκλος.

Αντε απο αυριο ολοι στον αγωνα να το αλλαξουμε.

όχι φίλε μου δεν θα καθαρίζω εγώ τις αποθήκες για να κάθονται τα εποπια να ακούνε παολα και να πίνουν φράπα(το τι κατάρα είχε πέσει τότε) μόνο και μόνο γιατί είναι όλοι από το νησί και ο διοικητής δεν θέλει να χαλάσει τα pr του....

Αυτο ναι εξαρτάται απο τον δικοιητη, αν τους εχει κακομαθημενα σαν ΣΤΕΛΕΧΗ με κεφαλαία γραμματα και επειδη πεσαν τηλεφωνακια απο κατι βλαχους βουλευτες και νομαρχες σε φαση φροντισε το παιδι μας, ξερω τους γονεις του καλοι άνθρωποι, μπηκε εποπ να υπηρετήσει την πατριδα του, με λιγα λογια να πω καλα λογια για σενα για μελλοντικες προαγωγες κτλπ ναι τοτε κανει το κοτοπουλο.

Υπηρχε και δικοιητης που γαμουσε λοχαγο γιατι ειπε εναν φανταρο κοπροσκυλο πχ. ΝΑΜΕ: Μισοκαλος.

Απλα δεν εχετε καταλαβει κατι, τα βαζετε με τους εποπ οπως τα βαζανε "οι αλλοι" με τους μεταναστες, λες και φταιγαν αυτοι, οχι τα αφεντικα και τα "κουστουμια" που τα εφεραν ετσι.

Το κεφαλι βρωμαει απο ψηλα σαν το ψαρι.

Δημοσ.

κλεινουν οι σκοπιές στις 06:00 - 15:00; τα μεγαλύτερα μπιφτέκια τέτοιες ώρες πέφτουν. Οι εποπ τι ακριβώς κάνουν αυτές τις ώρες; 

Εστω, ότι υπάρχουν 5 δουλειές να γίνουν, τι γινεται; τις κάνουν οι συνήθεις υποπτοι και οι στελεχάρες αράζουν; ή κάνουν όλοι απο λίγο;

Πρώτον δε φυλάν όλοι οι στρατιώτες ταυτόχρονα και δεύτερον υπάρχουν οι χθεσινοί εξοδούχοι. Οι ΕΠΟΠ κάνουν εργασίες ανάλογα τα καθήκοντά τους. ΟΚ με ρυθμούς χελώνας αλλά τα κάνουν. Υπενθυμίζω πάλι πως ανάλογα με τη δύναμη της μονάδας γίνονται όλα. Έχω βοηθήσει ΕΠΟΠ στην αποθήκη του γιατί δεν υπήρχαν άτομα, ΕΠΟΠ κόβαν χόρτα για τον ίδιο λόγο και πολλά άλλα.Δόκιμος έχει κάνει ΑΜ αν σου λέει κάτι αυτό. Μέχρι και φαντάροι γελούσαν με την απόφαση να σταλεί δόκιμος. Έχω μαζέψει σκουπίδια από την περίφραξη του στρατοπέδου κάτω από τον ήλιο. Όταν όμως έχεις μεγάλη δύναμη προφανώς οι στρατιώτες θα χωθούν οπουδήποτε. Δε θα δεχτεί κανένα στέλεχος να κάθονται με τον καφέ και το τσιγάρο εν ώρα εργασίας και κυρίως οι ανώτεροι, από τον υποδιοικητή μέχρι και τον τελευταίο ΕΠΟΠ. Όταν δεν υπάρχουν δουλειές ψωλάρουν όλοι.

• Like 1
Δημοσ.

οκ για να καταλάβω, τι έκαναν σήμερα στο στρατοπεδο σου οι εποπ; 

9 στους 10 μαλλον ψωλαραν φιδιαζαν μετα δουλεψαν για κανα 2-3ωρο και μετα ξεκουραση επειδη περιμενουν να φυγουν κλασικη περιπτωση στρατιωτικου,ακομα και αυτοι που ειναι στα γραφεια και αναγκαστικα κατι κανουν για να τους βλεπει ο δοικας οτι δουλευουν υπηρξαν πολλες φορες που τους ειδα απλα να κοιτανε το ταβανι

• Like 1
Δημοσ.

9 στους 10 μαλλον ψωλαραν φιδιαζαν μετα δουλεψαν για κανα 2-3ωρο και μετα ξεκουραση επειδη περιμενουν να φυγουν κλασικη περιπτωση στρατιωτικου,ακομα και αυτοι που ειναι στα γραφεια και αναγκαστικα κατι κανουν για να τους βλεπει ο δοικας οτι δουλευουν υπηρξαν πολλες φορες που τους ειδα απλα να κοιτανε το ταβανι

Που υπηρέτησες; Και αυτοι βυσμα εχουν για να κοιτανε το ταβανι στα γραφεια, να το ξερεις.

Αντε να παρακαλάμε για πόλεμο, για να βγάλουν τα λεφτά τους οι Εποπ και λοιποί!

Δημοσ.

Που υπηρέτησες; Και αυτοι βυσμα εχουν για να κοιτανε το ταβανι στα γραφεια, να το ξερεις.

Αντε να παρακαλάμε για πόλεμο, για να βγάλουν τα λεφτά τους οι Εποπ και λοιποί!

αμα γινότανε πόλεμος οι στρατιωτικοί γενικότερα δε θα βγάνανε τα λεφτά τους, θα χέζανε τα βρακιά τους 

Δημοσ.

λημνο υπηρετησα

Οπου και να πας με εξαιρεση καποιες μικρες περιοδους ασκησεων δεν κανουν σχεδον τιποτα.Το να καθαριζεις λαου λαου ενα οχημα η τον οπλισμο ο οποιος δεν προλαβε καν να βρωμισει δεν το λες δουλεια.Και μην μπερδευεσαι δεν μιλαμε για καποιες μερες που ιδως τυχει να εχουν δουλεια μιλαμε για την πλειοψηφια του χρονου τους το τι κανουν.

Και εκτος αυτου ειναι και το θεμα του ποσες μερες δουλευουν.21 οι κανονικες αδειες + 13 μερες απο γκρουπακια πασχα χριστουγεννων(συνηθως το ενα γκρουπ ειναι 8 μερες και το αλλο 5 τα ΣΚ δεν τα μετραω στην αδεια)+ 48 απαλλαγες το χρονο απο υπηρεσια(μεσος ορος νομιζω ειναι 4 υπηρεσιες το μηνα) + 104 τα ΣΚ και ας βαλουμε και μονο 4 μερες τιμητικη απο επισκευψεις επιδιξεις κτλ

190 μερες το χρονο αραλικι και 175 μερες δουλεια και ρωταω ζωαρα?

Δεν λεω να τους απολυσουμε τους ανθρωπους αλλα μην ακουω και οτι κακοπερνανε η σκοτωνονται στη δουλεια....

ps. εμενα μου χρωστανε 7 μερες αδεια για το 2014 τις οποιες και μαλλον δεν θα παρω

• Like 1
Δημοσ.

Nαι κανείς δεν είπε ότι δεν ψωλάρουν στο 80% της χρονιάς

οκ για να καταλάβω, τι έκαναν σήμερα στο στρατοπεδο σου οι εποπ; 

Σήμερα δεν ξέρω γιατί εδώ και κάτι μέρες έχω φύγει. Γενικά υπήρχαν μέρες που είχαν δουλειές, είτε με τις αποθήκες, είτε με τα οχήματα είτε με βαψίματα, αλλά σε γενικές γραμμές είναι χαλαρά τα πράγματα. Σε επισκέψεις τίποτα στρατηγών είναι που γαμιούνται, σε νυχτερινά 4ήμερα και τέτοια. Σε καμία περίπτωση δεν κακοπερνάνε ούτε κλαίγονται. Ακόμα και για το μισθό τους με όσους έχω μιλήσει μου λένε ότι είναι πολύ καλά σε σχέση με αυτά που βλέπουν στον ιδιωτικό τομέα.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγω εδω και καποιες εβδομαδες τελειωσα το τυπικο 9μηνο της θητειας(330 εγω,τωρα απολυονται οι 8μηνοι της 331 σειρας).Ημουν στην Μυτιλληνη.Για τους Εποπ να πω την αληθεια δεν εχω τετοιο προβλημα καθως οι περισσοτεροι που γνωρισα ηταν πολυ σωστοι(υπηρχαν και 2-3 που ηταν για σφαλιαρες αλλα κλασσικα αυτα). Οσο για τις καθαριοτητες ε ενταξυ φταιει ομως που το πρωι οταν ηταν να κανουμε 2 λεπτα καθαριοτητα τον θαλαμο ο κλασσικος Ελληναρας ετρεχε πρωι πρωι στο ΚΨΜ για να παρει καφε,κρουασαν κλπ και να κανει 3 τσιγαρα,μετα ο ανωτερος οτι βαθμο και να εχει ειναι ο κακος της παρεας αν τους φωναζει και τους χωνει ε???

Και οσο για την οικονομικη κριση,εγω προσπαθουσα τον μηνα στο μισο της θητειας μου που δεν καπνιζα να μην χαλαω πανω απο 50με 60ευρω το μηνα,και μετα που καπνιζα προσπαθουσα να μην ξεπερναω τα 100ευρω το μηνα(δεν τα τρωω καλυτερα μετα το στρατο καπου αλλου :P),υπηρχαν πολλοι που κλαιγοντουσαν για τα 8.62 το μηνα και τρωγανε τον μηνα 200 και 300ευρω στο νερο(ειδικα καλοκαιρι και σε νησι οπως εγω μιλαμε για τρελα λεφτα που ετρωγε ο κοσμος).

Αρα οπως λενε και πολλοι εν μερη ειμαστε σε πολλα αξιοι της μοιρας μας. Η μονη κακη εμπειρια που ειχα στον στρατο ηταν στο Γυθειο για τους μαγειρες,που οσοι εχουν περασει απο εκει θα με καταλαβουν.Μακραν η χειροτερη εμπειρια μια αυτη και αυτη με τους κοριους δυστηχως.

Οσο για τους μισθους θυμαμαι οταν ημουν στο γραφειο που ακουγα 2 Ανθ/στες που κανανε κουβεντα για πολιτικα και λεγανε τα κλασσικα με τσιπραα και σαμαρα και εκφραζανε τις ανησυχιες τους για μειωσεις μισθων.

Δημοσ.

Αηδίες με το stratologia.gr

Δεν φτανει που δεν με αφηνει να επιλεξω ταυτοχρονα, και πιστοποιητικο τυπου Α και Β,

αφου αναγκάστικα να κανω μονο για Α, κι ειπα μετα να ξανακανω νεα αιτηση για το Β,

δεν με αφηνει, γιατι λεει η αιτηση μου ειναι σε εκκρεμοτητα!!!!

Δηλαδη πρεπει να περιμενω να μου σταλουν πρωτα τα Α, και μετα να κανω αλλη αιτηση για να παρω και Β!!!!

To δε email που μου εσταλη απο τα συστηματα τους στο mail που δηλωσα στο yahoo, ειναι κινεζικα που δεν φαινονται ελληνικα με τιποτε. Αλλαξα καμια 10αρια encoding, utf, greek-win, greek-iso κλπ, κινεζικα δε πα να χτυπιεσαι!

Αλλα το πιο ασχημο ειναι οτι ηθελα και πιστοποιητικο τυπου Β, και αναγκαστικα πρεπει να περιμενω.

:(

Δημοσ.

Εγώ που έχω γεννηθεί Αγγλία και έχω βρετανικό διαβατήριο στο οποίο είμαι δηλωμένος ως Πολίτης Βρετανίας.... (Φυσικά έχω και ελληνική ταυτότητα και με είχαν καλέσει κανονικά αλλά είχα πάρει αναβολή για σπουδές μέχρι το 2016).... κάνω κανονικά θητεία ή μπορώ να γλιτώσω τίποτα... να κάνω κάνα 3μηνο πχ...  μάλλον όχι πιστεύω...

Έχω χάσει τον πατέρα μου και έχω ανήλικη αδερφή άρα νομίζω πιάνομαι για προστάτης... άρα κάνω 8μηνο αν δε κάνω λάθος.. και αντί για 7 ευρώ το μήνα παίρνω γύρω στα 30-40 νομίζω ( ουάου...)  :-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...