Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Η λύση είναι απλή: εξώδικο για το ένα ενοίκιο, εάν δεν γίνει κάτι, αίτηση για διαταγή απόδοσης μισθίου στο αρμόδιο δικαστήριο, επίδοση της διαταγής όταν αυτή εκδοθεί, έξωση. Το όλο "πακέτο" διαρκεί γύρω στις 40-50 ημέρες. Βρες δικηγόρο. Τώρα. Κάθε φορά που ανακύπτει ένα ζήτημα που απαιτεί κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις (είτε αυτές είναι γνώσεις ιατρού είτε νομικού είτε μηχανικού είτε οποιασδήποτε άλλης εξειδίκευσης) γουστάρω να διαβάζω ένα σωρό πράγματα - τα οποία συνήθως κυμαίνονται από παντελώς άσχετα έως και επικίνδυνα. Μου θυμίζει τις απορίες που δημοσιεύουν κάποιες μητέρες στο facebook: - "το παιδι μου επεσε και χτυπησε και εδω και μιση ωρα τρεχει αιμα απο το κεφαλι του, λετε να επαθε κατι, να παω στον γιατρο;" - "εμενα ο πνευματικος μου, μου ειπε να ριξεις μια προσευχη στην αγια παχουμια να το γιαννει" - "εγω διαβασα στο ιντερνετς να βαλεις αυγα καλικαντζαρου στην πληγη και θα σταματησει το αιμα" 6
funbreaker Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω να σου πω πάντως αν δεν βαράει καμπάνα η επιχείρηση θα έχεις λαμβάνειν μιας και απότι κατάλαβα οφείλει (ανάλογα την περίπτωση) να σου καταβάλει είτε 6 νοίκια είτε όλα τα νοίκια του συμβολαίου δηλαδή 36- (όσους μήνες ήταν εκεί και πλήρωσε ήδη) *100 (που είναι το νοίκι όπως είπες) Γιαυτό υπάρχουν δικηγόροι ρώτα για μια συμβουλή δεν νομίζω να σε γδύσουν μπορεί να στην δώσουν και τζάμπα. Άλλα αν τσιγκουνεύεσαι τόσο να πας μπορείς να κάνεις μαιμουδιά όταν σου δώσει τα κλειδιά Να του πεις κάτι τύπου "ωραία και με την αποζημίωση τι θα γίνει; " -"ποια αποζημίωση;" -"Τι ποια αποζημίωση υπογράψαμε τριετές συμβόλαιο κύριε, εγώ έκανα τα κουμάντα μου δεν μπορώ να ψάχνω πάλι και να μένει ανοίκιαστη η αποθήκη έλα να τα βρούμε τώρα να τελειώνουμε να μην τρέχουμε σε δικαστήρια" και να ελπίσεις να φιλοτιμηθεί ή να πάει το σκατό στην κάλτσα Για να του πουλήσω τρέλα όπως λες πρέπει να ξέρω σίγουρα τι ισχύει οπότε τον δικηγόρο δεν τον γλιτώνω. Το ζήτημα είναι αν αξίζει να μπω στην διαδικασία. Αν πρόκειται για αποζημίωση πολλών μηνών όπως λες τότε αξίζει. Αν πρόκειται για αποζημίωση 3-4 μηνών θα μπλέξω χωρίς να έχω κάποιο κέρδος καθώς θα πάνε σε δικηγόρο και δικαστικά έξοδα. Διάβασα το 35/1995 που κάποια άρθρα του τροποποιούνται με βάση τον 4242/2014 άρθρο 13 που απ ότι κατάλαβα δεν αρκούν για να βγάλεις άκρη και χρειάζονται και κάτι άρθρα του αστικού κώδικα (608-609 ΑΚ) απ ότι λέει στην αρχή του άρθρου 13. Τελικά κατέληξα να διαβάζω αυτό απ το οποίο πάλι δεν βγαίνει άκρη τι γίνεται με αποζημίωση για σύμβαση που δεν έχει λήξει. Η λύση είναι απλή: εξώδικο για το ένα ενοίκιο, εάν δεν γίνει κάτι, αίτηση για διαταγή απόδοσης μισθίου στο αρμόδιο δικαστήριο, επίδοση της διαταγής όταν αυτή εκδοθεί, έξωση. Το όλο "πακέτο" διαρκεί γύρω στις 40-50 ημέρες. Βρες δικηγόρο. Τώρα. Δεν ξέρω αν δεν κατάλαβα κάτι ή εσύ δεν διάβασες καλά την περίπτωση. Το ζήτημα δεν είναι το ένα ενοίκιο που δεν μου πλήρωσε και θέλει να το ισοφαρίσει με την εγγύηση και να φύγει. Το ζήτημα είναι αν δικαιούται να σηκωθεί να φύγει την Δευτέρα όπως είπε ενώ εμένα με ειδοποίησε χθες και ενώ υπάρχει τριετής σύμβαση. Αν προβλέπεται δηλαδή κάποια αποζημίωση. Επομένως το ζητούμενο από μένα δεν είναι η έξωση αφού έτσι κι αλλιώς μου είπε πως θέλει να φύγει. Σκοπεύω να πάω σε δικηγόρο και αυτό που προσπαθώ να καταλάβω ψάχνοντας πριν πάω είναι αν αξίζει η αναστάτωση ή αν γενικά δεν δίνεται αποζημίωση αλλά και να δωθεί δεν θα είναι ποσό που αξίζει. ---------------------------------------------------- edit: Μόλις ρώτησα μια φίλη δικηγόρο και μου είπε στα γρήγορα ότι δεν αξίζει η φασαρία γιατί λέει αν διαμαρτυρηθώ για την λύση της σύμβασης αυτός θα πει οκ δεν την λύνω αλλά μένω και δεν σε πληρώνω λόγω αδυναμίας οπότε τα πράματα θα γίνουν χειρότερα για μένα γιατί και δεν θα πληρώνομαι και θα είναι δεσμευμένο και το ακίνητο. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2015 από funbreaker
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 [...] Δεν ξέρω αν δεν κατάλαβα κάτι ή εσύ δεν διάβασες καλά την περίπτωση. Το ζήτημα δεν είναι το ένα ενοίκιο που δεν μου πλήρωσε και θέλει να το ισοφαρίσει με την εγγύηση και να φύγει. Το ζήτημα είναι αν δικαιούται να σηκωθεί να φύγει την Δευτέρα όπως είπε ενώ εμένα με ειδοποίησε χθες και ενώ υπάρχει τριετής σύμβαση. Αν προβλέπεται δηλαδή κάποια αποζημίωση. Επομένως το ζητούμενο από μένα δεν είναι η έξωση αφού έτσι κι αλλιώς μου είπε πως θέλει να φύγει. Σκοπεύω να πάω σε δικηγόρο και αυτό που προσπαθώ να καταλάβω ψάχνοντας πριν πάω είναι αν αξίζει η αναστάτωση ή αν γενικά δεν δίνεται αποζημίωση αλλά και να δωθεί δεν θα είναι ποσό που αξίζει. ---------------------------------------------------- edit: Μόλις ρώτησα μια φίλη δικηγόρο και μου είπε στα γρήγορα ότι δεν αξίζει η φασαρία γιατί λέει αν διαμαρτυρηθώ για την λύση της σύμβασης αυτός θα πει οκ δεν την λύνω αλλά μένω και δεν σε πληρώνω λόγω αδυναμίας οπότε τα πράματα θα γίνουν χειρότερα για μένα γιατί και δεν θα πληρώνομαι και θα είναι δεσμευμένο και το ακίνητο. Θα τα πω πάλι εν συντομία, γιατί ειλικρινά για τέτοια ζητήμα πηγαίνεις στον επαγγελματία, δεν περιμένεις από το internet να μάθεις: - η επαγγελματική μισθωτική σύμβαση έχει ελάχιστη διάρκεια τα 3 έτη, το οποίο σημαίνει ότι εάν ο μισθωτής φύγει πριν, ο ιδιοκτήτης δικαιούται αποζημίωσης, το πόση έχει να κάνει με το πότε αποχωρεί ο μισθωτής. - η αποζημίωση θα ισούται με τα μισθώματα που θα έπρεπε να σου είχε καταβάλει για τον υπολειπόμενο χρόνο της μίσθωσης, εσύ υπολογίζεις πόση θα είναι και εάν σε συμφέρει, εάν βάλεις μέσα και τα έξοδα του δικηγόρου + το δικαστήριο. - δεν ξέρω ποιός σου είπε ότι ο μισθωτής μπορεί να μείνει και να μην πληρώνει με τη δικαιολογία της αδυναμίας - εάν όντως στο είπε δικηγόρος, λυπάμαι γιατί μάλλον δεν έχει ενημερωθεί σωστά. Επιμένω και δεν επανέρχομαι: Βρες δικηγόρο. Όχι από το internet, όχι τηλεφωνικά. Κανονικό δικηγόρο. 2
funbreaker Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Θα τα πω πάλι εν συντομία, γιατί ειλικρινά για τέτοια ζητήμα πηγαίνεις στον επαγγελματία, δεν περιμένεις από το internet να μάθεις: - η επαγγελματική μισθωτική σύμβαση έχει ελάχιστη διάρκεια τα 3 έτη, το οποίο σημαίνει ότι εάν ο μισθωτής φύγει πριν, ο ιδιοκτήτης δικαιούται αποζημίωσης, το πόση έχει να κάνει με το πότε αποχωρεί ο μισθωτής. - η αποζημίωση θα ισούται με τα μισθώματα που θα έπρεπε να σου είχε καταβάλει για τον υπολειπόμενο χρόνο της μίσθωσης, εσύ υπολογίζεις πόση θα είναι και εάν σε συμφέρει, εάν βάλεις μέσα και τα έξοδα του δικηγόρου + το δικαστήριο. - δεν ξέρω ποιός σου είπε ότι ο μισθωτής μπορεί να μείνει και να μην πληρώνει με τη δικαιολογία της αδυναμίας - εάν όντως στο είπε δικηγόρος, λυπάμαι γιατί μάλλον δεν έχει ενημερωθεί σωστά. Επιμένω και δεν επανέρχομαι: Βρες δικηγόρο. Όχι από το internet, όχι τηλεφωνικά. Κανονικό δικηγόρο. Ναι έχεις δίκιο φυσικά, αυτό που έψαχνα στο internet πριν πάω σε επαγγελματία ήταν αν υφίσταται περίπτωση σοβαρής αποζημιωσης και αξίζει ή το ζήτημα ήταν αστείο και πήγαινα και γελούσε, γιατί απ ότι έχω καταλάβει με τους παλιούς νόμους αστείο ήταν. Η δικηγόρος που μου είπε το σενάριο που έγραψα είναι πολύ νέα στο επάγγελμα οπότε δεν τα ξέρει μάλλον. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Εν τω μεταξύ δεν έχω χρειαστεί ποτέ μέχρι τώρα δικηγόρο ούτε έχω κάποιον γνωστό. Αν ξέρει κάποιος κανέναν καλό από Θεσσαλονίκη ας μου στείλει κανα p.m.
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 - η επαγγελματική μισθωτική σύμβαση έχει ελάχιστη διάρκεια τα 3 έτη, το οποίο σημαίνει ότι εάν ο μισθωτής φύγει πριν, ο ιδιοκτήτης δικαιούται αποζημίωσης, το πόση έχει να κάνει με το πότε αποχωρεί ο μισθωτής. Μονο 3 χρονια η επαγγελματικη μισθωση ??? Τοσο δεν ειναι για τα σπιτια ? Ειχα την εντυπωση οτι ειναι πολλα παραπανω χρονια καπου στα 12 .
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μονο 3 χρονια η επαγγελματικη μισθωση ??? Τοσο δεν ειναι για τα σπιτια ? Ειχα την εντυπωση οτι ειναι πολλα παραπανω χρονια καπου στα 12 . Λόγω της κρίσης, η ελάχιστη νόμιμη διάρκεια της επαγγελματικής μίσθωσης άλλαξε και κατέβηκε κι αυτή στα τρία χρόνια - άρθρο 13 παρ. 1 του νόμου 4242/2014. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Λόγω της κρίσης, η ελάχιστη νόμιμη διάρκεια της επαγγελματικής μίσθωσης άλλαξε και κατέβηκε κι αυτή στα τρία χρόνια - άρθρο 13 παρ. 1 του νόμου 4242/2014. Capital control και στις μισθωσεις !!!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Capital control και στις μισθωσεις !!! Φεβρουάριος 2014, πριν την επιβολή capital control. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Φεβρουάριος 2014, πριν την επιβολή capital control. Το να προνοει ο νομοθετης ειναι σημαντικο !
deesnider Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 μια προσευχη στην αγια παχουμια να το γιαννει Σε εκτιμώ πραγματικά, αλλά λίγα για την Αγία Παχουμία από 'δω και πέρα, διότι το πολύ-πολύ να σ' αφήσω να διαλέξεις όπλο. Τη μονομαχία δεν τη γλιτώνεις... 1
funbreaker Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Τελικά βρήκα κάποιον γνωστό μου δικηγόρο για να τον ρωτήσω: Μου είπε ότι συνυπολογίζοντας το εντελώς χαμηλό ενοίκιο που θα οδηγήσει σε χαμηλή αποζημίωση, τα δικαστικά και δικηγορικά έξοδα, το αμφίβολο της έκβασης της υπόθεσης καθώς και το αμφίβολο πληρωμής της αποζημίωσης ακόμα κι αν κερδιθεί και το όλο τρέξιμο και ρίσκο για την διεκδίκηση ενός τόσο χαμηλού κέρδους, δεν αξίζει να ασχοληθώ. Μου είπε επίσης πως αν πήγαινα σε άλλο άγνωστο δικηγόρο το πιθανότερο είναι να με παρότρυνε να ασχοληθώ για να πληρωθεί ανεξαρτητως αν εμένα δεν με συμφέρει. Τελικά και για δικηγόρο πρέπει να έχεις γνωστό όπως και με τους γιατρούς. Πέρα απ το ζήτημα της αποζημίωσης, διαπίστωσα πως μου έχει σπάσει τα τζάμια της εισόδου, μάλλον κατά την μεταφορά των ψυγείων. Φυσικά δεν με ενημέρωσαν γι αυτό και βιάστηκαν να κρατήσουν την εγγύση εντί του τελευταίου ενοικίου. Παίρνω πάλι τηλέφωνα και κλάσσικά δεν απαντάνε. Ελπίζω μόνο να μην βρω μέσα περισσότερες ζημιές.
funbreaker Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Τελικά βρήκα και μέσα ζημιές. Έχουν βαλει επίστρωση τσιμέντου σε μια περιοχή στα πλακάκια. Έχει και άλλες μικροζημιές και φυσικά τα σπασμένα τζάμια. Επίσης έναν λογαριασμό νερού απλήρωτο. Κλασσικά δεν σηκώνουν το τηλέφωνο εδώ και 3 μέρες αν και υποσχέθηκαν πως θα τα αναλάβουν όλα αυτά και δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι. Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκεται να τους αφήσω σε ησυχία.
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Τελικά βρήκα και μέσα ζημιές. Έχουν βαλει επίστρωση τσιμέντου σε μια περιοχή στα πλακάκια. Έχει και άλλες μικροζημιές και φυσικά τα σπασμένα τζάμια. Επίσης έναν λογαριασμό νερού απλήρωτο. Κλασσικά δεν σηκώνουν το τηλέφωνο εδώ και 3 μέρες αν και υποσχέθηκαν πως θα τα αναλάβουν όλα αυτά και δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι. Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκεται να τους αφήσω σε ησυχία. Επισης σιγουρο οτι αν δεν εχουν κατι να τους παρεις οτι δικαστηρια και αποφασεις να εχεις στο τελος δεν θα καταφερεις τιποτα .Δυστυχως !!!!
funbreaker Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Επισης σιγουρο οτι αν δεν εχουν κατι να τους παρεις οτι δικαστηρια και αποφασεις να εχεις στο τελος δεν θα καταφερεις τιποτα .Δυστυχως !!!! Δεν με τρελαίνει τόσο η μικρή οικονομική ζημιά όσο η γαιδουριά. Μέχρι τώρα ήταν ευγενικοί και το έπαιζαν σοβαροί και αξιοπρεπείς και εν μία νυκτί έχουν γίνει το ακριβώς αντίθετο. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν με τρελαίνει τόσο η μικρή οικονομική ζημιά όσο η γαιδουριά. Μέχρι τώρα ήταν ευγενικοί και το έπαιζαν σοβαροί και αξιοπρεπείς και εν μία νυκτί έχουν γίνει το ακριβώς αντίθετο. Ουτε με αυτη θα βγαλεις ακρη.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα